ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mucteba
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2010 23:09
Son Ziyaret:
10 Ocak 2011 16:23
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mucteba karatas
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mucteba karatas

SON 3 MESAJI

tetratec ex1200 hakkında ve genel
[QUOTE=wessemeth]Filtrenin içinde şelale aparatı varı bilmiyorum.Eğer varsa su yüzeyine paralel olarak takın ozaman ses çıkmaz.Şayet yoksa o çıkış borusuna dıy bir şekilde şelale aparatı yapın.O yüzeydeki dalgalanma 6 balığa rahatlıkla yetecektir...[/QUOTE]
 
 
teşekkür ederim, bu sabah sorunu çözdüm sayılır, temiz su girişini direk suyun içine verdim.
tetratec ex1200 hakkında ve genel
Evet ama hava motoru kullanmıyorum (gerek yok dediler) suyun içine hava girişi olması için üç beş cm yukarıda bıraktım temiz su çıkışını, direk suyun içine verirsem hiç oksijen yada hava girmeyecek bu sorun olmazmı? olmaz ise benim işime gelir Tebessüm mümkün olduğunca sessiz olması gerekiyor.
tetratec ex1200 hakkında ve genel
Öncelikle herkese merhaba, siteyi ve forumu uzun zamandır takip edip istifade ediyordum ama mesaj yazmak fırsatı bulamamıştım bu ilk mesajım.
bir kaç sorum olacak tabi önce akvaryumum hakkında bilgi vereyim, kullandığım akvaryumu 2 sene önce yaptırmıştık balık sevsemde çok meraklı ve yemleme haricinde çok ilgili değildim tabi bundan 6 ay öncesine kadar 6 aydır bakımını,temizliğini balıkların yemiyle suyuyla ben ilgileniyorum ve her geçen gün daha çok zevk alıyorum herneyse akvaryumumun boyutları 75*50*35 130lt civarında boyutu içinde 120lt den biraz daha fazla su var filtre olarak bir kaç gün önceye kadar atman f203 model il monte edilen iç filtreyi kullanıyordum fakat hem filtrenin artık işlevini yitirmesi hemde çok gürültü yapması sebebiyle filtre değiştirmeye karar vermiştim hem forumlarda ve internette okuduklarım hemde akvaryum konusunda bilgisine güvendiğim arkadaşlarımın tavsiyesi ve yardımlarıyla tetra tec in ex 1200 modelini aldım diğer alternatifimde eheim 2213 idi fakat akvaryumumu büyütmeyi düşündüğüm için ex1200 de karar kıldım, benim akvayumumun boyutları için daha düşük bir modelde iş görürdü yoksa. şu anda akvaryumda 4 adet japon balığım var boyları 12-15 cm civarında 1 cüce vatoz birde köpek balığım var onlarında boyları 10-12 cm civarında.
 
Merak ettiğim şey benim iç filtreden vazgeçmemin bir sebebide gürültüsü idi şimdi dış filtreninde daha az gürültü yapması için hem giriş hem çıkış vanalarını aynı seviyede bir miktar kıstım acaba bu uzun vadede bir sorun yaratırmı daha az su giriş çıkışı oluyor motoru bozmak istemiyorum ama evdekileride rahatsız etmek istemiyorum çünkü devirdaim olan su akvaryuma biraz gürültülü boşalıyor bunda benim akvaryumuma göre büyük kalması tazzikli ve güçlü su pompalaması etkili sanırım.
 
Bir ikinci hususta şu 2. akvaryumumu ne zaman alacağım belli değil ama ben japonları akvaryumu almadan önce değiştirmeyi düşünüyorum yerlerinede sarı prensesi red rubin,imparator gibi cichlid türleri almayı düşünüyorum benim malzemelerime göre ve henüz acemiliğimide hesaba katarak ne kadar ve hangi cinsler bakmam için daha uygun olabilir tavsiyelerinizi almak istiyorum.
 
Şimdiden teşekkürlerTebessüm.
mucteba2010-12-24 23:52:45

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.