ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tümay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2010 20:44
Son Ziyaret:
06 Ekim 2021 22:12
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tümay tugay
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tümay tugay

SON 6 MESAJI

Balık Mycobaterium (tüberkiloz, Verem)
Prof dr ibrahim Cengizler/BALIK HASTALIKLARI kitabını mutlaka edineceğim. Bu kitaba denk gelmemiştim. Paylaşım için teşekkür ederim. Atılacak malzemelerin dışında kalan bitki ve motoru sodyum hipoklorit ile dezenfekte etmeyi düşünüyorum. Bahsettiğiniz kitaptaki alternatifleri de araştıracağım.
Balık Mycobaterium (tüberkiloz, Verem)
Önerinizi dikkate almak istiyorum. Ancak bazı endişelerim var. Veterinerlerin büyükçe bir bölümü para odaklı çalıştığı ve "dükkan" açtığı için, benim çevremdekiler, götürdüğüm yaralı bir ebabil kuşuna bile şahin yavrusu diyebilecek bilgi birikimine sahipler ne yazik ki ! Hobileri de oldukça kazanç sağlayacak işler olduğu için çoğu oturup bir ansiklopedi okuyayım demiyor efendim... Şimdi, bir avuç dolusu saygıdeğer gerçek veteriner hekimleri ile iletişime geçip seve seve onları dinleyebileceğime ve bilgilerinden birşeyler edinmeyi heyecanla bekleyebileceğime hiç mi hiç kuşkunuz olmasın efendim. Ancak bu kadar zamanım olduğunu hiç sanmıyorum. Aslında bu forumda hakikaten çok bilgili, heyecanlı ve meraklı kimseler var. Onlar görürse buradaki yazılanları daha hızlı çözüm olacağını düşündüğüm için başvurdum akvaryum.com'a. Şimdilik bende kendi çabamla sanırım bir çözüm yolu bulmaya çalışacağım. Bir gözümde yine burada özellikle bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşların yazacağı bir yoruma bakıyor olacağım.
Balık Mycobaterium (tüberkiloz, Verem)
Cevap icin tesekkuler. Dezenfekte etmek icin ne kullanabilirim. Klor kullanilabilir gibi bir sey okumustum. Kloru nasil kullanabilirim. Baliklar icin saniyorum ötenazi tek cözüm. Zaten yarisini kaybettim. Bitkiler ve tankta klor kullanilir mi ?
Balık Mycobaterium (tüberkiloz, Verem)
Merhaba; 120 lt tank ve 10 lt karantina tankı ile yüksek ihtimal balık veremi hastalığı ile uğraşıyorum. Sanırım 1 yıldır 5 yada 6 civarında tetra türü kaybettim. Çok yavaş seyreden bir hastalık ve uzun zamandır sorunu çözemedim. Bu akşam; " Bütün Yönleriyle Akvaryum - Peter W. Scott " isimli kitapta gördüğüm bu hastalığı detaylı araştırma ile forumda bu noktaya geldim. Nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. karantina tankına aldığım kalan 5-6 balığımı sürekli su değişimi ile kurtarmaya çalışsamda, büyük tankta da sürekli su değişimleri ( dip çekimi vs.) hiçbir işe yaramadı. Balıkların bir kısmı şişerek öldü. bir kısmı gözleri fırlayarak bir kısmı da aşırı zayıflayarak. Yem yemelerinde hiçbir sorun olmasa da zayıflamaya devam ettiler. Bana da bulaşmasından korktuğum hastalığı nasıl yok edeceğim konusunda bilgi bulamıyorum. Hagen kum, mangroove kökleri, yaklaşık 10 çeşit bitki, iç motor, zemin dip çekim ekipmanları kullandığım malzemeler. Dezenfektan olarak neler kullanılabilir ?
Ne yapmalıyım ?
kırmızılık
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkürler arkadaşlar.. Isıtıcı kullanmıyorum henüz... Resim çekemiyorum gerekli ekipmanım yok şuan.. İmkanım olsaydı zaten koyacaktım :( Sanırım           chilodenalla cyprini parazitinin yol açtığı hastalık... Şuan ilaç alamıyorum ama nasıl bu paraziti yok edip balığı iyileştiricem bilmiyorum lepistesi diğer balıklardan ayırdım şuan yalnız....
kırmızılık
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Solungaç ve kuyruğunun başlangıcındaki kan gibi oluşan kırmızılık. Balığın afallayarak yüzmesine sebep oluyor. Bu bir hastalık mı ?

Akvaryum Kapasitesi (litre):45 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Sadece lepistes

Filitrasyon:Küçük iç motor süngerli

tümay2010-12-06 21:17:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.