ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FaRaKaN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2010 18:42
Son Ziyaret:
20 Haziran 2019 10:27
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammet HALİS
Doğum Tarihi:
13 Mart 1991
Yaş:
33
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/102414.jpg[/img] Vermek İstemeseydi, İstemek Vermezdi...

SON 10 MESAJI

Lepisteslerim Yem Yemiyor
[QUOTE=Mehmet1444]Biliyorum bu hafta ya da haftaya 65cm lik akvaryuma geçicem 30 litre felan onda sıkıntı yapar mı bu iç filtre?[/QUOTE]
65cm ne tarz bi akvaryum diğer ölçüleri 20x24 falan mi
Çok saçma olur çünkü. Ölçülerine tekrar bakar mısın?
İç filtre yorar arkadaşın dediği gibi. 100watt da çok o akvaryum için :))
Yem yememe konusuna gelirsek fazla atıyorsundur ve iyi ufala yemleri. Lepistesler büyük lokma yiyemez. Karınları şişerse bil ki ihtiyaçları yok demektir. Sık yemleme yapma.

50-60 litre başlangıç için ideal görüyorum ben.
Nematod, Adi Salyangoz Ve Dezenfekte
[QUOTE=Lost.pyskhe]Teşekkür ederim suyumda olabileceğini düşünüyorum ama testlerde eski filtre malzemesinin olmadığı sularda görülmediler. Kum kullanmıyorum.. Dayanıklılıkları beni çok şaşırtıyor. Kayaları da filtre aktifken yıllardır çamaşır suyuyla dezenfekte ederim ama tecrübesiz arkadaşlar lütfen o işe girişmesin. Durulamak için sodyum tiyosülfat ve elma sirkesinde bekletirimde bu sefer hidrojen peroksite yatırdım yine de filtre mediasından çıkmadı, bir anda çoğalmaları ve dirençleri şaşılacak boyutta gözle görülmeyecek kistleri boyutları kendini çok iyi koruyor sanırım[/QUOTE]
Çok garip bir durum. Yeminizle taşıyor olabilir misiniz? Garip ama herşey mümkün :))?
Nematod, Adi Salyangoz Ve Dezenfekte
Enteresan bir durum malum bilimin vazgecilmez kurali:
Vardan yok. yoktan var edilemez. (biz/ben musluman oldugumuz icin -Allah- haric diye kufre girmemek acisindan ekleme yapiyoruz ancak Allahin dogaya koydugu kanun da budur)
Simdi akvaryumu dezenfekte ettiginizi iddia edioyrsaniz ve bu iddianiz da eminseniz muhtemelen eklediginiz su problemli. su ile adi salyangoz yumurtasi tasiyorsunuz. Nematod yada planarya ise uremesi basit olan canlilar mayoz bolunmeye yani ciftelsmeye ihtiyac duymadan parcalara bolseniz bile yeni bireyler olusur (bkz. Mitoz bolunme). Ilkel canlilarin bir basamak uzerinde yer alir.
2. aklima gelen dusunce akvaryum icindeki kumunuz. Kumlarda problem olabilir. Arasinda yumurta kalabilir.
Ben ne yapardim? Ona geleyim;

En iyi dezenfektan alkoldur. Ancak temini ve maliyeti yuksek olabilir. Onun yerine camasir suyu kullanin.
Akvaryumu tamamen bosaltin. Banyoda fircayla ve yogun kivamli camasir suyu (klorak) ile iyice her noktasini yikayin ve durulayin.
Akvaryumunun temizlendiginden emin olduktan sonra filtrelerinizi de ayni sekilde yikayin ve iyice durulayin. Cunku filtreler yumurtalar yada canlilar icin guzel ve besin degeri yuksek olan uygun yerlerdir.
Kumlarinizi iyice yikayin ayni sekilde camasir suyu kullanabilirisiniz ancak iyice durulayin. Kum icin camasir suyunu cok cok az kullanin. Hatta hic kullanmayin. Gerekirse yogun oranli sirkede bekletin 1 gun. Bulamazsaniz marketten carsidan kaya tuzu temin edin ve yogun tuzlu bir karisim hazirlayip kumu ve filtreleri, isiticiyi ve digre akvaryum aksesuarlarini bir gune yakin kuru yer kalmayacak sekilde bu karisim icinde bekletin ve fircalayin.
Camasir suyunu kesinlikle ve kesinlikle kum tas icin onermem. Camdan kolay temizlenir ama kum yada taslardan temizlenmesi asiri zor olacaktir.
Simdi akvaryumun temiz oldugunu dusunuyoruz ancak isimiz bitmedi;
Akvaryuma suyu doldurun yaklasik bir cay kasigi esanssiz camasir suyu katin ve filtrenizi acarak 1 gun boyunca filtreyi calistirin. Ardindan isiticiyi da 25derecede sabitleyin. Planarya turleri 22 dereceye kadar guzel yasarlar. 22 den sonra kuculdukleri ve azaldiklari gozlemlenmis.
Akvaryuma once avci salyangoz alin. Avci salyangozlar adi salayangozlarin azili dusmanlaridir.
Corydoras ve ancistrus turleriniden koyun. Bunlar akvaryum dibindeki yemleri yiyecekler hatta kum tas arasina kacan planaryalari da afiyetle vakumlayacaklardir.
Baliklarinizi yaklasik bir hafta sonra koyun. Bu islemlerdne hemen sonra yada 1-2 sonra degil en az 1 hafta bekleyin.

Bu Nedir İlk Defa Görüyorum
Planarya ya benziyor.
Bunlarin akvaryumda cogalma sebebi akvaryumdaki organik atiklarin fazlaligidir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Planaryalar

Planarya nin varligi akvaryumunuz icin avantaj ve dezavantaj saglar. Avantaji yavrular icin canli protein kaynagidir. Buyukler ilgilenmezler genelde.
Ancak Planarya insan sagligina da etki edebilir dikkat etmelisiniz. Bu turlre insanlardaki parazitlerle ayni soydan gelirler.
Onlenmesi icin dip cekiminizi arttirmalisiniz.
Filtrasyonda problem de olabilir dikkat edin.
Hamile Lepistes Sorunu
Nedeni hersey olabilir. Su sicakligi, sudaki oksijen miktari, zehirlenme, aclik, erkek-disi orani vs.
tek bir neden olmaz. seni aklina gelen bir neden soyle soyle soyle yapmistim acaba ondan mi diye biz yardimci olalim. Yavrulari da tank a atma hastalik olabilir cunku baligin neden oldugunu bilmiyorsun. Viral bir hastaliksa diger hayvanlara da gecer.
Ancak ilk yavrusunu alacaksan bazen gecciftlesen (yani akvaryuma gec yetiskin erkek girdiyse) balikalrda bu problem olabiliyor. Dogum oncesi yada sonrasi olumler.
Arkadaşlar Yeşil-sarı Su Sorunu
[QUOTE=zaplap]Akvaryum 140 lt civarı 1 metre bombeli akvaryum sun sun 602-b mini dış filtre ve iç filtre kullanıyorum böyle bir sorunum var bir türlü geçiremedim yardımcı olursanız sevinirim :)içinde yunus paslı ve imparator 1 adetde cüce vatozum olmak üzere 10 adet balıgım var .[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213578/010320191746261.jpg[/IMG][/QUOTE]
Güneş mi alıyor akvaryum???
Platy Mi Molly Mi Kilic Mi?
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]

Platy kılıç değil efendim, bildiğin platy o. Diğerleri de kesin kılıç aynen doğrudur.[:)]



Efendim, isminiz imzanızda olmadığı için ismen hitap edemesemde paylaşımınız ile aynı fikirdeyim. Long fin aranılan bir durum ve evet çaprazlanarak elde edilirler. Canlıdoğuranlarda karşılaşılan durumlar bunlar. Kırmalar, melezler. [:)][/QUOTE]
Yanlış anlaşılmış :) platy / kılıç derken bir tanesi hariç diğerlernin platy ve kılıç olduğunu anladık manasında. Teşekkürler değerli yorumunuz için.
Platy Mi Molly Mi Kilic Mi?
[QUOTE=Jumbokılıç]

yeterlidir ancak doğumlar olur ürerlerse o vakit 200 litre de harika işler yapılabilir. sağlıklı keyifli hobiler dilerim akvaryumunuz çok güzel maşallah[:nazar:][/QUOTE]

Teşekkürler :)

Bir adet çok güzel kılıç kuyruklu 3.5 aylık endlerim var ve bu kılıçlara yelteniyor. Sağlıklı yavru oluşma ihtimali nedir??

Videosu ilk kurulumda çekmiştim videoyu ışıksız biraz ama anlaşılır umarım. O aralar platy sanıyordum dişileri başlığı değiştiririm yakında :))
https://m.youtube.com/watch?v=5BrTG0xjLTY[VID]https://m.youtube.com/watch?v=5BrTG0xjLTY[/VID][EDIT]FaRaKaN,2019-02-28 16:10:09[/EDIT]
Platy Mi Molly Mi Kilic Mi?
[QUOTE=Jumbokılıç]

sn. üye özür diyecek bir durum yok ortada sonuçta fotoğraflardan bişiyler çıkarmaya çalışıyoruz net görebildiğimiz ölçüde, sarı kırmızı gün batımı renkli platiniz melezin melezi yani eşgal olarak oturmuş bir balık değil. anatomi düz plati çok inceleyince pul yapısı papağan çaprazlaması ,ama üst yüzgeç tam bir standart papağan eşgali değil

diğer kuyruğu lekeli molan düz bir plati güzel bir hayvan kıskandım onu şimdi[:)], moli göremedim tankınızda, yine melezin melezi platiler var fakat güzel eşgalli dişi kılıçlar da var...vs.

kuyruğu lekeli plati ve en düzgün eşgalli olanlar kılıçlar geldi bana kılıçlarınızı çok sevdim ve dediğim gibi dekor hoşuma gitti, kaç litre bu tank ? [/QUOTE]
120litre.
Doş filtre kullanıyorum.
8 tane platy/kılıç
8 tane endlere sahibim.
2 vatoz
3 cory var. Biraz küçük geliyor açıkası:))
Ayrıca 5+ ramshorn ve 4 apple snail var.

Bu arada çok teşekkür ederim. Norveç balıkları bunlar :))) [EDIT]FaRaKaN,2019-02-28 15:50:46[/EDIT]
Platy Mi Molly Mi Kilic Mi?
[QUOTE=Sheyda27]Kuyruğunda siyah benekliyimi soruyorsunuz tam bilemedim ama eğer ondan bahsediyorsanız mickey mouse plati diye geçer kuyruktaki leke ona benzediğinden[:)][/QUOTE]
Evet. 3 siyah noktalı. Diğerlerinin platy/ kılıç olduğuna kannat getirdik. Bunda yuksrıda üstatlar platy demişler. Bana toplu göründüğü için son defa sormak istedim.
Netten baktım benimki giibi fotograflar cıkıyor. Anlaşılan tankta hiç molly yok ve adam bana bunu molly diye sattı. İşin enteresan tarafı da norveçte yaşadığım için ben dikkat etmedim nedir ne değildir diye. Dişi tankından verdi erkek çıktı. Garip... :D
Teşekkğrler herkese yardımlar için. [EDIT]FaRaKaN,2019-02-28 13:55:26[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.