ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karakayotti
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Kasım 2010 14:32
Son Ziyaret:
06 Mart 2011 23:18
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Oktay
Doğum Tarihi:
29 Şubat 1988
Yaş:
36
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

1 Teleskop 1 Çöpçü 48Litre Akvaryum, Tepinin Durun :)
...:::Metin Oktay:::...

SON 10 MESAJI

Hayal Kırıklığı :(

Akvaryum slikonu kullandım. Markası da akvix gibi bişey olması lazım. Şimdi hatırlamıyorum. Akvaryumu ve balıkları almadan önce bu forumlarda bol bol gezindim. Birçok uygulamayı dikkatle yaptım. Sağlık olsun. Kıyamadım teleskop balığına. Çok sevimli kerata. Bugün büyükçe 1 japon daha aldım. Akvaryumcu büyük olduğu için kolay ölmez gibisinden bişeyler söyledi ama ben çokta bişeylerden anladığını düşünmüyorum. Belkide balıklar sonradan gelenlerle beraber 2vatoz+2çöpçü akvaryuma fazla geldi. Tam olarak bilemiyorum. Aslında olan oldu, ölen öldü. Bunları araştırmamdaki sebep nedenlerini bulup aynı yanlışları yapmak istemiyorum ve de bu hobiye yeni başlayan arkadaşlarıma yardımcı olmak istiyorum. Hepinize çok teşekkür ederim.

Hayal Kırıklığı :(
Resmi en kısa zamanda koyarım. 100watt ısıtıcım var ve sürekli 20C de duruyor. Filtrem ise sürekli çalışıyor yeterli. Tam özelliklerini hatırlamıyorum ama akvaryumum için yeterli.  sera goldy pul yem ve açık yem kullanıyorum. Sabah ve akşam yeterli olmak üzere balıkları yemliyordum. Ayrıca 5 günde bir 1/3 dip temizleme+ 3 gün dünlenmiş su değişimi. Benden kaynaklanan hatalara bakmak istiyorum ama kendimdede fazla birşey bulamıyorum. Tek hatırladığım su için antibakteriyal ilaç bi ara yanlışlıkla gereğinden fazla damlamıştı suya. Belki ondan olabilir. Çünkü akabinde suyu değiştirmemiştim. Su değişiminden sonra da akvaryum tuzu kullanıyordum. Zevk alabilseydim 200 litrelik akvaryumları gözüme kestirmiştim ama bu hayal kırıklığından sonra denemeye değermi bilemiyorum. Hepinize teşekkür ederim. iyi günler...
Hayal Kırıklığı :(

Yaklaşık 3 hafta kadar önce hevesle kendi akvaryumumu yapıp balıklarımı aldım. 2 japon+1 teleskop. Yaklaşık 1 hafta sonra balıklar durgunlaşmaya başladı. İyileşirler umuduyla  bekledim. Hatta akvaryumun güzelleşmesi için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. 2 vatoz ve 2 çöpçü de aldım. 5 gün öncesinde başlayan balık ölümleri sonunda toplam 7 balıktan 1teleskop ve 1 çöpçü kaldı. Gerçekten hevesim kırıldı. Sorun benden mi kaynaklandı yoksa suda mı bişeyler vardı anlamadım. Ya da birşeyleri yanlış yaptım veyahut balıklar kendiliğinden hastalandı. Bilemiyorum. Bildiğim tek şey kalan sağlıklı 1 teleskop ve 1 çöpçünün kaldığı ve benim, bu işten gerçekten soğuduğum. Gerçi çirkin teleskopuma baktığımda bazen tebessüm alıyorum. Bilemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Bu arada küçük de bir not eklemek istiyorum. Diğer  japon balıklarım durgunlaştı ve öldü. Vatozlar ve diğer çöpçü de aniden öldü. Hastalık veya durgunluk belirtisi göstermeden. Teleskop balığım ise sanki ayrı akvaryumda ayrı takılıyormuşçasına hiç etkilenmedi. Sizce benim bilmediğim başka bişeyler mi var? Hepinize iyi günler.

Sağlıklı balıklar.

Erdal Hoca2010-12-16 21:37:45
Bloat olan balık akvaryumdan alınmalı mı?
Merhaba arkadaşlar;
Bloat olan bir balığım var. Diğer balıklarımda bazen benzer davranışları gösteriyorlar. Ama nadiren. Sizce bloat olan balığımı ayrı bir kaba almam gerekiyormu? hastalığının hızlı geçmesi için ne yapmalıyım?
hepinize iyi günler.
Teleskop Japon'a Özel Birşey Gerekiyor mu?
Diğer japonlardan çok daha fazla zevk vereceğinden emin olabilirsiniz. Pörtlek gözleriyle ve yem yerkenki halleri, insanın yüzünde tebessüm oluşturmaya yetiyor. Japon besleyen bütün arkadaşlara en azından 1 adet teleskop tavsiye ederim.
hepinize iyi günler.
Bloat Hakkında Tavsiyeler

Talha Bey;

Dediğiniz üzere bu hastalığı forumlarda araştırmaya başladım.
Yinede bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler.
Bloat Hakkında Tavsiyeler
Merhabalar Arkadaşlar;
Japon balıklarımdan bir tanesi sürekli çakıla oturma eğiliminde bulunuyor. Dinleniyormu yoksa hasta mı tam anlayamadım. Ancak 2-3 gündür sürekli tekrarladığı için hasta olduğunu düşünüyorum. Balıklarımdan bir tanesi onu sürekli rahatsız edip yüzmeye zorlasa da sonra tekrar oturuyor. Sizce hastalığı nedir? Ya da başka bir sorunu mu var. Yardım edebilirseniz çok memnun olurum.
Hepinize iyi günler.
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Merhabalar Arkadaşlar;
Öncelikle forumu daha fazla kirletmemek amacı ile ilk yazdığım sorunumun, konu başlığını değiştirdim ve de yazıyı silmedim. Balığımın bloat olduğunu öğrendim. Fakat bu konuda hep bir clout ilacı temininden, aç bırakmaktan ya da tuzlu su normal su değişiminden bahsedilmiş. Sizce balığım iyileşene kadar ayrı bir fanusa koymamda sakınca olurmu?, koymazsam da diğer balıklarım bundan etkilenirler mi? Bu konuda gerçekten yardımınıza ihtiyacım var.
Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum.
iyi günler...
karakayotti2010-12-05 20:50:24
Balıklara verilebilecek meyve ve sebzeler
Benim dayımın akıllı oğlu japonlarıma ikram bisküvisi vermiş :) elimde kalıcaktı bugün :)
Japon Balığının Kuyruk Isırması

Merhabalar;

Aslında normalin bile biraz üstünde yem veriyorum. Ama yinede her yem atışımda sanki haftalardır açmış gibi saldırıyorlar. Tolga Bey' inde dediği gibi sanırım erkek-dişi olayları da var. Balıklar birbirleriyle fazla haşır neşir. Ama en küçüklerinden almıştım, bana sanki biraz erken gibi geliyor çiftleşme için. Şimdilik çok çok anormal bir durum yok. Ama bi değişiklik olursa bilgilerinize başvurmaktan çekinmem haberiniz ola :)

hepinize iyi günler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.