Hayal Kırıklığı :(


karakayottiÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 17
karakayottiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2010 13:23

Yaklaşık 3 hafta kadar önce hevesle kendi akvaryumumu yapıp balıklarımı aldım. 2 japon+1 teleskop. Yaklaşık 1 hafta sonra balıklar durgunlaşmaya başladı. İyileşirler umuduyla  bekledim. Hatta akvaryumun güzelleşmesi için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. 2 vatoz ve 2 çöpçü de aldım. 5 gün öncesinde başlayan balık ölümleri sonunda toplam 7 balıktan 1teleskop ve 1 çöpçü kaldı. Gerçekten hevesim kırıldı. Sorun benden mi kaynaklandı yoksa suda mı bişeyler vardı anlamadım. Ya da birşeyleri yanlış yaptım veyahut balıklar kendiliğinden hastalandı. Bilemiyorum. Bildiğim tek şey kalan sağlıklı 1 teleskop ve 1 çöpçünün kaldığı ve benim, bu işten gerçekten soğuduğum. Gerçi çirkin teleskopuma baktığımda bazen tebessüm alıyorum. Bilemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Bu arada küçük de bir not eklemek istiyorum. Diğer  japon balıklarım durgunlaştı ve öldü. Vatozlar ve diğer çöpçü de aniden öldü. Hastalık veya durgunluk belirtisi göstermeden. Teleskop balığım ise sanki ayrı akvaryumda ayrı takılıyormuşçasına hiç etkilenmedi. Sizce benim bilmediğim başka bişeyler mi var? Hepinize iyi günler.

Sağlıklı balıklar.

Erdal Hoca2010-12-16 21:37:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halil önenÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2010
İl: Bursa
Mesaj: 41
halil önenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2010 14:00
Öncelikle iyi günler.Bence bunun başlıca nedeni akvaryum hacminiz küçük olması.1 japona en az 20 lt gerekir diye okumuşdum başka konularda fakat başka sorunda olabilir akvaryumunuzun su değerlerinden hatta verdiğiniz yemden bile kaynaklanabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2010 14:05
Fİltreleme,ısı ve diğer bilgileri verirseniz ve mümkünse foto koyarsanız yardımcı olabiliriz.
Bir yerde hata yaptınız bu kesin ama nerde olduğunu bulabilmemiz için tüm resme bakmamız gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karakayottiÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 17
karakayottiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2010 00:14
Resmi en kısa zamanda koyarım. 100watt ısıtıcım var ve sürekli 20C de duruyor. Filtrem ise sürekli çalışıyor yeterli. Tam özelliklerini hatırlamıyorum ama akvaryumum için yeterli.  sera goldy pul yem ve açık yem kullanıyorum. Sabah ve akşam yeterli olmak üzere balıkları yemliyordum. Ayrıca 5 günde bir 1/3 dip temizleme+ 3 gün dünlenmiş su değişimi. Benden kaynaklanan hatalara bakmak istiyorum ama kendimdede fazla birşey bulamıyorum. Tek hatırladığım su için antibakteriyal ilaç bi ara yanlışlıkla gereğinden fazla damlamıştı suya. Belki ondan olabilir. Çünkü akabinde suyu değiştirmemiştim. Su değişiminden sonra da akvaryum tuzu kullanıyordum. Zevk alabilseydim 200 litrelik akvaryumları gözüme kestirmiştim ama bu hayal kırıklığından sonra denemeye değermi bilemiyorum. Hepinize teşekkür ederim. iyi günler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bLahÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 81
bLahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2010 00:31
Yazdıklarınızdan iki senaryo oluştu kafamda ilki; eğer aşağıda koyulttuğum yerde belirttiğiniz ilaç metilen mavisi ise ve her su değişiminde eklediyseniz akvaryumunuzda biyolojik ortam oluşmadı yararlı bakteriler üreyemedi ve balıklarınız amonyak zehirlenmesinden öldü.
 
İkincisi ise; akvaryum tuzu kullandım demişsiniz kedi balığı olan (çöpcü, vatoz vs..) akvaryumlara tuz tavsiye edilmiyor siz akvaryumunuzda tuz kullanmışsınız eğer fazla kullandıysanız tuza bağlı vatoz ve çöpcünüzü kaybettiniz onların ölümü ile kirlenen suda diğer balıklarınızda öldü.
 
Bence bırakmayın hobiyi kafanızda beslemek bir tür belirleyin o balıkları almadan forumu iyice araştırın onlar için gerekli su şartlarını nasıl sağlayacağınızı öğrenin ve hobiden zevk almaya bakın :)
 
[QUOTE=karakayotti]Resmi en kısa zamanda koyarım. 100watt ısıtıcım var ve sürekli 20C de duruyor. Filtrem ise sürekli çalışıyor yeterli. Tam özelliklerini hatırlamıyorum ama akvaryumum için yeterli.  sera goldy pul yem ve açık yem kullanıyorum. Sabah ve akşam yeterli olmak üzere balıkları yemliyordum. Ayrıca 5 günde bir 1/3 dip temizleme+ 3 gün dünlenmiş su değişimi. Benden kaynaklanan hatalara bakmak istiyorum ama kendimdede fazla birşey bulamıyorum. Tek hatırladığım su için antibakteriyal ilaç bi ara yanlışlıkla gereğinden fazla damlamıştı suya. Belki ondan olabilir. Çünkü akabinde suyu değiştirmemiştim. Su değişiminden sonra da akvaryum tuzu kullanıyordum. Zevk alabilseydim 200 litrelik akvaryumları gözüme kestirmiştim ama bu hayal kırıklığından sonra denemeye değermi bilemiyorum. Hepinize teşekkür ederim. iyi günler...[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2010 17:06
Kendi akvaryumumu yaptım diyorsunuz, akvaryum silikonu kullanmadıysanız, balıklarınız normal silikonun suya salınımındanda ölmüş olabilir, kullandığınız silikonun üzerinde akvaryum ve balık resmi olan antibakteriyel akvaryum silikonu kullanın, sista akvaryum silikonu önerebilirim, koçtaşta ve birçok akvaryumcuda satılıyor. normal silikon kullandıysanız, hepsini kazıyın, yeniden akvarum silikonuyla camları tutturun. Birde akvaryumunuza suyu doldurun, bir hafta yada 10 gün kadar, öylece akvaryumda balık varmış gibi, filtreleri falan çalıştırın. bir haftanın yahut 10 günün sonunda balıklarınızı ekleyin, su oturmaya dinlenmeye başlamış olur böylece. balıklar az etkilenir. Ölüm riskini azaltmak istiyorsanız, Tanka suyu doldurunca, ilk gün 50 ml olan sıvı sera toxivec ve gene 50 ml olan sera aqutan, ve 50 ml olan sera nitrivec kullanabilirsin, bunların tanesi ortalama 10 lira civarındadır. her 50 litre su için her üründen 20 şer damla damlatmanız yeterlidir, sera toxivec ve sera aqutan sudaki ağır metalleri ve kloru yok ederken, sera nitriev te faydalı bakterilerin oluşmasını hızlandıracaktır. ve bunları uyguladıktan bir hafta yahut 10 gün sonra balıkları eklemeniz yüzde 80 balık ölümünü önleyecektir.mesutok2010-12-17 17:10:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karakayottiÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 17
karakayottiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2010 01:01

Akvaryum slikonu kullandım. Markası da akvix gibi bişey olması lazım. Şimdi hatırlamıyorum. Akvaryumu ve balıkları almadan önce bu forumlarda bol bol gezindim. Birçok uygulamayı dikkatle yaptım. Sağlık olsun. Kıyamadım teleskop balığına. Çok sevimli kerata. Bugün büyükçe 1 japon daha aldım. Akvaryumcu büyük olduğu için kolay ölmez gibisinden bişeyler söyledi ama ben çokta bişeylerden anladığını düşünmüyorum. Belkide balıklar sonradan gelenlerle beraber 2vatoz+2çöpçü akvaryuma fazla geldi. Tam olarak bilemiyorum. Aslında olan oldu, ölen öldü. Bunları araştırmamdaki sebep nedenlerini bulup aynı yanlışları yapmak istemiyorum ve de bu hobiye yeni başlayan arkadaşlarıma yardımcı olmak istiyorum. Hepinize çok teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KocaKÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2010
İl: Manisa
Mesaj: 422
KocaKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2010 02:16
Tuz kedi balıkları için son derece zararlıdır.Ve tuzu da japon balıklarınıza beyaz benek olmadığı sürece kullanmamanızı tavsiye ederim.Kullanırsanız da akvaryumda vatoz ve çöpçü türü balık olmaması gerekiyor ve her su değişimlerinden sonra değilde 3 haftada bir kullanın.Ayrıca akvaryumunuza 1 çay kaşığı kaya tuzu yeterlidir.Ama benim tavsiyem balıklar hasta olmadığı sürece özellikle akvaryuma hiçbir katkıda bulunmamak gerekir.Siz sağlıklıyken nasıl ilaç kullanmıyorsanız balıklarınıza da kullanmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir