ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CKuymulu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
01 Ocak 2021 17:36
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
cüneyt kuymulu
Doğum Tarihi:
01 Haziran 1974
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/16595.jpg[/img]
SON 10 MESAJI
Anubias'ım çiçek açtı
Anubias da diğer canlılar gibi iyi bakıldığında kendi lisanı ile teşekkür ediyor. Benim akvaryumumdaki Anubias da çiçeklendi.
Anubias da diğer canlılar gibi iyi bakıldığında kendi lisanı ile teşekkür ediyor. Benim akvaryumumdaki Anubias da çiçeklendi.
su yüksekliği ile aydınlatma hesaplama
Buna benzer birçok başlık açılmış biliyorum, ancak hiçbirisinde amaçlanması gereken hedef net belirtilmemiş gibi geldi bana. Bu yüzden cevabınız kısa ve öz olmuş. Teşekkür ederim. Bu durumda watt ölçeği yerine öncelikle lümen hesabı yapmak ve aynı zamanda gün ışığı spekturumu sağlayacak bir ışıklandırma seçerek sağlıklı bitkili akvaryumlar elde etmek mümkün.
Buna benzer birçok başlık açılmış biliyorum, ancak hiçbirisinde amaçlanması gereken hedef net belirtilmemiş gibi geldi bana. Bu yüzden cevabınız kısa ve öz olmuş. Teşekkür ederim. Bu durumda watt ölçeği yerine öncelikle lümen hesabı yapmak ve aynı zamanda gün ışığı spekturumu sağlayacak bir ışıklandırma seçerek sağlıklı bitkili akvaryumlar elde etmek mümkün.
Akvaryumumda kullandığım 2*25 watt floresanlar ile aldığım sonuç şu şekilde:
Bitkileri dikeli henüz 1 hafta oldu. Kondisyonları iyi gözüküyor ancak riske atmak istemediğim için ilave aydınlatma konusunda düşünüyorum.
su yüksekliği ile aydınlatma hesaplama
Forumdaki hesaplama araçlarına göre yeni kurduğum bitkili akvaryumun (100*45h*40) üzerindeki 2*25 watt aydınlatmanın az olduğu yönünde bir sonuca ulaştım. Kafama takılan soru şu: biz bu hesaplamayı yaparken akvaryumun yüksekliğine göre litre hesabı yapıp, litre başına 0.5 watt gerekli gibi bir formül kullanıyoruz. Oysa derinlik arttıkça ışık kırılıyor ve watt ihtiyacı artıyorsa o zaman litre başına watt hesaplaması yanlış olmuyor mu? Yani 45 cm yükseklikteki bir akvaryumda 7 cm kum var ise bu yükseklik 38 cm düşer. Birde bitkinin boyunu hesaba katmak gerekmez mi? Bitki de 10 cm desek su yüzeyi ile bitki arasında kalan mesafe 28 cm. O zaman 45 cm de kırılan ışık ile 28 cm de kırılan ışık miktarı (kayıp) aynı olmayacaktır.Kuzgun 2013-09-14 22:52:40
Forumdaki hesaplama araçlarına göre yeni kurduğum bitkili akvaryumun (100*45h*40) üzerindeki 2*25 watt aydınlatmanın az olduğu yönünde bir sonuca ulaştım. Kafama takılan soru şu: biz bu hesaplamayı yaparken akvaryumun yüksekliğine göre litre hesabı yapıp, litre başına 0.5 watt gerekli gibi bir formül kullanıyoruz. Oysa derinlik arttıkça ışık kırılıyor ve watt ihtiyacı artıyorsa o zaman litre başına watt hesaplaması yanlış olmuyor mu? Yani 45 cm yükseklikteki bir akvaryumda 7 cm kum var ise bu yükseklik 38 cm düşer. Birde bitkinin boyunu hesaba katmak gerekmez mi? Bitki de 10 cm desek su yüzeyi ile bitki arasında kalan mesafe 28 cm. O zaman 45 cm de kırılan ışık ile 28 cm de kırılan ışık miktarı (kayıp) aynı olmayacaktır.
Yani hesaplama aracına bakarsak benim akvaryumum için önerilen aydınlatma miktarı 90 watt. Oysa bu hesap litre başına watt olarak hesaplama ile elde ediliyor. Peki kum ve bitki yüksekliğini de düşünürsek bu hesaplama yanlış olmuyor mu sizce?
Yeni bir belgesel
Arkadaşlar National Geographic Wild kanalını izleme şansına sahipseniz bu pazar günü (15.09.2013) saat 20:00 da Akvaryum Dünyası adında bir belgesel başlıyor. Hepinizin ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
Kuzgun 2013-09-11 10:24:25
Arkadaşlar National Geographic Wild kanalını izleme şansına sahipseniz bu pazar günü (15.09.2013) saat 20:00 da Akvaryum Dünyası adında bir belgesel başlıyor. Hepinizin ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
Belgesel ile ilgili link:
http://natgeotv.com/tr/akvaryum-dunyasi
Hemen bir ilave yapayım. Yayın akışına baktım sanırım belgesel pazar günü başlamıyor. Bugün de varmış. İyisimi ben yayın akışını direk yazayım buraya :D
- Akvaryum Dünyası : Gençler İçin…Söz konusu özel üretim akvaryumlar olduğunda “Living Color” şirketi dünya liderdir. Uzman ekibin en karmaşık projeleri nasıl hayata geçirdiğini izleyin.
Sonraki Program: Tekrarlar: - Akvaryum Dünyası : Akvaryum Van“Living Color” dünyanın değişik bölgelerinde birbirinden farklı akvaryum projelerine imza atıyor. Ekibin maceralarına 2. sezonda da ortak olun.
- Akvaryum Dünyası : Umutsuzluk“Living Color” dünyanın değişik bölgelerinde birbirinden farklı akvaryum projelerine imza atıyor. Ekibin maceralarına 2. sezonda da ortak olun.
- Akvaryum Dünyası : Gumbo Limbo“Living Color” dünyanın değişik bölgelerinde birbirinden farklı akvaryum projelerine imza atıyor. Ekibin maceralarına 2. sezonda da ortak olun.
- Akvaryum Dünyası : Aslı GibiSöz konusu özel üretim akvaryumlar olduğunda “Living Color” şirketi dünya liderdir. Uzman ekibin en karmaşık projeleri nasıl hayata geçirdiğini izleyin.
- Akvaryum Dünyası : Yeni BaştanSöz konusu özel üretim akvaryumlar olduğunda “Living Color” şirketi dünya liderdir. Uzman ekibin en karmaşık projeleri nasıl hayata geçirdiğini izleyin.
- Akvaryum Dünyası : Dev VitrinSöz konusu özel üretim akvaryumlar olduğunda “Living Color” şirketi dünya liderdir. Uzman ekibin en karmaşık projeleri nasıl hayata geçirdiğini izleyin.
- Akvaryum Dünyası : Bakım ve OnarımSöz konusu özel üretim akvaryumlar olduğunda “Living Color” şirketi dünya liderdir. Uzman ekibin en karmaşık projeleri nasıl hayata geçirdiğini izleyin.
Plexiglass
[QUOTE=misissippi]Plexi çok esnek çok kullanışlı olmuyor ben kullandım bir süre sürekli eğiliyor.. tavsiyem strafordan kapak yapımı var forumda onları incelemeniz maliyeti de düşük kullanımı da daha iyi ve plexiden bile daha hafif[/QUOTE]
[QUOTE=misissippi]Plexi çok esnek çok kullanışlı olmuyor ben kullandım bir süre sürekli eğiliyor.. tavsiyem strafordan kapak yapımı var forumda onları incelemeniz maliyeti de düşük kullanımı da daha iyi ve plexiden bile daha hafif[/QUOTE]
Tavsiye için teşekkürler. Bugün bir reklamcı buldum. 5mm. Plexiglassın eğilmeyeceğini söyledi. Ayrıca akvaryumun merkezinde 2 cam arasında oldukça geniş bir emniyet kuşağı var. Bununda destek olacağını düşünerek siparişi verdim. 86,5 uzunluk bombeli tank olduğu için kenarlarda 41 merkezde 44 cm olacak şekilde ölçü verdim. Bu ölçüye göre lazer kesim yapılacak. Ücret 50tl tuttu. Camdan çok daha güvenilir ve hafif olduğu için bunu tercih ettim.
Plexiglass
Halen kullandığım 100*55*40 fabrikasyon akvaryumun kapağı çok hantal ve ağır. Kapağı komple kaldırıp yerine Plexiglass kestirmek istiyorum. Ancak kullanacağım aydınlatma armatürü bu plexiglass buhar camının üstünde olacak. Kısaca durumu özetledikten sonra aklıma takılan sorularım şu şekilde:
Halen kullandığım 100*55*40 fabrikasyon akvaryumun kapağı çok hantal ve ağır. Kapağı komple kaldırıp yerine Plexiglass kestirmek istiyorum. Ancak kullanacağım aydınlatma armatürü bu plexiglass buhar camının üstünde olacak. Kısaca durumu özetledikten sonra aklıma takılan sorularım şu şekilde:
1- Şeffaf dahi olsa plexiglass ışığı azaltır mı? Bitkilerin yetişmesine engel olur mu?
2- İzmir Karşıyaka' da Plexiglass temin edebileceğim ve kestirebileceğim reklamcı var mıdır?
3- Eğer kullanan varsa geçen süre içinde kireçlenme olacak Plexiglass kireçten nasıl arındırılır? Temizliği kolay mıdır?
Japon ve Vatoz
Merhaba, Vatoz ve Japon balığı konusunda yakın zamanda yaşadığım tecrübe sebebiyle bu iki türün kesinlikle yanyana olmaması gerektiğini söyleyebilirim. Gözüm gibi baktığım 10cm lik 2 adet vatozumun gece avlanan birer avcı olduğunu öğrendiğimde oldukça şaşırdım. Özellikle üreme döneminde vatozların erkek olanları çok agresif oluyor. Mümkünse japonları kendi türleri ile bir arada tutun. Hacimleri sebebiyle zaten akvaryumu yeterince dolduruyorlar başka türe gerek kalmıyor.
Merhaba, Vatoz ve Japon balığı konusunda yakın zamanda yaşadığım tecrübe sebebiyle bu iki türün kesinlikle yanyana olmaması gerektiğini söyleyebilirim. Gözüm gibi baktığım 10cm lik 2 adet vatozumun gece avlanan birer avcı olduğunu öğrendiğimde oldukça şaşırdım. Özellikle üreme döneminde vatozların erkek olanları çok agresif oluyor. Mümkünse japonları kendi türleri ile bir arada tutun. Hacimleri sebebiyle zaten akvaryumu yeterince dolduruyorlar başka türe gerek kalmıyor.
dişiyi yavruluğa almak
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Akvaryum yeterince bitkiye sahip bu durumda yavrulardan kaçıp saklanabilenleri sonradan yakalayıp yavruluğa koymak daha mantıklı olacak.
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Akvaryum yeterince bitkiye sahip bu durumda yavrulardan kaçıp saklanabilenleri sonradan yakalayıp yavruluğa koymak daha mantıklı olacak.
dişiyi yavruluğa almak
Canlı doğuranlarda hamile olan dişiyi yavruluğa alma zamanını nasıl ayarlayabiliriz? Erken aldığımızda uzun süre ufacık yavrulukta hapis kalıyor, geç kaldığımızda ise yavruları kaybetme ihtimali çok yüksek. Uygun vakti ayarlamanın yolu nedir?
Canlı doğuranlarda hamile olan dişiyi yavruluğa alma zamanını nasıl ayarlayabiliriz? Erken aldığımızda uzun süre ufacık yavrulukta hapis kalıyor, geç kaldığımızda ise yavruları kaybetme ihtimali çok yüksek. Uygun vakti ayarlamanın yolu nedir?
Kara kaplumbağasına teraryum
Bana kalırsa kara kaplumbağası gibi türlerin evde hobi amaçlı beslenmesi doğru değil diye düşünüyorum. Bu tıpkı fanusta japon balığı beslemeye benziyor. Ne kadar profesyonelce hazırlanırsa hazırlansın hiç bir yapay ortam bu canlıların yaşadığı ortamdaki sağlık ve beslenme koşullarını sunmaya imkan tanımaz.
Bana kalırsa kara kaplumbağası gibi türlerin evde hobi amaçlı beslenmesi doğru değil diye düşünüyorum. Bu tıpkı fanusta japon balığı beslemeye benziyor. Ne kadar profesyonelce hazırlanırsa hazırlansın hiç bir yapay ortam bu canlıların yaşadığı ortamdaki sağlık ve beslenme koşullarını sunmaya imkan tanımaz.
SON MESAJLAR
- Filtre Debi Düşürme Onuronur0, 18:21
Yeni Üye Forumu - Karidesler Yem Yemiyor YigitAlpCicek, 18:20
Omurgasızlar - Yavru Akvaryumu Frkn, 17:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Reeflowers Natural Aquasand Beyaz Kum Hakkında... Woland, 17:41
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balon Molilerimin Hangileri Hamile ArjenB, 17:39
Yeni Üye Forumu - Tropheuslarda Neden Sürekli F0 Lepistesci Emir, 17:26
Tropheus - 90x45x45 High Tech (2025 Dış Filtre Öneri) CoryCory, 17:17
Filtreleme Seçenekleri - Sızce Hangısı Daha Getırılı koraykbl, 16:59
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Akıntı Problemi darkaura, 16:43
Filtreleme Seçenekleri - Küp Nano Bitkili Akvaryum DemAktas, 16:08
Akvaryum Tanıtımı - Palyaço Ve Leather Keyfi Uriel, 15:43
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Beta Beslemek İstiyorum MasterChief, 15:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Petshoptan Alınan Bitkiler Nasıl Eklenmeli? MasterChief, 15:21
Labirentliler - Pembe Beta Balığı İstiyorum Gül, 15:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Hobiye Yeni Başlıyorum Bilgiye İhtiyacım Var MasterChief, 15:04
Yeni Üye Forumu - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 15:03
Akvaryum Tanıtımı - Sump Su İniş Sesi Nasıl Giderilir ? Sogan, 14:31
Filtreleme Seçenekleri - Beta Akvaryumu İnci Kefali, 14:30
Yeni Üye Forumu - Led Aydınlatmanın Ayakları. Hidro Dinamik, 13:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sitrik Asit Co2 De Hız Ayar Valfi Olmasa Olur Mu AmatorBetaci, 13:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Balıklarım Neden Ölüyor koraykbl, 12:23
Yeni Üye Forumu - Sera Xs-feeder Sogan, 10:37
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balığı Ve Baloncuklar MasterChief, 10:33
Labirentliler - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MasterChief, 10:28
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz, 10:22
Akvaryum Tanıtımı - Oranda - Ranchu Japon Balığı Yem Seçimi Anıl98, 09:47
Sazansıgiller - Balıklara vitamin verilmeli mi? Orhan76, 08:48
Canlı Doğuranlar - Yavru Lepistes 100lt De Büyürmü Orhan76, 08:44
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Süresi İlkerAyas, 08:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Akvaryumda Belirsiz Canlı Aguamentist, 08:00
Yeni Üye Forumu - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 07:53
Akvaryum Dünyasından Haberler - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım Tataaa4325, 07:41
Sazansıgiller - Esrarengiz Cinayet; Çöpçü Balığım Kayboldu İlkerAyas, 04:14
Kedi Balıkları Forumu - Lepistes Yavrumda Bilmediğim Bir Hastalık Belirtis 23AKVARYUM23, 03:18
Yeni Üye Forumu - Filtre Desteği Anıl98, 02:35
Yeni Üye Forumu - Yeni Başlıyacağım Önerileriniz Nelerdir? Savas2700, 02:01
Yeni Üye Forumu - Selale Aparatı Anıl98, 00:15
Yeni Üye Forumu - Yemeden Sonra Şişmiş Karın koraykbl, 00:12
Sazansıgiller - Türkiye'de İlangi Yellow F0 Satıcısı Kim Var? tevfikaktunc, 23:53
Tropheus - Şen Akvaryum Hâlen Aynı Kalitede Mi? tevfikaktunc, 23:47
Fiyat Forumu - Çok Uzun Yıllar Sonra Yeniden Akvaryum.com'dayım yerLidaLton, 23:32
Yeni Üye Forumu - Yeni Tanka Geçiş Eminator, 23:01
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Ön Cam Tadilatı bunyo71, 22:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumu Ve Bitki Öneri Ekremblkn37, 22:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nemli Yerde Cama Yapışan Canlılar Var Xxlowy, 22:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Salyangozun Türü Ne? CoryCory, 22:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce neomeo, 21:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Düzenleyici Nasıl Kullanılır? Vlademirol, 21:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Nasıl ürer fatihkkl, 20:44
Omurgasızlar - Co2 Regülatör Tavsiyesi Hakkında yorgunsair, 20:17
Işık CO2 ve Ekipmanlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Genc Katil Salyangoz Ve Mavi Karidesler Başak u 18:15
- Dev Saz Low Tec Tank ozanercan34 17:31
- Uyguna Sıfır 500ml Seachem Phosphorus Gübreler TayfunSylkn 17:27
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 16:59
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 16:59
- Anubias Bitki Çeşitleri Sadan 16:54
- Subulata Ve Saz Bitkisi Sadan 16:54
- Uygun Malzeler. Sadan 16:54
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 16:02
- 40*40*40 Full Clear Akvaryum Wolkan 15:57
- 80x30x30 Bölmeli Akvaryumlar Wolkan 15:57
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 15:44
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 15:44
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 15:34
- 8 Adet Neon Tetra AtlasPoyraz 15:34
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:04
- Fluval 206 Dış Filtre exCaLiSTa 15:03
- Blue Zaire Moba F1 Genç Koloni inatci37 14:05
- Hb White Lepistes omererbas 14:05
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:04
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm , Akadama Toprak CevdetSERBEST 14:04
- Eheim Dış Filtre, Eheim İç Filtre Ve Kafa Motoru Gld5 13:56
- Sunsun Dış Filtre Ve Akvaryum Isıtıcısı Gld5 13:56
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:41
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:41
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:41
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:41
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:41
- Yavru - Kırmızıgöz Düz Albino Vatoz akvaryum12 13:29
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:12
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:12
- Cüce Vatoz, Oranda, Melek F13K 13:12
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:06
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 13:06
- 3 Adet Zebra Balığı ademiz 12:40
- Eheim Professionel 4+ egedin 12:27
- Red Tail Lepistes+cüce Vatoz+anubias+ekipman umutuyar 12:13
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 12:13
- L144 Mavi Göz Tül Longfin 3-5 Cm DenizOlsam 12:04
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 11:58
- Rasbora Arıyorum Miller 11:58
- Sessiflora, Micra, Gül, Rotala, Esakvarist 11:54
- Eheim Compact On 5000 & Eheim Stream On 3500 Esakvarist 11:54
- Ledaqualight Akvaryum Aydınlatmaları Ynsmr 11:47
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:31
- 4 Erkek Saulosi Emirk 11:13
- Tam Damızlık Cüce Vatozlar 1e-2d Emirk 11:13
- Oscar - Astronot Cichlid demg 11:07
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 10:47
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:21
KULLANICILAR
- 142 Online Kullanıcı, 77 Üye
Online Kullanıcılar
Başak u,
Hasan öncü,
şansal,
fakcay06,
Frkn,
Hoppala,
Umt61,
IINZAR,
Smokie,
Leskova,
cihann7,
osmandbnl,
beyazgul,
mrah,
kabaktadi,
TuRKeR,
Azizdurdenn,
SOAD,
AltayAtillaKurt,
Akax,
Naprigal,
featmuco,
esensml,
Tranb,
Sogan,
Gkcn24,
Koksal Gurkan,
MiSoSiKiaN,
EKAR,
HaydarGul,
EUREKA,
resital,
KaanE,
YigitAlpCicek,
Lofta,
Balikcidede,
devko,
mar76,
Bayulker,
hoddog,
CoryCory,
cetincanokemen,
AtlasPoyraz,
UEK,
koraykbl,
Ehtiyar,
Golgeci,
ozanguppy,
Sercan Ç.,
zekigonlum,
Athelio,
ArifhbsAquatics,
oktay42,
bendeniztayfun,
Tugberk,
İlkerAyas,
Uhsr,
rexxter,
OnurBeyy,
Hidro Dinamik,
mostbet_gwSn,
erdemusta,
bilalulugtekin,
akaplan6607,
serdarasci,
BETA.4,
Gül,
suleymanonsay,
burak618,
YuşaL,
tsp7,
Mstizm,
akomania,
Itokin,
Sunborn,
ciways,
nikon_,
burakgms35,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.