ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
dışkı olmuyor bilmiyorum balıklarmı kabız çöpçülermi iyi çalışıyor.Asıl söyleyeceğim şuydu;dün ıspanağı verirken fark ettim hasta japonumda manevra zorluğu var o yüzden sırt üstü dönüyor.Dengesi kaybolmuş hayvanın yeme gitmek isterken çok zorlanıyor.Acaba dediğiniz gibi hava kesesi sorunumu.Saygılar
İlgilenen herkese teşekkür ederim tüm sorularınızın cevabını şu şekilde toplayayım.
Sistemin hepsini beraber aldım 25*35*65 kaç lt eder bilmiyorum akvaryum,iç filtre,hava kompresörü,2 tip sera yem,3 tip onlarda sera herhalde ilaç,akvaryumcunun yönlendirdiği şekilde dinlenmiş su ile ilk dolum yapıldı ve söyleği miktarda ilaç söylediği zman aralığı ile (30 dk arayla)sırayla suya eklendi.Balıklar suya alışsınlar diye taşıma poşetleriyle su üstünde bir süre bekletilip suya bırakıldı.Şu an ki nüfus 3 japon 8 cm kadar kuyruktan ağıza kadar,3 adet köpek,3 ufak çöpçü,2 vatoz (aşırı tembel yem atınca ortaya çıkıp yem yiyen diğer zamanlarda filtre altındaki boşluğu kapmak için kavga eden cinsinden)Evet yem konusunda biraz eli açık davrandığımı sanıyorum 2 gündü diete soktum balıkları.Tavsiyeleriniz üzerine kabızlık olabilirmi düşüncesi ile ıspanak haşlayıp verdim.Sabah çok bir gelişme yoktu.Birde çok fazla
Sayın Çimen
balıkların boyu anca 5-6 cm iyi bir kazık yemişiz anlaşılan
.5 adedine 120 ytl vermiştim çünkü.
[QUOTE=Abuse]
Hamdi Bey merhaba ,
Balıklarınızda büyük olasılıkla hava kesesi sorunu var ancak anlamadığım bir konu var; bir japon balığına 30 ytl verdim demişsiniz,balıklarınız 15 - 20 cm arasımı acaba? Eğer bu kadar büyükse akvaryumuzun 250 lt üzerinde olması gerekiyor diye düşünüyorum.Murat Bey'in sorduğu sorulara net olarak cevap verirseniz yardımcı olacakların sayısı artacaktır.
Saygılar.
[/QUOTE]akvaryumboyu 25*35*65 gibi
yem seranın dip ve bitkisel ağırlıklı pul pul olan yemi
kabin içi filtre kullanıyorum.bitki 3 adet almıştım 1 adet kaldı.su ısısı 27c civarı,hava pompası var.katılan ilaçlar üç farklı ilaç kullanıyorum,şu an adlarını yazamayacağım( su değişiminde önerilen miktarda).Hava pompası yeterli sanıyorum.Konunun yerini henüz bulabildiğim için ancak yanıt yazabiliyorum.İlginize teşekkür ederim.
[QUOTE=efendy06]
Ters yüzme normal değildir. Ben eskiden beslediğim japonumu akvaryumcuya yaklaşık 25Ytl değerinde malzeme karşılığı satmıştım. Yani oldukça büyüktü (şimdiye kadar gördüklerimin en büyüğü) ve o boya gelene kadar hiç ters yüzdüğüne şahit olmadım. Eğer balığın doğal bir hareketi olsa muhakkak karşılaşırdım ters yüzmesiyle. Öte yandan size yardımcı olmamız için yeterli bilgi vermemişsiniz. Mesela akvaryumunuzun büyüklüğü nedir, kullandığınız yemin markası yada türevi/içeriği nedir, akvaryumunuzda filtrelizasyon için ne kullanıyorsunuz(kullanıyormusunuz), su sıcaklığınız ne, akvaryumunuzda bitki varmı, dekor olarak ne kullandınız, suyun rengi nasıl vs gibi birçok bilgiyi vermeden alacağınız yardım faydalı olmayacaktır. Balıkların ölme sebebi filtrelizasyondan kaynaklanan kirlilikte olabilir hava pompasının yetersiz olması yada hiç olmamasıda olabilir, akvaryum küçük gelmesi ile ortaya çıkan amonyak miktarıda olabilir, eğer katıyorsanız suya kattığınız ialçlar yada tuzda olabilir. Hak verirsinizki bukadar sebebin arasından doğru olanını söyleme şansımız oldukça zor. Gerekli bilgileri verirseniz yardımcı oluruz.
Saygılar.
[/QUOTE]merhabalar
akvaryumumu kurarken 5 adet jumbo diyolar galiba büyük boy japon almıştım.Tecrübem az anca 1,5 2 ay oldu diğer balıklarım 2 vatoz ve 2 büyük çöpçü idi balıkları büyük alma sebebim akvaryumcununda yönlendirmesi ile yetişkin balık daha dayanıklı olur mantığı idi.Öncelikle diğer arkadaşlarada yardımcı olmak maksadıyla bu düşünce mantıklımıdır?Daha sonra büyük 2 adet çöpçüm öldü yerine ufak 5 adet çöpçü aldım.Şu an sadece 3 adeti hayatta.6 adette 2şerden üç farklı çeşit köpek balığı aldım birer taneside onların öldü.Japonlarında 2 tanesi öldü 3 adet kaldı(tanesine 30 ytl gibi bir rakam ödemiştim)ilk günden bugüne dediğim gibi ciddi balık kaybım var.Asıl soracağım şuydu japonlar dönem dönem ters yüzüyor.Son ölen özellikle sürekli böyle davranıyordu.Dün birisi daha rahatsız gibiydi.Bugün eve gidince umarım düzelmiş bulurum.BU ters yüzme normalmidir?Teşekkürler
Şefika Hanım ve Murat Bey öncelikle ilginize teşekkür ederim.Bir süredir seyahatte olduğumdan ancak yanıt yazabiliyorum mazur görün lütfen.Ben yanlış tabir etmişim haklı tepkilerinizi okuyunca fark ettim.(suyu mümkün olduğunca boşaltıp bir temiz süngerle sildim çıktı) derken suyu değiştirmedim bir leğene dip temizleme aparatı ile boşaltıp ki bunu yaparkende temiz bir gazlı bezle suyu süzdüm bayağı etksi oldu temizleme konusunda.Daha sonra tekrar aynı suyu akvaryuma boşalttım.(Aldığım akvaryumcu 15 günde bir temizlik yapmamı tavsiye etmişti anlaşılan daha sık yaparsam problem çözülecek) derkende aslına bakarsanız dip temizliğinden bahsetmek istemiştim.Sizleri gereksiz yere endişelendirdiğim için özür dilerim.Hoşçakalın
Kesin sonuç! suyu mümkün olduğunca boşaltıp bir temiz süngerle sildim çıktı.Aldığım akvaryumcu 15 günde bir temizlik yapmamı tavsiye etmişti anlaşılan daha sık yaparsam problem çözülecek.İşin ilginci camlar temizlenince vatozlara bir hareket geldi.Rhatlarını bozduk herhalde zat-ı muhteremlerin
ilgilenen herkese teşekkürlerimleİlginizden dolayı her ikinizede teşekkür ederim Murat ve Halis Beyler.Aslında mesajımdan sonra forumlarda araştırma yapmaya devam ettim.Acaba camdaki kirlilik yosun değilde başka bir problemmi acaba diye düşünmeye başladım.Farklı bir iki yanıt buldum konuyla ilgili ve benim durumumu daha iyi anlatıyor sanki.Camdaki tabakanın elle temizlenmesi sanki biraz uğraş gerektiriyor gibi beyazımsı bir tabaka yosun daha yeşil olmaz mı?Ayrıca daha kolay temizlenmez mi?Bilemiyorum.Tavsiye edilen mıknatıslı araçlardan almalıyım herhalde.
SON MESAJLAR
- Sürekli Su Değişimi AtlasPoyraz, 08:25
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 08:03
Akvaryum Dünyasından Haberler - 3,5 Aylık Erkek Lepistesim Neden Saldırıyor TuRKeR, 07:05
Canlı Doğuranlar - Frontoza İçin 150x70x50 İyi Midir? bendeniztayfun, 06:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Flowerhorn Akvaryumu bendeniztayfun, 06:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Balık Kitapları GhostKoi, 05:23
Yeni Üye Forumu - Bahçeye Koi/Japon Balığı Havuzu Oluşturmak Hakkında GhostKoi, 05:12
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 02:47
Canlı Doğuranlar - Rotifish Artemia Mix İlk Deneme Başarısızlık Cyber_Scout, 02:14
Omurgasızlar - Betta Dimidiata - Firefly Cyber_Scout, 01:57
Labirentliler Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Cyber_Scout, 01:51
Labirentliler - 80x45x45 Karma Bitkili Ve Karma Balık Türleri Cyber_Scout, 01:37
Akvaryum Tanıtımı - 200lt Zebra Akvaryumu Yeni Evinde KaanE, 00:33
Akvaryum Tanıtımı - Fluval 407 Yorumlarınız BilalA, 00:11
Filtreleme Seçenekleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin KaanE, 23:59
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kaplumbağa Çok Halsiz Cyber_Scout, 23:52
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 23:31
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Önerisi MCY4, 23:29
Filtreleme Seçenekleri - Betta Balığında Tümör/kist Oluşumu Mirza Adar, 23:25
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Bitkili Akvaryum ZUMYAK38, 23:21
Akvaryum Tanıtımı - 40x30x20 Bitkili Tank MCY4, 23:15
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Önerisi? Enes Arda, 23:13
Yeni Üye Forumu - Sizin Betta Balığınız En Fazla Kaç Yıl Yaşadı? Ömer Çınar B, 22:58
Labirentliler - Fatherfish Akvaryum FerhatDumann, 22:47
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Kakadu Hakkında Öneri Mac, 22:43
Güney Amerikan Cichlidleri - Filtre Malzeme Önerisi Cihankuzu34, 22:35
Filtreleme Seçenekleri - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Fullblack Lepistesinkuyrukda Üçgen Üçgen Şekli Var Fatih14, 21:47
Yeni Üye Forumu - Vatoz Yavruları Zaid, 21:45
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Bitkilerin Yaprakları Yosun Oluyor Akvarist Hoca, 21:42
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Cinsiyet Ayırımı İçin Destek K0L0Ni, 21:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tetra, Moli Ve Çöpçü K0L0Ni, 21:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığının Kuyruk Dibinde Siyah Ve Uzun Şey Cozyleyla, 21:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıklarım Öldü Ceylokan, 20:43
Yeni Üye Forumu - Channa Alternatifi Balık Önerisi Enes Arda, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Akvaryumu Yigit26, 20:13
Omurgasızlar - Elma Salyangozu Mu ? MD.mehmet, 19:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitki Gübresi Önerisi KaanE, 18:59
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kılıç Kuyruklarda Çözemediğm Hastalık Var Mustafa besli, 18:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Goldfish Akvaryum Kurulum Önerileri Alberu, 17:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik Tetra Neden Sevilmiyor? KaanE, 17:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Akvaryumu Acemihobici33, 15:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryuma Dere Kumu Koymak erkanmazici, 14:46
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum | [40x40x40] – Neon Tetra-karides burayadali, 14:38
Akvaryum Tanıtımı - Balık Uyum Tablosu GhostKoi, 14:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tuz Miktarı egemenc, 13:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Panda Loach'larım bendeniztayfun, 11:57
Sazansıgiller Tanıtımı - G.amerika / Tanganyika Set :) AtlasPoyraz, 10:42
Akvaryum Tanıtımı - İlk Yumurtalarımı Aldım 😊 Fthpslnmz, 02:34
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Betta Macrostoma Dogukan1605, 01:44
Labirentliler Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mavi Elma Salyangozu Brdk64 08:35
- Pigme Corydoras Brdk64 08:35
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 08:34
- Rasbora Arıyorum Miller 08:34
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:06
- Betta Alien Çifti BeyzPl 01:14
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 00:21
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 00:21
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:31
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 23:20
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 23:20
- Lepistes/plati/neon/gurami/sae İASK77 23:13
- Tasarım Tadında Kök Çeşitleri /bitki Ekimine Uygun İASK77 23:13
- İç Filtreler İASK77 23:13
- Karışık Tür Balıklar Ne Ararsan Var :) İASK77 23:13
- Creaqua Nano Elit Furcifer 23:10
- Half Black Lepsites, Etimesgut ozkan61 22:50
- 60x50x40 Mobilyalı, Dış Filtreli Komple Akvaryum Aplot 22:46
- Subulata Acil Uygun Fiyat UgurCoban 22:03
- Odessa Barb rasporasrc 21:36
- Satılık Uaru Çifti – 25cm+ rasporasrc 21:36
- Fluval 207 sametyildiz 21:06
- 1 Adet Kafalı Erkek Yunus,1 Adet Saulosi Erkek frthakan 20:56
- Ista Co2 Tüpler Ve Led Armatür davyjones7 20:23
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 20:23
- Astro Dış Filtre Uriel 20:14
- Aquael Ultra Filter 900 Uriel 20:13
- Elimdeki Özel Türler Satıştadır. Takasa Açıktır Alpbaba 20:11
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:45
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 19:45
- Damızlık Loricariidae Parvae Çifti Kemalk41 19:05
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:02
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 19:02
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 19:02
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 18:17
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 18:17
- Bakımı Kolay Zeytin Bitkisi Metinmert Yiğit 18:07
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 18:05
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 18:05
- Harlequin Rasbora Satılık docere 17:50
- Akvaryum İndirimli Fiyat docere 17:50
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 17:21
- Blackbline Tetra(muazzam Sürü Balığı) UraL 17:21
- Apistogramma Ortegai F1 & Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 17:21
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 16:54
- Su Piresi & Infusoria Amati340 16:54
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 16:54
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 16:54
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 16:54
- Spade Tail Blue Mahachai Betta Yavruları (wild) Amati340 16:54
KULLANICILAR
- 74 Online Kullanıcı, 40 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.