ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
burakb06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2012 00:10
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
burak baycora
Doğum Tarihi:
24 Ocak 1977
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
burak b 06
SON 9 MESAJI
Laminant Parke Suya Dayanıklımı
Laminat Parke (yanlış bilinen adıyla "laminant" parke) HDF dediğimiz ahşap esaslı bir malzemeden üretilir. HDF nin açılımı "high density fiberboard" türkçesi "yüksek yoğunlukta liflevha" dır. yüzünde melamin reçinesi içeren baskı dekor kağıdıyla ve birtakım özel kimyasallarla çok yüksek basınç altında preslenerek üretilir. yüzeyi aşınmaya yanmaya ve suya son derece dayanıklıdır. Ancak birbirine tutkalsız geçme sistemiyle eklenerek döşendiği için, ek yerlerinden alacağı suya karşı çok dayanıklı değildir. Yani su dökülmelerine tepki vermez, dökülen su üzerinde bekletilip ek yerlerinden ıslanmaya başladığında bir süre sonra şişmeye ve şişmeye bağlı olarak genleşmeden dolayı patlamaya başlayacaktır. Bilinenin aksine laminat parke çizildikten şiştikten veya patladıktan sonra TAMİR EDİLEMEZ, SİSTRE OLMAZ, CİLASI YOKTUR. Tek seçenek bozulan parçaları yenisiyle değiştirmektir. Bu da aynı renk-deseni bulabilirseniz (ki yeni değilse çok zor bir ihtimal) oldukça meşakkatli bir iştir. Herkese kazasız belasız zevkli akvaryumlar dilerim..
Laminat Parke (yanlış bilinen adıyla "laminant" parke) HDF dediğimiz ahşap esaslı bir malzemeden üretilir. HDF nin açılımı "high density fiberboard" türkçesi "yüksek yoğunlukta liflevha" dır. yüzünde melamin reçinesi içeren baskı dekor kağıdıyla ve birtakım özel kimyasallarla çok yüksek basınç altında preslenerek üretilir. yüzeyi aşınmaya yanmaya ve suya son derece dayanıklıdır. Ancak birbirine tutkalsız geçme sistemiyle eklenerek döşendiği için, ek yerlerinden alacağı suya karşı çok dayanıklı değildir. Yani su dökülmelerine tepki vermez, dökülen su üzerinde bekletilip ek yerlerinden ıslanmaya başladığında bir süre sonra şişmeye ve şişmeye bağlı olarak genleşmeden dolayı patlamaya başlayacaktır. Bilinenin aksine laminat parke çizildikten şiştikten veya patladıktan sonra TAMİR EDİLEMEZ, SİSTRE OLMAZ, CİLASI YOKTUR. Tek seçenek bozulan parçaları yenisiyle değiştirmektir. Bu da aynı renk-deseni bulabilirseniz (ki yeni değilse çok zor bir ihtimal) oldukça meşakkatli bir iştir. Herkese kazasız belasız zevkli akvaryumlar dilerim..
çimentolu harç tan mağara ?
[QUOTE=ajan78]Yalnız arkadaşlar kullanılan malzemeler akvaryuma salınım yapıp balıklarınıza zarar vermesin .[/QUOTE] Bir hafta kadar başka bir kapta suda beklettim, birkaç kere tuz da ilave ettim, 5-6 kere de suyu değiştirdim, bir kaç gündür de akvaryumumda duruyor, şimdiye kadar olumsuz bir durum yok gibi, inşallah bundan sonra da olmaz..
[QUOTE=ajan78]Yalnız arkadaşlar kullanılan malzemeler akvaryuma salınım yapıp balıklarınıza zarar vermesin .[/QUOTE] Bir hafta kadar başka bir kapta suda beklettim, birkaç kere tuz da ilave ettim, 5-6 kere de suyu değiştirdim, bir kaç gündür de akvaryumumda duruyor, şimdiye kadar olumsuz bir durum yok gibi, inşallah bundan sonra da olmaz..
Su Değişimi Nasıl Yapılmalı? / Yapıyorsunuz?
[QUOTE=pelerinlikedi] [QUOTE=burakb06]Merhaba, ben teknik olarak acemi statüsünde olduğumdan katma değer bir bilgi paylaşamayacağım, sadece su değişimi ve genel akvaryum temizliği hakkında bir fikrim var, onu değerlendirmenizi rica edeceğim, şöyle ki;
[QUOTE=pelerinlikedi] [QUOTE=burakb06]Merhaba, ben teknik olarak acemi statüsünde olduğumdan katma değer bir bilgi paylaşamayacağım, sadece su değişimi ve genel akvaryum temizliği hakkında bir fikrim var, onu değerlendirmenizi rica edeceğim, şöyle ki;
200 lt bir akvaryum, dip temizliği ve su değişimi yapmak istiyorum
5-6 adet damacana edinip, yeni temizlenmiş olan dış filtrenin çıkış hortumu ile mevcut suyu bu damacanalara doldurup, (balıkları geçici olarak daha küçük bir tanka geçici olarak misafir ederek tabii ki) kalan suyu ve kumu dışarı alıp komple bir detaylı temizlik yapmak, daha sonra filtrenin emiş hortumunu kullanarak damacanalardaki suyu tekrar tanka almak, balıkları da tanka geri döndürdükten sonra gerekli su ilavesini yapmak...
yorumlarınızı bekliyorum, saygılar..
[/QUOTE]
Dizayn değişikliği yapmayı düşünüyorsanız mantıklı, yoksa o tarz bir kumu kaldırıp vs temizliğe hiç gerek yok...
[/QUOTE]
Kumun üzerinde oldukça fazla tortu ve dışkı var, filtreleme ile temizlenmiyor, suyun kalitesini de çok bozuyor, başka bi çözüm düşünemedim açıkçası..Su Değişimi Nasıl Yapılmalı? / Yapıyorsunuz?
Merhaba, ben teknik olarak acemi statüsünde olduğumdan katma değer bir bilgi paylaşamayacağım, sadece su değişimi ve genel akvaryum temizliği hakkında bir fikrim var, onu değerlendirmenizi rica edeceğim, şöyle ki;
Merhaba, ben teknik olarak acemi statüsünde olduğumdan katma değer bir bilgi paylaşamayacağım, sadece su değişimi ve genel akvaryum temizliği hakkında bir fikrim var, onu değerlendirmenizi rica edeceğim, şöyle ki;
200 lt bir akvaryum, dip temizliği ve su değişimi yapmak istiyorum
5-6 adet damacana edinip, yeni temizlenmiş olan dış filtrenin çıkış hortumu ile mevcut suyu bu damacanalara doldurup, (balıkları geçici olarak daha küçük bir tanka geçici olarak misafir ederek tabii ki) kalan suyu ve kumu dışarı alıp komple bir detaylı temizlik yapmak, daha sonra filtrenin emiş hortumunu kullanarak damacanalardaki suyu tekrar tanka almak, balıkları da tanka geri döndürdükten sonra gerekli su ilavesini yapmak...
yorumlarınızı bekliyorum, saygılar..
filtre sorunsalı
Filtre iç malzemeleri hakkında en ufak bi bilgim yok malesef:) Akvaryumu ikinci el almıştım, komple set ve çalışır vaziyetteydi. Muhtemelen filtreyi komple çıkarıp biraz daha yüksek kapasiteli sıfır bir filtre alacağım, yoksa içim rahat etmeyecek :) ne tavsiye edersiniz?
Filtre iç malzemeleri hakkında en ufak bi bilgim yok malesef:) Akvaryumu ikinci el almıştım, komple set ve çalışır vaziyetteydi. Muhtemelen filtreyi komple çıkarıp biraz daha yüksek kapasiteli sıfır bir filtre alacağım, yoksa içim rahat etmeyecek :) ne tavsiye edersiniz?
Tetra ex700 debi sorunu
Merhaba, bende de aynı modelden var, kapak kapanması benimkinde de baya zor, uğraştırıcı.. ben 200 lt lik akvaryumda kullanıyorum, açıkçası çok da memnun değilim. bu arada benim bi tespitim oldu, en üstteki sepetin kulpu su geçiş deliğini ortalıyor ve sanki biraz kapatıyor gibi geldi, ben de onu nazikçe söktüm, biraz olsun faydası oldu performansında..
Merhaba, bende de aynı modelden var, kapak kapanması benimkinde de baya zor, uğraştırıcı.. ben 200 lt lik akvaryumda kullanıyorum, açıkçası çok da memnun değilim. bu arada benim bi tespitim oldu, en üstteki sepetin kulpu su geçiş deliğini ortalıyor ve sanki biraz kapatıyor gibi geldi, ben de onu nazikçe söktüm, biraz olsun faydası oldu performansında..
filtre sorunsalı
Merhaba, akvaryum camiasında oldukça yeniyim, 125x45x45 ebatlarında bi akvaryum edindim, 20 25 adet 3-5cm boyunda karışık ciklet besliyorum. suyun berraklığını ve temizliğini beğenmiyorum, birkaç defa komple su değişimi yapılmasına rağmen hemde..
Merhaba, akvaryum camiasında oldukça yeniyim, 125x45x45 ebatlarında bi akvaryum edindim, 20 25 adet 3-5cm boyunda karışık ciklet besliyorum. suyun berraklığını ve temizliğini beğenmiyorum, birkaç defa komple su değişimi yapılmasına rağmen hemde..
* tetra 700 modeli kapasite olarak uygun mudur?
* bir tane de iç filtre mi koymalıyım?
* bu filtreyle birlikte hava motoru kullanıyorum, gerekli midir?
şimdiden teşekkürler..
çimentolu harç tan mağara ?
Merhaba
Merhaba
Foruma yeni üye oldum, birkaç gün önce çimentolu harç tan (kum+çimento) ile plastik bardak kalıp olarak kullanarak bir mağara yapmıştım.
Forumdaki benzer konuları okuduktan sonra akvaryuma koymaya cesaret edemedim. Balıklar için tehlikeli bi durum yaratır mı? Ya da bir süre başka bir kapta suda (belki tuzlu) bekletip sonra akvaryuma koysam mesela??
👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba, ismim Burak 34 yaşında, Ankara dan yeni üyeyim.
Merhaba, ismim Burak 34 yaşında, Ankara dan yeni üyeyim.
125x50x50 ebatında ikinci el bir akvaryum sahibi oldum. 20 civarı Chcild 3 tane tetrazon bikaç tane çöpçü ve vatoz dan oluşan oldukça kozmopolit(!) bir grubum var :)
akvaryum konusunda oldukça acemiyim ve desteklerinizi bekliyorum, herkese iyi paylaşımlar..
SON MESAJLAR
- Akvaryum Motor Ses ahmetfiratozkaya, 00:49
Yeni Üye Forumu - Istanbul Kaliteli Neocaridina Turleri Satan Yer TahaSelimYILMAZ, 00:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Günlüğü harpet, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:02
Akvaryum Tanıtımı - 2. Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 23:31
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığımda Bir Problem Var Mirza Adar, 23:29
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin mustafayurdakul, 22:55
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 60x40x40 Bitkili Akvaryum modukon, 22:45
Akvaryum Tanıtımı - Acemi Hobicinin İlk Macerası :) Anselmo458, 22:40
Yeni Üye Forumu - Dişi Betam Ne Zaman İyileşir. Sadel, 22:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Anüste Çıkıntı ofyymz, 22:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Prenses K0L0Ni, 22:26
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Fikrinizi Merak Ettim harpet, 22:15
Yeni Üye Forumu - Yumurta Tnrfb, 21:53
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri Tanıtımları - Nerite (salyangoz) Üretmeyi Başardım Millet musteynn, 21:35
Bitkili Akvaryum Canlıları - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 21:21
Akvaryum Tanıtımı - 50x40x40 Balık Seçimi ebaran22, 21:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığımın Garip Davranışları Ve Kuyruğu? Ömer Çınar B, 20:26
Yeni Üye Forumu - Flagyl 500 Kullanımı Tortuga7, 20:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Filtre Muhammed demir, 19:24
Bitki Akvaryumları Genel - Karideslerim İçin Kum Önerisi salikk, 19:01
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yukarı Çıkan Axolotl MericER, 18:21
Yeni Üye Forumu - Axolotl İçin Bilgi MericER, 18:11
Yeni Üye Forumu - Dip Balığı Stok Önerisi GhostKoi, 16:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Akvaryum Sıcaklık Ayarı Ahmet özşen, 16:27
Canlı Doğuranlar - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 16:24
Akvaryum Tanıtımı - Aquael Fzn Pro - Yeni Nesil Askı Filtre 🔥 Feanor, 15:15
Filtreleme Seçenekleri - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus SaRCoPhiLiuS, 14:59
Akvaryum Tanıtımı - 200 Lt Akvaryumda Hangi Ciklet Bakılır ? SaRCoPhiLiuS, 14:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Akvaryumuna İç Filtre Takılır Mı. Mirza Adar, 13:42
Yeni Üye Forumu - Bitkili Karides Akvaryumu musileno, 13:16
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Nane? Zozik lepistes, 11:41
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Sürü Balığı Önerisi SaRCoPhiLiuS, 11:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Beyaz Benekmi Resul02, 11:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Yan Sump Mu Dış Filtre Mi? SaRCoPhiLiuS, 10:28
Filtreleme Seçenekleri - Plati Karides Galaksi Rasbora Uyumu SaRCoPhiLiuS, 10:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 160 Litre Tank İçin Isıtıcı Seçimi ? SaRCoPhiLiuS, 10:15
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Pipo Filtre Yetersiz Fatih_hakankaan, 10:08
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum ogurcay, 08:47
Akvaryum Tanıtımı - Çözemediğim İpliksi Yosun altum123, 08:37
Yosun - Beta Balıkları EmperorAngelfish, 03:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Işıklandırma KaanE, 02:46
Akvaryum Tanıtımı - İstanbulda İyi Usta Ve İyi Fiyatta Akvaryum Yapan Tata, 02:23
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 30 Litre İçin Filtrasyon Önerisi TayfunSylkn, 00:20
Filtreleme Seçenekleri - 40x40x40 Akvaryum İçin Şelale Filtre Önerisi Fatih_hakankaan, 00:19
Yeni Üye Forumu - Balıklar Yaprağın Üstünde Duruyorlar Ahmet özşen, 23:40
Canlı Doğuranlar - Week Week Week harpet, 23:38
Akvaryum Tanıtımı - 50-35-35 1 Aylık Tankım Srknatmn, 22:51
Akvaryum Tanıtımı - İlk Hıghtech Deneyimim 30.30.30 TayfunSylkn, 22:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuyruk Erimesi Başlangıcı ₩€€₩, 22:31
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mikrogeophagus Ramirezi Yeni Erişkin Çiftler. koyu 23:56
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 23:48
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 23:48
- 200 Adet Sarı Ve Beyaz Prenses tetikk 23:04
- Dwarf Pea Puffer(pigme Puffer) Arıyorum Kadir Mert 22:52
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 22:33
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 22:33
- Kalan Ürünler (uygun Fiyatlar) barsbingul 21:26
- Kahverengi Yosun Yiyici Arıyorum jacksoap 21:17
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı -samsun- orcrist 20:15
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 20:02
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:02
- Hb White Lepistes (damızlık Altı Yavru) omererbas 19:35
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 19:35
- Wild Betta-killifish-çeşitler Cyber_Scout 19:33
- Botia Nadir Tür, Azolla, Karides, Lepistes, Saly Aquarist101 19:30
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 19:30
- 2.67 Tüp Furcifer 19:26
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 19:26
- Creaqua Nano Elit Furcifer 19:26
- 60x40x(40-15)h Aksan Sıfır Diamond Paludaryum artgy 18:23
- ***f0 Fdragon Puffer-pao Palembangensis*** artgy 18:23
- Neolamprologus Caudopunctatus 1 E - 3 D artgy 18:23
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:15
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 17:15
- Hobiyi Bıraktım Kalan Akvaryum Malzemelerim SJess 17:06
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 16:57
- Afra Coube AlisBaba 16:53
- Electric Blue Acara Çift AlisBaba 16:53
- Koi Balıkları Oldukca Buyukler Mrzoo 16:47
- 1.20x70x45 İthal Dolaplı Bombelı Akvaryum Ve Koi Mrzoo 16:47
- Kendi Lepisteslerim Karıdes Veya Bitki İle Takas Mrzoo 16:47
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 16:19
- Sıfır Ultra Clear Akvaryumlar GreeNWooD 16:19
- Chihiros B20 Akvaryum Led Aydınlatma jador 15:51
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 14:29
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 14:20
- Su Piresi 200 - 300 Adet 80 Tl CevdetSERBEST 14:20
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 14:20
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 14:09
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 14:09
- Java Fer Türleri Balikcidede 14:09
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:56
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 13:56
- L144 Snow White-l393 Omer901 13:43
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 13:23
- Fluval Dış Filtre Yedek Parçaları (bütün Seriler) erimgorgulu 13:20
- Haqos Expro 500- Yati Kökü Mehari 13:17
- Sunsun Hw-603b Mehari 13:17
- Tavşan Salyangoz _rammstein_ 13:02
KULLANICILAR
- 110 Online Kullanıcı, 61 Üye
Online Kullanıcılar
Kaangzkr,
Alihan neonnn,
Tata,
BaldGuy,
rupee,
nyzcandan,
Lordwastenger,
osmandbnl,
Furcifer,
Tatar10,
Hoper,
ÖĞRÜNÇ,
ardatamay,
JujuSeri,
Vitalis,
leovo,
Siminay,
rexxter,
bu_can,
Nanoqua,
EKAR,
Oktay1453,
ahmetfiratozkaya,
harpet,
Oquanus,
TuRKeR,
serkan_tc,
Tortuga7,
wolf06,
kambortam,
oguzhanYeniBalik,
ternapi,
Joec,
MiSoSiKiaN,
suleymanonsay,
isakaynak,
Vasili,
Betta_emir,
Catalus,
koyu,
redmibmt,
egecinar,
M.Murat Yavuz,
FıratAltun,
erdo_bg,
TahaSelimYILMAZ,
Standart Moss,
ost7979,
Amatör balıkçı,
İbrahiM SameT,
oytun,
Richer006,
emrepablo11,
simsela,
egedin,
anil1912,
peaXeee,
_bburak,
bayerische_M52,
BilalM.,
Artukbey,
Gurit,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.