South America, Amazon River basin Orincio River


Mert Yılmaz

Açıklama

Ölçüler:50x22x37 Canlı Türleri:Pristella Maxillaris Bitki Türleri: Tankın Yaşı:2 ay Filtrasyon ve Işıklandırma:Selale filtre, Tasarruflu ampul Tasarım ve Dekorasyon: Doğadan toplanan meşe dalı, palmiye yaprağı. Zeminde ise dere kumu ve silis kum kullanildi.

Katılım Tarihi: 20 Ekim 2017

Bu katılım 781 oy almıştır.
 

Yorumlar

MurathanM - 30 Ekim 2017 00:19

Derece beklediğim bir tanktı. Böyle tanklarda fotoğraflama tabii ki çok zor. Muhtemelen palmiye eklediğiniz için puan kırıldı.

MurathanM

ShotokaN - 30 Ekim 2017 00:40

ilk üçte gördüğüm bir katılımdı, her ne kadarda "keşke palmiye yaprağı eklenmeseymiş" dediğimde bir katılımdı. zira, o dokuya en yaban olan obje olmuş. ileriki evrede biraz daha ortamdan nasiplenir, tortu ve renk uyumu sağladıktan sonrada ortamla bütünleşeceği garanti. sağlık olsun, emeğe sağlık.

Doğan USLU

bilentungul - 30 Ekim 2017 10:16

Merhaba, benim en yüksek puanı verdiğim tanktı. Diğer arkadaşların aksine zamanında amazon nehri yatakları boyunca palmiye ağaç türlerini araştırmış ve bunun üzerine uzun süredir tank kurma düşüncesi olmuş biri olarak palmiye yaprakları görünce çok sevinmiştim. Şu anda Palmiyenin tam türünü hatırlayamıyorum ancak "iquitos peru" da amazon nehri boyunca kurulu evlerin çatı malzemelerinde çok sıklıkla palmiye yaprakları kullanırlar ve su kenarlarında da sıklıkla resimleri ile karşılaşırız. Ayrıca google da "palm trees in amazon river base" gibi aramalar yaparak da bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer insanlar Palmiye yaprakları yüzünden puan kırdılarsa yazık olmuş diyebilirim. Ancak bir dahaki katılımınızda açıklamalarınıza da bu tarz bilgiler ekleyerek giderseniz insanları düşünmeye yöneltebilirsiniz. Bu arada catappa yaprakları eklenen tanklar için; ilgili ağaç G.Amerikalı değil yanlışım olmasın Asyalıdır. Brezilyaya şehir düzenlemeleri ile vs girmiştir ancak daha sonradan ağacı şehirlerde kullanmamaya başlamışlarıdır. Yani palmiye(tabi hangi türü olduğu önemli) catappadan daha Brezilyalı diyebiliriz :)

BİLEN TUNGUL

Alemor - 01 Kasım 2017 23:46

Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim dostlar nasip degilmis. Palmiye konusundaki dusuncelerinizi kesinlikle bir kenara not ettim, kuşkunuz olmasin

Mert Yılmaz

Emrahkahyaoglu - 12 Kasım 2017 22:11

Hazırlanan biyotop un başlığı ,biyotop kadar önemlidir...sadece amazon diye başlık atılan bir tankın artık bu sitede derece almaması gerekir....palmiye konusu bu tank için basit bir eleştiri olur rio negro nehiri su altı çekimlerinde , nehrin yağmur mevsiminde yükselerek karadaki palmiye benzeri ağaçların nehrin altında kaldığını gördüm. biyotop olarak zaten bölgeyi (taklit) etmek olduğu için birebir aynı malzeme kullanılması beklenmez..bu aynı şekilde brazilyadaki bir akvaristin kızılırmaktan taş getirtmesini beklemek olur.ilk üçü kesinlikle hak eden bir biyotop orincio yu bize yakından gösterdiğiniz için teşekkürler..

emrah kahyaoğlu

Alemor - 12 Kasım 2017 22:17

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Elimden geldiğince benzetmeye calistim. Ben de ilk3e girmesini beklerdim ancak nasip degilmiş :)

Mert Yılmaz

YORUM YAZIN

İpucu: Sol sağ tuşlarını kullanarak, önceki ve sonraki katılımları görebilirsiniz. Fotoğrafların soluna ve sağına tıklayarak önceki ve sonraki fotoğrafı görebilirsiniz.

Yarışmaya katılmak için üye olmanız gerekmektedir.

İlk 3'e giren katılımlara plaket ve Aquaforest su düzenleyici, bakteri kültürü veya NEWA Anti-Nitrat

1. Yarışmaya katıldığınız canlının kendi canlınız, akvaryumun kendi akvaryumunuz olması gerekmektedir. Aynı zamanda gönderdiğiniz fotoğrafların da size ait olması gerekmektedir. Örneğin satın aldığınız bir balığın eski sahibinin çektiği fotoğrafla yarışmaya katılamazsınız.
2. Her kategoriye en çok 1 katılımda bulunabilirsiniz.
3. Derece alındığında veya yönetim tarafından gerek görüldüğünde katılımın katılımcıya ait olduğunun kanıtlanması istenecektir. İleride canlıyı satma, kaybetme gibi ihtimallere karşı katılımcının; balığın önüne el yazısıyla ismini yazdığı bir kağıtla beraber balığın fotoğrafını çekmesini öneririz.
4. Katılım yapıldıktan sonra üye talebi üzerine katılımın silinmesi veya fotoğrafın farklı bir fotoğrafla değiştirilmesi talebine yönetim karar verir.
5. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmamamış bir akvaryum veya canlı tekrar yarışmaya katılabilir.
6. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmuş bir akvaryum tasarımı aynı tasarım ile yarışmaya katılamaz. İlkini andırmayacak tasarım ile tekrar katılabilir.
7. Yarışma oylamaları; üyeliğini cep telefonunu onaylatmış ve sitemizde paylaşım yapan forum üyeleri, forum özel üyeleri, kıdemli akvaristler ve yönetici üyelerin oyları ile seçilmektedir.
8. Forum üyelerinin oyları 1, özel üyelerin ve yöneticilerin 3, kıdemli akvaristlerin 5, jürilerin oyları ise 20 ile çarpılmaktadır. Örneğin özel üyenin pusulasındaki birinci katılıma, 10 puan değil 30 puan eklenir. Bir üye birden çok kategoriye dahilse en çok katsayısı olan değer hesaba katılır.
9. Puan eşitliği durumunda önce katılan yarışmacı avantajlı olur.
10. Katılımlar her ayın 1'inde başlar, 21'inde saat 23:59'da biter. Oylama ise; 22'sinde başlar, 30'unda saat 23:00'da biter. Sonuçlar oylamanın bitmesinin ardından duyrulur.
11. Sonuçlar duyurulana kadar balığın kimin olduğu ve katılımın o ana kadar aldığı oy görünmez.
12. Oylama gizlidir, verilen oylar diğer üyeler tarafından görülemez.
13. Akvaryum kategorisinde akvaryumun en az bir genel görünümü olması zorunludur.
14. Yarışmaya en çok 3 fotoğraf eklenebilir ancak 1 veya 2 fotoğrafla da katılınabilir.
15. Canlı kategorisindeki katılımlara bir canlı katılabilir ve tüm fotoğrafların aynı canlıyı içermesi gerekmektedir. Koloni katılamaz. Örneğin sarı prenses kolonisinin erkeğinin ayrı, dişisinin ayrı fotoğrafı ile aynı yarışmaya katılınamaz. Aynı karede birden çok balık bulunabilir, hatta ağız ağıza kavga eden, yumurtlayan, yavrusuna bakan yani birbiriyle ilişki içindeki canlıları içeren fotoğraflar etkileyici bile olacaktır ancak yarışmaya katılan asıl canlı her fotoğrafta bulunmalıdır.
16. Yarışmada Photoshop gibi çekim sonrası müdahale programlarının kullanımı serbesttir ancak balığın dış görünüşüne, vücut yapısına müdahale (yırtık yüzgeç rötüşü, yara kapatma vb.) yasaktır.
17. Yarışmaya katılan fotoğraflar forumlarda kullanılabilir ancak yarışma sonuçlanmamışsa o fotoğrafın paylaşıldığı konuda yarışmada yarıştığı söylenemez, ima edilemez, üyelerden oy istenemez.
18. Profesyonel olarak akvaryum canlısı ticareti yapan üyeler yarışmaya katılamazlar.
Ödüller 3'er yarışmalık gruplar halinde gönderilir. Örneğin ocak, şubat ve martın kazananlarının ödül ve plakerleri nisan ayı içerisinde kargolanır.

Jürilerimiz
Serkan ÇETİNKOL (serkan_cetinkol)
Tarık BAKICI (nikon_)
Ufuk UÇAR (u.uçar)
Ömer KAYA (omardaing)
Batuhan BAYRAM (batuhanbayram)
Mustafa ERDOĞAR (mustafaerdogar)
Ebubekir ATAR (Ebubekir ATAR)
Uğur Ruşen DOĞAN (BiotopeDogan)
Engin SAĞLAM (ENGİN06)

Jüriler, foruma üyelik tarihlerine göre sıralanmıştır.