Neyi Niye Yapamıyoruz? Nasıl Yaparız?


MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 12:49
Halis beyin dediği olaya katılıyorum. Hatta bence 1 hafta değil 1 ay olsun bu süre. Yeni üyeler sadece Yeni Üye Forumuna yazabilsinler, diğer forumlara yazı yazmak istedikleri zaman arama sonuçları çıksın karşılarına. Eğer gerek duyulursa mesajları gerekli olan foruma taşınabilir. Bunu moderatör arkadaşlar yapabilir yada eğer yetişemiyoruz denirse Forum Dışı Konular da olduğu gibi bir editör atanabilir Yeni Üye Forumuna.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_krmÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 571
mrt_krmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 12:50
Tabiki yine siz bilirsiniz Refet bey fakat dediğim gibi kimsenin maddi durumunu bilemeyiz. Harçlıklarıyla balık besleyen çocuklar var. Eski malzemelerini satıp üstüne bir miktar para koyup daha iyisini almak onlarında hakkı veya canlı doğuranlarını satıp malaviye dönmek dimi. Birde bunlar aceleci kişilerse arkanızdan gelecek lafları düşünmenizi isterim. 
Saygılar.
mrt_krm2007-04-23 12:52:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 16:42
İlan konusunda bence 1 hafta az, bir ay ise fazla. Öğrenci olduğum için çevremden biliyorum, büyük oranda bu sitede yaptığı satışlar ile akvaryum hobisini devam ettiren kişiler var. Malum öğrenci harçlığı ile bu hobiyi devam ettirmek zor olabiliyor. Öğrenciler dışında da bu tip satışlar ile masraflarını çıkartanlar az değil. Bu sebeple 1 ay bence çok fazla. Fakat tabii ilan kısmını çaktırmadan ticari olarak kullanan kişiler de mevcut ve bu kişiler bazen gözümüzden kaçabiliyorlar. Neyse, ilan kısmı ile Olgay Bey ilgilendiği için onun yorumları daha isabetli olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3135
donutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 18:43
Kerem bey,haklı olabilirsiniz ancak,siz iyi niyetlisiniz,bahsettiğiniz arkadaşlarda iyi niyetli ama ya diğerleri.Varsayımlar üzerine iş yapılması çok güç.Ancak bu güne kadar yaşanmış somut olaylar var.Adam forumun bir paylaşım yeri olduğundan habersiz,üye oluyor,satacağını satıyor,bu siteyi bir pazar yeri gibi kullanıp sonra kayboluyor.
  Hepsi olmasada bu gibi insanlar,bu forumda aylarca paylaşım yapmış insanları dolandırma yoluna bile gidebiliyor.Tabi sizinde kasteddiğiniz gibi kurunun yanında yaşta yanabilir ancak,bu kadar çok üyeninolduğu bir sitede kişiye göre uygulama yapmak imkansız denecek kadar zor..tabi bence.
   saygılar.
donut2007-04-23 18:44:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtlasÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2006
İl: Denizli
Mesaj: 267
AtlasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 19:46
Benimde sormaktan ziyade arayarak öğrenme taraftarı ve uygulayıcısı olan biri olarak bir önerim var.Arama yaparken bir sürü cevap karşımıza çıkıyor bazıları gerçekten doyurucu bazıları ise içi boş cevaplar.Başlıklara puan sistemi konulsa bu doyurucu düzgün sorulmuş cevabıda düzgün verilmiş başlıklara puan verilse  yada modlar tarafından bu tür doyurucu başlıklar özel bir bölümde toplansa olabilirmi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 20:16
Yönetime birkaç öneride bulundum bütün üyeleri için işe yarayan ve kullanışlı bir şey için ama ne varkiyönetimden bana öerim hakkında olumlu yada olumsuz bir yanıt gelmedi.Bu sebeple yönetim beni kale almıyormuş gibi olduğu için öneride bulunmuyorum.

Yeni üyeler bilmedikleri için daha önce sorulmuş soruları defalarca yeni konular altında sormaya devam ediyorlar.Sanki ilk defa onların başına geliyormuşcasına,Üsluba uygun ve ciddi bir biçimde konunun altında yazılmış ise usanmadan cevab veriyorum.

Forum üyelerinden bazıları bir konu hakkında bilgisi olmadığı halde laf olsunda ne olursa olsun ismim görünsün diye anlamsız yada yanlış şeyler yazıyorlar.Sizde doğru olanı yazdığınız taktirde karşı taraftan tartışmaya mehilli bir üslub ve tahrik edici cevab yazılıyor.Buradaki birçok üye laf kavgası yada tartışmak(saygısızlığa yönelik) için burada bulunmuyorlar birbirimize yardımcı olma yolundalar ve yolundayım.Ama o azınlık grup içinde yer alanların neden böyle birşey yaptıkları ise anlamsız ve nedeni kendilerine üstünlük sağlayarak kendilerini tatmin etmekmidir acaba?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtlanticÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1691
AtlanticÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 21:26
Selamlar,
 
İlanlar konusunda ben bir öneride bulunmak istiyorum. Gelin şu ilanlarda süre kısıtlamasını kaldıralım. Kaldıralım ama belli bir mesaj sayısına ulaşmış olan üyelere ilanları açalım. Mesela üyenin sitede 100 mesajı olduğu andan itibaren ilan verebilsin. Bu sayı 100 de olabilir 50 de... Adını siz koyun. Herkes için bunun iyi olacağına yürekten inanıyorum.
 
Bu şekilde olursa; ilan verebilmek için ikinci bir üyelik almak, üyelere pek cazip gelmeyecek. 1 Haftalık kısıtlama olmasına rağmen bazı üyeler ikinci üyeliklerini alıp 1 hafta bekledikten sonra o üyeliğiyle ilan veriyor çünkü. Mesaj sayısı sadece 1. Sadece ilan verebilmek için alınmış bir üyelik olduğu bariz belli. Kesin tespit ettiklerim de çıkıyor, tespit etmesi çok zor değil ama bazıları tabiki gözden kaçıyor.
 
Yalnız bu konuda benim çekindiğim bir nokta var; üye ilan verebilmek adına forumu gereksiz mesajlarla doldurabilir. Sırf mesaj sayısı dolsun da ilan verebilsin diye. Bunu da tespit etmek ve önlemek çok zor değil aslında. Yazılan mesajlara +1 (özellikle), katılıyorum, evet, hayır gibi mesajlar yazan üyelerin mesajları silinir ve mesaj sayısı düzenlenir. Hatta bu da bir ceza şekli olabilir. Atıyorum sadece +1 yazmışsa, mesaj sayısından 20 mesaj silinir. 60 mesaj attıysa paaaat 40 a düşer ve üyenin uyarı hanesine bu eklenir gibi... 
 
İkinci bir konu; üye ilanı verdi ve canlıyı veya malzemeyi sattı. Nedense satış yapıldıktan sonra Bu%20mesaj%20kurallara%20aykırıysa%20buradan%20yöneticileri%20bilgilendirebilirsiniz. butonu ile bu yönetime bildirilmiyor. Tüm üyelerimizi satışı yapılan ürünlerin ilanının kapatılması için bu butonu kullanmaya davet ediyorum. Satış ilanlarının düzeni için bu şart. Ben hepsini kontrol ediyorum ama arada kaçanlar oluyor. Ürün/Canlı satılmış ama bu bildirilmemiş, en son güncelleme mesajına kilitlenebilir yazılıp bırakılmış. Bunlar bazen gözden kaçabiliyor işte.
 
Uzun lafın kısası, ilan verebilmek için mesaj sınırlaması yapmak şart. Süreyle olacak gibi görünmüyor. Bilmiyorum sizlerin fikirleri neler?
 
Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 21:45
Refet ağabey,

Klavyeyi hızlı kullanan üyelerimiz çoktur sanırım.

Mesela komik bir konuda "smiley" vereceğiz.
2 saat [':D'] yapıyor veya tıklayarak seçiyoruz.

Bunların [']'larını kaldırsak ?

Çünkü yazarken elim hemen ':D' buna gidiyor.

Parantez açmak zor geliyor diyebilirim.
Buna bir çözüm bulmanızı rica ediyorum.
İyi çalışmalar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 22:50
Refet bey bu konuyu neden açdınız anlamadım! Sitede herşey o kadar düzenli zaten. 15000 üyeden bahsediliyor. Herkezin kendine göre fikirlerii kendine göre siteden beklentileri vardır. Günlük hayatınızın büyük bölümünü siteye ayırıyorsunuz ( çoğunlıkla gecelerinizi) Sizinle beraber gerçekten çok iyi çalışan birde yönetici ve idareci bir kadro var. Yeni giren arkadaşlarda gerçekten bişeyler öğrenmek ve hobilerine birşeyler katmak istiyorlarsa sitenin formatına uyum göstericeklerdir. Bende dahil siteye yeni giren arkadaşlar başlarda bir çok hata ve eksiklik yapıyordur. Ama zamanla öğreneceklerdir. Biraz sitede bulanan arkadaşlarda formata alışıp otokontrol gibi bir sisteme zaten dahil oluyor, uyarıyor, düzeltiyor. Sizi tebrik ediyorumki hala bukadar yenilikden sonra dahi hala neleri nasıl düzeltebilir diyebiliyorsunuz. Ama bence sitede zaten çok düzgün işleyen bir sistem var. Bu yeni değişiklikler sorun yaratacaktır diye düşünüyorum.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 23:16

Kendi adıma yeni üye olmuş daha doğrusu hobiye yeni başlamış arkadaşların daha ilk mesajda bu konu daha önce açılmıştı araştırmadan konu açmayın gibi sert uyarılara maruz bırakılmasını doğru bulmuyorum.Daha kibarca en azından öm. ile uyarı yapılabilir.Sonuçta hobiye yeni başlamış bir insanı küstürmek bu sitenin varoluş amacına ters.Hele birde yaş 16-19 civarındaysa sen benim mesajımı nasıl silersin le başlayıp üyelik iptaline giden bir tartışma kaçınılmaz oluyor. 

  Bence sitenin ahengini bozup amacından uzaklaştıran ticari üyelerin yada ticari olupta kendini gizleyen üyelerin reklam amaçlı açtıkları konular...
Bak benim balığım,balık benim hayatım,gibi başlıklarla sadece reklam amaçlı konular beni forumdan uzaklaştırıyor.Buna birçok örnek verebilirim ama sanırım etik açıdan yanlış olur.Ticari üyeler ayrı tutulabilir zaten ihtiyacı olan ulaşabiliyor.Gerçi ticari olduğuna göre şu konuda yardım edebilir dediğim kimseden cevap alamadım...
                                                                   Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K@rt@LÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 549
K@rt@LÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 23:47
Olgay bey fikirlerinize genelde katılıyorum. Ancak +1 konusuna katılmıyorum. Bu konu bence etik olmaz. Yeni üye olan arkadaşların foruma katılma sınırı olduğunu biliyorum. Ancak özel mesajlarında bir sınır olup olmadığını bilmiyorum. Şayet sınır varsa bu kaldırılmalı ve kullanıcı moderatör veya uzman akvatristlere yönlendirilmeli ve uzman arkadaşlar usanmadan yeni arkadaşlara sonuna kadar yardım etmelidirler. Onlara arama yapmayı öğretmek yada aramayı kendi yapıp kullanıcıya linki göndermelidir diye düşünüyorum. Zaten önemli olan onların bilgilenmesi ve balık kaybetmemesi.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

songokuÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10177,3[/B]
Kayıt: 09/11/2006
İl: Izmir
Mesaj: 1065
songokuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2007 00:03

Bence yeni üye olan beş arkadaşa bir Forum Özel Üyesi verilmeli.Forum Özel Üyesi olan arkadaşımızın yanında staj görmeli.Ondan sonra foruma dahil olmalı.Ben ilk başlarda çok zorluk çektim.Bu sorunu kaldıracaktır diyorum.İkinciside profillerde üye statüsü gözükmüyor.Şimdilik aklıma gelen bunlar.

Saygılar,
songoku2007-04-24 00:30:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merataÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2006
İl: Ankara
Mesaj: 298
merataÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2007 00:16
Ben bu forum sayesinde doğru bildiğim bir sürü şeyin yanlış olduğunu öğrendim. Buradaki arkadaşların yardımıyla güzel bir akvaryum kurdum, malzemeleri ve canlıları buradaki ilanlar aracılığıyla aldım. Bunun için gerekli de olsa gereksiz de olsa yeni gelen arkadaşların sordukları sorulara bakmak ve bildiklerimi yazmak zorunda hissediyorum kendimi. Sanırım bir çeşit vefa borcu.

Ancak, dediğiniz gibi aynı sorular insanı yoruyor. "Lütfen arama yapınız" demek bile istemiyoruz çoğu zaman. N'apalım, hepimiz insanız. Fakat sürekli olarak 'yardım etmeliyim' ile 'kendisi arayıp bulsun' arasında kalıyoruz. Bunun çözümünün forumun bir şekilde yeniden düzenlenmesi olacağını düşünmüyorum. Başka bir çözüm gerekiyor  ama bu çözüm nedir sorusuna verebileceğim bir yanıt da yok...

İlan vermek için belli bir mesaj sayısı istenmesi makul görünüyor ancak denildiği gibi bu gereksiz mesajların sayısını da artıracaktır. Eğer böyle birşey olacaksa bile bu sayıya "buluşmalar" veya "forum dışı konular" gibi bölümler dahil olmamalıdır; zira foruma yazmadığı kadar oralara yazan üyeler mevcut.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtlanticÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1691
AtlanticÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2007 16:41
[QUOTE=merata]

İlan vermek için belli bir mesaj sayısı istenmesi makul görünüyor ancak denildiği gibi bu gereksiz mesajların sayısını da artıracaktır. Eğer böyle birşey olacaksa bile bu sayıya "buluşmalar" veya "forum dışı konular" gibi bölümler dahil olmamalıdır; zira foruma yazmadığı kadar oralara yazan üyeler mevcut.


[/QUOTE]
 
Evet aslında, bazı bölümlere yazılan mesajlar sayılmayabilir. Post sayısını arttırabilir ama asıl konumuz olan akvaryum dışında yazılan mesajlar, üyenin ilan verebilmesi için göndermesi gereken mesaj sayısına eklenmeyebilir. Bence mantıklı...
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir