ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
maskex
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2010 12:49
Son Ziyaret:
01 Eylül 2012 00:05
Toplam Mesaj:
325 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah ALPARSLAN
Doğum Tarihi:
04 Aralık 1987
Yaş:
36
İl:
Mugla
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 10 MESAJI

Fluval FX5 vs EHEIM prof. 2080
[QUOTE=ruffles05] [QUOTE=Burakim] [QUOTE=ruffles05]Ben eheim 2080 - fx5 kıyaslamasından önce fx5 in eksilerinden bahsetmek istiyorum.Bu filtreler büyük tanklar için ve ortalama populasyona sahip tanklar için tasarlanmış filtreler.500-600 litre tankta yaklaşık  10 orta boy (tropheus gibi) yada 20 damızlık malawi gibi canlıların amonyak ve diger atıklarını karşılıyor süper filtre denilmesi yanlış olur.Bu filtreler 1000 litrelik tanklar için ve saydığım canlı yükünün kat kat fazlasını karşılamak için yapılmış filtreler.Ve canlı yükü arttığı zaman fluval fx5 in mekanik temizlikte çok başaralı fakat biyolojik temizlikte yetersiz olduğu aşikardır.(ben fx 5 kullanıcısıyım buarada) Bundan 6-7 ay öncesine kadar 500 litre akvaryumumda 10 damızlık 20 tane damızlık altı tropheus vardı ve fluval fx5 in nitrat ve amonyak değerlerini tutma kabiliyeti emin olun purigenin ömrü kadardı.Filtrenin gerçekten malzeme haznesi çok küçük ve inanılmaz debiyle suyu biyolojik anlamda süzmeden döndürüyor.Eheim biyolojik filtrasyonu fluvalın yanında tartışılmaz derecede iyi.
    Ama şöyle de bir gerçek var, 1 eheim 2080 nerdeyse 2 fluval değerinde. İş dönüp dolaşıp fiyat-performans olayına dönerse fluval tekrar 1. koltuguna oturur. Bana hangisi alırsın derseniz fluvalı  satın alırım derim fakat bana sana ikisinden birini hediye edeceğiz derseniz eheim 2080 seçerim kesinlikle.
[/QUOTE]

Size kesinlikle katılmıyorum bu filtreyi o şekilde kullanıyorsanız kaldırın atın.İçerisine ne koydunuz bilmiyorum ama şayet yer size az geliyorsa çıkarın kenardaki süngerleri filtre torbasında seachem matrix eheim substat pro doldurun.Filtreyi bu şekilde yermek bence haksızlık.Bu filtreleri satın alırken zaten içi boş geliyor.eheim 2080 media set rahat rahat sığıyor.38 litre odalara ayrılmış hacim var neyle isterseniz onla doldurun yani eksik olan yeri neresi halen anlamış değilim.bu filtrenin karşılaştırılacağı tek şey sump sistemidir.
[/QUOTE]

Burak bey  ben filtreleri ne övüyorum ne yeriyorum sadece sonucları söylüyorum.Bu şekilde de kullanmaya devam edeceğim filtre benim filtrem öyle değil mi.Ayrıca filtremde 2 litre eheim pro, fluval biomox, ehfi mech vs malzemlere de sahibim.Ve de şunu size garanti ederim phından nitrata  amonyakdan fosfata her türlü su parametleri ölçerek balıklarıma bakarım deniz akvaryumunda önce antreman olsun diye.Ben size net sonuçlar söylüyorum canlı yükü ağırlaştığı zaman sadece fx5 varken suda amonyak artışı net gözlemledim, düzenli su değişimi yapmama rağmen.
[/QUOTE]

Neden bizim 35 tam damızlık 450 litre akvaryumumuzda olmuyor bu artışlar ? Ben dip çekmiyorum haftada 1 gün %30-40 su değiştiriyorum.2. haftada yine su değişimi ilave filtreyi açıp elyaf değişimi ve sünger temizliyorum..Ama benim değerlerim hiç bozlmuo
182x55x65 tankıma dış filtre tavsiyesi
[QUOTE=Cyberx26]Ok Emrah bey madem tanıdığınız var aracı olursanız sevinirim. Şu anda fx5 araştırıyorum kafama yatarsa parayıda denkleyebilirsem alırım. Başka önerilere açığım henüz tank gelmedi düşünmek ve en iyi kararı vermek için zamanım var.[/QUOTE]

Barış bey şunu kesinlikle unutmayın alacağınız ne filtre olursa olsun muhakka ortalama %30 debi kaybeder bu yüzden alacağınız filtre akvaryumunuzdan daha güçlü olmalı ki debi kaybetse bile orantılı olmalı.Tetratech asla önermem arkadaşım üretimci olduğu için biz neredeyse bir çok filtreyi test etme şansımız oldu biraz sorunlu bi marka.Yok musluğu kırıldı yok su kaçırdı gibisinden sorun çok çıkartıyor.Eheimler kaliteli marka ama asla önermiyorum çünkü debi kaybı çok fazla oluyor ve çok pahalı gerek yok yani o paraları vermeye.
182x55x65 tankıma dış filtre tavsiyesi
Çok açık ve net diyorum ben 150*50*60 akvaryumumda 34 tam damızlık mabuna bakıyorum..Daha önce bu tankta sump vardı memnun kalmadığım için sumpu söktüm fx5 kullanıyorum üstelikte sumptan 10 kat cam gibi su..450 litrede 34 tam damızlık ne kadar  pisleme yapar siz düşünün.FX5 2 yıl garantilidir.Eğer siz alacaksanız ben tanıdığım birisi ile size aracı olurum.Yedek parça tamiratı gerekiyorsa yenisini size temin eder.! Hatta bu süreçte size yedek dış filtre bile sunabilir.Buraya çıkıp yok şöyle yok böyle atmakla olmaz bu işler fx5 alıp kullandıysan bu yorumu yapacaksın buraya.Hiçte yedek parça filan sıkıntı yok..Zaten makinalar taş gibi arıza filan yapmaz kolay kolay korkmayın.Yaparsada dediğim gibi adam yardımcı oluyor zaten.Gidip 2 gündür piyasada olan insanlarla muhabbet edip onlarla alışveriş yapmayın..
182x55x65 tankıma dış filtre tavsiyesi
Fx5  başka söze gerek yok..fx5 i iyi araştır..

Fluval FX5 vs EHEIM prof. 2080
[QUOTE=cief17][QUOTE=maskex]Bence bu kadar ince düşünmeyin..Yani sonuç olarak her türlü bu filtreler 2- yada 3 haftada 1 temizlik gerektirecek.Ben haftada 1 %40 su değişimi yapıyorum.Dip çekimi hiç yok.! 2 yada 3 haftada 1 de filtredeki süngerleri yıkayıp genel anlamda bi su döküyom medyalara okadar yani.Sanki 2080 koyunca efendim yıllarca açmayacakmısın yine 2-3 haftada temizlenecek o filtre.Zaten düzenli su değişimi yapılıyor ise PH nitrat vs dengede durur sonuçta bunu aylarsa akvaryumu ellemeden bırakacak değiliz şayetki öyle birşey isteniyorsa..650 tl ye 1 fx 5  yanınada 1 tane fluval 405 takarsın  2080 fiyatına.fx5 kirlü su çekim haznesine süngeri takarsın kaba pislik girmez.Filtre içindeki 3 sepetten 2 sepetin yanındaki süngerleri çıkartıp oralarada medya koyarsın al sana 15 lt medya hacmi..Fluval 405 lede mekanik temizlik yaparsın.405 i 3 haftada 1 temizle fx5 i  istersen 1 yıl kapağını açma..Önemli olan parayı nasıl kullandığın..Para olduktan sonra ben senin akvaryumuna arıtma sistemi bile kurarım...Paradan haber ver.Ama ben hem ekonomik gideyim hemde iyi olsun diyorsan fx5 alacaksın nokta :))

[QUOTE=cief17]FX5 in ayarında hatta ona yaklaşabilecek bir filtre tanımıoyorum. FX5 alana kadar bende hep eheim kullanmıştım Hakikaten eheim çok kalite marka ama fx5 ayrı bir alet. O kapasite ve performansa ulaşabilecek bir filtre yok piyasada. 600 lt de kullanıyorum, su billur gibi, ses yapmıyor çok sakin, debi düşmesi yok,3 ayda bir sırf kendimi rahatlatmak için filtreyi temizliyorum. Media seti olarak eheim ve seachem kombinasyonu yaptım,purigenide ihmal etmedim. Bu filtreyle başınız ağırmaz. Yedek parça sorunu yok, 24 saatte bir durur sonra kendisi çalışır. Bu yolla biriken hava varsa onu boşaltır. Böylece performansı düşmez ve ses yapmaz. Bende maskex(emrah) ile uzun süre konuştuktan sonra almıştım. Üstelik fiyat konusunuda hiç dikkate almadım.İyi ki de bu filtreyi almışım :) Bir önerim pürigen konusunda olacak. Su akım yönünü dikkate aldığımızda pürigeni en alt sepete kullanmak pürigenin ömrünü uzatacaktır. Ben artık öyle yapıyorum.[/QUOTE]

Cihangir abi purigen alta koyulunca daha uzun gidiyor demişsn ama bu filtrede kirli su aşağıdan yukarıya geliyor yani kirli suyun direk purigene teması daha çobuk ömrünü bitirir  yanlışıyım ?
[/QUOTE]
Emrah, kirli su alttan gelmeye başlıyor,ancak önce yanlardaki süngerlerden geçiyor. Sonra yukarı çıkıp en üst sepetin ortasından aşağıya inmeye başlıyor. Yani medyanın suyla ilk karşılaştığı yer en üst sepet...Sepetlerdeki su aşağı indikçe daha fazla süzülmüş oluyor...En temiz yerde en alttaki sepetin içi oluyor. İlk kurulumda bende senin gibi düşünüp en üste koymuştum. 3. ay dolmadan filtreyi açtım baktım pürigen koyu kahverengi olmuş. Alt sepette olunca daha uzun süre işlevsel kalacaktır diye düşünüyorum. Ürünün kitapçığında da benzer açıklamalar var, özellikle fluval medyaların yerleşimi ve tanıtımıyla ilgili konularda...[/QUOTE]

Cihangir abi açıklama için teşekürler açıkçası artık akvaryum işine çok fazla vakit ayıramadığım için detaylarda kafamda şekillenmedi.Aldığımda yanında gelen cdyi açıp bakmadım bile internette bu durumu anlatan kaynak varmı ki ?  Sen denedinmi sonuç nedir ?  Bu durumda seramiği en üst sepete koymak daha mantıklı değilmi :D
Fluval FX5 vs EHEIM prof. 2080
Bence bu kadar ince düşünmeyin..Yani sonuç olarak her türlü bu filtreler 2- yada 3 haftada 1 temizlik gerektirecek.Ben haftada 1 %40 su değişimi yapıyorum.Dip çekimi hiç yok.! 2 yada 3 haftada 1 de filtredeki süngerleri yıkayıp genel anlamda bi su döküyom medyalara okadar yani.Sanki 2080 koyunca efendim yıllarca açmayacakmısın yine 2-3 haftada temizlenecek o filtre.Zaten düzenli su değişimi yapılıyor ise PH nitrat vs dengede durur sonuçta bunu aylarsa akvaryumu ellemeden bırakacak değiliz şayetki öyle birşey isteniyorsa..650 tl ye 1 fx 5  yanınada 1 tane fluval 405 takarsın  2080 fiyatına.fx5 kirlü su çekim haznesine süngeri takarsın kaba pislik girmez.Filtre içindeki 3 sepetten 2 sepetin yanındaki süngerleri çıkartıp oralarada medya koyarsın al sana 15 lt medya hacmi..Fluval 405 lede mekanik temizlik yaparsın.405 i 3 haftada 1 temizle fx5 i  istersen 1 yıl kapağını açma..Önemli olan parayı nasıl kullandığın..Para olduktan sonra ben senin akvaryumuna arıtma sistemi bile kurarım...Paradan haber ver.Ama ben hem ekonomik gideyim hemde iyi olsun diyorsan fx5 alacaksın nokta :))

[QUOTE=cief17]FX5 in ayarında hatta ona yaklaşabilecek bir filtre tanımıoyorum. FX5 alana kadar bende hep eheim kullanmıştım Hakikaten eheim çok kalite marka ama fx5 ayrı bir alet. O kapasite ve performansa ulaşabilecek bir filtre yok piyasada. 600 lt de kullanıyorum, su billur gibi, ses yapmıyor çok sakin, debi düşmesi yok,3 ayda bir sırf kendimi rahatlatmak için filtreyi temizliyorum. Media seti olarak eheim ve seachem kombinasyonu yaptım,purigenide ihmal etmedim. Bu filtreyle başınız ağırmaz. Yedek parça sorunu yok, 24 saatte bir durur sonra kendisi çalışır. Bu yolla biriken hava varsa onu boşaltır. Böylece performansı düşmez ve ses yapmaz. Bende maskex(emrah) ile uzun süre konuştuktan sonra almıştım. Üstelik fiyat konusunuda hiç dikkate almadım.İyi ki de bu filtreyi almışım :) Bir önerim pürigen konusunda olacak. Su akım yönünü dikkate aldığımızda pürigeni en alt sepete kullanmak pürigenin ömrünü uzatacaktır. Ben artık öyle yapıyorum.[/QUOTE]

Cihangir abi purigen alta koyulunca daha uzun gidiyor demişsn ama bu filtrede kirli su aşağıdan yukarıya geliyor yani kirli suyun direk purigene teması daha çobuk ömrünü bitirir  yanlışıyım ?
Fluval FX5 vs EHEIM prof. 2080
Hala şuraya çıkıp kesinlikle eheim al diyenler var buna gerçekten çok şaşırıyorum.Sadece özetlemek gerekirse fx5 ve eheim 2080 şöyle karşılaştır. fx5 650 tl eheim 1000 tl.Hadi fiyatı geçtim zengin olabilirsiniz marka tutkunu olabilirsiniz. Çok yakın arkadaşım üretimci olmasından dolayı nerdeyse bir çok marka filtreyi test ettik.Neredeyse her filtre zamanla %30 debi kaybediyor.Kaybetmez diye bişey yok arkadaşlar evinizin musluğu kireç bağlasın kaybediyormu kaybetmiyormu görün buda aynı şey pislendikçe tıkanacak.

eheim 1700 lt debi   1700*0,70=1190 lt debi kalır.
fx5   3500 lt debi    3500*0,70=2450 lt re debi.

Debi asla fazla gelmez emin olun kendim 150*50*60  tankımda kullanıyorum ve tankımda 36 adet tam damızlık malawi var.Ama size yinede fazlamı geldi abicim basarsın elyafı debi düşer bu kadar basit.Bu gün alıp yarın debi yetmedi diyeceğine fazla al fazlayı azalt az gelmesinden iyidir.Medya önerimde fx5 3 sepet.

alt sepete  :sera siporax koyabiliyorsan 2lt
orta sepet.: supstrat pro yada matrix  ( ben matrix tercih ediyorum )  2 lt
üst sepet: 1 lt zeolit  elyaf   ve 500 ml seachem purigen koy..Tadından yenmez.Ondan sonra benim gibi 1.5 2 ayda bir tankın yanına ugra su değişimi ve filtre temizliği için..

Durup çalışmama gibi bi sorun kesinlikle yok.Çünkü o arıza 3 yıl öncesinin arızası idi.Şu anda tüm fx5 ler sorunsuz.Ses konusuna gelince  dürüst olacağım.Eheim 2228 den çok az fazla sesli ama daha önce sump kullanan biri olarak ve sumplu akvaryumla aynı odada yatttığımı düşününce fx5 çalışmıyor gibi sessiz bence.fx5 sesi bir laptop bilgisayarın fan sesi kadar.Şahsen hava motorumun suda çıkardığı kabarcık sesi filtrenin sesini bastırıyor emin olabilirrsin..Eğer takıldığın nokta olursa yardımcı olmak isterim.Bu forumda bir çok kişiye ısrarla fx5 dedim aldılar ve şuan iyiki önerdin diyorlar sonra 2-3 ay sonra burlarda sızlanma diye diyorum bunları..
150x55x60h Mbuna tankım (Yarışma derecesi sf:6)
Hayırlı olsun iskender abi inşallah istediğin gibi olur herşey.. :D

450 Lt Malawidiyarım.Yumurta geldi Yeni Resimler syf:9
[QUOTE=alpino24]Maşallah çok hoş bir akvaryum yosunlanan taşlar daha da güzel bir hava katmış tek gözüme batan detay testiler oldu onlar çıkartılabilir diye düşünüyorum. [/QUOTE]

güzel yorumlarınız için teşekür ederim.normalde testiler yoktu zaten şu aralar erkekler arasında yer kapma kavgası olmaya başladığı için yavru almak  adına koydum.Normalde testi yok yani :)


[QUOTE=Malawitalya_07]Gözün aydın kardeşim. Sağlıklı büyütmen dileğimle. [/QUOTE]

Mehmet çok teşekür ederim güzel dilekleriniz için..
450 Lt Malawidiyarım.Yumurta geldi Yeni Resimler syf:9
[QUOTE=Emre ÜSTÜNTAŞ]Hayırlı olsun gözünüz aydın :)  [/QUOTE]

Çok Teşekürler bir ara yavru alma işinden sıkılmıştım bu yüzden tankı kalabalıklaştırmıştım.Şimdi koloniyi düzeltip sayıyı azaltınca yine faaliyetler başlıyor gibi sanki :)  Güzel dileğiniz içinde teşekürler.


[QUOTE=Serkan Çetin]Gözünüz aydın. [/QUOTE]

Teşekürler Serkan bey...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.