ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AliOnur
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Haziran 2010 17:32
Son Ziyaret:
17 Ağustos 2015 10:47
Toplam Mesaj:
208 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Onur Samancı
Doğum Tarihi:
20 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Veritabanı Programcısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Onur SAMANCI

40x45x50 Karma (S.Neon,Lepistes,Ramirezi)
70x35x45 Karma tanganyika

SON 10 MESAJI

Ordi Bukodan Karma (syf:26 her sayfa ayrı dünya)
[QUOTE=hayvansever1234]Abi gerçekten çok hoş gözüküyor.Cıvıl cıvıl yüzüyorlar.Şimdi valla ağlayasım var.Az önce uyandığımda bir baktım, bitkili akvaryumdaki neonlarımın hepsi 1 gecede ölmüş.Büyük balık olarak aslında Melek Balığı çok yakışır bence bu akvaryuma ya da corydoras sürüsü de güzel gözükür.
[/QUOTE]

Evet melek bence de yakışır ama bu akvaryuma melek atılırsa sadece melek kalır :)

Uzun bir aradan sonra Sercan kardeşim konuna yorum yapıyorum akvaryumun eskisine göre bence de gayet hoş olmuş. Başka fotoğraf ve videolarını bekliyoruz :)
Ordi Bukodan Brichardi
Çok güzel görünüyorlar Sercan :) Bende senden aldığım kayalarla yeni yuvalar oluşturdum akvaryumda. Bakalım inşallah salyangoz istilasına uğramadan iyi bir batım bekliyorum bizim çiftten de. :)
70x35x45 Tanganyika
Öncelikle size okudunuz mu bilmediğimden bu makalelere göz atmanızı tavsiye ediyorum;



Sercan arkadaşımızın dediği bir bakıma doğru. Fakat şu an için kendisinin zorluk çekmeden yaşattığı balıkları hobiye ilk başladığında kendide zorluk çekerek yaşattığı, Daha doğrusu hepimizin bu tip sorunlar yaşadığı bir gerçek. Bu yüzden size bir kaç küçük bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle benimde ilk hobiye başladığım sorunlardan biri balıklarımı kaybetmek olmuştu. Fakat sorunun balıklarda olmadığını sorunun biraz araştırma yetersizliği olduğunu farkettim. Tıpkı size önerdiğim makaleler gibi bilgileri okuyarak, Besleyeceğim balığı nasıl bir ortamda, ne kadar hacimde, hangi Ph değerinde yaşatabileceğimi, Hangi türler ile dost olarak geçineceğini, hangi sıklıkla su değişimi yapmalıyım, su değişimi sırasında dinlendirilmiş su mu kullanmalıyım gibi bilgileri öğrendim. uzun lafın kısası dikkat etmeniz gereken nokta sizde bitiyor. Balıklarınızı nasıl bir ortamda yaşatırsanız en güzel şartlarda hayatlarını sürdürdüklerini öğrendikten sonra işin arkası çorap söküğü gibi geliyor :)

Konuyu da daha fazla dağıtmamak için size birde yaşadığınız herhangi bir sorun ile ilgili forumda konu açarak bilgi almanızı da öneririm. Çünkü bu forumda gerçekten kaliteli bilgiler paylaşılıyor :)

Sağlıklı şekilde balık beslemeniz dileğiyle..
70x35x45 Tanganyika
[QUOTE=Roxalanne]Çok tatlı görünüyor ya..Sanırım ben bu işi hiç beceremeyeceğim :(
Özenle bakmama rağmen ölüyorlar.Özeniyorum sizlere :(
[/QUOTE]

İşin piiri Recep abim'den gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Aynı şekilde bizlerde elimizden geldiğince size yardımcı olabiliriz.
70x35x45 Tanganyika
Evet Sercan son yaptığın yorumu umursamamakla beraber Berk kardeşimin hediyesi olan mossları akvaryumuma dizmiş bulunuyorum :) eşit miktarda her iki tanka da paylaştırdım bakalım hangisinde tutarsa mantığı ile :) son halden bir kare


70x35x45 Tanganyika
Bonkör Recep abimiz yine ağarlığını koymuş. Bu iyiliklerini nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum Recep abi :) Bana baskı yapsa da önemli değil zaten gelip kendi gördüğünde de ne kadar ufak olduklarını anlayacaktır. O yüzden sıkıntı yok :)
70x35x45 Tanganyika
Hahahaha Kahkaha Burda da mı kanka :D vallahi çok güldüm :D

Konumuzu saptırmayalım neyse :) gerçekten çok ufacıklar biraz boylanmaları gerekiyor :)
70x35x45 Tanganyika
[QUOTE=fizani]Kız tarafı olarak öncelik benim Sercan haddini bil =) [/QUOTE]

Kız tarafı :D bu bayağı iyiydi :D

Benim yavrularım daha çocuk büyüyecek okulunu bitirecek öyle gelip alabilirsiniz :D
70x35x45 Tanganyika
Bence Sercan biraz bekle benim akvaryumda boylansınlar. Çünkü yüksek ph ta hem renkleri hemde kabuk sertlikleri çok güzel oluyor.

Recep abi yeni yumurtlama çalışmaları var gibi gözlemlere devam ediyorum doğum olursa yazacağım :)
70x35x45 Tanganyika
Geçen sabah uyandım akvaryumda zeminin sarı olduğunu gördüm uzaktan ilk önce yem kalıntısı vesairedir dedim. Daha sonra kendime geldiğimde bir baktım ki aslında o bölge bir apple snail tarlasıymış :D 2. bir yumurta dizimi daha oldu daha henüz bu batım ın patlamamasından önce onlarda tahminimce iki gün içerisinde çıkarlar. Şu an akvaryumun heryeri minik apple snaillarla dolu Sercan :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.