ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2010 16:35
Son Ziyaret:
13 Ekim 2012 16:33
Toplam Mesaj:
317 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Türk
Doğum Tarihi:
13 Nisan 1997
Yaş:
27
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Türk
300lt GT,oscar,pangasus,vatoz
60lt cüce v. bronz c. tetrazon

SON 10 MESAJI

Nasıl olmuş?Fotolu
Gayet güzel olmuş tebrik ederim, ıceman öneririm.

64 Litre ( Karma )
  Sana önerim zebra danio alman olabilir. Ben beslemiştim sürekli yüzeyde yüzüyorlar çok hareketliler, yanına orta seviyeyi kullanan balıkları seçebilirsin ve cory dediklerimin hepsinden 4er tane alabilirsin. 4 zebra 4 neon 4 bronz 1 cüce vatoz olabilir. Ama söylim zebralar alt katlara yem bırakmayabilir çok hızlı tüketiyorlar yemleri farklı köşelere atabilirsin yemleri. Bence melek besleme en azından şimdilik.

300 litre amerikan
   Akvaryumumda 2 erkek green teror 2 astronot 2 pangasus 1 cüce vatoz 1 leopar vatoz 2 albino vatoz var. 

   Akvaryumdaki canlı yükü fazla farkındayım. G. terorler 10-11 astronotlar 7-8 pangasuslar 15, 20 cm civarında. Baskın g. terorüm diğer balıkları sıklıkla kovalıyor, baskın olmayan ise oscarları ve vatozları kovalıyor, oscarın birinin  kuyruğunu tırtıklamışlar, aynı şekilde albino vatozların da öyle. 

   Pangasusları verip 3-4 orta boy kaya alacağım, bende 2 tane mevcut. Böylece vatozlara saklanacak yer olur ve kaçabilirler. Cüce vatozu  ve albinolardan küçük olanı diğer akvaryumuma alacağım, böylece canlı yükü biraz azalmış olur.

   Astronotlar yukarıdaki kökünün arkasında, köşeler vb. yerlerde duruyorlar, 1-2 kök alıp onlara da kaçacak yer sağlamayı düşünüyorum, zaten oskarlar hızlı büyüyen canlılar büyüyene kadar idare ederim diye düşünüyorum, olabilir mi ?

   Yarın fotoğrafları yükleyeceğim.
tetrazon çiftleşme video
http://www.akvaryum.com/puntius_tetrazona_(tetrazon)_tatlisur_7_281.asp#b  Pardon aklımda 8-10 diye kalmış fakat 7'miş. Üreme boylarını aldığım akvaryumcu söylemişti. Benim tetrazonlarım şuan
 5-6cmler ve şuana kadar ne yavru gördüm ne de çiftleşme 2 yıldır bendeler, ortam uygun üreselerdi mutlaka görürdüm. Bu gözlemlere bakarak yazdım.
YENGEÇ
Daha önce akvaryumu yarısına doldurup kayalar koyarak beslemiştim fakat her gün ama her gün evde gezerken buldum 2 yengecimi de. Dip yemi veriyordum ama yediklerinden de emin değildim. En sevdiğim canlı yengeçtir fakat böyle olunca akvaryumcuya vermek zorunda kaldım oysa çok ama çok seviyordum yengeçleri. Biraz bilgilendirir misiniz, ne ile beslenir kaç litrelik akvaryum gerekir su şartları nasıl olmalı vb.

tetrazon çiftleşme video
Hayır tetrazonlarınız çiftleşmiyor oyun oynuyorlar izlemesi gerçekten çook zevkli olan hareketler yapıyorlar ben 300lt de 20 tetrazon bakıyorum küçükken sürekli böyle hareketler yapıyorlardı ama büyüdükçe azalmaya başladı bunlar, ileride başka türe geçmeyi düşünüyorum. Nedeni ise tetrazonlar 2 yıldır bendeler yavaş büyüyorlar ve üremeleri 8-10 cm iken gerçekleşiyor ve benimkiler 2 yılda 5-6 cm oldular hem de 2 haftada bir solucan veya marulla beslememe rağmen. Bu arada tetrazonlarınız akvaryumda tek değil ise diğer türlerin yem yemesine engel olabilirler. Ben yokken habersiz babam 3 japon koymuş akvaryuma 3üde ölmüş, büyük ihtimalle açlıktan ölmüşlerdi. Tetrazonlar küçükken tek başlarına büyük bir grup olarak bakınca gerçekten çok zevkli oluyor.
Kurbağam
Şu kurbağaların hepsi siğil yapmaz. Sadece bazı kurbağalar zehirlidir o türlerin çoğuda ülkemizde yok. Siğil yaptığı genellikler annelerimizin ellemememiz için söylediği beyaz yalanlardır yani kurbağaların siğil yaptığı filan yok. Beslemeye gelirsek paludaryumlarda besleyenler gördüm normal balık yemi veriyorlardı sanırım. Paludaryumda olmaz diyenlerde neden söylüyorlar anlamadım yılan, timsah, akrep, örümcek besleniyor da kurbağa mı beslenmez ? Tabi ki doğal ortamına salmak daha iyi bir şey olur ama paludaryumda beslenmez diye bir kaide yok.

Cüce vatozlarım yumurtladı ne yapmalıyım?
Teşekkürederim. Yavruları kesesi kayboldu yarın akvaryumcuya gidip yem sorucam ilginiz için teşekkür ederim.
Cüce vatozlarım yumurtladı ne yapmalıyım?
Cevaplar için teşekkürler, yumurtalar yumurtadan çıktı yavruları alıp yavruluğa koydum 19-20 taneler sanırım. Şu an karınlarında keseleri var bitince tablet yem pul yem veya salatalıkla beslemeyi düşünüyorum uygun mu bunlar ?
Cüce vatozlarım yumurtladı ne yapmalıyım?
Plastik yavruluk var çıktıktan sonra onun içine nasıl alabilirim ? Japonları alabileceğim akvaryumum yok. Tetrazon akvaryumu var tetrazonlar  japonlara zarar verebilir. Plastik yavruluk olmazsa nasıl bir yavruluk yapabilirim ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.