ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Karasis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2010 14:26
Son Ziyaret:
12 Şubat 2022 16:10
Toplam Mesaj:
66 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Zorlu
Doğum Tarihi:
24 Nisan 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Orman Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhat Zorlu

SON 10 MESAJI

Akvaryumun İncileri Gökkuşağı Türleri
Ömer Bey böyle bir başlık açtığınız için teşekkür ederiz, Gökkuşağı türleri gerek renkleri gerek canlı hareketleri gerek de avcılık özellikleriyle hobicileri kendine bağlayan balık türüdür.  Ben 2008 yılından 2014 ocak ayına kadar incisus ve bosemani besledim. Balıklarım 6 yıl gibi bir süre içinde ecelden rahmetli oldular, yem olarak kuru yem dışında canlı mevye kurtları, canlı karides, çekirge , ev örümceği gibi proteinibol besinler ile besledim. İnanılmaz renklendiler.
Karasis2014-02-04 21:11:35
Silver dollar
5,5 sene silver dollar besleyen biri olarak hangi bitkiyi alırsan al kuzucukların onu yiyecektir baştan diyeyim. 1 sene içerisinde boyu 15-18 cm olan dişli bir balık için çok sakindir, yeni doğmuş yavruları arada sırada ham diye götürür; canlı doğuran pek tavsiye etmem bu yüzden. Ben kendim kaplan barbusla ve neon tetrayla besliyorum, 2 cüce çöpçü ve 3 tane de 3 benekli guramim var, gurami besleyebilirsin gayet iyi anlaşıyorlar. 
Ramirezi
En az 80 lt kur derim, aquaclay midye kırığı ve ince taneli kum al, birazcıkta bitkilendir, ortaya da ağaç kökü falan dekore et, 1 erkek 3 dişi bolivyan ram alabilirsin,sıcaklık ayarları ve aydınlatmayıda halletin mi görsel açıdan izlenmeye değer hale gelecektirler öyleki bu balıklar acayip tatlı balıklardır, insanın akvaryumdan çıkarıp sevesi gelir. 
110 Litre Beta Akvaryumunda Başka Hangi Balıklar Beslenebilir?
Tetra koyup sürü balığı seyir keyfine ulaşabilirsiniz. Ama ben kendi görüşümü söyleyim bitkili akvaryuma bosemani rainbow gider derim. Hem renkli balık hem barışçıl hemde canlı yem yemeyi seven bir tür. Kesinlikle tavsiye ederim. Ancak beta ile uyum sağlar mı kesin birşey diyemem! Karasis2011-09-29 00:25:57
rainbow incisus
Hakikaten çok güzel bir balık, maşallah diyelim bende bir seneyi aşkın incisus besliyorum oldukçada memnunum.
110 Litre
Bence bir çift brichardi besleyebilirsiniz. Vatoz ve çöpçü takviyeleride yaparsanız gayet güzel bir akvaryum olabilir. Ben aynı hacimde bir akvaryuma sahibim. Bir çift brichardi , bir çift boesemani ve 3 tane cüce vatoz bakıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım.
bilgi istiyorum
Sert balık beslemek istiyorsanız ve tankınız uygunsa natteri yani pirana besleyin yavruyken 10 tl gibi bir fiyata alabilirsiniz 6-10 adet alırsanız inanılmaz olurlar ama gene akvaryum hacmi çok büyük olmalıdır. Eğer akvaryumunuz küçükse 100lt ve altı ise sert balık olarak barbus tetrazona tavsiye ederim. Ama maddi durumunuz el verirse pirana besleyebilirsiniz. 500 lt olmalı akvaryumunuz.
Yoksa sağlıklı bir sürüye bakamazsınız!!! Daha bir sürü sert balık var hangisini önersem bilemem. Ama astronot balığıda aynı hacim için uygun olur. Estetik bir türdür aynı zamanda.
bilgi istiyorum
Akvaryum hobicinin işidir ancak challanger akvaryumu 2000 - 5000 lt olanının işidir ki bence onlarında işi değildir! Hatta büyük balıkları akvaryuma koymak o canlıları hiç bir suçu yokken müebbet hapis cezasına koymaktır. Ne olur başka türler besleyin başka türlere özenin. 


Balıklarını başka gözlerden sakınacan arkadaş...
Ben balıklarıma bazen nas ve felak surelerini okurum :D , bosemani ve incisus gibi tüler beslediğim için epey nazar alıyor! Gösterişli balıklara bakmak kolay değildir , işin mizahi yönünü bırakalım ölen balık sebepsiz ölmez, hasta balık alıyor olmayın sakın? Aman dikkat derim bazı hastalıklar 3-5 ay sonra öldürücü oluyor, akvaryumcunuzu değiştirin! Diğer akvaryumdan aldığın balıklarda ölüyorsa o zaman sizde suç vardır.
Sağlıklı balıklar.
İNSANOĞLU AH
Enayilik diye yorumlama, olur böyle şeyler, balık alım satımlarını bulunduğunuz illerden yapın, beş dakikalık bir görüşme, sen ona balıklarını o sana parasını versin! Telefonunuzu alın ölüm ve hastalık gibi olaylarda yardımlaşın! Geçmiş olsun derim, insanlar her zaman ufak oyunlarla itibarlarını zedelerler! 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.