ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Pamar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Şubat 2010 15:07
Son Ziyaret:
23 Haziran 2012 17:04
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Hamarat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Hamarat
120*50*55 Tropheus Kiriza

SON 10 MESAJI

Yeni Hobi hanem (Resimli)
Tebrikler, çok emek sarfedip, gönlünüzce bir hobi odası oluşturmuşsunuz.
Yumurta tutan balıkların ölümü
Şu an için kolonimden düzenli yavru alıyorum, halen kusturmadan doğal yollarla yavru veriyorlar, 2 erkek 5 dişi oranı kesinleşti, yanlarına ilk batımlardan 7 yavru bıraktım, şu an onlarda damızlık altı oldular. Onlarda bende tecrübe kazandık, İnşallah hastalıksız, kazasız, nazar değmeden devam ederiz

Kusturma Üzerine Görüşler
3-4 cm ken yavru olarak aldığım krizalarım, 2 dişi kaybıma rağmen nihayet yavru tutmayı öğrendiler, kusturmadan doğal yollardan yavru vermeye başladılar,tek tür, 2 e 5 dişi oranı mevcut, ilk sağlıklı batımda 5 adet, ikinci batımda 18 adet yavru verdiler, anaçlar 1 yaşında 8-9 cm civarındalar, yaklaşık 10 ay bekledim ve balıklar başardılar, Rabbim her akvariste sağlıklı yavru nasip etsin, gerçekten değer.
İnan ÖZEN Tropheus akvaryumu
Maşallah, boy problemi olmadığından 2 yada 3 küme taslarla dekor yapıp artık balıkları rahat bırakıp pek fazla elinizi akvaryuma sokmadan keyfinizi çıkartabilirsiniz, ne kadar az taş ve dekor olursa, ne kadar az dekor değiştirirseniz balıklar size daha fazla izleme zevki verecektir, fazla saklama yeri olan akvaryumun temizlenmesi problem oluyor, ürkeklikleri problem oluyor, 8 aydır bu türü sp. black kriza tek tür olarak besliyorum, tavsiye ettim eleştirmedim, kayıpsız hastalıksız büyütmenizi dilerim.
Yeni Dekor
Çok daha güzel olmuş, daha doğal görünüyor, emeğinin karşılığı görsellik olarak almışsınız, sağlıklı balıklar dilerim.
Dolandırıldığımı düşünüyorum
Yazık, resmen bir dolandırıcılık, geçmiş olsun.
Duboisilerimin suyu neden yosunlanıyor ?
Selam Siyonabakter denilen suyun yeşillenmesi ve mücadelesini anlatan bir linki aşağıda veriyorum, umarım işine yarar.

Tropheus Maceramın Sonu
Forumda okuduğum en iyi konulardan birisi, açıklayıcı, seviyeli ve ders verici.
dobisilerde karın çöküklüğü
Geçmiş olsun bir kaç gün NLS Thera +A denemenizi tavsiye ederim, çoğu akvaryumcuda bulabilirsiniz, içeriği daha fazla sarımsak ihtiva etmesidir, iç parazitler için geliştirilmiş protein ağırlıklı bir yemdir , sonrasında bu yemi haftada bir iki gün ara yem olarak verebilirsiniz. İlaç tedavisine başlayacak iseniz flagyl ile ilgili formun içerisinde tecrübeli arkadaşlarımızın açıkladığı konular mevcut, eczanelerde 4,5 tl ye satılıyor, ilaç tedavisi sonrasında size tavsiyem Thera+A yı haftada bir iki kez kullanmanız.
Tanganyika Sığlıkları ( Son Durum + Video Syf.:70 )
Şöyle izah etmeye çalışayım, su değişimlerini haftada 2 gün 110 lt olacak şekilde yapıyorum (%25), sump la birlikte akvaryum hacmim 450 brüt yaklaşık 400lt net.  45 litrelik bir karantina tankım var ,içinde akvaryumdaki gibi 0 mercan kumum var, en az iki üç gün burada su dinleniyor, ayrıca 7 adette 10lt lik su bidonlarım var suyun dinlenmesi için. Su değiştireceğim güm sabahtan hava motoru ile bu bidonları ayrıca havalandırıyorum, hem klor uçsun hemde oksijen arttırmak için. 3 ay önce krizaları aldığımda balıklar 3-4 cm kadardı şu anlarda damızlık altı oldular 6-8 cm arasındalar. Devamlı yumurta alıp atıyorlar, her ne kadar yaşatamadıysamda  ikide yavru aldım. İkide dişi balık kaybettim, yavru tuttukları için, çok küçük olduklarından bitap düştüler. Haftada 1 gün su değişiminden sonra kaya tuzu ilave ediyorum. Benim edindiğim tecrübe şu, hep aynı saatte azar azar yemleme (günde 4x), hep aynı günler %25 dinlenmiş su ile değişimi (haftada 2x), en az 5-6 çeşit kaliteli yem, tek tür beslemek, en az akvaryum müdahalesi. Ben akvaryumun PH şını bilmiyorum, hiç kontrol etmedim, balıkların gelişiminden ph 8-8,5 civarı olduğunu zannediyorum. Size tavsiyem taban kumu olarak 0 mercan kumu kullanmanız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.