ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iNTRuDeR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2010 12:48
Son Ziyaret:
13 Mart 2024 14:53
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
umut erakman
Doğum Tarihi:
24 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Erkek Lepistes Zeminde Duruyor
[QUOTE=Yoda25]Kimisi bakteri kültürü, azot giderici gibi kimyasallar ekliyor. Ama ben kullanmadım ve yorum yapamayacağım. Ben düzenli su değişimlerimi yapıp suyu değiştirirken sıcaklığın aynı olduğuna dikkat ederek yaptım. Ve bekledim. Bu süreçte fazla yemlemeden kaçınmanız daha mantıklı. Çünkü bakteri oluşmadığı için kalan atıklar dönüşemiyor. [/QUOTE]

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Daha dikkatli olacağım.
Erkek Lepistes Zeminde Duruyor
[QUOTE=Mydonose26]

Akvaryuma canlı etmek için acele etmişsiniz biraz. Bu şekilde kurulum ve canlı eklemelerinde ''Bakteri çakışması'' dediğimiz olay genel olarak görülüyor. Açıklamaya gelirsek de; Balıkları aldığınız pet shopta bile lepistesler başka bir akvaryumda, Platiler başka bir akvaryumda, Çöpçüler başka bir akvaryumda hayatlarını sürdürüyor olarak varsayıyorum. Bu da demek oluyor ki 3 türünde yaşadığı akvaryumda farklı bakteri kültürü oluşmuş. Siz bu 3 türü bir araya getirerek 3 farklı bakteri kültürünü aynı yerde topladınız demektir. Hepsini tek bir akvaryumdan aldığınızı varsaysak bile Pet Shop aldığı yerde bu türler farklı akvaryum veya tanklarda üretiliyor. Risk en başından beri mevcut. Üzerine birde Yakalanma, Poşetlenme, Taşıma, Tekrar yakalanma ve akvaryuma eklenme olarak bir döngüyü kendi üzerinizde düşünebilirsiniz. Siz olsanız nasıl bir stres yapardınız. Bunun sonucu ise bu şekilde Stres, Balıkların direncinin düşmesi ve hastalanmasıdır.

'Tek tür beslemek daha iyidir' sözü sadece balığın tek tür beslenmesi değil, akvaryuma eklenecek canlının ve kaç adet eklenecekse tek seferde tek akvaryumdan alınıp tek seferde Akvaryumunuza aşılama yöntemi ile balıkları eklemek ve daha sonra dışarıdan herhangi bir canlıyı akvaryuma dahil etmemektir. Eklendiği taktirde 'Bakteri çakışması' denilen olay yeniden başa saracak ve risk oluşturacaktır.

Platiler ve çöçüler hızlı balıklardır. Taşıma esnasında balığa vurmuş olabilirler. Daha yakından ve yan profilinden bir fotoğraf ekleyebilirseniz yorumlamak daha kolay olur ama kabızlık belirtisi de var gibi gördüm yanlış görmüyorsam.[/QUOTE]

Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Balıkları alırken her tür balık ayrı torbaya kondu. Sağ olsun petshop gayet bilgili ve iyi niyetli biri. O torbadaki suları da akvaryuma koymadım. Sanırım dediğiniz gibi yeni tank olmasının da etkisi var. Beklemekten başka ne yapabilirim?
Erkek Lepistes Zeminde Duruyor
[QUOTE=Yoda25]Lepistesler bana göre hassas balıklar. Japon transgenetik danio zebra gibi türler besledim. Maalesef lepisteste yaşadığım kaybı hiçbirinde yaşamadım belki bende çok hata yaptım. Şimdi yaptığım hataları yapmamaya çalışırım. Ama anladım ki akvaryum deneyim işiymiş.şimdi gözlemlerimi söyleyecek olursam lepisteslwr oturmuş su seviyorlar. Bir anda 6 balık koymazdım bende sizinle aynı hatayı yaptım. Sorun değil. Su kalitesi bozulduğu gibi bu tepkiyi veriyorlar. Amonyak seviyesi yükselince bu tepkiyi veriyorlar. Bazen de yukarda öylece bekliyorlar. Akvaryumunuz yeni bakteri kültürünüz oluşmuş değil ve bakteri kültürünüz oluşana kadar bu sıkıntıları maalesef çekiyor ve bazı kayıplar yaşıyoruz. Su sıcaklık değişimlerinden çok etkileniyorlar. Akvaryumunuz çok büyük gözükmüyor. Benden bir öneri canlı yükünü çok yapmayın. Zaten lepistesler çabuk ürüyor. Ve hassas balıklar bana göre.
Akvaryuma koyarken seviyeyi eşitlemel için poşeti suda bekletmek yerine de aşılama yapın mutlaka. Suyunuz şu an kaç derece? Ve bir de bir tüyo vereyim nitrat seviyesi yükseldiği gibi salyangozlae yukarda bekler öylece durur. Diğer balıklarınız ne durumda ve suyunuz kaç litre? 😊[/QUOTE]

Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Diğer balıklar gayet iyi. Yavrulayan bile oldu. Yavrularla mutlu mesut yaşıyorlar.
Akvaryum 120lt.

[QUOTE=IsmailTskn]

Geçmiş olsun. Konudan bağımsız bir sorum var. Kullandığınız kumun adı, markası nedir? [/QUOTE]

Bir e-ticaret sitesinden almıştım. ( site ismi verebiliyor muyum bilmiyorum)
Barış Bazalt Doğaltaş Siyah Kum
Fiyatı da gayet makul.
Erkek Lepistes Zeminde Duruyor
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/85888/150520232041111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/85888/150520232041261.jpg[/IMG]

Herkese iyi akşamlar, akvaryumu yeni kurdum. 2 gün boş çalıştı. Sonra bitkileri diktim ve elma salyangozları koydum. 1 gün sonrasında da 3 lepistes, 3 plati 3 tane de komando çöpçü aldım. Balıkları akvaryuma hemen koymadım. Önce su sıcaklıklarını eşitledim. Daha sonra da akvaryumcudan getirdiğim suyu bile koymadan sadece balıkları koydum. Diğer balıklarda hiç sıkımtı yok. Hatta bir plati yavruladı bile. Ama erkek lepistes ilk günden beri böyle. Neden olabilir? Ve ne tavsiye edersiniz?
Beta Üretimi
İyi günler. Beta üretimi ile ilgili ben de bu aralar okumalar yapıyorum. Bilgi ediniyorum. Eğer fotoğraf yüklerseniz daha net bir cevap elde edebilirsiniz.
balıklarım saklanıyor
Tek tür olarak beslendiğinde genellikle ürkek oluyorlar. Eğer tek tür ise yanına iceman almanı öneririm. Tecrübe ile sabit.
320-110h-70 (Y.Res.Sf10)
Çok cesur bir çalışma. En kısa zamanda dolu halini görmek isterim
DISCUS AKVARYUMU 2010 ( Resimler sayfa 1,6,7,10 ve 11'de )
Çok güzel görüntüler. Masaüstü arka planı olarak kullanılır.Sağlıklı balıklar 
450 lt Bitk.Discus Macera BAŞLADI Discuslardaki problem 3. sayfada
Çok güzel bir görüntüsü var. Özellikle Java Moss çok şık durmuş.
Midye Hakkında
Teşekkürler bilgileriniz için

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.