ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mbahar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2010 22:38
Son Ziyaret:
12 Şubat 2015 02:42
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MüMiN BaHaR
Doğum Tarihi:
01 Mart 1992
Yaş:
32
İl:
Edirne
Meslek:
Ögrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mümin BAHAR

SON 10 MESAJI

Kışın ısıtıcının masrafını azaltma..!
Üç tarafını stroforla kaplayıp straforun üstünüde kaplama kagıdıyla kaplayabilirsin böylece dekoratif bi cözüm olusturabilirsin. Bi ara yapmıştım. Ayrıca akvaryumun üstünr ikik kat streç filmle kaplayabilirsin acık yeri kalmassa ısı kaybı az olur.
sonsuz enerji elektiriksiz filtre, ısıtıcı
Arkadaşım yazı cok uzundu hepsini okumadım. Bende makine mühendisliği öğrencisiyim. Ve senin bu koydugun videoyu hoce bize derste izletti çok ilginç geldi banada üstünde düşüncelere daldım. Fakat dersin sonunda alaycı bir şekilde bunun gerçek olmadıgı ispat eden bir video izletti. şuan bulamadım ama boşuna uğraşma derim yer çekimi kanununa aykırı bi sistem. Bu arada bu tür sistemlerle bende ilgileniyorum bi kişi daha görmek hoşuma gitti açıkçası :)
Bir bettayı bardaktan kurtarmak faydalı mı zararlı mı ?
Konuyu hortlatıyorum ama bende zamanında betaya bardakta yaşayan heryerde yaşar mantıgıyla bakan insanlardandın. 20 litrelik akvaryumda bile endamını gösterebilen bu balığı bardakta görünce içim acıyor. Nefes almak yaşamak değildir bunu unutmamak lazım bence.  Bence el ele verip engel olabilriz betaların bardakta satılmasına. Zabıtalar tarafından denetlenilebilir mesela bu durum . Ceza yemeden aklı başına gelmez akvaryumculugu sırf ticaret için yapan insanların.
cep telefonu kamerası lediyle aydınlatma
Bitki aydınlatması için kullanılmaz bence o ledler ama farklı renkler olusturmak isterseniz sadece dekarasyon olsun derseniz 3 lü veya dörtlü modüller halinda mantar led satın alıp kaliteli bi adaptörle kolayca hoş bir aydınlatma yapabilirsiniz ama ben bunu 20 litrelik akvaryumda yapmıstım gayet hoş bir ışık vardı yüksek hacimli akvaryumu kurtarmaz . Kolay gelsin..
Nano Karides ve Moss Tankım Önerilere İhtiyacım Var
Teşekkürler yorumunuz için Bursaya gidince alıcam karides :) budamaya korkuyorum mossları daha kötü olucak diye :D ama onuda deniycem. 
Nano Karides ve Moss Tankım Önerilere İhtiyacım Var
Teşekkür ederim yorumunuz için Sadece bir karidesim var ısıtıcı kulllanmadıgımdan fazlasını almak istemedim.Umarım onuda kaybetmem :S
Nano Karides ve Moss Tankım Önerilere İhtiyacım Var

Fotoğraf:



Boyut (cm):48x19x24

Kapasite(litre):20 Lt

Canlılar:
Bir adet kiraz karidesi ve türünü tam olarak bilmedigim moss 
Malzemeler:
Atman  AT-005F iç filtre , Sylvania Gro-lux 15 wat
Akvaryum Bakımı:
Şehir dışında okudugumdan fazla bakım yapamıyorum. Buna rağmen  İki bardak kadar yosundan bu kadar ürediler Dil%20Çikarma. En son aşırı yosunlaşmadan kaynaklı mecburi su degişimi yaptım. 
Kullanılan Yemler:
-
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

-


Bazı sorularım var moss akvaryumları hakkında cok fazla konu bulamıyorum yardımcı olursanız sevinriim.

S1 :İki gün öncesine kadar mosslarım suyun tabanında başı boş olarak çogalmış haldeydi düzenleme yaparken alttaki bazı çürük mosslar görünen tarafa geldi . Bunlar zamanla eriyip gidermi Yoksa tek tek ayıklamammı gerekli Kafasi%20Karismis?

S2: Suyun düzeni otursun diye suya yem atmıştım .Ama karidesim bunlara dokunmadı yemlerde pamuksu tabaka oluştu. Sizce bu yemleri akvaryumdan cıkartmalımıyım. Yoksa bakteri olusumu açısından sudamı bırakmalıyım.

S3 Karidesime özel yem almalımıyım yoksa akvaryumdaki mosslardan ve yosunlardan beslenirmi. Bazen mossların arasında gezinip ayakçıklarıylaTebessüm bişiler topladıgını görüyorum beslendigini düşünüyorum :) Bu arada yem almam gerekliyse ne tür yem olmalı.

S4 Yosunun türünü anlayabilen varsa benle paylaşabilirmi Tebessüm ve yosun için özel bi bakım yapmalımıyım . 

Teşekkürler..Hepimize Saglıklı Akvaryumlar Dileğiyle..


Yağmurlama Sistemi

Umut bey bir zamanlar akvaryumdan çıkan suyu elektirik tesisatında kullanılan borularularla su üstüne çıkartıp yukarıdan akmasını sağlamıştım. Ama yükseklik arttıkca kafa motoru yetersiz kalmaya başladı. Kafa motoru muhtemlen sizin sisteminize daha cok zarar vericektir. İşinize yararmı bilmem ama ilaçlamada kullanılan başınçla su püskürten pompalar vardı 10 lira ya edinebilirsiniz onu kullanarak nemli bir ortam yaratabilirsiniz. Bence eglencelide olur :D 


Hava Taşi Yapmi
Ben yapmıştım zamanında . İç filtre ucuna saydam bahçe horhumu soktum bahçe horhumunuda kumun içine gömüp üzerine delikler açtım .[VID]http://www.youtube.com/watch?v=9q77kDkZBhw[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.