ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
baran_altun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Aralık 2009 21:21
Son Ziyaret:
29 Eylül 2012 12:35
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
baran altun
Doğum Tarihi:
10 Eylül 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Su ürünleri teknikeri / tonmiaster
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

baran altun

SON 5 MESAJI

Bir mezuniyet projesi: Discus
 Akvayum balıklarına uzak kaldığım bir gerçek ilgi alanımın biraz dışında kalıyorlar. Ben daha çok ekonomik değeri olan deniz balıkları hakkında bilgiye sahibim. Yani işin ticari kısmınındaki ürünler hakkında daha çok ilgilendim bu güne kadar. Ama söz konusu akvaryum olunca işler çokda farklı olmasada farklı ilerliyor. Bilimsel bir çalışma olucağı gerçek sonuçta bir hobist kitabı değil tez hazırlıcam.

 Yanık kalma durumu ise en son isticeğim şey. Bu tip projeler hazırlarken internetten indireyim bir kaç yerden kopyalayım gibi işleriden hoşlanmıyorum. Bu sebeble görerek ve kısıtlı dönemde izleyerek ve nitelikli kaynaklardan yararlanarak kendi yazımı hazırlamak istiyorum. Bu durumdada balıkların mümkün olduğunca hızlı büyümesi ve üreme dönemine yaklaşması benim açımdan önemli.
baran_altun2010-01-07 23:11:13
Bir mezuniyet projesi: Discus
Yanık kalmakdan kastımız nedir ? bende quartz düşünüyordum veya çok ince koyu renkli dere kumu ( kireçsiz olması kaydıyla)
Bir mezuniyet projesi: Discus
 Bilgiler için teşekürler. Konu hakkında biraz ilerledim ama hala kafamda sorular var ama önce nereye geldiğim hakkında bilgi vereyim.  Filtre olarak Tetratec ex1200 ve küçük akvaryum için ex700'de karara vardım. Ve ayrıca yaklaşık 10 tane discus ayarlandı. Daha görme şansım olmadı bu yüzden türlerini bilmiyorum. (sormadım desem daha doğru bir tabir olur.) Önümüzdeki hafta akvaryumu doldurup içine biraz kültür olması amacıyla discusların şuanki akvaryumlarından kum ve 20-30 litre su ekliyerek akvaryumu oturması için boş çalıştırmaya başlıcam.

 Bunların yanında hocamla biraz sohbet ederken bana mutlaka bitkide kullanmamı söyledi iki sebeb sundu bunun içinde. Birinci olarak balıkların doğal ortamlarına daha yakın bir ortam yaratarak strese engel olmak için. Diğeride daha güzel göze hoş görünen akvaryum için. Benim kafamdaki fikir  ince kum kullanmakdan yanaydı. (Çokda ince değil ortalama bulgur veya buğday tanesi kadar) Bitkiler hakkında ise bilgim sıfır denebilir. Akvaryuma bitki alırsam nasıl bir kum almayım. Kısaca sormak istediğim şu , Bitki şart mı ? Benim amacım güzel akvaryumdan ziyade orta vadede üretim yaparak tezimi hazırlamak. Daha sonrada aynı düzeni devam ettirmek ve ufak tefek akvaryum yatırımımı amorti etmek.  Bu sebeble birde bitki işi zor geliyor. Yine dikkatimi çeken başka birşey ise cama cam akvaryum olayı. Mesela onlarda kum bile yok burdan çıkardığım sonuç bitki olmadanda bu iş olur sanırım. Sizlerinde görüşünü merak ediyorum.  Ayırca bitki olsa daha iyi olur derseniz bitki türü öneriside bekliyorum.
Bir mezuniyet projesi: Discus
İlk balıklar ortaboy ve 10 adet almayı planlıyorum. Mümkün olduğunca büyütüp içlerinden en az 1 damızlık çift almak istiyorum. Yani sonunda elimde ergin boyda balıklar olucak bu durumda sayıyı azaltmam mı gerekir yoksa çift alana kadar bekleyip çift alamadığım balıkları azaltmam mı?

Bugün bir petshopa uğradım. (Bilenler bilir bağdat caddesi üzerinde bağdat hayvanat mağazası oldukça eskidir. Yani güvenilir olsa gerek.) Ordaki arkadaşlar daha öçnce hiç duymadığım " sunsun " isimli bir marka dış filtre önerdiler 1400 lt/saat kapisitesi varmış farkı ise içinde 9w uv filtre olması. Açıkcası bu beni etkiledi ama benim kafamda Tetratec ex1200 var. İşin ilginç kısmı fiyatları aynı. Kendi tecrübelerimden edindiğim bilgi ile ucuz edin yahnisi hep tatsız oluyor. Acaba bu filtrede böyle olabilir mi?
Bir mezuniyet projesi: Discus
Herkese selamlar ;

Konuya direk geleyim. Bu yıl sonunda her su ürünleri öğrencisi gibi benimde bir bitirme projesi yapmam lazım. Bu sebeble proje olarak discusları seçtim. Ancak diğer projelerden farklı olarak ben uygulamada yapmak istiyorum . Yani bir akvaryum kurup içinde discus türleri yetiştirip üretmek istiyorum. Bu ilk akvaryumum değil yani temel akvaryum bilgisine hem kendi tecrübemden hemde okuldaki eğitimimden dolayı sahibim. Yinde gördüğüm kadarı ile temel akvaryum bilgisi discus için çokda yeterli değil çünkü çok ilgi ve bilgi istiyen bir tür. Sonuç olarak kafama takılan noktalar var bilgili arkadaşlar sorularımı cevaplamamı istiyorum. İlgilenen herkese teşekkür ederim. Sorularımı ve merak ettiklerimi kısaca özetlersem;


-  350 lt ortalama hacimdeki bir akvaryum 10 balık için yeterlimidir ?

- Çiftleri ayırmak içinde elimdeki 60 lt akvaryum var acaba 350 lt yanında çok mu küçük kalır.

- İlk kez dış filtre alıcam. Dış filtreler ile ilgili başlığı okudum ama 3 sepetli bir filtrede ne gibi filtrasyon ekipmanı kullanmayılım. ( Örneğin sünger , elyaf , zeonit , karbon , seramik vb.) Discus için özellikle şu fark yaratır ve önemlidir denicek bir malzeme var mı ?

- Suda ne gibi kimyasal takviyeler kullanmalıyım bildiğim kadar ile elimdekli ph ve gh düzenlicek kimyasallar bulunmalı ve tabiki ph ve gh testleride

- İstanbul şebeke suyu akvaryumda kullanım için nasıldır. ( Kloru azaltmak için bekletilmiş ve havalandırılmış şehir suyu)

- Anladığım kadarı ile yoğun olarak Türkiye'de blue ve red olmak üzere 2 tür mevcut. Bir akvaryumda tek tür mü olmadır ? Yoksa çaprazlama yapma şansı ile 2 farklı renklerde koysak sorun yaşarmıyım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.