ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blackdiamond
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2009 17:38
Son Ziyaret:
09 Şubat 2010 15:14
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Kayacan
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1972
Yaş:
52
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 7 MESAJI

kaplumbağım hiç yem yemiyor
[QUOTE=Dj_ReX]Kış uykusuna yatırmak için gerekli olan bilgiler forumdaki sabit başlıkta mevcut. Oradakileri harfiyen uygularsanız bir sorun olmaz. Öncelikle su sıcaklığı bulunduğu dereceden 10 dereceye kadar düşecek ki bunu daha detaylı anlattım başlıkta sonra da uygun ortamda buzdolabında veya dışarıda (ki tecrübeli değilseniz dışarıda yatırmanız ölümle sonuçlanabilir) kış uykusuna yatırabilirsiniz. Onların  da detaylı anlatımı başlıkta var. Çok istisna benim bahsettiğim biri yatarken diğeri yatmaz olayları, durgunluk 30 derece sıcaklıkta genede hastalık belirtisidir. Sadece kış uykusunda çare aramak yerine tedavi yolu aramanız da mantıklı olacaktır. Hasta kaplumbağanız için tedavi yöntemini diğer başlıkta paylaşmıştık yanlış hatırlamıyorsam. Düzelip tekrar yem yememesi ilginç, başka hastalık belirtileri var mı diye bakmak lazım (yamuk yüzme, batamama, hapşurma , hırıltılı nefes alıp verme, sürekli kuru alanda kalma). Eğer birkaç belirti birden varsa akciğer enfeksiyonu tedavisi uygulanmalı. Ortamları bilmiyorum nasıl ? Belki de orada problem vardır daha detaylı bilgi verirseniz bakım koşulları bazında, daha fazla yardımcı olabilirim sanıyorum.

Geçmiş olsun tekrardan.
[/QUOTE]
Kaan bey sizin yazdıklarınızdan ve şuanki durumdan anladığımız kadarıyla kaplumbağamız akciğer enfeksiyonuna yakalanmış.Birdenbire yem yemeyi kesmesi forumdan okuduklarımızdan kış uykusuna yatmaya hazırlanıyor sandık.Bizi bu düşünceye sevkeden yem yememesi ve uykulu hallere bürünmesi gibi haller oldu.Gözlerinde şişlik ve başka belirti açıkça olmayınca enfeksiyon olma ihtimalini göazrdı ettik.Özellikle geçen konuda bahsettiğimiz şişlik olayının geçmesi ve bir hafta normale dönüp yem yemesi bizi hastalık düşüncesinden baya uzaklaştırmıştı.Bu akşam itibariyle durumu baya kötüleşi ve ağzından kan geldi.Bunun üzerine yarın araştırmalarımız sonucunda bir veteriner bulduk ve oraya götürecez.İnşallah çok geç kalmamışızdır ve veteriner gerekli tedaviyi uygulayabilir.
kaplumbağım hiç yem yemiyor
[QUOTE=PreLiator][QUOTE=blackdiamond]
bizim kaplumbağamızda 4 gündür yem yemiyor sürekli kuru alanda taşın üzerinde duruyor diğer kaplumbağamız normal şekilde yem yemeye devam ediyor taşa çıkan yemin yüzüne bile bakmıyor birazdan kış uykusu nasıl oluyor onu araştıracam
[/QUOTE]
Kış uykusunu özetlemek gerekirse;
Gerekli ısı ve ortam kaplumbağaya sağlanmazsa. Kış aylarında kaplumbağa kış uykusuna yatar. Çıkarken veya uykudayken hasta olarak genelde hayatını kaybederler... Kış uykusunun belirtileri haretsizlik,kabuğa çekilme,yem yememe vb..
 
Saygılar,
[/QUOTE]
 
[QUOTE=Dj_ReX]Ek olarak bir şey daha söylemek istiyorum Oğuzhan Bey'in demecine. Yalnızca sıcaklık ve ortam ile ilgili olmuyor kış uykusu girişimi, uygun sıcaklıkta da içgüdüsel olarak kış uykusuna hazırlanan kaplumbağalar mevcut. Nedenini ise araştırıyorum. Yani şöyle düşünün, bireylerin hepsi aynı yerden toplanıyor; fakat biri kış uykusunun geldiğini hissederken diğeri gayet normal devam ediyor yaşantısına. Kuzey Amerika'nın Güney bölgelerinde rastlamak olası RES türü kaplumbağalara. Bu bölgeler her ne kadar çok sıcak olmasa da soğuk da olmaz, dolayısı ile bu kaplumbağalar kış uykusuna yatmaz, ancak daha Kuzey bölgelere çıkıldığında,aynı tür kaplumbağaların kış uykusuna yattıkları görülür. İlginç olan belirli bir bölgeden alınan iki bireyin (Kuzey - Güney farketmez) birinin kış uykusuna hazırlanırken diğerinin hazırlanmayışı, bakalım araştırmalarım ne sonuç verecek ? Bunu niye araştırıyorum diye soran olabilir; sizin evinizde de aynı ortamdan toplanmış iki kaplumbağa var ise biri kış uykusuna hazırlanırken diğerinin normal davranması size garip gelmesin diye... Çoğu insan hasta zannediyor çünkü kaplumbağasını, halbuki onlar da hissediyorlar vaktin geldini kimi zaman. Bu tıpkı yağmur yağdığında akvaryumdaki Tetraların üremesine benziyor. (basınç değişimlerini hissetmeleri) Canlılar bunu hissedebiliyor, eğer bu tarz sorunlar çekiyorsanız çekinmeden kış uykusu başlığı altında sorularınızı sorabilirsiniz, mümkün olduğunca cevap vermeye çalışacağım.

Saygılar.
[/QUOTE]
 
    Oğuzhan bey kaplumbağalarımızın ortamı normal koşullara yakın bir ortam, son günlerde havaların soğumasıyla beraber ısıtıcını ayarını 30 dereceye çıkardık yem yemeyen kaplumbağamızda daha önce boğazında bir şişkinlik meydana gelmiş ve onunla alakalı konu başlığı açmıştım.Daha sonra şişlik inmiş normal şekilde yem yemeye başlamıştı.Bugün itibariyle yanılmıyorsam 6 güne girdi ve hiç yem yemiyor bazen yüzerken sarhoş gibi hareket ediyor ve devamlı taşın üzerinde durmaya çalışıyor.
     Diğeri ise aynı ısı ortamında hayatından gayet memnun ve yem yemeye devam ediyor hatta bizi görünce yem verelim diye başyukarı dikleniyor.
 
    Kaan bey sizin kış uykusu hakkında çalışmalarınızı ve konu başlığınızı okudum açıkçası biraz kafam  karıştı.Anladığım kadarıyla kış uykusuna yatan kaplumbağanın ısısı baya düşürülüyor.Bu düşünceyle yola çıkacak olursak kış uykusuna yatmayan kaplumbağayı diğerinden ayırmak gerekiyor, bu bağlamda sizden kış uykusuna yatmaya hazırlanan kaplumbağamız için nasıl bir ortam hazırlamalı ve neler yapmalıyız.Kaç derecede ve suda mı kalmalı vs.Bu konuda bir açıklama yapabilirmisiniz...!
kaplumbağım hiç yem yemiyor
bizim kaplumbağamızda 4 gündür yem yemiyor sürekli kuru alanda taşın üzerinde duruyor diğer kaplumbağamız normal şekilde yem yemeye devam ediyor taşa çıkan yemin yüzüne bile bakmıyor birazdan kış uykusu nasıl oluyor onu araştıracam
blackdiamond2010-01-02 15:04:56
kaplumbağamızın boğazının altı feci şekilde şişti

Kaplumbağamız son 3 günde düzelme göstererek tamamen eski haline dönmüş durumda sanırım tanımlayamadığımız ya da bizim bilmediğimiz bir hastalık geçirdi.Yemesi de normale döndü Kaan beyin sayesinde yemlerimizi de değiştirdik.İlk baştan garipsediler ama şuan yeni yemleri de yemeye başladılar.

kaplumbağamızın boğazının altı feci şekilde şişti
    Kaan bey yaklaşımınızdan dolayı tekrar teşekkürler ismizi imzanızda farkedememişim bu mesajı dün akşam yazacaktım ama yeni üye olduğumdan dolayı düşüncelerimi yazabilmem için 24 saat geçmesi gerekiyormuş.
    İsmini verdiğiniz yemlerden dün akşam sipariş verdim bugün kargoya verilmiş yarın ya da bir sonraki gün elimize geçer.Bugün dediğiniz gibi yem sayısını azalttık şiş olan sabah hiç yem yemedi öğlen çok az karides verdim onu yiyor.Akşam 17.30da  stick yem  verdim 3 tane onları yedi diğeri bu işe alışmakta baya zorlanacak yem için dolanıp duruyor.(3 sabah 4+1 akşam olmak üzere 8 stick yem yedi)    Boğazı şişen bugün baya seslice hapşırdı acaba diyorum obezite değilde başka bir hastalık olabilirmi.Bu şişme olayı bir iki gün içerisinde gerçekleşti dediğiniz gibi şişmanlık olsa birden bire olmaması gerek ama çok yem yemelerinin de önüne bu şekilde düzenli ve az yem vererek geçecez.
    Bakım şartlarına gelince 44*22*30 cm ebatlarında toplamda 22 litre su alabilen bir ormları var ama yarıya kadar su dolu yaklaşık 11-12 litre kenarda üzerine çıkabilmeleri için bir taş var ayrıca eden marka ısıtıcı ve filtre var.sularını da sık sık değiştiriyoruz.
    Tetra ReptoMin i ana yem olarak Sera Raffy Pyi de arada azar azar verecez galiba.Bir de şunu öğrenmek istiyorum sebze olarak herhangi bir sebze yiyorlarmı ne versek faydalı olabilir.
    Bu arada şiş olan kaplumbağmızın adı şımarık diğeri ise şaşkın...


 
Galiba akciğer enfeksiyonu ya da benzer bir sorun var çünkü şuan itibariye taşa çıkmaya ve solunum güçlüğü çekmeye başladı kafasını hep suyun üsütüne çıkarmaya çalışıyor..
kaplumbağamızın boğazının altı feci şekilde şişti

Zaman ayırıp verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkürler Kaan bey. Diğeri de çok yiyor ikisini birden diyete çekmek lazım.isimlerini yazdığınız yemlerden alacam bugün karides sipariş vermiştim ama onu dadediğiniz ölçülerde vermeye çalışırım.bu diyet işini nasıl halledecez onu düşünüyorum çünkü bizi gördüklerinde yem yemek için bize doğru yüzmeye başlıyorlar bir de ağızlarını açıp açıp kapıyolar.

blackdiamond2009-12-22 08:10:06
kaplumbağamızın boğazının altı feci şekilde şişti

 
 
 
 
Fotoğraflarda gözüktüğü gibi 2 adet kaplumbağamız var ikisi de oldukça bakımlı durumdayken 1 ve 2. fotoğraflardaki kaplumbağamızın son 1 haftadır boğazının altı feci şekilde fotoğraftaki gibi şişti diğeri 3 ve 4. fotoğraftaki sağlam durumdai.ikisi de 3,5 ay gibi kısa bir sürede nerdeyse 3 katı gelişim gösterdiler.ortamları temiz ,bakımlı ısıtıcı ve filtre olmasına rağmen 2 günde bir sularını değiştirmek zorunda kalıyorduk çünkü günde nerdeyse 10 adetten fazla sanyu stick yem ve çok sayıda sanyu karides yiyorlar.bize o kadar çok alıştılarki elimizden yem yemekte hiç sakınca görmüyorlar.oldukça oburlar acıktıklarında bizi gördüklerinde nerdeyse başyukarı tırmanıyorlar.herşey normalken biri resimdeki hale geldi ve yem yemesi baya azaldı çok acıkmadıkça yem yemiyor ve özellikle karides yemeye çalışıyor stick yem yemekte zorlanıyor ama gene de hareketli taşlık alana pek fazla çıkmıyor su da kalabiliyor ve kabarcıklar oluşmuyor.
forumda biraz araştırma yaptım ama bu konuda açıklayıcı bilgi bulamadım.genellikle göz kapanması ve akciğer enfeksiyonunundan bahsedilmiş.samsunda olmamıza rağmen gösterecek bir veteriner bulamadık ya da kim bakar bilmiyoruz.
Biz bu konuda yol gösterici ve yadım eden olursa çok memnun oluruz.oğlumun morali çok bozluldu netice de bizim gibi can taşıyorlar ve onu bu durumdan kurtarmak istiyoruz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.