ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burcugüney
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2009 16:10
Son Ziyaret:
10 Haziran 2010 12:08
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burcu Güney
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Kocaeli
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BURCU GÜNEY
BİTKİLİ: 140 lt - 70 lt - 48 lt
       
       

SON 4 MESAJI

Lepistes Akvaryumum Uygunmu?
Lepistes yavruları ilk doğduklarında su üzerine doğru yüzerler. İlk doğum saatlerinde asıl kayıplar yaşanır. Bunu takip eden birkaç günde çok önemlidir. 1 haftayı doldurmuş yavrular için tehlike daha azdır. O yüzden su üstü bitkileri canlı doğuran akvaryumlarında kullanılıyor.
Lepistes Akvaryumum Uygunmu?
Lepistes yavruları için su üstü bitkileri en ideali. Yavru kayıpları en çok su üstüne çıkan yavrularda oluyor. Arka plan bitkisi olan akvaryumlarda yavrular zaten saklanacak yer bulabiliyor ancak su üstüne çıktıklarında açık hedef oluyorlar ve diğer büyük balıklara yem olmaktan kurtulamıyorlar. Yosun yavrulara bir zarar vermez. Sonuçta oda bir bitkidir. Ancak arasına saklanırlarmı derseniz sanmıyorum. Genelde yosun türleri sık uzantılı yapılara sahiptirler. Aralarına yavru saklanması pek mümkün değil. Ancak bir magrow kökünün altına seyrek aralıklarla serilmiş bir moss öbeği saklanma yeri oluşturabilir. Yinede ince yapılı bir bitki olduğundan çokda sağlıklı ve dayanıklı değildir.
Taşınmayla ilgili
İlk önce dikkat etmeniz gereken eski akvaryumlarını kontrol etmeniz. Eski ve içinde su bulunmayan tanklarda silikon kuruyor ve yeniden su dolumlarında cam sızdırıyor yada patlayabiliyor. Bu konuyada dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Diğer konu: 20-25 dakikalık mesafede balıklarınıza herhangi birşey olmaz. Saatler sürerse yolculuğunuz ozaman sıkıntı yaşarsınız. Eski akvaryumunuzun suyunu kullanmanız daha iyi olacaktır. Balıklarınızın ph şoku yaşamamaları için. Başarılı bir taşınma dilerim.
Lepistes Akvaryumum Uygunmu?
20 litrede 4 balık uygun. Sayı artarsa problem yaşarsınız. Lepistes türü ile sayı kontrolü zor olacaktır. Çaok çabuk çoğalacaklar. Birçok yavrunuz olacak ve bu akvaryum size ilerde yetersiz gelecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.