ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metinemre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2009 16:42
Son Ziyaret:
24 Temmuz 2018 11:37
Toplam Mesaj:
99 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
metin emre gurbuz
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

metin emre gurbuz
Tropheus chipimbi

SON 10 MESAJI

Kaiser ikolam da dışlanma sorunu
Baligi cikarmaniza gerek yok, biraz dekorla oynayin akvaryum isigi kapaliyken, sonra akvryumun uzerini ortup 24 saat karanlikta birakin. Baligi cikartisirsaniz akvaryumdan iyice dislanir ayrica muhtemelen strese girer.
bemba yumurtası
Kusturmak icin 2. haftanin bitmesi beklenir. Yumurtalar biraz gelismezse eger annelerinin agzinda, disari aldiginizda mantarlar yuzunden deforme olurlar. Keske forumda biraz arastirma yapsaydiniz kusturmadan once. + Zaten akvaryumunuz yeterince buyukse kusturmak cok kotu, birakin kendileri salsinlar yavrularini, kusturulan yavrular, ebeveyn olmakta zorlanirlar. Ayni zamanda hastaliklara karsi daha direncsiz olurlar. Eger ticari kayginiz yoksa kusturmak cok gereksiz.
Saygilar.
 
 
 
metinemre2009-12-29 13:42:32
Frontosa Dropsy Hastalığı
Cihan bey asagidaki linklerdeki yazilari okuyup bloat / dropsy ile ilgili dogru tedavi yontemleri, nasil yapildigi ve hangi ilaclarin ne sekilde faydali olacagini ogrenebilirsiniz.
 
 
Bloat tedavisinde erken evrede yeme flgayl karisitirilip baliga verilir, eger balik yem yemiyorsa flagyl kullanmanin bir anlami yoktur. Flgayl asla ezip akvaryuma dokerek ise yaramaz cunku ilacin agiz yolu ile alinmasi gerekir. Deriden emilimi yoktur.
 
Orta evrede yani baligin yemden kesildigi, yemi alip tukurdugu ve beyaz ipliksi diskilama yaptigi donemde `clout` adli ilac kullanilir. Orta ve ilerlemis bloat tedavisinde ise furan2 (gram-, gram+ bakterilere etkili genis spektrumlu antibiyotik) kullanilir.
 
Tedavinin her asamasinda akvaryuma her 40litre icin 1 avuc (1 corba kasigi) epsom tuzu eklenir. Epsom tuzu (ingiliz tuzu ya da magnezyum sulfat) laksatif etkisi olan ir tuz cesididir ve mushil etkisi yaparak baliklarin bagirsaklarindaki siskinligi atmalarini saglar ve diskilamalarini kolaylastirir. TEk basina bir etkisi yoktur. Ilac tedavisi esnasinda yardimci mekanik tedavi olarak kullanilir.
 
Bunlarin disinda bir ilac ya da tedavi sekli denemenin faydasi olmaz. 
 
Vermis oldugum iki linkteki yazilari okursaniz bloat /dropsy tedavisi hakkinda bilmeniz gereken herseyi ogrenebilirsiniz.
metinemre2009-12-27 16:33:06
new life spectrumda hormon varmı?
Ben baliklarimda nls thera-a kullaniyorum. Nls yemlerin son kullanma tarihi olmadigini yazmisti bir arkadas o yuzden elestiriyordu siddetle ama yemlerin kutularinin altinda yuvarlak mai etiketle son kullanma tarihleri de var. Gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz.
İstanbul'da Eminönü
Eminonunde rainbow akvaryumun 10 yillik musterisiyim. Gokhan ya da Ferit beyle gorusebilirsiniz. Istanbuldaki butun akvaryumculari tanirim hicbirisine guvenmem, ama rainbow akvaryum en azindan `abi bu baliklar hasta alma haftaya yeni gelenlerde bir bak istersen` diyecek kadar durust bir yer.
Tropheus Fiyat Farkları
Tropheuslarin bazi turlerinin fiyatinin  ucuz olmasi (ikola,bemba,duboisi,chimba gibi) uzun zamandir Turkiye`de satilan turler olmasi ve hem akvaryumcularda hem hobicilerde yavrularin uretilerek yerli uretim satilmasindan kaynaklaniyor.
 
Hobideki arkadaslarimizin nadir tur beslemek, kimsede olmayan ya da az olani beslemek gibi bir anlayislari olmasindan dolayi, tropheus beslemek icin alan arkadaslarimizin cogunun bilgisinin yetersiz olmasindan dolayi ya da yeterince arastirmamalarindan dolayi ya da `ya tutarsa` anlayisi ile yetersiz kosullarda tropheus beslemeye calismalarindan dolayi da baliklari birakin uretmeyi yasatmayi bile basaramamalarindan, surekli bir balik sirkulasyonu var. Ithalatcilarin ithal ettiklerinden cok balik burada telef oluyor. Arz talep yuksek ithalatci sayisi da cok az olunca yerli uretimi olmayan baliklarin fiyatlari da cok ucuk seviyelere geliyor. Biraz arastirdiginiz zaman yurt disinda yetiskin tropheus fiyatlarinin 15-30 dolar arasinda degistigini gorursunuz. Turkiye`ye girisi ve maliyetleri de hadi 40-50 dolar olsun. Arz talep fazla olunca buradaki balik basina satis fiyatlari tabiiki 80-100 dolarlari buluyor.
Tropheus ta Bloat için Epsom Salt (ingiliz tuzu)
[QUOTE=özkoçak]Makalede epsom tuzu ve kaya tuzu %50-50 karıştırılıp, her 38 litreye 1 avuç atın diyor. Bu miktar bana oldukça abartılı geldi. Genel sertliği anlamsız derecede yükseltecektir. [/QUOTE]
 
Bencede. Zaten akvaryuma su degisikligi esnasinda buffer salt ekliyoruz ve belli bir sertlige getiriyoruz. GErci su 9.5ph olsa bile tropheuslar icin uygundur ancak hizli artisa ve azalisa dayanamazlar asla.  Ayrica bir miktar kaya tuzu ekleyenlerde var.
 
Tedavi esnasinda, ilac + her 40 litreye bir corba kasigi epsom tuzu(magnezyum sulfat)  eklemek yeterlidir.
Tropheus ta Bloat için Epsom Salt (ingiliz tuzu)
Epsom tuzu dogal mushil olarak kabul edilir ve baliklarda etkisi mekaniktir. Bloat tedavisi esnasinda ilac tedavisi yapilirken, yan tedavi olarak uygulanirsa baligin vucudundaki odemi atmasini ve diskilamasini kolaylastirir. Mutlaka bulundurulmasi gereken bir madde.
UV Filtre Sterilizer
Uv sterilizatör gerçekten faydalıdır ve sudaki bakterileri öldürür ancak kaliteli bir ürün kullanmanız gerekir, piyasada ucuza satılan markalar ve modeller bu konuda yeterki değildir gerçekten bakterileri öldüren bir uv filtre almak istiyorsanız iyi araştırma yapmanız ve biraz para harcamanız gerekir. Bazı arkadaşlar yararlı bakterileri de öldürdüğünü söylemişler ve bu doğrudur, ancak yararlı bakterilerin bizim işimize yarayanları dış filtrelerdeki sübstratların yüzeyine tutundukları için uv strilizatörden etkilenmezler. Uv filtre akvaryumda biyolojik filtrasyon oturduktan ve bakteriler filtrede kolonileştikten sonra kullanılır.  Uv filtre kullanılan akvaryumlarda mantar ve bakteriyel enfeksiyonlar daha az görülür ve yumurta ile üreyen balıkların yumurtalarında mantarlaşma ihtimali daha azdır. Ben yıllardır kullanıyorum ve tacsiye ediyorum. Mutlaka iyi bir araştırma yapın ve doğru şekilde kullanın...  metinemre2009-12-16 04:27:23

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.