ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SckN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mayıs 2009 17:57
Son Ziyaret:
14 Ağustos 2012 22:01
Toplam Mesaj:
96 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Seçkin DURGUT
Doğum Tarihi:
24 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100*35*50(h) Sarı prenses
61*21*30(h)

SON 10 MESAJI

100*40*50h boyutlarında akvaryum 55 lira iyimi sizce ?
Camın 6mm olmasına takılmayın bu boyutlardaki bir çok akvaryum 6mm camdan yapılıyor. Kendi tankım 100*35*50 3 seneden beri kullanıyorum hiç bir sorunumda olmadı. Kayıt ve kuşakları varsa çiziği kırığı ve sızıntı problemi de yoksa fiyat gayet uygun.
200.60.60 TROPHEUS&PETROCHROMİS TANK(3 dakikalık son hd. video s.20)
Çok güzel bir akvaryum. Maaşallah. Allah her hobicinin gönlüne göre bir akvaryum nasip etsin. 
Kusturdum hemen tekrar ağzı doldu!
Muhtemelen balığınızı tam olarak kusturamamışsınız. Tekrar kusturun.
yavru Ilangi Yellowlarım yeni akvaryum
Maaşallah. Gerek tankınızın boyutları gerek dekor olarak çok güzel bir akvaryum kurmuşsunuz. Sağlıklı balıklar.
Akvaryumda beslenen balıkların insan hayatındaki önemi
[QUOTE=akvaristhb]Bu konuyu açmamda benim açımdan önemli bir sebep var.
Akvaryum ve balık beslemenin islamdaki yeriyle alakalı merakımı gidermek amaçlı kendi açımdan değerli gördüğüm hocalarıma bu soruyu yönettim.Konuyla alakalı direk bir bilginin,hükmün olmadığını, konuyla bağlantılı örneklerle kıyaslama yapmaları gerektiğini ve bunun içinde artıları eksileri gibi önemli detaylar hakkında bilgi edinmeleri gerekiyormuş.
Bu hobinin temelinde balıkları doğal ortamından koparıp akvaryumlara hapsetmek,dekor amaçlı kullanmak,karşısında boşuboşuna hobi amaçlı zaman geçirmekmi var?
Yoksa Dinlendirici özelliği,Hayvan sevgisi aşılama,sorumluluk sahibi olma güdüsü gibi ele avuca alınabilir faydalı yanlarımı var?
[/QUOTE]

Akvaryumun dinlendirici bir özelliğinin olduğunu düşünüyorum.
Hayvan sevgisi aşılama konusunda emin olmamakla birlikte, balık beslersen havyanları seversin gibi bir ifadeyi de doğru bulmuyorum. Çünkü hayvan kelimesinin kapsamı çok geniş. Basit olarak evde kedi beslemek caizdir derler ama ben bu hayvanı bir türlü sevemedim. 
Çocuklara sorumluluk duygusu kazanması için akvaryum önerildiğini biliyorum. Hatta çevremde bunun için fanus alan kişiler mevcut. Çocuğa bu balık senin bu balığa sen bakacaksın diyorlar. Bir hafta her şey güzel ondan sonra çocuk sıkılıyor. Sonuçta balığı kendi beslemez ise nasıl olsa anne babası besleyecek. Bu açıdan akvaryumun sorumluluk duygusuna katkısının çok az olduğunu düşünüyorum.

Bu arada balık beslemek caiz midir ? diye arama yaptığımızda karşımıza bazı sonuçlar çıkıyor. İncelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca konuya katılım olsa farklı kişilerin farklı yorumlarıyla belki akvaryum hobisine daha geniş bir çerçeveden bakabiliriz.

Akvaryumda beslenen balıkların insan hayatındaki önemi
Neden balık besleriz?
 
Aslında en basit olarak sevdiğimiz için diyebiliriz. Peki evinde veya işletmesinde akvaryum olan herkes balık beslemeyi sever mi? Hobi olarak sevmeyebilir! Akvaryum aynı zamanda dekor amaçlı olarak ta kullanıldığı için her balık besleyen bu işi hobi olarak yapıyor sayılmaz. Bu durumda neden balık besleriz sorusuna dekor amaçlı diyebiliriz.
Sevdiği için balık besleyenler ben neden balık beslemeyi seviyorum diye benim kendime sorduğum gibi şu an kendilerine soruyorlardır. Bu soruya kati bir cevap vermek gerçekten benim açımdan zor.  Aklıma ilk gelen, balık beslemenin bende alışkanlık durumu yaratması olabilir. Çünkü kendimi bildim bileli evimizde akvaryum var. Diğer taraftan yaşadığımız şehirler beton yığını haline geldiler ve doğa ile bağlantımız gitgide kopuyor. Akvaryumun bir nebzede olsa doğa ile bizim aramızda köprü görevi gördüğünü düşünerekten, evimizde doğadan bir şeyler olması bizi rahatlatıyor olabilir.
Akvaryum kolay bir hobidir. Belki de bu yüzden seviyoruzdur. Mustafa Abi'ninde dediği gibi akvaryumun karşısına geçince zamanın nasıl geçtiğini farketmiyor insan. Bende akvaryumu olmayan arkadaşlarıma aynı şeyi söylüyordum. Şimdi Mustafa Abi den duyunca öz eleştiri yapma gereği duydum ve akvaryumun karşısına geçip 2-3 saat balıkları seyretmenin kendi adıma doğru olmadığına karar verdim. Ayrıca İsviçreli bilim adamlarının 10 yıl süren araştırmasına göre evinde akvaryum olan ailelerin çocukları tembel oluyorlarmış. Sanırım bu bizim gibi akvaryumun karşısında 2-3 saat boş boş balıkları seyretmekten ileri geliyor. :)
Akvaryum fiyatı.
[QUOTE=ErayTurgut]80 40 50 buldum arkadaslar kapaklı 85tl .sıfır [/QUOTE]
Fiyat gayet uygun.
Akvaryum fiyatı.
Forumun ticari ilanlar kısmınına baktınız mı ?


Sarı prenses ile portakal prenses
Portakal prenses dedim ama Mehmet beyin sorusuyla tereddütte kaldım. Fotoğraf ekliyorum. Yorum yaparsanız sevinirim. Teşekkürler.




SckN2011-11-03 19:46:31
Nitrat patlamasımı?
Benim sarı prensesler kuma sürtmeye başlayınca ben 2-3 gün 1/4 oranında dip çekimi yapıp su ekliyordum. Sizede tavsiye ederim, suyunuzu tazelemiş olursunuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.