ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
casper
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Aralık 2008 22:24
Son Ziyaret:
21 Ağustos 2010 23:58
Toplam Mesaj:
220 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ışın er şen
Doğum Tarihi:
18 Nisan 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


ogame tutkunu bitkili birichardi

SON 10 MESAJI

Brichardi akvaryumu (yeni resimler sf 2 de)
[QUOTE=kriptoatlantis]Isıner kardesim, super goruntuler. Imrendirdin simdi beni.. Kararsız kaldım. bir yanım Ramirezi diyor. diger yanım da Brikardi.
Umarım kayıpsız buyutursun. Ben de onlar buyuyene kadar anca (3-5 ayda) karar veririm zaten...

Ama bitkileri didiklemeleri ve sokmeleri problem olacaga benzer. Bizim gibi bitkiseverler icin.

Tekrar kayıpsız buyutmen dilegiyle saglıcakla kal.


[/QUOTE]

Orhan Ramirezi güzel seçim hiç olmaz ise bitkiler sağlam kalır , ama yok brichardi dersen bitkiyi unutsan iyi olacak :)

[QUOTE=hakanali]Tebrik ederim . Mükemmel olmuş. Yemede yanında yat :)[/QUOTE]
Teşekkürler evet bencede yemesek çok daha iyi olur Big%20smile

[QUOTE=blackman_38]Brichardiler gerçekten muhteşem balıklar. Bu zamana kadar beslediğim balıklar içinden en çok beslemekten zevk aldığım balıklardı. Akvaryumunuz gerçekten süper. Daha da yavrularını görmek nasip olur inşallah.[/QUOTE]

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim haklısınız bu tür gerçekten davranış ve diğer özellikleri ile kendine bağlayan canlılar fakat kişisel görüşüm 300 lt ve üstü akvaryumlarda doğal sürü davranışlarının izlenmesi çok daha güzel olur.
Brichardi akvaryumu (yeni resimler sf 2 de)
[QUOTE=izbarco]Işım bey hayırlı olsun yavrularınız.Benimkilerde 2.yi döktü yavrular yeni yeni görünüyor.Sert yapraklı bitkiler var akvaryumda ama bu seferde bitkileri yerinden söktüler.Tebessüm7 8cm lik kumu camı görünecek akdar kazdılar. [/QUOTE]

Teşekkürler sizinde yavrularınız hayırlı olsun umarım kayıpsız büyütmek nasip olur evet bitki pek bu tür ile uyumlu değil sonuç olarak sizinde dediğiniz gibi kumla oynadıkları için bitki bakmak pek mümkün olmuyor ben mecburen bitkili olarak bakıyorum ,  bitkisiz güzel kaya dekorlu olarakta çok güzel dekor elde edilebiliyor.
casper2009-06-25 23:54:34
Brichardi akvaryumu (yeni resimler sf 2 de)
[QUOTE=FauFau]Işıner gözün aydın kardeşim yavruların maşallahı var.Ne yapsam bendemi bitkili bricardi akvaryumu kursam.Çok güzeller tekrar gözün aydın.[/QUOTE]

Teşekkür ederim Barış bilmiyorum gerçekten hoş canlılar kurmak istersen yavrulardan hediye ederim sen yeterki kuracağım de Göz%20Kirpma

[QUOTE=betta13]   tebrik ederim bende bricardi beslemeye karar verdim ve  sizin yazdıklarınızı okuduktan  sonra  iyiki böyle  bir  karar  almışım diyorum  sizce   bu  balıkların beslenmesinde  ve  üretilmesinde dikkat  edilmesi  gereken  noktalar nelerdrir?
 
   yem,kum, bitki gibi  konularla ilgili tavsiyeleriniz  nedir???
 
 
TEBRİKLER...
 
[/QUOTE]

Teşekkürler balıkların beslenmesinde kaliteli granür yemler kullandım yavrulara ise aynı yemi iyice ezerek veriyorum.Tek tür olarak bakmanızı tavsiye ederim tek tür olarak bakılır ise yavruları kaybetme olasılığı azalıyor  ayrıca yavrular akvaryuma dağılıp rahat gezebiliyorlar.Kum olarak ince taneli kumları kullanmanızı öneririm yuva kurmak için kum ile çok oynarlar ben kullanmadığıma pişman oldum.Bitkiler ise bende zoraki olan bir durumdu aşırı ısınan havalar ve brichardilerin didiklemeye başlamaları ile cobombaları kaybetmeye başladım size bitki illaki istiyorum diyorsanız sert yapraklı türleri tavsiye ederim.
Saygılar...
Brichardi akvaryumu (yeni resimler sf 2 de)
Yavrularımın yumurtadan çıkalı bir hafta oldu henüz çok küçükler o yüzden fotoğraflar pek net değil ama ben genede , net olmasada bir video ve foto eklemek istedimTebessüm


[VID]http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-brichardilerim/998034[/VID]
casper2009-06-25 20:56:18
Geleceğin balıkları...
Bence balıklar veya diğer akvaryum canlıları hiçbir zaman popilerliğini yitirmeyecektir.Ülkemizde 10 sene evvel bulunabilen türler nasıl şimdi de satılıyor ise bundan sonrada bu değişmeyecektir dönem dönem türler arasında bir kısım aşırı talep olması normal bir durumdur bu az talep edilen canlının popülerliği bitti demek olamaz. Örnek vermek gerekir ise 10 yaşında sahip olduğum akvaryumumda grami japon çöpcü plati lepistes vs gibi canlılar baktım o dönem içinde kırmızı yanaklı kaplunbağa da baktım bu günde girdiğiniz her akvaryumcuda bulunan ve  diğer tüm türlerden çok satan canlılar arasında yer alırlar uzun lafın kısası hiç bir canlı popüliretisini yitirmez sadece arz talep meselesi yüzünden satış ve bulunabilirlik oranları değişir.

Saygılar.....
casper2009-06-16 13:02:19
Brichardi akvaryumu (yeni resimler sf 2 de)
Bu gün balıkların yumurtalarını küpün arkasındaki kayanın altına taşıdığını gördün sanırım benim aşırı ilgimden ve çektiğim fotoğraflardan sıkıldılar e nede olsa özel hayatlarına karıştım yumurtarda bir eksilme veya bozulma gözlemlemedim hepsi gayet sağlıklı bir şekilde taşınmış ailenin 4 ferdide sırayla yumurtalar ile ilgileniyorlar brichardilerin birbirlerine tutkunluğu beni gerçekden bu balıklara dahada bağlıyor yavrular yumurtadan çıkınca müsait olduğum anda resimlerini ekleyeceğim.
Brichardi akvaryumu (yeni resimler sf 2 de)
[QUOTE=ruhi kocaer]Yumurtalar için tebriklerTebessüm Bende brikardi besliyorum ve çok yavaş büyüyorlar.Elimde şu an 36 tane 5 aylık 3cm'lik brikardiler var.Sizce burdan eş çıkar mı? Yoksa sayıyı azaltmalıyım.

Bitkilere gelince en sağda önde tek olan sanırım elodea.Orta da önde olan çınar soldakilerde saz.Arkada olanlar ise sizinde dediğiniz gibi cabomba.
[/QUOTE]

Ben teşekkür ederim 36 adet içinden büyük ihtimal çifler çıkacaktır tabiki benim balıklarımda yavru idi ben edindiğimde üstünden 6 ay geçti sanırım sonuç ortada.Sayıyı azaltma konusunda ise eğer hacim ve şartlar yeterli ise siz bilirsiniz ama hacim az  ise tabiki azaltın derim.
Saygılar...
Brichardi akvaryumu (yeni resimler sf 2 de)
[QUOTE=xaLieNx]Sağ arka ve öndeki bitkilerin isimlerini söyleyebilir misiniz?[/QUOTE]
Arkadakiler cobomba fakat ön taraftaki bitkinin adını inanın bende bilmiyorum.
Malawiyle melek..?
Tek kelime ile ifade etmek gereki ise hayır.
Astronot-Arowana-Yılanbaş-Alligator Gar
Burak bey you tubede yılanbaş videolarına bakmış biri olarak 15-20 cm lik balıkları bile tek darbede 2 ye ayırdıklarını biliyorum o yüzden yılanbaşı tek tür olarak beslemeniz bence çok daha uygun olacaktır.Diğer türlerin birbiri ile uyumu konusunda net bilgi sahibi değilim.
Saygılar...

Ayrıca 400 lt rede o boyutlarda 3-4 ayrı tür ve adette balığı bakmanız uygun olmayacaktır.Bahsettiğiniz türler uyumlu olsa dahi hepsini aynı anda bakmak için 400 lt den çok büyük bir akvaryuma ihtiyacınız olur.Herbiri 30cm üzeri boy atabilen canlılar özellikle yılanbaş arowana .
casper2009-06-14 13:45:40

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.