ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
stab1986
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2008 15:17
Son Ziyaret:
31 Ocak 2021 19:20
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
UGUR TURK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
ögrencı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ugur ozturk
5367792532
ugr.ozt@hotmail.com

SON 10 MESAJI

Dana Yüreği Yerine Kontrfile Kullansam ?
Öncelikle cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Dana yüreği kullanmak yerine yağsız sinirsiz kontrfile kullansak nasıl olur.

Dana yüregi kullanmanın farklı bir nedeni var mı yoksa sadece ucuz olduğu için mi tercih ediliyor? [EDIT]Berkant,2021-01-16 21:23:10[/EDIT]
AKVARYUMLARI ISITMA SİSTEMİ
DA bizim evde soba olmadıgı ıcın ben bunu kullanamam ancak baska bır konuda oldugu gıbı kaloriferden alırsam ola bilir onada tek akvaryum oldugu ıcın ve 120 lt lik oldugu ıcın gerek yok :)
Led Aydınlatma (Yeni fotoğraf eklendi)

güzel bir sistem bende led aydınlatma kullanıyorum ama ben hazır aldım uzerinde 12 led bulunan silindir seklinde hazır ledler var tanesı 10 milyon ledlerın tanesının 750.000 oldugunu dusunursek buda 7.5 milyon yapıyor yanı hazırını almak daha antıklı ve su gecırmemesı ıcın on tarafı cam kaplı ve yanları sılıkonlu bende bunlardan 2 gun ısıgı 1 kırmızı vede 1 mavı var akvaryuma montajıda cok basıt ve aydınlatma süper.

Bayram tatilinde evden uzaklaşanlar için
Bence mantıklı kagıt yerıne plastık kullanarak daha guvenılır bırsey yapılırsa ve haznesı genısletılırse 10 gun için 60-100 milyon vermekten cok cok daha mantıklı.
AKVARYUMLARI ISITMA SİSTEMİ
:) bu durumda ısıtıcı devreye girer sonucta soba varken ısınan suyu ısıtıcıyla ısıyı sabıtlemek  cok cok daha masrafsız olacaktır.
japon yapıştırıcısı
Ya korkmayın ben discus akvaryumunda dış filitrenin ucuna sunger yapıstırdım ve az sudan gecırıp dırek koydum hiçbirşey olmadı :) korkmayın yani...
deredeki çimler
Arkadaşlar benim evminin onundeki derede çimene benzer bir bitki var anabiyas nana gibi duz bir kokun uzerınde cesitli yerlerden atmıs suyun ıcınde oldugu ıcınde akvaryumda kullanıp kullanamayacagımı merak ettım tek korkum sıcaklık ama yazın 40 derecedede gayet guzel duruyorlar discus akvaryumuna koyula bilirmi acaba?
AKVARYUMLARI ISITMA SİSTEMİ

Eğer  yapabilecek olan varsa benimde bir fikrim var 13 sayfa oldugu için hepsini okuyamadım boyle bir cvp varsa şimdiden özür dilerim.

Sobada ısınan suyu ısıya dayanıklı bir motor yardımıyla veya suyun basıncını kullana bilirsen daha iyi olur :)  ince bir metal borudan geçirerek akvaryumların içine U şeklinde geçirerek ve balıkların sıcak borudan zarar gormemesı için akvaryuma girdiği bilgede delikli plastik bir kab içinden geçirip bütün akvaryumlara gezdirmek ve hatta akvaryuma koyacagın basit bir bimetal termostat la borunun girişine ekliyeceğin valfi yöneterek su istenilen seviyeye geldiğinde kapata biliriz basitce bi resim çizdim anlaşılıyordur inşallah :)

 
 
tabiki sensörler öyle bağlanmıyor :) ama kabaca anlatmak istedim..
Akvaryum Kontrol Sistemi

Yazılım konusunda sanırım yardımcı olabilirim ama net bir şekilde cihazın özellikleri ve devre şeması gerekir asıl zor olan bence yazılım değil bunlardır mesela ;

ph metre
kh metre
co2 metre
ısı
ışık
motorlar soğutucu gibi
 
bunların hepsi sensörlerle halledile bilir ama hazır sensörü alıp cihaza bağlamak kolay tabiki önemli olan bu sensörlerin altyapısını kullanarak ciaza eklemek asıl konudakı bana mekanik gibi geldi çünki elektronik cihazlarda bu kadar buyuk kutulara gerek kalmıyor.
 
dediğim gibi devra şeması ve elemanları ayarlayın yazılımı hallediyim.
Hayalet balığı?

ben bugun baktım fiyatı 1 pet shop ta 15 ytl diyerınde 25 ytl di yanı degişiyor  akvaryumda tek oldukları zaman goremıyorsunuz ama bıraz kalabalık olursa daha canlı olurlar bugun baktıgım bır yerde discus ların ıcıne koymuslardı hayaletı pek bırsey yapıyor gıbı durmuyordu :)

 
 
Latince Adı: Apteronotus albifrons

Habitatı ve Anavatanı: Amazon

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Agresif, yutamayacağı boydaki balıklar için fazla tehlike arz etmez. Akvaryumdaki diğer balıkların gözlerini yediklerine rastlanılmıştır.

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

Yüzme Seviyesi: Orta ve dip seviye

Sıcaklık: 24 - 28 C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 50cm

En Az Akvaryum Hacmi: 400 litre

Su Sertliği: Orta - yumuşak

pH: 6.5 - 7.5

Genel Yorum: Çok güzel görünümlü balıklardır. Su değerlerinin değişmesinden hoşlanmazlar. Melek, Diskus gibi balıklarla sorunsuz yaşarlar. Ortalama 15 yıl yaşarlar.
Bilgilerin Açıklaması

Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
stab19862008-10-19 00:16:30

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.