ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
haldunakif
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Eylül 2008 01:53
Son Ziyaret:
08 Aralık 2016 02:57
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
haldun akif kırkanlı
Doğum Tarihi:
29 Kasım 1969
Yaş:
55
İl:
Antalya
Meslek:
üretici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

haldun akif kırkanlı
Huzur Akvaryum.
Şekerhane mah.can sk.no:6 Alanya.....0555 8120257

SON 5 MESAJI

Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"
 Arkadaşlar tekrar merhaba,
 iki aydır süren sıkıntılı süreç boyunca hergün yeni yeni bilgilere ulaşmak bana bu konuda aslında ne kadar da amatör olduğumu hissettirdi.
Bu arada Konya ziyaretim sırasında ilgisini esirgemeyen arcan abi'ye de teşekkür etmek isterim.Sağolsun bana hediye ettiği melek yavruları epey bi boylandı...

Sizinle paylaşmak istediğim çok önemli bir husus var;o da adına Vibrio Angularium denen sinsi bir bakteri...Ve benim balıklarımı ölüme götüren bakteri de bu...İlginç olan bu bakterinin balığın kendi florasında zaten bulunuyor olması.Onu ortaya çıkaran herhangi bir sebep-ki en önemlisi bağışıklık sisteminin etkilenmesi imiş-neticesinde balığın tüm iç organlarına yerleşip ölümüne sebebiyet vermesi.Bunun kaynağı da ne imiş,"Artemia"....
Evet larva halinde iken artemia ile beslenen tüm balıklar,artemia embriyosunda bulunan vibrio bakterisini kendi florasına eklemiş oluyor ve herhangi bir kötü etken-kötü su,kötü yem vs.-sonucu bağışıklık sistemi henüz yerleşmemiş ya da zayıflamış olan balığı götürüyor.
O kadar kötü ki,sadece 1 tanesinde bile ortaya çıksa diğerlerini de topyekün götürüyor.Tedavisi neredeyse yok.Sadece erken teşhis ile bağışıklık sistemini destekleyecek aşı,banyo uygulaması etkili olabiliyor.Şimdilik kısaca yazabileceklerim bunlar.Ama dileyene doktora tezi ölçüsünde bilgi verebilirim maalesef:(

Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"
 aytekin abi,ben varyeteler arasında geçiş yapmanın ve ulaşılmak istenen özelliklerin elde edilebilmesi için ırkların kırılmasıyla beraber daha çok balıklar üzerindeki ufak detaylara dikkat ederim.Bunları bir çeşit haberci olarak görürüm.Çoğu zaman hiç umulmadık ırklardan bambaşka yavrular da çıkabiliyor.Tabii ki bu durum ülkemizdeki saf kan balıkların da azlığından kaynaklanıyor.Yine de çok önemli diye ekliyorum,bence büyük çaplı yetiştiricilerden ziyade(Ülkemizde)bu balığa gönül vermiş,araştırma ve gözlemleme kaabiliyeti olan sizler gibi arkadaşlar çok güzel işlere imza atabilirler.

Kolunu kesmeden önce,henüz ölmeyen(ölemeyen)birkaç yüz yavrunun arasında paraiba ların ebeveynlerini andıran yavrular görüyorum.İnşaalah ölmezlerse yakın zamanda yine devam ederim.:)
selamlar...

Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"
  Ramazan bey,genellikle acriflavin kullanırım.Fakat formaldehit kullandığım yumurtalar da vardı,evet.



Aytekin kardeşime de söyleyeyim,elbette ki tek çeşit yem kullanmıyorum.Fakat takdir edersin ki onbinlerce balığı günde 5-6 kez yemlemek için besin değeri yüksek fakat extrude edilmiş daha ekonomik yemler kullanmak gerekiyor.
Benim bu ölümlerle ilgili yorumum şu:Balıklar halihazırda kendi floralarında bakterilerle beraber yaşarlar.Bu bakteriler yararlı ve zararlı olarak ayrılabilirler.Çevresel şartların (su,yem,ya da stres yapan benzeri faktörler)sadece birinde oluşacak olumsuz gelişmeler balığın bünyesinde yararlı bakteriler tarafından bastırılan zararlı bakterileri baskın duruma geçirir.Bakterinin türüne göre de yayılma kabiliyeti değişebilir.Maalesef bendeki türün oldukça bulaşıcı olduğu belli oldu.Yani ben daha ne olduğunu anlamaya çalışırken zaten tüm balıklar darbeyi almışlardı.
Bu arada balıklarını diyetine gösterdiğin hassasiyet için de seni ayrıca tebrik ederim kardeşim.İnşaallah sen de benzeri bir durumla karşılaşmazsın.



Bir de aytekin kardeşime bir dipnot: Çıkan yavrular içerisinde oldukça güzel paraiba lar da vardı ve ben de onları bulmak için tam 3 senedir uğraşıyordum.

Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"
 Henüz kesin bir bilgim olmamakla beraber yemden şüpheleniyorum.Ancak salı akşamı balıkların otopsi raporu elimde olacak.Bu arada yemden alınan numune de analiz için laboratuvar a yollandı,fakat neticesi gecikecek gibi.
 Bana şimdilik söylenen balıklarda parazit olmadığı fakat dalak,karaciğer başta olmak üzere diğer organlarda da yoğun bir bakteri enfeksiyonu olduğu.Bakterinin çeşidi raporda belli olacak.

Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"
 Değerli arkadaşlar,açtığınız başlık altındaki konuları zevkle ve beğenerek okuyorum.Yirmi yıldır devam eden üretim hayatımın son onbeş senesini sadece melek balıklarına adamış bir arkadaşınız olarak,yazdıklarınızdan heyecanlandığımı ve büyük keyif aldığımı söylemek istiyorum.Ne yazık ki,onbeş senedir koruduğum kanları ve kendi aralarında eşleştirerek çıkardığım birçok varyeteyi yaşadığım büyük bir talihsizlik neticesinde kaybettim.Ne yaptıysam olmadı.Ellibeş çift harika damızlıklarımı ve onlara ait yüzbin'e yakın yavrularımın tamamını...
 Uğraşanlar bilirler ki;balık yetiştiriciliği ticari değer taşımasının yanında sevmeden,istemeden yapılacak bir uğraş değil.Tamamen çökmemi engelleyen şeyin de aslında bu sevgiden kaynaklandığını düşünüyorum.
 Bununla birlikte sevdiği işi yaparak hayatını kazanan bir arkadaşınız olarak bugün sizin yardımınıza ihtiyacım var.
  Ricam odur ki,sadece para kazanmak için yetiştirilmiş balıklardan başka olarak,emek ve ilgi gösterdiğiniz ve size fazla gelen balıklarınızı lütfen bildiriniz.İmkanım ölçüsünde sizi memnun etmeye gayret ederek karşılıklarını ödemek ve onları satın almak isterim.Bu sayede hem işime hem de en büyük hobime kaldığım yerden devam edebilirim.
 Dilerim bu ricamı kırmaz ve bana da içinde bulunduğum bu can sıkıcı durumu bir an önce unutturursunuz.
 Hepinize sağlıklı ve bol melekli günler dilerim.
 Haldun Akif KIRKANLI

 (Belki sizin akvaryumunuzda da benim yetiştirdiğim meleklerden vardır)


  
haldunakif2011-09-16 00:44:04

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.