ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
shadowangel88
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2008 16:47
Son Ziyaret:
27 Aralık 2011 21:58
Toplam Mesaj:
268 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gizem ŞAHİN
Doğum Tarihi:
15 Ekim 1988
Yaş:
35
İl:
Tokat
Meslek:
bilgisayar teknikeri+öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



2 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağası(GOFRET&CİCOŞ)

KAPLUMBAĞA TİCARETİNE HEP BİRLİKTE "DUR" DİYELİM. TİCARETE ORTAK OLMAYIN.

SON 10 MESAJI

Kaplumbağa ortamı nasıl olmalı ?
[QUOTE=pierr]Bence geçici olarak 20 30 litrelik bir plastik kapta besleyebilirsiniz.Bu kaplarda bazı arkadaşlar balık yavrularını bile bakıyorlar.Yem olarak kaplumbağalar kurutulmuş karidesi çok severler.Küçükken 2 öğün 3er 3er veriyordum ama büyüdüklerinde 1 öğünde 15 20 adet bile yiyiyorlar.[/QUOTE]
 Bu kadar çok protein piramitleşme denen hastalığın oluşmasına sebep olur.Bu hastalıkta kabuk bir piramite benzer.Karides ana yem değil ara yem olarak kullanılmalıdır.
 
Ana yem olarak tetra reptomin baby alabilirsiniz.Küçük oldukları için rahatlıkla yiyebilirler.Uzun süre bu kapta tutmamanızı tavsiye ederim.
 
1 gün içinde verdiğiniz yem kapuşun kafasının hacmini geçmesin.Saatlere bölün bebekken çok daha fazla besleyebilirsiniz.Mesela ben bebekken günde 6 kere besliyordum.Uyandığım andan itibaren her 2 saatte bir.İlk saatte 1 ana yem veriyordum.Sonrakinde karides 2 tane,araya meyve ve yeşillik de koyuyorum ama %20 yeşillik olacak şekilde.&80 protein almalı.Bu şekilde yemleyebilirsiniz.
shadowangel882011-08-13 00:45:29
Kaplumbağam Hiç Büyümüyor
Kaplumbağanız daha yeni alışması için zaman gerek.Elinizden ilk başta verirken küçük olduğundan ısırsada acıtmıyor ama boyu 10 cm i geçtikten sonra kanatabiliyorlar :)
 
Kaplumbağanızın büyümesini istiyorsanız öncelikle geniş bir akvaryum,ısıtıcı(nerede yaşıyor olursanız olun) ve kaliteli yemler almalısınız.Kaliteli yemler sera ve tetra. Bunların dışındaki yemler iyi değil.Isıtıcı çok önemli hava istediği kadar sıcak olsun su sabit olarak 28-29 C de sabit kalmalı yavru kaplumbağa için.Ayrıca yüzebileceği kadar çok su konulmalı akvaryuma.Benim 2 tane büyük 1 bebek kaplumbağam var.bana geldiğinde 1 tl kadardı şimdi 6 cm.2 ay oldu bana geleli.
 
Ana yem olarak bebek kaplumbağanıza tetra reptomin baby,ara yem olarak da tetra fauna gammarus alabilirsiniz.Ayrıca düzenli olarak vitamin verin.Her gün mutlaka ölmeyeceği şekilde güneşlendirin.
Bu dediklerimi yaparsanız büyümeye başlar.Sormak istediğiniz bir şey olursa özel mesaj atabilirsiniz.
Vatozun yüzgeçleri
Tokat'taki akvaryumcuları biliyorum sağolun ama yüzgeçleri böyleyken almazlar sanırım.Bende akrabamızın akvaryumuna koydum.1 tane albino yunus besliyor.yavruları da büyünce gelecek.Onlarla yaşar mı?
Vatozun yüzgeçleri
Balık Denizli'den geldi.Nereye vereyim ben Tokat'ta yaşıyorum.Evet yazık içim acıdı.Çok da tatlı bir şey.Anneme dış filtre siparişi vermiştim.Bu şekilde akvaryumcular satın alır mı?
Vatozun yüzgeçleri
Dün akvaryumcu dış filtreyle beraber kaplumbağalarımın yanına koymam için bir tanede 10 cm civarında bir vatoz vermiş.Vatozu 1 saat bile tutmadan bizimkiler yüzgeçlerini ucundan ucundan koparmışlar...Yeniden yüzgeçleri büyür mü?hiç balık beslemedim bilmiyorum.Hangi tür vatoz onu da bilmiyorum.Lütfen acilen yardım edin.Şimdi geri çıkardım ve bir kovada duruyor.
Kağlumbağam sürekli uyuyor
Sürekli karidesle beslemeyin.Kaliteli yemlerden alın.Sera veya tetra olsun.Hep karidesle beslerseniz ileride yamuk yumuk bir kaplumbağaya sahip olursunuz.Ona baktıkça içiniz yanabilir.Yanlış beslediğiniz için suçluluk duyarsınız sonra.
Kaplumbağa göz şişmesi
Rica ederim.Gözleri düzeldi mi?
Kağlumbağam sürekli uyuyor
Isıtıcıy hemen geri eklemelisiniz.O zaman daha çok hasta olur.Onu nelerle ve nasıl besliyorsunuz?Bakımı hakkında daha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Kaplumbağa göz şişmesi
Rica ederim ama resmi göremiyorum.O ısıtıcılar çok hassas.Bende kırmıştım takarken.Yiğeniniz 13 yaşından büyük değilse vermeyin derim.Sorumluluk alabilecek yaşta olmalı.
Kaplumbağa göz şişmesi
Merhaba Nurten hanım;
Kaplumbağaların gerçekten çok şeye ihtiyaçları var.Her akvaryumcuda onlara uygun vitamin bulabilirsiniz ama ya biovit ya da deepfix alın.Yemlerini sera ve tetra markalı ürünler arasından kabuk boylarına ve yaşlarına uygun olarak seçin.Uvb lamba ve ısıtıcı lamba ile kuru alanı hem ısıtmalı hemde güneş ışığı vermelisiniz.Güneş sayesinde d3 vitamini sentezlerler.Uvb lamba pahalıdır.
 
Sularını sabaha kadar sürekli sıcak tutamayabilirsiniz.Yarına kadar su torbaları kullanabilir ya da kaloriferin üstüne koyabilirsiniz idareten.Onları boylarına göre büyükçe bir akvaryuma almanız gerek.Ona göre de ısıtıcı alın derim.Kabuklarının her cm2 sine 40 lt su gelmeli.
 
Soğuk su yüzünden yem yemiyor olabilirler.Antibiyotiği suyuna katmayın üstlerine yapışıp kalıyor ve çıkmıyor.Onun yerine ilacı ağzına hafif suyla yavaşça sıkmayı deneyin yapamıyorsanız yemi içine atıp öyle verin.Çok zaman kaybetmezsiniz merak etmeyin ama acil olarak almanız gerek evet.Yoksa daha da kötüleşirler. Gözlerine terramicyn sürebilirsiniz.Fotoğraf eklerseniz daha yararlı bir bilgi verebilirim bu konuda.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.