ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
armaturcu
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Şubat 2008 23:00
Son Ziyaret:
09 Mart 2022 10:55
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Celal TOPÇU
Doğum Tarihi:
22 Şubat 1957
Yaş:
67
İl:
Istanbul
Meslek:
Satış Pazarlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Celal TOPÇU

SON 10 MESAJI

T5 Akvaryum Aydınlatma Armatürü Malzemecisi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/44759/Profil%20k-3.jpg[/IMG]

Akvaryum Armatürü (T5 Floresanlı) Malzemeleri Tedariki Yapılmaktadır.
Bakırköydeyiz. 0532-5952461 telefon ve whatsapp üzerinden görüşülebilir.
Floresan Lamba Hariç.
T5 Lamba duyu (geçme veya vidalı ), T5 Floresan Reflektörü ( Her boy) , T5 Floresan Elektronik Balastı ( her watt) , T5 Floresan Metal Lamba Tutucusu, Tesisat Kablosu 0,80mm , 3x0,75mm Fişli 220V Elektrik Kablosu, 8x8W 220v Soğutma Fanı, Özel Alüminyum Profilden Her lamba boyuna özel ölçülerde boş Akvaryum kasası, Ayarlı Aydınlatma Askı Aparatı (4.lü takım Paslanmaz) [EDIT]armaturcu,2022-01-22 13:22:53[/EDIT]
Flo Reflektör
FLO REFLEKTÖR
Akvaryum Aydınlatmalarınıza
t5 ve t8 olarak mevcut
0535 6201261 Celal
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/44759/T5%20REFLEKTOR-1.JPG[/IMG]
Akvaryum Aydınlatması Bakımı
Akvaryumu olan herkes.. Tatlısu veya Tuzlusu farketmez.. Aydınlatmada kullandığınız floresanlarınız ve varsa reflektörleri her yıl en az 1 kere değişmelidir. Akvaryumdan çıkan su buharı ve içindeki her nevi partiküller floresanlara ve reflektörlere yapışır ve lambanın ısısı ile katılaşır ve bir tabaka oluşturur. Bir müddet sonra temizlenemez hale gelir ve lamba daha az ışık verir, reflektörler yansıtma kabiliyetini azar azar kaybeder. 1 yıl sonunda da hem lambalar ve hemde reflektörler mutlaka değişmesi gerekecek kadar kötüleşir.

2004 yılından beri floresan reflektörü konusunda naçizane hizmet ve çalışmalarım var. Tespitim şudur ki: 1 yılı aşan sürelere ve yukarıda söz ettiğim kötüleşmeye rağmen akvaryum hobisi yapan arkadaşların ancak %10'u bunları değiştirme ve yenileme çaba ve çalışması yapmaktadır.
Kalan o kocaman kısım (%90) bir süre sonra kendi yarattığı bu bakımsızlık ve kendi tembelliği sonucunda bu hobiyi geçici veya tamamen hayatından çıkarmaktadır
.
Oysa bakım çok ucuzdur... ve uzun yıllar hobinizden zevk almanızı sağlar..

Birde çok sık duyduğum şikayet, biz bu reflektörü çok aradık, internette araştırdık bulamadık. Size ulaşamadık , demeleridir.

Bunun nedeni iki tanedir. Sadece Reflektör kelimesini yazıp araştırısanız bulmanız belki zor olabilir. Çünkü :
1) Film ve Fotoğraf çekimlerinde kullanılan ışık yansıtma işine yarayan bez veya fosforlu malzemelere Reflektör deniyor ve çok uzun yıllardır kullanıldığından ilk sıralarda bu ürünler geliyor aramalarda karşınıza, bu biiir..
2) Hepimizin araçlarında bulunan ve bir arıza veya kaza sırasında yoldan geçen diğer sürücüleri ikaz etmekte kullanılan üçgen reflektörleri hepimiz biliriz değilmi .. işte ikinci sırada da bu ürünler geliyor aramalarda..

Bu nedenle bu yazıyı okuyan herkese kesin tavsiyem şudur:
Google da ister cepten ister bilgisayardan arama yapın arama kelimeniz şu olmalıdır: FLORESAN REFLEKTÖRÜ
Kesin olarak doğru ürün gelecek karşınıza.. Hemde forumlarda yapılan yorumlar ile birlikte.. HAYDİ KOLAY GELSİN...

Lütfen hobinize sahip çıkın ve üşenmeyin, bakımlarınızı zamanında yapın... Göreceksiniz SEVDİKÇE çoğalacaktır...

İyi pazarlar sevgili hobici dostlar ve arkadaşlar....
Celal Topçu
Floresan Reflektörü ve Akvaryum Aydınlatma Armatürü imalatçısı
Arızalı Aydınlatma Armatürleriniz Tamir Edilir
Arızalı ATI, Hopar, Aksan, Ekstrem ve adını sayamadığım T5 , T8 her tür Aydınlatma Armatürünüzü tamir edebilirim.
Bu konuda yeterince bilgi ve tecrübem var. Hobici pek çok arkadaş ile irtibattayım , yani beni tanırlar.
İrtibat için lütfen beni 0535-6201261 den arayınız.
Celal
Doğru Aydınlatma İçin Bilgiler
[QUOTE=kanobi]Celal bey merhaba ; yazınızda grolux öne konmalıdır demişsiniz. Benim akvaryumda t5 aquastar önde t5 grolux arkada 2-3 hafta oldu akvaryumu kuralı bildiğimden değil sıralama öyle denk geldi. Eğer yanlış ise değiştirmek istiyorum. grolux muhakkak öndemi olmalı başka bilen arkadaşlar varise onlarında yorumunu almak isterim.[/QUOTE]

Bu esasen bitkilerinizin öne veya arkaya yoğun kullanımı ile daha çok alakalıdır. Bitkiler hangi tarafa yakınsa grolux lambada onların üstüne gelecek şekilde yerleştirmeniz uygun olacaktır.

[QUOTE=likeable25]

Merhaba öncelikle teşekkürler bilgilendirmeniz için.
Bir kaç sorum olacaktı.
Akvaryumumda ilangi yellow besliyorum ışık olarakta grolux kullanmaktayım ve aşşağı yukarı günde 12 saate yakın yanmakta ve çok iyi elektrik faturası gelmekte :)
Sayfadan bir arkadaşımızda farklı bir bakış açısı kattı bana grolux yerine aquastar veya philips865 daylight kullanmamı önerdi. Groluxu çıkarıp ikisini takmaya gönlüm razı değil ikisindenden birini grolux un yanına eklemeyi düşünüyordum fakat şuan sizin yaZınızı okuyunca elektirik faturası daha ağır bastı gibi.
Grolüx ün yanına iyi bir gün ışığı led taksam gündüzleri onu açsam ve akşamları grolux desteği versem nasıl olur acaba?
Lakin tasarruf yapayım derken bu canlılara zarar vermek istemem ondan biraz uzunca yazdım fikirlerinizden faydalanmak adına.

Akvaryum ölçüleri 130-59-59
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188629/151120161944061.jpg[/IMG]

[IMG]null[/IMG]
[/QUOTE]

T5 lambalar zaten yeterince tasarruflu aydınlatma sağladığından, alternatif aramak gereksizdir. Led ile aynı miktar ve şiddette aydınlatma sağlamak için daha az watt elde etmek yani tasarruf etmek pek mümkün değildir. Üstelik Led kullanımı ve bakımı çok zor olan ve sıkça arıza yapma potansiyeli olduğundan tasarruf edeyim derken çok yüksek zararla karşılaşmak mümkündür.
Ben led önermiyorum. Ancak dekoratif amaçla olabilir. Örneğin Mavi gece çok iyi bir etki yapabilir. Dinlendiricidir.

Önemli Bilgilendirme
Arkadaşlar, uzun zamandır bana ulaşan arkadaşlardan aldığım bilgi aynen şöyle:
"Floresanlarım için reflektör arıyordum" , " Akvaryuma ışıklandırma yapacağım reflektör taksan iyi olur dediler , araştırdım" ve buna benzer çoğu , aramış ama bulamamış . Sonra bir arkadaşı bizi biliyormuş tavsiye etmiş ve öylece varlığımızdan haber olup bize ulaşmış..

Size çok kısa ve öz bir tavsiyem olacak:

-Google a giriyorsunuz
-Aramaya "Floresan Reflektörü" veya " Akvaryum Reflektörü " yazmanız kafi... Hemen tamda istediğiniz floresanlarınız için reflektörler ve bunları kimden ve nereden bulacağınız bilgileri önünüze gelecektir...
-İşte bu kadar
-Kolay gelsin

Umarım Yardımcı Olabilmişimdir...

Selamlar
Celal TOPÇU
0535 6201261
Floresan için reflektör.
Ali bey bu mesajı bana niçin attığınızı anlamadım (!).
1) Ben reflektör üretiyorum. Bunun bir fiyatı var elbette. Tüketici olan sizsiniz. İster ben ve benim gibi üreticilerden alırsinız. İsterseniz dediğiniz gibi bir kaç arkadaş birleşip kendiniz birşeyler yapabilirsiniz. Tercih sizin. Ancak mesaj attığınız kişilere dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü ben reflektör kullanıcısı hobicisi değil üreticisiyim..
2) Krom Plakadan reflektör olmaz. Hem çok ağır hemde zaman içinde paslanır malzemedir. Reflektör sadece ve sedece İnce ve Parlak Alüminyumdan yapılır. Diğer seçenek ve uygulamaların tamamı saçma ve uydurmadır. Bugün hala DIY yapan bir çok arkadaşın alüminyum folyoyu reflektör için kullandığını üzülerek okuyor ve duyuyorum. Daha bir çok uygulamalar...
3) 2006 dan beri reflektör konusunda karınca-kararınca siz hobicilere yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben hala devam ediyorum. İstikrar şart.
4) Siz bir tüketici olarak malzemeleri daha ucuza getirmek için tabii ki çaba göstereceksiniz. Ancak ben siz ve diğer tüm hobici arkadaşlara hiç bir zaman PAHALI ürün satmadım.
5) Bu mesajı bana atan sizden aslında şunu beklerdim: Celal bey (veya abi) biz bir kaç arkadaş birleştik reflektör alacağız bize indirim yaparmısınız. Ben 10 ve daha fazla reflektör alan arkadaşlara %25 indirim yapıyorum zaten.. Ancak siz bunu yaparken sessiz kalıp o bir kaç arkadaş aranızda bunu halletmiş olsaydınız zaten bir sözüm olmayacaktı. Ama siz bunu bana duyurarak ne yapmış oldunuz ...? Yorumu size bırakıyorum.
Çabalarınızda başarılar diler yinede teşekkürler ediyorum.
Celal
Akv. Aydınlatması Malzemeleri Ve Armatürleri
Bu linke tıklayınız : https://www.akvaryum.com/Forum/reflektor_ve_aydinlatma_malzemeleri_icin_tek_adres_i3156.asp

Arkadaşlar bana ulaşan aramalarınızda, özellikle Floresan Reflektörü ve yanı sıra aydınlatma lamba malzemeleri konusunda ulaşamadığını söylüyorsunuz. Bu nedenle yazıyorum. Akvaryum.com sitemizin Forumu içinde yukarıdaki linki açarsanız istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler
Celal TOPÇU
0535 6201261
Floresan Reflektörü
Floresan Reflektörü arıyorsanız

Google da aramak için , "floresan reflektörü" yazıp aramalısınız. Sadece "reflektör" yazmanız halinde çok farklı reflektörler olduğundan kafanız karışabilecektir. Yada aradığınız arka sayfalarda çıkacaktır.

Bunu bilgiyi şu nedenle yazıyorum. Biliyorsunuz ben Reflektör yapıyor ve satıyorum. Beni arayıp bana ulaşabilenler diyor ki: size çok zor ulaştık. Çok aradık ama bulamadık.
İşte bu gibi sorunların nedeni budur.

Bilginize
Celal TOPÇU
Reflektörler + Armatürler
Www.akvaryum.com/forum/aydinlatma_reflektorleri_akvarum_armaturleri_i3156.asp

Kış geldi ve tekrar bakım zamanı geldi. Eskiyen , bakıma muhtaç tüm akvaryum elemanları gibi Aydınlatma Reflektörleri ve Armatürleri ile bunların yardımcı elemanları da bakımı yapılmaya muhtaçtır.
Gerek Reflektör ve gerekse yeniden armatür ihtiyacı olanlar ile bunların malzeme parçalarını arayanlara duyurmak isterim:
Bakırköy den size destek olmaya devam ediyorum .

Yukarıda yazdığım linkten Akvaryumcu İlanları bölümündeki ilanımıza ulaşabilirsiniz.
Malzeme ve fiyat bilgilerimiz öğrenebilirsiniz.
Celal TOPÇU

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.