ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sabebey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2007 09:16
Son Ziyaret:
02 Mart 2011 16:32
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şaban Özdemir
Doğum Tarihi:
14 Ekim 1973
Yaş:
50
İl:
Kayseri
Meslek:
Bilgisayar Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


ŞBÖ

SON 4 MESAJI

Kuluçkalık için hava ayarı

Sadece bir krema pompası, dış filreden artmış bir boru, bir hava ayar vanası ve biraz hortum da aynı işi görüyor ve maliyeti 2 ytl.

Kuluçkalık için hava ayarı

Merhaba;

Yumurtalar için hava yada hava kabarcıklarının doğrudan bir önemi yok.Kuluçka aparatında temel amaç, yumurtaların yüzeylerindek sürekli su akışını sağlamak ve de hareketsiz kalmalarını önlemek.Dolayısıyla ana balığın ağzında yaptığı işlemi taklit etmek.
 
Burada hava işte bu su akımını sağlıyor.Anen pipo filrelerde olduğu gibi.Hava kabarcıklarının bir boru içerisinden serbest bırakılmasıyla beraberlerinde su taşımaları gerçekleşiyor.Bu işlem (su akımı) sadece havayla değil başka şekillerde de yapılabiliyor.Mesela kafa motorları.
 
Kuluçka aparatının içinde bulunduğu akvaryumun normal havalandırılması yeterli böylelikle suyun içerisindeki çözünmüş oksijenden yumurtalar faydalanıyorlar.
 
Ben kendi yaptığım kuluçka aparatlarında havayı üstten veriyorum. Ve debiyi yumurtaları 1.5-2 cm. bulundukları yerden yükseltecek şekilde ayarlıyorum.Böylelikle yumurlamanın üçünücü gününde kusturduğum yunus yumurtalarını kayıpsız büyütebiliyorum.
 
Copepoda (Cyclops, Calanus)
Merhaba;
 
 
Ben bu canlılarla yazın başlarında tanıştım.Doğada su piresi arıyordum ve suyun içerisinde zıplayan canlılar gördüm.Önce bunların su piresi olduğunu zannetmiştim ama araştırınca Cyclops Strenuus olduklarını öğrendim.Ve sizin gibi bunların su piresine alternatif besin olabilecekleri aklıma geldi.Özellikle yavru balıkların beslenmesinde su presine nazaran küçük cüsseli oluşları avantaj sağlayabilirdi.Bir yerde de su pireleri kadar besleyici olduklarını okumuştum.
 
Bu canlılardan bir miktar süzdüm ve kendi sularıyla 20 lt lik bir akvaryuma koydum.Yaklaşık 1.5 aydır takip ediyorum.Hızla ürüyorlar ve değişik su sıcaklıklarına dayanıklılar.Topladığım havuzdaki su sıcaklığı 14-15 derece iken şu an akvaryumda ki sıcaklık 25-26 derecenin altına düşmüyor.Ayrıca başka bir akvaryumda karanlık ortamda saklıyorum burada bile üremeye devam ettiler.
 
İki hafta önce yetişkinlerinden 1.5 aylık olmuş yunus yavrularıma verdim.Şu ana kadar bir problem gözlemedim.Bir kaç gündür ise yetişkin ve yavrularından süzüp yumurta keseciği henüz kaybolmuş 100 kadar yavruya yediriyorum.
 
Cyclops ların, insanlar içinde zararlı olan Medine Kurtlarının ara konakları olduğunu öğrendim.Ancak bu durum sanırım afrika ülkelerinde pis sularda üreyen cyclops lar için geçerli.Benim bunları aldığım yer kendimize ait bir çiftlikte bizimde içme suyu olarak kullandığımız kaynak suyu ile beslenen bir havuz.Parazit içerdiğini düşünmüyorum.Zaten denemelerimde şimdiye kadar bir olumsuzluğa rastlamadım.
 
Şimdi daha geniş bir akvaryuma (yaklaşık 260 lt.)aşılamayı düşünüyorum.
 
sabebey2008-07-02 22:47:24
Bitkisel ve Hayvansal Yemler

Merhaba

Doğada su piresi ararken daha küçük bazı canlılara rastladım.Ancak boyları 1 mm den daha küçük olan bu canlıların ne olduklarını bulamadım. Bulduğum tek şey sadece bir adet fotograf.Acaba bu hayvancığı tanımlayacak biri varmı? Ve bu canlılar canlı yem olarak kullanılabilirmi?
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.