ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hsyn
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mart 2007 18:14
Son Ziyaret:
24 Ocak 2024 19:22
Toplam Mesaj:
356 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Öndül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin Öndül

SON 10 MESAJI

Taiwan bee su sorunsalı
Çok iyi fikir. Teşekkürler.
Taiwan bee su sorunsalı
Ulvi bey merhaba. Bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var. Taiwan bee karides beslemek istiyorum ve şu an araştırma aşamasındayım. Evimde osmos cihazı var fakat alkali filtre bulunduğu için ph 8.30 , iletkenlik 70 , tds de 40 civarlarında. Arıtıcıdan almış olduğum bu suyu karides tankında nasıl kullanabilirim, malum ph yüksek kalıyor. Teşekkürler.
Filitrede Oluşan Ufak İnce Siyah Kurtçuklar
Kurtlarla ilgili bir sonuca vardınız mı.
Sumbu Shell
Merhaba , yavrular muhtemel yumurtlama tarihinden yaklaşık kaç gün sonra kabukta görünüyorlar. Araştırmalarıma göre 15 günü buluyor. Doğru mudur ?.

Teşekkür ederim.
Çeşme Suyu
Sudaki yararlı bakteri populasyonuna olumsuz bi etkisi olur mu acaba ? Yada olumlu bi etki ?
Çeşme Suyu
Sonuçta akvaryumlarda hepimiz çeşme suyu kullanıyoruz. Sonuç itibariyle su değişimlerini çoğumuz dinlenmiş su ile yapıyoruz. Çeşmeden direkt akvaryuma ilave ettiğim su ile dinlendirerek ilave ettiğim su aynı , aynı çeşmenin suyu.

Tam olarak merak ettiğim şu 200 litre akvaryumda haftalık eksilen 3-4 litre suyun ( düzenli su değişimleri hariç ) direkt çeşme suyu ile takviye edilmesinin sonuçları.
Çeşme Suyu
Herkese merhaba , uzun zamandır aklımda bulunan bir soruyu tartışmaya açmak istiyorum.

Biyolojik dengesi oturmuş bir akvaryuma , eksilen su miktarı kadar ( mesela haftada 3 litre, akvaryum 200 litre ) , akvaryum su sıcaklığına etki etmeyecek sıcaklıkta çeşme suyu eklersek ne olur ?

Burada merak ettiğim dinlendirilmeden akvaryuma ilave edilen sudaki klorun veya diğer maddelerin akvaryum suyuna etkisi nasıl olur ? İlave edilen su hacmi akvaryum hacmine göre nispeten düşük kaldığından çok bi etki etmez mi ya da ilave edilen sudaki klor biyolojik sistemi çökertirmi veya nasıl bir etkisi olur ?

Teşekkürler.
En Sessiz Hava Motoru?
Herkese merhaba. Uzunca bir aradan sonra forumda ilk mesajım olacak. Tekrar hobiye dönüş yaptım , tabi kullandığım ekipmanları şöyle bi gözden geçirerek. Akvaryum kurulumu tamamlandı. Hava motoru arayışına girdim. Rambo ep serisinden bir motorum vardı yaklaşık on yıl oldu galiba alalı , artık yeterli gelmiyordu. Yeterli değil derken küçük akvaryumda kullanıyorum da biraz sesli. Bu da beni yeni bir motor arayışına yöneltti. Şimdi gelelim tecrübelere ...
Bu aşamada tetra ap 300 , sera air 275 r , resun ac 9603 , sobo 8808 , champion ( modeli hatırlamıyorum ) markalarını evde deneme imkanım oldu. Rambo ep motorumla kıyaslandı hepsi. Sonuç şu ki hepsi sesli. En sessizi akvaryumcumun ( izmir şirinyer sude akvaryum ) önerisi olan champion marka idi. O da performans olarak düşüktü. Ben de forumdaki konuyu da dikkate alarak resun ac 9603 aldım. Şu bi gerçekki motora taktığınız hava taşı vs de sesi çok etkiliyo. Bir süre deneme yanılmayla doğru ekipmanları bulmaya çalışacağım , daha sonra da sanırım hava motorunu duvara asıcam ya da çok rahatsız olursam bi kutuya koyarım. Sessiz hava motoruna artık inancım kalmadı [:)] .

Son olarak internette arayıp bulamadığım resun ac 9603 ten şu an Sude Akvaryum şirinyerde epeyce var. Tedarik etmek isteyenler kaçırmasın.

Saygılarımla.
F0 Benga
Hayırlı olsun. Konunun takipçisiyim.
arabam devrildi yol gösterin.

Şimdiden mezuniyet sonrasını düşünsen iyi olur. İş imkanlarını iyi araştır. Eğer gerçekten öğretmen olmak istediğinden emin değilsen, düşüncem değişebilir diyorsan eğitim fakültelerinden uzak dur.

Okul bittiğinde iyi bir işin olsun istiyorsan en çok yabancı dile ihtiyacın olacak.

Kolay gelsin işin zor vlla.


hsyn2010-07-18 23:31:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.