ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Lennie
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
703
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ağustos 2023 23:09
Son Ziyaret:
3 Saat 10 Dakika önce
Toplam Mesaj:
580 [1.61 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
153 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Batuhan

SON 10 MESAJI

Beta Tankım Hakkında Görüşleriniz
[QUOTE=Dr. Yağız AYDIN ]
Anladım hocam teşekkürler aslında 40 litre daha bir akvaryum var ancak yerim olmadığı için bunda bakıyordum lav kaya ve dragonstoneler için bir çözüm düşüneceğim en kötü silikon ile kaplayabilirim köşeleri Moss yapıştırarak tarzında bir proje
Hocam hazır gelmişken catappa kullanımı ve bitkileri akvaryuma nasıl eklemem konusunda yardımcı olma şansınız var mıdır forumda çamaşır suyunda bekletin tarzı şeyler okudum aklıma sinmedi [/QUOTE]

Catappa yapragini direkt su altinda tozu gitmesi icin yikayip tanka ekleyebilirsiniz zamanla batar. Saha hizli batsin istiyorsaniz kaynar suda birkac dakika bekletebilirsiniz, sterilizasyon acisindan da elbet faydasi olur ama bir miktar tannin kaynar suya karisir biraz kayip olur

Bence camasir suyu kullanmayin. Temel olarak bitkiler icin dip uygulanma sebebi salyangoz, hydra, planarya vb gelmesin diye. Ben toz sap kullaniyorum. Onerilen olcude toz sap ile suyu karistirip bitkileri tamamen batacak sekilde bekletiyorum. Videosu ve oranlari burada var:

[VID]https://youtu.be/DpFCOFbxrWA?feature=shared[/VID]

Ama her dip genelde illa bir miktar bitkiye zarar veriyor. Bilginiz olsun.

Onun haricinde asil en iyi yontem reverse respiration seklinde gecen yontem ama yurtdisinda satilan o seltzer water bizde satilmiyor sanirim. Burada temel olarak co2 her seyi olduruyor gibi dusunebiliriz. Bizim arkadaslar kesfetti bunu epey deney vs surecinden gecirdiler ve su anda siteleri bile var. en guvenli bitkiye de zarar vermeyen yol bu aslinda ama biz markete girip seltzer water bulamiyoruz maden sulari falan da ayni oran olmuyor saniyorum ki, onlar direkt litre litre sekilde alip yapiyorlar

[URL]https://reverserespiration.com[/URL]
Beta Tankım Hakkında Görüşleriniz
Merhaba,

Özellikle bu tarz uzun kuyruklu türlerde en ufak alınan hasar - travma sonucu kuyruk problemleri vb dogurabiliyor. Dolayısıyla tankta elinize sivri gelecek hiçbir şey bulunmamalı. Dragonstonelar ve lav kayaları yapısı geregi epey keskinler ve bu tarz bettalar için uygun degiller. Yüzme alanı zaten epey dar, her aktivite sırasında bu taşlara sürtünmesi kaçınılmaz olacaktır.

Ben olsam tank boyutunu da büyütürdüm ilerleyen süreçte, kişisel fikrim bu boyutun cok ufak oldugu yönünde
Betam Aynadan Korkuyor
Neden ayna göstermek istiyorsunuz ki?

Boşuna hayvanı tedirgin etmeyin
Karma Güney Amerikan Akvaryumu
Merhabalar,

Akvaryumu henüz kurma aşamasında olduğunuzdan belirtmek isterim. Bu tarz bir canlı stoğu ile faciayla karşılaşırsınız, %99.9. İleriye dönük planları gözden geçirmekte fayda var diye yorumumu paylaşmak istedim.

Bütün bu farklı cichlidler hem birbirlerini mahvederler, hem de potensiyel olarak üreme baş görsterirse tanktaki her canlıya o ortamı zehir ederler. Her biri bölgesel ve agresif davranışlar gösterecek. İstediğiniz canlıların boyları falan da çok farklı. Bir geophagus ile ufacık bir ram aynı zemin seviyesinde bölgeci davranmak isterse durumu bir düşünün. Böyle bir stok ile cichlidler arası dengeli bir tank sağlamak bence cok zor olacaktır. Biri 5 cm diğer 15-20 cm.

Ek olarak kardinal ve kırmızı burunlar yetişkin altumlar ve geophaguslara yem olacaktır. Sürü balığı olarak büyük boyutlu ve bir tür eklemek daha doğru olur.

Tür olarak üreme ihtimali olmayacak şekilde Severum, geophagus tapajos ve electric blue acara bakmayı düşünebilirsiniz, böylece tankta üç renk olur hem. Bence melekleri ve ramleri bu düzlemden çıkarın. Benzer yüzme kabiliyetinde benzer boydaki canlılara yönelmekte fayda var. Sürü balığı olarak örneğin denison barb bakabilirsiniz, ufak türler yem olur gider çünkü.

Corydoraları plandan cıkarın derim. Bu tarz büyük cichlidler bölgesine giren ve istemediği corydorayı tek vuruşla öldürebilir. 120cmlik tankında sadece 3 apistosu olacak arkadaşım 5 tane corydora bakıyordu, hayvanın birini ufacık apistolar saldırıp bölgesine girdiği için kör etmiş, hepsini bana verdi. Büyük cichlidlerin zarar vermesi işten değil. Bu tarz büyük ve özellikle zemini yuva edinen türlerle corydora gibi bölgecilik nedir bilmeyen aşırı barışçıl türler bir arada bakılmaz. Çünkü tank ortamı doğa gibi olmuyor, çok sınırlı bir alan ve hayvanlar ister istemez sürekli birbirlerinin sınırlarını ihlal ediyor, hepsi cok kısıtlı bir alanda bölge seçip koruyor, vs.

Şimdiden projeniz için kolaylıklar diliyorum[EDIT]Lennie,2024-07-22 02:24:44[/EDIT]
Helena Salyangoz Neriteleri Yiyebilir Mi?
Merhaba,

Yiyebiliyorlar maalesef. Elma salyangozu bile yiyebiliyorlar. Internette birçok kişi yiyemeyeceklerini belirtmişti ve maalesef buna güvenerek eklemiş olduğum elma salyangozumu bunlar yüzünden kaybettim. Daha sonrasında buna ilişkin gördüğüm yerde yorum yapmaya calısıyorum ki baskaları bu tarz üzücü bir tecrübe yaşamasın. Bu şekilde yazı paylaştıkça benim dışımda da problem yaşayan insanlarla karşılaştım, onlar da maalesef bu şekilde tecrübe yaşamışlardı.

Ilk alternatif olarak daha ufak ve kolay avlayabileceği türlere yönelmesi daha olası, ancak kendilerinden cok daha büyük boyuttaki salyangozları dahi gerektiğinde avlayabiliyorlar. Ben olsam neriteleri eklemezdim. Şahsen kendim bir daha asla başka bir salyangozla boyut farkı olmaksızın bir arada bakmam

Tropical Bakteri Kültürü
Bakteri kültürü dediğimiz şey temel olarak hobide nitrifikasyon bakterileri. Yani amonyağı nitrite nitriti de nitrata dönüştüren bakteriler. Gerek su değişimi gerek bitkilerin kullanımı sonucu çok daha az toksik olan nitratı da tanktan uzaklaştırıyoruz zaten

Bakteri kültürü oluşması için tanka amonyak tanıtmak gerekir ve süreç gözlemlenmelidir. Yaklaşık 2mgL amonyak değeri okunduğunda, Amonyak nitrite, nitrit nitrata dönüşmesi takip edilir. Amonyak ve nitrit sıfırlanıp sadece nitrat okunduğunda süreç tamamlanmıştır.

Bakto feed amonyak değildir, dolayısıyla bakteri döngünüzün başlamasını sağlamayacaktır. Bir şişe bakteri kültürünü de dökseniz, amonyak bulunmadığı sürece döngü başlamaz. İsterse tank dönsün dursun boş şekilde.

Haliyle ya boş yemleme vs yaparak amonyak ortaya cıkarmalı, ya da akvaryum döngü başlatmak amacıyla üretilen Dr Tims ammonia (ülkemizde yok maalesef bildigim kadarıyla), Brightwell Aquatics Microbacter Quickcycl (ülkemizde var) gibi ürünler dozlamalısınız bakteri kültürü eşliğinde. Baktofeed amonyak kaynagı değildir, sanıyorum ki daha çok son seviye olan nitrat ve fosfat ile ilgili bir ürün.


Filtresiz Karides Besleme
Nitrifikasyon döngüsü ve bakteri kolonileşmesi acısından taban malzemesi önem taşıyacaktır çünkü epey yüzey sağlıyor ve walstad methodunda tabi toprak da kullanılıyor.
[VID]https://youtu.be/zmwhQ0-60w0?si=ix6mZu9riETM0rZN[/VID]

Tankınız epey bitkili olmalı ki suyun filtrelenmesi ve oksijen sağlama açısından yeterli olsun. Hızlı büyüyen bitkiler bulundurmakta fayda var bu yönden bence, mosslar tek başına bu görevi üstlenebilir mi filtresiz bir tankta bence soru işareti. O derecede hızlı ve verimli büyüme en azından ben pek gözlemlemedim şahsen kendim moss baktığımda. Lepistes otu, elodea, tilki kuyruğu falan epey hızlı büyüyor. Belki moss ve hızlı/yavaş büyüyen bitkili karma bir tank düşünebilirsiniz.

Hayatımda henüz hiç denemedim ben filtresiz tank, bana riskli ve gereksiz geliyor, ancak deneyecekseniz eğer Diana Walstad'ın bir videosu vardı, oradaki kurulumu 20 litrelik tanka yansıtabilirsiniz. Bol bitki ve yine normal akvaryum gibi aydınlatma gerekiyor her halükarda. Kışın ısıtıcı da gündeme gelecek tabi.

Yukarıda ucuz fiyatlı hava motoru denmiş ama bu tarz ürünlerde hep sessiz ve kaliteli ürünlere yönelmek gerekiyor, haliyle fiyat da artıyor. Sürekli aynı ortamda bulunduğunuz ve belki aynı yerde uyuduğunuz 7/24 çalışan bir cihazda sesli çalışan ama uygun fiyatlı bir alternatife yönelmek çok uygun olmuyor. E tabi, balık/karides hobisi zaten zorunlu degil zevk işi, dolayısıyla da tabi uygun bir bütçe canlı konforu için de ayrılmalı zaten o konu aşikar diye düşünüyorum. Ama her şeyin en ucuzunu alarak bi sistem kurmak uzun vadede coğu kişi acısından konforlu olmayabilir

@peaceofnature isimli arkadaşımız epey güzel bir tank oluşturdu benzer şekilde, kendisinin konu ve videolarını ziyaret edebilirsiniz. Tabi onun tank epey büyük, sizler bunu kendi ufak tankınıza yansıtmayı deneyebilirsiniz.

[VID]https://youtu.be/QUmCpVA_V2A?si=2jSA6lTQy-jlIwSx[/VID]
Fahaka Puffer Nereden Bulabilirim
[QUOTE=kaandayi]


Üsküdarda green spotted puffer buldum discus yemı yıyorlarmış 2 tane almayı planlıyorum çünkü tanesi 150 lira biraz pahalı.[/QUOTE]

Acı su balığıdır, bilginize. Tatlı suda ömrü inanılmaz kısalıyor ve deri problemleri gelişiyor.

Acı su yapmak için deniz akvaryumlarındaki gibi tuzluluk ölçer ve deniz akvaryumu ya da mercan tankı için kullanılan tuzlardan edinmelisiniz.

Su değişimleri sırasında ayrı bir kapta yeni suyu karıştırıp ölçerek ayarlayıp sonra o şekilde değiştirmeniz gerekecek suyu. Kulağa kolay gelse de acı su ve deniz tanklarıyla uğraşmak uzun vadede bu şekilde yorucu olabiliyor, iyi düşünün derim. Tabi ek bir masrafı da var (su karıştırmak için bir motor, tuzluluk ölçer refraktometre, deniz/reef tuzu, ve yem opsiyonları)

Bu canlıları kuru yemle sürdüremezsiniz. Etçil doğadan yakalanan canlılar. Pufferlar etçil ve vahşi olduğu için genelde cogu zaman kurt taşıyor oluyorlar.

Öncelikle uzun vadede düzenli karantinada kurt döktürmelisiniz. Kurt ilaçları bizde Amerika'daki gibi direkt akvaryumcularda satılmıyor. Veterinerden reçete ile alınabiliyor ancak. Ek karantina tankı ve ilaçlar da ek masraf. Belki tank üretimi cüce pufferlar harici, bu aşama olmazsa olmaz.

Dişlerinin törpülenmesi için canlı/donmuş kabuklu yemler şart. Discus yemi olayını direkt unutun derim. Sürekli "gaga"ları uzuyor çünkü, sürekli verdiğiniz besinle törpülenmesini sağlamanız gerekiyor, doğası bu.

Deniz ürünleri de pahalı. Hayvanın bakımı için çok çeşit içeren zengin bir diyet gerekiyor. Midye, yengeç, ıstakoz, kerevit vs gibi şeyler vermeniz gerekiyor yetişkin boyuttaki canlıya. Canlı/donmuş yem boyutu iki adi salyangoz attım un kurdu attımla olmuyor maalesef.

Puffer türlerinin bakımları zahmetlidir ve bütçe ister. Bir de iki genelde agresif canlılarda hiç iyi bir sayı degildir, biri diğerinden hoşlanmadığına karar verdiği anda öldüresiye zorbalığa maruz bırakabilir. Bütün bu tarz yiyecek ve çeşitliliği daimi sağlarım, acı su tankı kurarım yatırım yaparım diyorsanız da tek bir adet bakmanız daha doğru olur.
Shripms Forever Mineral Kullanımı
[QUOTE=Azizdurdenn]Shrimps Forever mineral powder aldım ancak kaç günde bir kullanacağımı bilmiyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi?[/QUOTE]

İçeriği toz halinde Montmorillonite Clay olması lazım. Günlük falan degil, su değişimleri sırasında cok cok az ekliyorsunuz suya o kadar.

Ben de Mark's Shrimp tank kanalında görüp içeriğini okuyup mont. clay oldugunu görünce almıştım. Video İngilizce ama aşağıda paylaşıyorum. En azından tank boyutuna göre ne kadar ölçüde kullandığını görebilirsiniz.

[VID]https://youtu.be/f09f752BE68?si=7i5qs7NqwmIerPoh[/VID]
Akvaryum Camındaki Ve Su Üzerindeki Tabaka
[QUOTE=mgunal]Hocam çok teşekkür ederim içerisine 2 tane ufak nerite atıp çözmeye çalışacağım sanırım bu alglar ile baş edebilirler 😊 [/QUOTE]

15 litrede 2 degil 1 nerite salyangozu bile cok kısa zamanda açlıktan ölecektir. bu canlılar sürekli olarak biofilm ve yosunlardan beslenirler, normal yem tüketmiyorlar. Dolayısıyla 15 litre bir tank durmaksızın beslenen bir canlı için yeterli doğal büyüme saglamak adına yetersiz bir boyut

Manuel olarak sizin temizlemeniz en iyi yol olacaktır

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.