ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zesh36
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2021 23:13
Son Ziyaret:
06 Temmuz 2021 21:21
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zeshunter
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zeshunter

SON 10 MESAJI

Japon Balığı Hastalığı
Öldü balığım arkadaşlar sağ olun yine de yardımlar için
Japon Balığı Hastalığı
Bir iki gündür yem yemiyor zaten bu gün vereryim bunları


[QUOTE=H.e.k]
Bana hava kesesi problemi gibi geldi tabi kabız olup hava kesesine baskıda yapılmış olabilir. Hava kesesi problemi olan balıklarda şişme, anormal ve düzensiz yüzme gözlenebilir. Bir iki gün aç bırakın sonrada bir iki gün haşlanmış bezelye veya ıspanak verin eğer sorun buysa düzelir.
[/QUOTE]
Yemiyor pazı ve bezelye attım küçük ama ymeiyor hiç solungacını da oynatmıyor yan bir şekilde herketesiz yatıyor tamamen yan
Japon Balığı Hastalığı
Japon balığım bir kaç gün önce suda dengesini kaybetmeye başladığını fark ettim. Şimdi ise yüzerken karnının şiş olduğu tarafa kayıyor hep o tarafa doğru dönmemeye çabalıyor . yani şiş tarafı yukarı gelmeye çalıştıkça çabalıyor yüzmeye.Genelde ise akvaryumun ücra bir köşesinde sinmiş durumda görüyorum. Fotoğraftaki gibi sanki kızarmış bir vücudu var gibi. Nesi olabilir? Nasıl bir tedavi uygulayabilirim?
Daha önce başka bir suya aldığımda 1 günde toplamıştı ama tekrarladı şuan. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229529/220620211239071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229529/220620211239071.jpg[/IMG]
Lepistes Başlangıç
[QUOTE=kaminari19]Beta yerine erkek bir cins Lepistes karides ve salyangoz besleyebilirsin bol bitkili yaparsan da karidesler 5se 2 ay sonra 50 tane olur[:iyi:][/QUOTE]u
ekipmanlar nedir neler yapmam gerekikr o bitkili akvaryum için
Lepistes Başlangıç
[QUOTE=dnklozan]

20 litre tankımda 2 erkek 6 dişi lepistes bakıyorum sadece su değişimini düzenli yaparsan bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum tabi ki 1e 3d yeterli olur 2ye 6 biraz fazla en kısa zamanda büyük akvaryuma geçeceğim için 2 erkek 6 dişi aldım 1e 3 d bakılabilir ama o da bir süre yeterli olur çünkü çok üreme yapan bir canlı doğuran olduğu için akvaryumuma bakabilirsin konu açmıştım oradan kendince bir fikir yürütebilirsin ama arkadaşın dediği gibi 20 litrede çok sağlıklı olmaz he bakar mısın bakarsın elbet ama daha büyük bi akvaryum daha güzel olacaktır.

https://www.akvaryum.com/Forum/kucuk_akvaryumlara_balik_onerileri_k893815.asp

Bu konuya göz gezdirebilirsin.[/QUOTE]
çok saol yardım ve yanıtın için. Japonum var fakat tankları çok küçük büyüğüne geçmek içinde zaman gerekiyor ya büyüğe geçeceğim ya da nano bir türe bakalım hangisi nasip olacak
Lepistes Başlangıç
[QUOTE=Eymenkali]Bence bakamazsın onun yerine sadece ama sadece 1 erkek beta bakabilirsin.[/QUOTE]
20 lt yetersiz mi
Lepistes Başlangıç
Merhabalar;
Tankımın küçüklüğünden kaynaklı sıkıntılarımla japonlarımı sahiplendirmeyi düşünüyorum. 20Lt tankta lepistes bakabailir miyim? Kaç tane bakabilirim? Başlangıç için nelere dikkat etmeliyim ?
Japon Balıklarım Büyümüyor
[QUOTE=howl]Balıklarınızın yaşam alanlarının onlara dar geldiğinin farkında olduğunuzu ve elinizden bi'şey gelmediğini söylediğiniz halde neden büyümemelerinden yakınıyorsunuz bunu anlamadım.
Fakat sizin durumunuzdaki biri için yapılabilecek iki şey geliyor aklıma:

a) Balıkları sahiplendirmek
b) Onlara daha yüksek hacimli bir akvaryum almak

Eğer bu ikisinden birini yapmazsanız zaman içerisinde alan darlığından strese girip hastalıklara açık hale gelecek ve yüksek olasılıkla da öleceklerdir.
Japon vb gibi hacimle düz orantılı gelişip büyüyen sazan türleri için akvaryum alırken balık başına 50 litre gibi hesaplayabilirsiniz. Tabi sağlıklı ve mutlu bir hayatları olmasını istiyorsanız.
Yoksa 20 litrede beş balık besleyen de var, yok değil. O canlıların da akıbetini forumda bugüne dek açılan konulardan az çok öngörebiliyoruz zaten.
Öğrenci olduğunuzu belirtmişsiniz. Maddi açıdan henüz kendi ayaklarınızın üzerinde duramıyor olduğunuzu belirtmişsiniz. Bu çok anlaşılabilir bir durumdur.
Ebeveynlerinize konuyu bu şekilde izah ederseniz anlayış gösterip yardımcı olmak isteyeceklerdir diye düşünüyorum.
Yardımcı olmazlarsa da dediğim gibi en kötü senaryo onlara daha iyi şartlarda bakabilecek birilerine sahiplendirmenizdir.

Sevgiler[/QUOTE]
Teşekkürler cevabınız için.Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum tankı büyüteceğim ama ben büyümemelerinden yakınmadım. Başka bir problem var mıdır onu merak ettim.
Japon Balıklarım Büyümüyor
[QUOTE=lemur]Başka neden aramaya gerek yok. 20 litre 1 balık için bile küçük. Bunu siz de biliyorsunuz. Bugüne dek sağ kalmaları da bir başarı. 70-80 litreye geçmeniz zor olmasa gerek.[/QUOTE]
merhaba teşekkürler öncelikle yanıtınız için. Not olarak ekledim. Ailem balıkları aldıklarında habersizdim balıkları fanustan koydum 20 lt ye ve elimden gelenin en iyisi bu şuanlık öğrenciyim ve tankların fiyatı pekte ucuz değil.
Japon Balıklarım Büyümüyor
Merhabalar,
Japon balıklarımı alalı 1 yıl oluyor fakat gözle görülür bir büyüklük sezemedim hala. Bunun nedeni tankın küçük oluşu mudur veya başka bir nedene bağlı olabilir mi?
NOT; Tankım 20 litre ailem balıkları kardeşim için almış fanusa koymuşlar ben ancak bu kadar yapabildim knedimce 4 japon var içinde en az 40 lt biliyorum fakat elimden gelmiyor.
-Akvaryum içinde sadece kum ve bir küp tarzı bi'şey var çok yer kaplayacak bişey yok yani. Hava filtresi de var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.