ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AquaticPlants
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1067
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Aralık 2020 19:26
Son Ziyaret:
20 Şubat 2024 20:31
Toplam Mesaj:
622 [0.52 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AquaticPlants
Doğum Tarihi:
15 Haziran 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Kamu personeli...
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228388/160120211948081.jpg[/IMG]

SON 10 MESAJI

High Tech Akvaryum. Yosun Sorunu ?
[QUOTE=Apollo26]Detaylı bilgiler için teşekkürler. Ayrı bir sorum olacak. Monte Carlo ve Reddish Hralarda herhangi bir yosun problemi gözükmezken, hem siyah sakal hem staghorn Alternanthera reineckii Minileri sarmış. Ayrıca dediğiniz gibi Alternanthera reineckii Minilerin yapılarında yapraklarında da bozulma mevcut. Ama monte carlolar ve reddish hraların durumları iyi. Alternanthera reineckii Minileri çıkartırsam idare eder mi ? detaylı ölçüm için cihazım yok maalesef. Ro suyu seachem equbilirumla birlikte kullanıyorum. Haftada bir %25-30 su değişimi. Tds ölçer kullanarak ayarlıyorum equbiliriumu. Ayrıca Seachem Flourish sıvı gübre(15günde 1) ve taban gübresi mevcut. Toprak olarakta Tropica soil powder altına law kırığı mevcut[/QUOTE]

Yakın zamanda zemine de sıçrayacaktır, hastalıklı bitkiyi çıkarmakta fayda var. Bu arada equbilirum mg konusunda biraz eksik yeni yapraklarda büzüşme olursa mg takviyesi yükleyin.

Su değişimlerini haftada 2 yada 3 yapın.

Unutmayın yosunun temeli mevcut bitkilerinizin besini enzimleyememesinden kaynaklanır.
Fangorn Forest - Doğa Akvaryumu
Repens'in yakışmayacağı akvaryum yoktur. Aşık olduğum yegane bitkilerden biri.

Bir bitki bu kadar mı sevilir demeyin, o kadar severim. [:lol:]

Maşallah şahane bir giriş ve gelişme olmuş sanırım sonuçta yaklaşmış gibi. [:)]
Akvaryum, Bitki, Kum Önerisi
[QUOTE=Eroglu06]Esr. Lütfen benim bilgim yok. Co2 gazına ihtiyacım yok dreken kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Ben cubayı bir tanığım sevdiğim abimde gördüm. Co2 kullanmam gerektiğini sizden öğrendim teşekkür ederim. Ozaman zemin için moss önerisi yaparsanız sevinirim.[/QUOTE]

Bütün bitkiler co2'ye ihtiyaç duyar yalnız kimi bitki gelişim için fazlasını ister kimi ise doğal yollardan payını alır. Burada önemli olan akvaryum koşullarına göre bitki seçmektir. Sizin ihtiyacınız olan bitki grubu low tech diye adlandırılır. Low tech bitkiler için koşulların çok bir önemi yoktur, biraz ışık ve sık su değişimi onların hayatlarını idame ettirmesi için yeterlidir.

Ben olsam low tech için bir zemin hayal etmezdim çünkü beklediğiniz gibi olmayacak. Belirttiğim grupta bitkiler ile natural tarzda şık bir akvaryum oluşturabilirsiniz. Google'a natural aquarium yazıp görsellere bakın bu sayede kafanızda bir plan oluşturabilirsiniz. Ekseri konu içinde kullanılan bitkilerin de isimleri oluyor. Ben java fern tanklarını seviyorum mesela. Saygılarımla.
Akvaryum, Bitki, Kum Önerisi
Cuba beslemek ve co2 sisteme ihtiyaç duymayacağınızı düşünmek çok radikal bir karar olmuş.

Gerçi sizin de burada haklılık payınız var. Co2 gazına sizin ihtiyacınız olmaz ama cuba'nın %100 ihtiyacının olacağı bir gaz olması dışında bir problem yok.

Sayın Yasin yapma lütfen, fikir mi istiyorsun yoksa fikir istermiş gibi yapıp ben daha iyisini biliyorum demeye mi getiriyorsun anlam veremedim. [:?]
High Tech Akvaryum. Yosun Sorunu ?
Tank bozduran yosununuz hayırlı olsun.

Şaka [:)))]


Bitkilerinizde enzim sorunu var, birşeyler eksik ve birşeyler fazla geliyor. Başlıca sorun co2 olarak bilinse de bu yosunların temelinde bitkilerin kimyasal reaksiyonu verimli şekilde alamamasıdır. Özellikle mikro element bağ yapısında ki bozukluklar sonucu oluşan kimya bitkiye hitap etmediğinden bitki enzimi keser ve böylece yeni misafirler görürüz akvaryumlarımızda. Buradan ne tavsiye edilirse edilsin bu soruna çözüm olmayacak sadece günü kurtaracaktır. Bu sorunu çözecek olan sizsiniz, neyin eksik, neyin fazla geldiğini bulup bitkiye o kimyasalları yedirmeniz lazım. Mikro ve demir besinlerinizi değiştirip küçük şişelerde kaliteli bir ürün olarak yenilerini alıp belirtilen dozlarda tankınıza dozlayın ve eş zamanlı bölgesel exel uygulayın, bu süre zarfında ışıkların kapanmasına müteakip küçük bir hava motoru çalıştırın ki döngünüz oksidasyonu hızlandırsın. Arka plan bitkilerinizi güzelce budayın hatta kökünden dip çekim eşliğinde söküp üstte kalan temiz ve taze kısımları yeniden dikin. Böylece yosunun yayılma hızına göre dozlarınızı su değişim sıklığınızı net bir biçimde ayarlamış olursunuz. Yosunun yayılma hızı arttıkça su değişimlerinizi, co2 seviyenizi ve besin dozlamalarınızı ufak ufak artırın. Yayılım hızının durduğunu farkettiğiniz anda o dozlarla devam edin. 3 güne bir kontrol eşliğinde olacak bu söylediklerim.
Orinoco Havzası Apistogramma Hongsloi Biyotopu
Harika bir biyotop olmuş arif hocam emeğine sağlık.

(Biyotoptan anlamam ama hoşuma gitti. [:)))] )
Ada Amazonia Bitki Kumu
[QUOTE=shadow99tr]

Bende şuan sorun yok tds hala 10 15 civarı. Membran çıkışına t atıp sadece karbon ve mineral filtreyi dışı bırakarak saf su alacağım hocam boylece ph da yüksek olmayacak hemde mineral katkısı ve tatlandırıcı filtreddn geçmeyecek. Sanırım en mantıklısı o. Gh+ veya kh+ i kendim ilave ederim.

Birde hocam ada rehberde amazonia kullanılacaksa dis filtre de sadece sunger ,elyaf ve 1 ay aktif karbon kullanımı öneriliyor sizin deneyim veya tecrübeniz oldu mu? Ne tavsiye edersiniz?

Direk bitkileri eksem mi yoksa drystart mi yapsam..

https://youtu.be/siU9ulyaex4?si=Zbx0c0momjvTWQBr

Bu tarz bir kurulum düşünüyorum.




[/QUOTE]

Ada amazonianın hangi versiyonu olduğuna bağlı bu konu ama ben hep bu şekilde yapıyorum.


Filtrenizi seachem matrix ile doldurup en üste elyaf ekleyip 2 hafta boş bir şekilde tankınızı çevirin, haftada 2 defa 3/1 miktarda su değişimi yapın sonra elyafı yenileyip bitkilerinizi eklemeye başlayın.
Co2 Tüp Basıncı
Tüp içinde ki basıncı vanayı açarak düşürmeye çalışmayın, siz bunu yaptıkça daha çok artacaktır. Endişe edecek bişey yok, tüplerin güvenlik için yüksek basınç tahliye valfleri var zaten, gazı basan vatandaş biraz fazla basmış tüpünüz ve regülatörünüz de yeniye benziyor. Akvaryum için ayarlamalarınızı yapın zamanla normale döner.
Ada Amazonia Bitki Kumu
[QUOTE=shadow99tr]

R/o puretron mineral filtreli su arıtma cihazım var tds 20lerde çıkıyor bundan kullansam yine ömrü azalır mı?

https://puretronwater.com/product/x-master-pompali-alkali-su-aritma-cihazi/

Gpd 75 yazıyor..

Buna gh+ kullanmak gerekir mi?[/QUOTE]

Aktif toprak ömrünü azaltacağını pek düşünmüyorum ama osmosda mineral filtre kullanımı normalde de pek tavsiye edilmiyor. Hiç test etmedim ama işinde uzman bir arkadaşım mineral filtrenin 2 ayın sonunda tds artırtığını söylemişti. Ben de daha önce denemek için taktım 1 ay içinde suda pas tadı oluştu.

Osmosda ne olursa olsun gh olmazsa olmazdır çünkü bitkilerde mineral enzimlemesi diğer besinlere göre yüksek olur.
Galaxy Spear Tail
Sayın Serkan bey abi, yapma yanarız... [:)))]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.