ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MrOzer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mayıs 2020 23:25
Son Ziyaret:
24 Haziran 2020 17:06
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif Özer
Doğum Tarihi:
22 Mayıs 1995
Yaş:
28
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

A. Özer Rainbow Amerikan Ciklet Tankı Karides Tankı

SON 10 MESAJI

Tema Tavsiyesi
Sanırım karmaşık dalları olan bir yati kökü ve bir iki çeşit daha bitkiyle (Gül vs.) desteklerseniz istediğiniz doğal görselliğe ulaşırsınız.
Sıcaklık Ve Akvaryum
Kesinlikle buz eklemeyin
30 Litre Akvaryum Canlı Yükü Fazla Mı?
Merhabalar,

Merhabalar, daha önceden 30 litre bitkili akvaryumum da 16 lepistes, 25 karides, 1 elma salyangoz Large, 2 cüce vatoz ve 2 çöpçü besledim. Bir pipo filtresi ve 1 hava taşıyla. Akabin de her doğum yapan lepistesim öldü. Lepistes sayım 8'e indiği zaman Bi daha herhangi bir ölüm olmadı. Çok sağlıklı ve iyi şekilde Bi dişinden 50 tane yavru alıp genç hale getirebilirsen aynı akvaryumda ki bu çok zor ihtimal o yüzden hiç bir problem yaşamazsın. Lepistes sayını 1e4d falan yaparsan daha iyi olur erkek sürekli dişinin peşinde olduğu için rahat vermiyor hep kovalamaca yoruluyor dişi, ama Bi çok seçeneği olduğu zaman birini kovalarken diğerleri dinleniyor. Bol bitkili güzel bir akvaryum yapmanı tavsiye ederim. Eski akvaryumumun resmini ekliyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223290/090520202220101.jpg[/IMG][/QUOTE][QUOTE=MrOzer]Merhabalar,

Merhabalar, daha önceden 30 litre bitkili akvaryumum da 16 lepistes, 25 karides, 1 elma salyangoz Large, 2 cüce vatoz ve 2 çöpçü besledim. Bir pipo filtresi ve 1 hava taşıyla. Akabin de her doğum yapan lepistesim öldü. Lepistes sayım 8'e indiği zaman Bi daha herhangi bir ölüm olmadı. Çok sağlıklı ve iyi şekilde Bi dişinden 50 tane yavru alıp genç hale getirebilirsen aynı akvaryumda ki bu çok zor ihtimal o yüzden hiç bir problem yaşamazsın. Lepistes sayını 1e4d falan yaparsan daha iyi olur erkek sürekli dişinin peşinde olduğu için rahat vermiyor hep kovalamaca yoruluyor dişi, ama Bi çok seçeneği olduğu zaman birini kovalarken diğerleri dinleniyor. Bol bitkili güzel bir akvaryum yapmanı tavsiye ederim. Eski akvaryumumun resmini ekliyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223290/090520202220101.jpg[/IMG][/QUOTE]
30 Litre Akvaryum Canlı Yükü Fazla Mı?
Merhabalar,

Merhabalar, daha önceden 30 litre bitkili akvaryumum da 16 lepistes, 25 karides, 1 elma salyangoz Large, 2 cüce vatoz ve 2 çöpçü besledim. Bir pipo filtresi ve 1 hava taşıyla. Akabin de her doğum yapan lepistesim öldü. Lepistes sayım 8'e indiği zaman Bi daha herhangi bir ölüm olmadı. Çok sağlıklı ve iyi şekilde Bi dişinden 50 tane yavru alıp genç hale getirebilirsen aynı akvaryumda ki bu çok zor ihtimal o yüzden hiç bir problem yaşamazsın. Lepistes sayını 1e4d falan yaparsan daha iyi olur erkek sürekli dişinin peşinde olduğu için rahat vermiyor hep kovalamaca yoruluyor dişi, ama Bi çok seçeneği olduğu zaman birini kovalarken diğerleri dinleniyor. Bol bitkili güzel bir akvaryum yapmanı tavsiye ederim. Eski akvaryumumun resmini ekliyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223290/090520202220101.jpg[/IMG][EDIT]MrOzer,2020-05-09 22:21:41[/EDIT]
Bitkili Akvaryum Kurmak İstiyorum
Merhabalar,

Çok güzel bir düşüncedesin, benimde geçen aylarda öyle bir akvaryum modelim vardı. İçerisinde lepistesler, karidesler, elma salyangoz, cüce vatozlar ve çöpçülerim vardı. Sana kendi akvaryumumun fotoğrafını ekliyeyim belki dizayn açısından fikrin olur. Öncelikle kendi deneyimlerimden de pay biçerek kendi akvaryumum da uygulamadığın şeylerden de bahsedeceğim.

Yavru almak istemiyorsan bir çok birbiriyle anlaşan canlı doğuran koyabilirsin hangileri hoşuna giderse; Moli, plati, lepistes, neon vb.
Kum olarak lav kırığı tozu üzerine midye kırığı kullandım fakat bu konuda taneli lav kırığı ve hagen bitki kumu tavsiye ederim.
Yati köküne moss sararsan çok güzel bir görsel olur ve çabuk ürüyorlar.
Bitki açısından;
Ceratophyllum Demersum (Tilki Kuyruğu)
Gül Bitkisi
Elodea

Tilki kuyruk ve elodea gün içerisinde neredeyse fark edebiliceğin kadar uzayabiliyorlar, uzayan dalları budayıp toprağa sağlam şekilde ekersen kök yapıyor. Ben 5 er kök aldım ikisinden, 2-3 haftada 10ar kök oldular. Büyüttükçe akvaryumu orman gibi yapabilirsin. İlaç olarak sadece ReeFlowers'ın bitki ilacını kullandım.

Umarım istediğin gibi bir tasarıma sahip olursun, sağlıklı hobiler kardeşim.


Elodea[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223290/040520200733301.jpg[/IMG]
Canlıpetshop
Benim geçen ay alışverişim oldu, karidesler için moss sarılı yuva kargısı, arka plan resmi ve 5 kiraz karides sipariş ettim. Kargo çok hızlı bir şekilde geldi. Kiraz karidesler çok iyi formda renkte ve büyük olmasalar da fena değil. Moss sarılı yuvanın altında 2 tane kurşun yapıştırılmış bir tanesi kopmuş şekildeydi kendim yapıştırdım. Arka plan için yorumum görüntü daha net olabilirdi hafif bir bulanıklık seziliyor. Genel olarak orta diyebilirim fiyat performans açısında, tek kötü yanı kargo ücreti fazla yanlış hatırlamıyorsam 14 ile 20 lira arası seçeceğiniz kargo firmasına göre ödemeye ekleniyor. Ayrıca hediye muhabbeti güzel, ortama 70 liralık bir alışveriş yaptım 10 tane karışık hayalet ve renksiz karideslerden hediye ettiler.
Karides Akvaryumumda Karides Sayısı Azalıyor
Lepistes akvaryumun da ince lav kırığı üstte Mercan kırığı vardı, lepisteslerimin ölüm sebebi aldığım da çok yaşlılardı anaç ve damızlık şekil de doğum yapan dişi ölüyordu. Şimdi ki Karides akvaryumum da Hagen bitki kumu var yine iri taneli lav kırığı sermeyi planlıyorum hagenin altına
Karides Akvaryumumda Karides Sayısı Azalıyor
İç filtre malzemesi olarak kendi süngerinin 3/2 sini kesip çıkardım boş kalan kısma elyaf koydum kapasitesi kadar. Dışa da Pipo filtre süngeri koyduğum için herhangi bir karides çekme durumu yaratmadı şimdiye kadar haftalık temizlikte kabın içerine alıyorum filtreyi herhangi bir canlı çıkmıyor içinden. Pipo süngerini çıkarıp tel çorapla geçirmeyi düşünüyorum daha iyi temizlik için.
Karides Akvaryumumda Karides Sayısı Azalıyor
Evet görüntü olarak nematoda çok benziyor, ilk defa karşılaştığım için çok bilgim yok bu problem ile ilgili. Bugün ölen karidesin su dengesinden dolayı olduğunu düşünüyorum bende. Peki sıfırdan kurdum bir daha solucan ile karşılaşırsam bunun çözümü nedir? Ve normalde karidesler çok hızlı yavrulayıp çoğalırken neden ben de sayı bu kadar kısıtlı kalır? Kendi şahsi fikrim olarak içine 1 ya da 2 tane neon tetra atsam o kurtları yer mi ve karideslere bi zararı olur mu?[EDIT]MrOzer,2020-05-04 02:05:18[/EDIT]
Karides Akvaryumumda Karides Sayısı Azalıyor
Öncelikler cevabınız için teşekkür ederim,

Aslına bakarsanız çok inceleyecek bi fırsatım olmadı çünkü akvaryumda görünür yerlerde olmadı toprak altında toprak yüzerine küçük bi kısmını çıkarıyordu, bir gün denk geldi ve suyun içinde yüzerken gördüm solucan gibi uzaya uzaya hareket etti ve yok oldu bir yerlere girip. Gördüğüm kadarıyla iğne inceliğinde krem rengi, başı ve sonu ovaldi. Cama falan yapıştığına hiç şahit olmadım tahminime hep kumun içindelerdi. Akvaryumu bozup komple temizleyip kurduğumdan bahsetmiştim. Gördüm ki az önce bir yavru kiraz karidesim daha ölmüş.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.