ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sahinsurmen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2018 22:01
Son Ziyaret:
01 Ocak 2022 23:54
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sürmen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

adige

SON 1 MESAJI

Balıklarım Neden Ölüyor Sorusunun Cevabı
Yeni Akvaryum Kurulumu Bakteri Kültürü
Bizim yaptığımız, belki sizin de yapacağınız en kötü şey ise akvaryumu, filtreyi, balıkları aynı anda alıp, o gün kurulumu yaparak balıkları eklemek olacaktır. Evet, söylemekten utanıyoruz ama biz öyle yaptık, pişman olduk. Neden mi?

Nitrosomonas Bacteria
Akvaryumun kurulumu yaptığınız ilk gün suyu doldurup heyecanla balıkları eklediğinizde sırasıyla aşağıdakiler olur.
Balıklar biyolojik yüklerini suya bırakmaya başlarlar.
Balıkların aç olduğunu düşünerek yem atarsınız, onlar yerler, ve dışkılarlar. Biyolojik yük artar.
Suda amonyak birikmeye başlar; ki balıklar için zehirli ve ölümcüldür.
İlk üç adım her gün tekrarlanır, amonyak git gide artarak balıkları öldürmeye başlar.
Akvaryumunuzda yararlı bakterilerin oluşmaya zamanı olmadığı için amonyak parçalanmaz, balıklarınız teker teker ölürler.
Bunu detaylı olarak Akvaryumda Azot Döngüsü yazımızda okuyabilirsiniz.
Nerede yanlış yaptığınızı düşünerek internete “balıklarım ölüyor” yazarsınız, binlerce sonuç ortaya çıkar. Hangisinden olduğunu düşünmeye başlarsınız, ancak cevap çok basittir. Akvaryumun döngüsünü tamamlamasına izin vermediniz demektir.
Ne yapacağız?
Akvaryum ürünleri satan herhangi bir dükkandan veya internetten temin edebileceğiniz bakteri kültürlerinden alabilirsiniz. Özellikle Sera’nın Bio Nitrivec adlı ürününden edinirseniz, paket üzerindeki açıklamalara göre suya ekleyeceğiniz bakteri kültürü ile balıklarınıza gereken ortamı sağlayabilirsiniz. Paket üzerinde 24 saat içerisinde balık eklemeye hazır hale getirir dese de, bizim bir önerimiz daha var.
Akvaryumu olan bir arkadaşınız varsa, kendi filtresinden size temizlenmemiş, pis görünümlü, kokuşmuş filtre malzemelerinden vermesini isteyebilirsiniz. Örneğin bir dış filtrede bulunan seramiklerden sadece bir avuç verse sizin için yeterli olacaktır. Bu filtre malzemesini kurumasına izin vermeden, bir poşet içerisinde su ile ağzı kapalı şekilde olabildiğince çabuk evinize getirir ve kendi filtrenize ekleyebilirsiniz. Yine arkadaşınızın kendi akvaryumundan, sizin kendi kumunuzun rengiyle uyumluysa bir poşetle kurumasına izin vermeden kum alıp, kendi kumunuzun üstüne ekleyebilirsiniz. Sağlıklı bir akvaryum içerisinde bulunan her tür malzeme üzerinde bakteri bulundurur. Özellikle doğal taşlar, kumlar, filtre malzemeleri en çok bakteri bulunduran malzemelerdir. Bunlardan alacağınız birkaç parça ile, Sera Nitrivec kullanarak akvaryumunuzu 24 saat içerisinde hazır hale getirebilirsiniz.

Bu pis görünümlü, kokuşmuş filtre malzemeleri sizin için altın değerindedir. Kendi sıfır filtrenize eklemeyi unutmayın!
Akvaryumunuz bazen 24 saat, bazen 1 hafta kadar bulutlu görünmesi normaldir. Bu süreçte içeride bakteri patlaması yaşanıyor demektir ve bu iyiye işarettir, endişelenmeyin! Bakteriler içeride ihtiyaç olduğu derecede çoğalırlar. Nitrivec’i eklediğinizde içeride çok fazla bakteri oluşmaya başlar, ancak bakteriler tankınızın ihtiyacı olan seviyeye kadar ya çoğalırlar, ya da ölürler. Bu süre her tankta farklılık gösterebilir.
Yazı dizisinin ilk bölümü tank boyutu için buraya bakmayı unutmayın. Yazı dizisinin ikinci bölümü ihtiyaçlar listesi için buraya bakmayı unutmayın.
Umarız yardımcı olabilmişizdir. Atladığımız, veya merak ettiğiniz farklı konular var ise lütfen bize ulaşın, veya altta bir yorum bırakın.
Okuduğunuz için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.