ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Bu Lapistes Hamile Mi Sosis1, 16:15
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçin Öneri Sosis1, 16:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 15:51
Akvaryum Tanıtımı - Tuz Ve Metilen Banyosu Yeterli Olur Mu? Goldfish2000, 15:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Silis Kum,tropica Substrate İyi Bir Kombinasyonmu? fishhyy, 15:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon Balığı +30 Cm tayfunyabaci, 15:39
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım Cinsiyet Cyber_Scout, 15:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tropical Prodefence Yem Kullanan? scorpion26, 14:59
Malzemeler ve Yemler Forumu - 100*45*45 Leo, 14:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Adi Salyangoz Problemi MasterChief, 14:47
Hastalıklar ve İlaçlar - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 14:30
Akvaryum Tanıtımı - Tam Su Değişimi Sonrası Kayıplar ErkanSs, 14:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 13:55
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Melek Balığım Yumurtlama YUSUFbAşKaN, 13:27
Yeni Üye Forumu - Beta İle Kardinal Tetra Beraber Yaşar Mı fishhyy, 13:16
Diğer Tatlı Su Canlıları - 40 Lt Akvaryum Balık Önerisi tayfunyabaci, 11:10
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumu Tanıtımı MustafaKaraBaba, 11:03
Akvaryum Tanıtımı - Aydinlatma Yeterlimi esmurates, 10:55
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Cama Kök Yapıştırma musses00, 10:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balığım Karnı Yaralı tayfunyabaci, 09:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Hangi Filtre tayfunyabaci, 07:40
Filtreleme Seçenekleri - 64 Litre İlk Akvaryumum AmatorCichlidci, 06:36
Akvaryum Tanıtımı - Geophagus Günlüğü MurathanM, 00:10
Güney Amerikan Cichlidleri - Yıllar Sonra Chiclid - Multi Mi Ocellatus Mu? sfcscannow, 23:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Camallanus Worms Hastalığı Ve Nilverm Mucizesi sametyildiz, 22:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Sakal Yosunundan Nasıl Kurtulucam ? furkanoncel, 22:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Suyumun Rengi Turuncu tayfunyabaci, 22:27
Yeni Üye Forumu - 20 Litre Betta Akvaryumum Tayyareci, 21:57
Akvaryum Tanıtımı - Melek Akvaryumu AmatorCichlidci, 21:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Sahte Hagen Kumu Mu Hobimus, 21:31
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Astranot Baligima Neler Almam Lazim KaanE, 21:23
Akvaryum Tanıtımı - Anubias, Salyangoz Ve Işık Ehtiyar, 20:23
Bitkili Akvaryum Canlıları - Yılanlar İçin Kullandığınız Terrarium Ortamları AmatorCichlidci, 20:12
Sürüngenler ve Amfibyumlar - 100lt Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu tayfunyabaci, 20:01
Yeni Üye Forumu - Kayıt-kuşaklı Akvaryuma Dış Filtre iamthezeus, 18:17
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Lowtech Subrast Seçimi (salınım Yapan Kum) Hobimus, 17:49
Akvaryum Tanıtımı - 60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot Amatör balıkçı, 16:58
Yeni Üye Forumu - Multi Tankım - 0dan Tanganyika fishhyy, 16:28
Akvaryum Tanıtımı - Sonunda Beta Akvaryumum fishhyy, 15:43
Akvaryum Tanıtımı - Moli Balık Cinsiyet Ve Türü Amatör balıkçı, 15:06
Yeni Üye Forumu - Yeni Doğan Lepistese Ne Yapılmalı Amatör balıkçı, 15:05
Canlı Doğuranlar - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum ByCess, 15:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - A'dan Z'ye Neocaridina Karides Rehberi ! Aguamentist, 15:00
Omurgasızlar - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum Amatör balıkçı, 14:59
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 13:27
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Arka Duvara Balık Yuvası Nasıl Olur? fishhyy, 12:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 400l Akvaryum İçin Başlangıç Fikirleri tayfunyabaci, 11:33
Yeni Üye Forumu - Karides Fanusu Meldaq, 11:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin neomeo, 10:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Filtre Motoru Suyu İtsin Mi, Çeksin Mi? emin ziya, 09:49
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 2.67 Tüp Furcifer 16:02
- Dennerle Akvaryum Furcifer 16:02
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 16:02
- Creaqua Nano Elit Furcifer 16:02
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 15:38
- Leleupi & Brichardi scorpion26 15:38
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 15:38
- Leptosoma Kitumba Yavruları Kemalk41 15:03
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 15:02
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 15:02
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 14:56
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 14:56
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 14:28
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 13:57
- Rasbora Arıyorum Miller 13:57
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 13:51
- Sıfır Akvaryumlar Dış Filtre Aydınlatma GreeNWooD 13:51
- Frodo Stone 8 Kiloya Yakın osmang 13:40
- Takas Olur 3 Adet Oranda Büyük Boy osmang 13:40
- Co2 Dıy Sistemi, İsta Difüzör, İndikatör Ve Birçok osmang 13:40
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 13:18
- Akvaryum 30*30 metsi 13:18
- Yeşil Kılıçkuyruk Arıyorum Aqualung 13:01
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 12:53
- Discus Ve Eş Discus F13K 12:53
- Damızlık Melek Ve Oranda F13K 12:53
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 12:51
- !!!elma Salyangozunda Sezon Kampanyası!!!! GOLDFISH 12:51
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 12:29
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 12:29
- Dış Filtre Ve Malzemeler Toplu Satılık vedat79 11:39
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 11:30
- Akvaryum Filtre Ve Isıtıcılar Eheim - Aquel Şahinöztürk 11:30
- Turuncu Sakura fth0507 11:29
- 1e 4d Kribensis fth0507 11:29
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 11:23
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 11:23
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 11:23
- Makarna Kayası TurX 11:16
- Dişi Ramirezi (german Blue) TurX 11:16
- Mangrow Yada Yati Kökü Emin Değilim TurX 11:16
- Hb White Lepistes omererbas 11:14
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 11:14
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 11:12
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 11:12
- Karides , Salyangoz ,çöpçü gyunda 11:12
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 11:11
- Akvaryum-ısıtıcı Ve Aydınlatması ogurcay 11:09
- Sarı Kaplan Endler ( Yellow Tiger Endler ) MasterChief 10:51
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:37
KULLANICILAR
- 121 Online Kullanıcı, 66 Üye
Online Kullanıcılar
EmreCev,
Meldaq,
barskels,
kopruluonur,
Erdal Hoca,
mrah,
Mikail Erdoğan,
mk2murat,
Tahsint06,
delema,
R0h1rr1m,
osmandbnl,
ahmetfiratozkaya,
fishhyy,
emirkagan,
TurX,
EKAR,
urzais,
Kuro,
Goldfish2000,
Rene,
HaydarGul,
Endersson,
ArGeX,
Tata,
Orhan76,
ozgur7890,
wasmannia,
Cyber_Scout,
K0L0Ni,
Sosis1,
ulutasatilla,
yns325,
eemin87,
Hasandeniz,
MiSoSiKiaN,
OsmanKoknar,
ufukkisikk,
koagulant,
Hidro Dinamik,
mhmt44,
Tayyareci,
Hobimus,
scorpion26,
Balikcidede,
MCY4,
FurkanTezcan,
blenny,
Yadigar58,
metalhead,
knn38,
sefailgaz,
Furcifer,
koraykbl,
DenizUlucutsoy,
OrandaLove,
tatlisarap,
sametyildiz,
dimbeleth,
ciways,
bambino,
otolkurt,
erdalakçay,
Efemirediz,
MertSoyumert,
Amati340,
AzizArif,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.