ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Balıklar Yüzeyden Nefes Alıyorlar Goldfish2000, 12:30
Yeni Üye Forumu - Bu Manyak Kuyruğunu Kopardi CrownBetta, 12:05
Labirentliler Tanıtımı - Deniz Akvaryumu İcin Led Armatuŕ Onerisi Orhan76, 11:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kapalı Sistem Teraryum - Terarium 1 tafocan, 11:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aquael Ultra Filter 1400 Dış Filtre Temizleme Ve K Orhan76, 11:18
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Ofis Akvaryumu burakia, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumum Çatladı sorceres, 10:43
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yapıldığını Düşündüğüm Bir Haksızlık Ve Bir Rica Orhan76, 10:27
Forum ve Site Hakkında - Haycan Akvaryum Ve Petshop Kuruluyor (fotoğraflı) Kena, 09:38
Hobihane Tanıtımları - Akvaryum Sis Makinesi Orhan76, 09:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cikletlerime Ne Oluyor Orhan76, 08:30
Yeni Üye Forumu - Betam Neden Böyle :( Fhfjfnn, 08:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Balik Hayati.korkmazz, 07:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tepe Filtre Hakkında JotaReis007, 04:50
Filtreleme Seçenekleri - Glossostigma Elationides Çimlendirme Destek ! hkarlovali, 01:35
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Beyaz Benekmi Veya Nedir ? Maviphyst, 00:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son Megatron(betam), 00:09
Labirentliler - Akvaryumun Suyu Sarı Renk Ne Yapmalıyım BeyzPl, 00:08
Yeni Üye Forumu - Yeni 80x35x40 Dutch Style Praton, 23:50
Bitki Akvaryumları Genel - Java Mosslarım Karardı ÇaĞRı, 23:16
Yeni Üye Forumu - 100 Litre Tankım mayhan5545, 22:47
Akvaryum Tanıtımı - Betta Kuyruk Erimesi Ne Yapmalıyım Hamdi bayram, 22:40
Bitki Akvaryumları Genel - Flowerhorn Sahiplendim Nasıl Sizce Ve Yorumunuz? Fikoti, 22:34
Yeni Üye Forumu - 27 Litrede Axolotl Yiithn, 22:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 65 Litre Tank Balık Önerisi Megatron(betam), 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Sis Bulutu sFENTYs, 22:04
Yeni Üye Forumu - Maya Sistem Hakkında Sorularım Var. efe1403, 21:38
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Etobur Pirana Çok Yemekten Ölür Mü BeyzPl, 21:19
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Cikletime Ne Oldu Acil Emirbatuu, 21:15
Yeni Üye Forumu - Küçük Bitkili Akvaryumumuz BeyzPl, 21:02
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Flowerhorn Balığım İle İlgili Sorunlar Fikoti, 20:27
Yeni Üye Forumu - Canlı Bitki Ve Filtre ÇaĞRı, 20:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Akvaryumu Hakkında gizemli16, 20:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra Emre5225, 19:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kribensisin Neden Rengi Solar? Obububy, 19:44
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığım Hasta Mı? Ali Selim Kadan, 19:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Kum? Pleasant, 18:55
Yeni Üye Forumu - Pipo Filtre Mi Yoksa İç Filtre ÇaĞRı, 18:49
Yeni Üye Forumu - Java Moss Üzerindeki Kimliği Belirsiz Cisim eren3838, 18:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Ofis Küp 30c TayfunSylkn, 18:44
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Aydınlatma Ilkerulu, 18:01
Işık CO2 ve Ekipmanlar - L144 Albino Mu Albino Cüce Mi? gork1syo, 17:55
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 150*50*50 Akvaryuma Seyyar Sump Tavsiye Orhan76, 16:31
Yeni Üye Forumu - Yunus Ciklet Orhan76, 16:08
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Ve Kırmızı Burun Tetra Davranışları furkanok, 15:59
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Isıtıcı Orhan76, 14:59
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Melek Balığı Elma Salyangozumu Dövüyor Lennie, 14:54
Omurgasızlar - Acil Lennie, 14:47
Yeni Üye Forumu - Bitki Akvaryuma Tavsiyeler, Fikirleriniz Önemli Bvarisli, 14:37
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Beyaz Benek Hastalığı ahmetctas, 14:09
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Ornatipinnis Dişi Özşahin 12:49
- Sivrisinek Larvası Sercioo 12:34
- Nadir Tür Moss Çok Ucuza Bol Kase Sercioo 12:34
- Ucuza Canlı Balık Canlı Yem Sercioo 12:34
- Katil Salyangoz GokKurt 12:31
- Nano / Pico Akvaryum Arıyorum GokKurt 12:31
- Bitkili Akvaryumu Bozuyorum. GokKurt 12:31
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 12:17
- Apistogramma Kakadu Triple Red - Nannacara Anomala Şahinöztürk 12:11
- Mangrow Kökleri Şahinöztürk 12:11
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 11:48
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 11:48
- 2 Adet Yavruluk Ve Bitki Mos Yetiştirme Akvaryumu VsfAkn 11:40
- Akvaryum, Filitre, Lav Taşı Aydınlatma Ve Bitki VsfAkn 11:40
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 11:32
- Karides , Salyangoz , Endler. gyunda 11:32
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 11:32
- Akvaryum Osmos Sistemler Zateksuaritma.com zafer3885 11:32
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 11:32
- Afrika Cichlidleri devito 11:24
- Çeşit Çeşit Akvaryum. Bol Hediyeli Titanium 10:59
- Java Fern Filizleri Miller 10:23
- Corydoras Sterbai Arıyorum Miller 10:23
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 10:22
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 10:22
- Bulgarian Sael Point Tek Erkek jony 10:18
- Tam Damzılık Elc Blue Acara jony 10:18
- Dolphin 007 Sıfır Yem Makinesi Ve Sunsun Hbl 701 jony 10:18
- Çok Uyguna Kaliteli Lepistes EnesDe 10:09
- Hb Pastel Whıte Lepıstes EnesDe 10:09
- Sirke Kurt Canlı Yem FULL RED MEHMET 09:56
- Jebo 36w Uv Lamba Yepyeni FULL RED MEHMET 09:56
- Gnays Kaya Dekor FULL RED MEHMET 09:56
- Transgenetik Tetra Show Boy FULL RED MEHMET 09:56
- Lav Taşı Üstü Anubias, Cyrptocoryne Wendtii nikon_ 09:44
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:44
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:44
- Poso Orange Rabbit Salyangoz Sexen3 09:43
- Sump Lı Akvaryum 60x50x45 (raf Dahil) Sexen3 09:43
- Kiraz Karides serserimayin88 09:36
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:16
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:58
- 3d Baskı Malzemeleri. krmbzkurt 08:26
- 3 Çeşit Canlı Yem (su Piresi, Mikro/sirke Kurt) melektrikci 08:17
- Kaliteli 2.el Ürünler Eheim EKAR 08:16
- Ryunkin, Orando, Ranchu EKAR 08:16
- Japonlar Brdk64 08:14
- Bio Sünger Brdk64 08:14
- Platiler Brdk64 08:14
- 25x30x25 Arka Sumplı Nano Akvaryum Ve Armatür sefailgaz 07:46
KULLANICILAR
- 158 Online Kullanıcı, 85 Üye
Online Kullanıcılar
krmbzkurt,
MiSoSiKiaN,
Koksal Gurkan,
XLtac,
krib,
tagarer,
Tropman,
ozanguppy,
ahli1972,
fotografcini,
fatihkarakaser,
epidosin,
Hidro Dinamik,
Goldfish2000,
BTA,
hmdnl,
Duboisi_,
SoSriKuA,
CrownBetta,
KartalŞafak,
biacar,
AC-72,
KeithMax,
B U N D Y,
serdarasci,
Blackpearl34,
sıtkı,
Mikail Erdoğan,
Oquanus,
venustekediler,
Armut,
Umt61,
laneth,
Didon,
BilalM.,
inspector,
şansal,
dejavoo,
LifesGood,
Şevkii,
Vasfi,
dogan67,
UEK,
Orhan76,
Witchmann,
Sergen1907,
Brkyvz,
Laterthanbefore,
DenizUlucutsoy,
xeyh,
Vitilig,
egemenozbeyli,
mustafaeraslan,
Gastropoda,
buraktanatar,
Montesque,
valarmorghulis12,
İsmail YILDIRIM,
Furkann,
Öğretmen Ali,
night_clubs,
aykutersoy,
Golgeci,
KaraDeniz3461,
Aquabulo,
chnkc,
iEmre,
Şahinöztürk,
sefailgaz,
freegeyik,
ArifhbsAquatics,
Mrl4stromance,
mimar55,
oncul123,
AquariumFA,
Dorduncuadam,
Rgani,
maykkolik,
bahoylcnr,
Poetika35,
apistoizmir,
yenichery,
memilia,
EjderhanUstuner,
rendademir,
Nadirmbuna,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.