ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Balıklarım Ölüyor... KaanE, 22:33
Yeni Üye Forumu - Medya Reaktör Nereden Temin Edebilirim? yusuf67, 22:18
Filtre ve Sump Yapımı - Balığım Hamile Mi Xelpid, 22:18
Yeni Üye Forumu - Yavruluğa Almalımıyım? mustafa191, 22:15
Canlı Doğuranlar - Bu Balık Engelli Mi ? İsmail_96965, 22:00
Yeni Üye Forumu - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım Tataaa4325, 21:41
Sazansıgiller - Vatoz Renk Değiştirmiş Sizce Normal mi? UmitKazanbey, 21:40
Yeni Üye Forumu - Theodoxus Anatolicus Hakkında M0nty, 21:39
Omurgasızlar - Apistogramma Agassizii Tankı İçin Tüm Sorularım AmatorLepistesci, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 10 Litre Akvaryuma Ne Yapılabilir? zAsutay, 21:24
Yeni Üye Forumu - Tds 400-500 Lerde Nasıl Düşürebilirim ozelturlepistes, 19:41
Yeni Üye Forumu - Mavi Prenses Hangi Balıklarla Yaşar? UmitKazanbey, 19:06
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera AtaDemirci, 19:02
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Cüce Amerikan Dünyası Koksal Gurkan, 18:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Hava Motoru Çok Isınıyor İsmail_96965, 18:21
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumumun İlk Ayı ogurcay, 18:09
Bitki Akvaryumları Genel - Tatil Yemi rek06, 17:42
Yeni Üye Forumu - Caridina Tankına Giriş ErenBugra, 17:38
Akvaryum Tanıtımı - Bu Karidesler Ne Yer? ErhanXk, 16:17
Omurgasızlar - Beta Balığı Üretim Dişi Yumurtlama Süreci BaverKaratay, 15:17
Labirentliler - 100cm Akvaryum UmitKazanbey, 14:53
Yeni Üye Forumu - Malzemelerimi Kuramadım Akvaristdoktor, 14:48
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumu MustafaŞ, 14:32
Akvaryum Tanıtımı - Işık Sistemi eren12345, 13:57
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Ph Ölçüm Önerisi senavi, 13:41
Akvaryum Bilimi - Hasta Kılıç Kuyruk Balığım Ölmek Üzere ! ahmettbakii, 13:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeniyim Ve Bilmiyorum Acemibalıkçı33, 12:57
Yeni Üye Forumu - 3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe bendeniztayfun, 12:43
Akvaryum Tanıtımı - Kum Şelalesi Ve Bitkili Akvaryum Kurulumunda Öneri KaanE, 12:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığı İçin Tavsiye Hoppala, 06:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Buyuk Beyaz Lekeler Eren40, 02:48
Hastalıklar ve İlaçlar - 360 Litre Bitkili Akvaryum Balık Tavsiyesi UmitKazanbey, 01:18
Yeni Üye Forumu - İlk Walstad Denemem Mesutoviç, 00:55
Akvaryum Tanıtımı - Anubias Çiçek Açtı Smet200146, 00:39
Bitki Akvaryumları Genel - Vahşi Form Lepistes! Smet200146, 00:24
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yandan Sump Motor Gücü UmitKazanbey, 00:20
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Tankı İçin Öneri Sistem Ve Tavsiyel Smet200146, 00:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mayalı Co2 Hortumunda Sümüksü Salgı Cyber_Scout, 23:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Yavruları Karides Yavrularını Yer Mi? Can T., 20:44
Canlı Doğuranlar - Eriyen Ve Sararan Yapraklar CoryCory, 20:34
Bitki Akvaryumları Genel - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 20:13
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel M0nty, 19:56
Canlı Doğuranlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin KaanE, 17:07
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 40 Litre Nano Bitkili Akvaryumum Boraras, 15:55
Akvaryum Tanıtımı - Beta Tank (regeneration) rei, 15:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Orhan76, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kum Tavsiyesi Ehtiyar, 14:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sobo T240f Tankı Karides İçin Uygun Mu? Tarık Buğra, 14:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Erkek Lepistesimin Hastalığı İsmail_96965, 13:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Bazı Doğu Afrika Cikletlerindeki Çizgisel Kalıplar Orhan76, 12:45
Makaleler ve Tercümeler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 21:31
- Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 21:05
- Lepistes Red Tuxado Koi yagiz.sonmez 21:05
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:03
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:03
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 20:27
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 19:21
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 18:41
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 18:41
- 30x30x80 Antrasit Rengi Dolap aranjman 18:26
- Ada Co2 Splitter / Creaqua Nano Elite Black aranjman 18:26
- Gambusya Aranıyor eataseven1 17:06
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 16:59
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 16:59
- Kuru Yaprak - Jack Fruit Ve Vatoz Küpü İnci Kefali 16:57
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 16:02
- Afrika Cichlidleri devito 15:56
- Moss Ve Lepistes Otu omersayar 15:49
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides Ve Beyaz Kurt omersayar 15:49
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 15:29
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 15:29
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 15:29
- Atahualpa F1 & Cacatuoides & Candidi HarunYILDIRIM 15:16
- Eheim Professionel 4+ egedin 15:13
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 15:13
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 14:40
- Bolbitis Türleri Ve Java Fern Arıyorum alierdemir87 14:31
- Saz Bitkisi Furkann 14:04
- Un Kurdu ( Canlı Yem) Furkann 14:04
- 4000tl - Özel İmalat - Full Kurulu Takas Vasfi 13:57
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 13:39
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:02
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:02
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 13:02
- Tetramin Flakes Pul Yem BaharB 12:47
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:23
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 12:23
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 12:14
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:05
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 12:05
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:05
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:05
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 11:58
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 11:58
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 11:58
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 11:58
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 D. Altı inspector 11:52
- Mc Fuelleborni Eccles selcukvtc 11:44
- 60 X 40 X 40 Akvaryum Ve Malzemeleri Sametozt 11:35
- Komple Bitkili Akvaryum UĞURBABÜR 10:54
KULLANICILAR
- 127 Online Kullanıcı, 70 Üye
Online Kullanıcılar
Hüdai,
Bergg,
eymencyln,
BettalyaStudio,
Hoppala,
CevdetSERBEST,
yakaryus,
mustafa191,
Koksal Gurkan,
arapaima,
Eshraa,
msrt,
Fatih1996,
muratavcı,
Sukhoi,
-RBG-,
UEK,
Cagdash,
Ehtiyar,
XneoMendro,
M.FurkanK,
oguzozt,
Formicasmind,
GhostKoi,
Erenguven,
gattar5050,
Azizdurdenn,
KaanE,
UmitKazanbey,
inspector,
Akax,
mar76,
EKAR,
BaldGuy,
mkenans,
reprise,
Balikcidede,
chucuk,
hasancn,
plutarkhos,
yusuf67,
eren12345,
denizim20,
egedin,
simsela,
Xelpid,
M0nty,
Kaya Özyurt,
dremreavsar,
Şaka akvaryum,
WRotala,
AmatorLepistesci,
Amati340,
Acemibalıkçı33,
Oquanus,
zAsutay,
selcukvtc,
NotEvenBeginner,
ersin1981,
giyotyn,
bursa1625,
HaydarGul,
wedatng,
ArtaN,
ArifhbsAquatics,
Mesutoviç,
Hobimus,
TuRKeR,
Karahanlı,
Öğretmen Ali,
Ero77,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.