ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Betta Balığının Çok Hareketli Olması Hakkında Dogukankun, 14:16
Labirentliler - Caridina Akvaryumu AbdullahKurcaduz, 14:14
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Seçimi Muhammedsglm, 13:57
Filtre ve Sump Yapımı - Yati Kökünü Akvaryuma Hazır Hale Getirme yyiImaz, 13:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Axolotl Kum Olur Mu gork1syo, 13:33
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Oranda Japon Balıklarım Hakkında ugurssahin59, 12:51
Yeni Üye Forumu - Hızlı Nefes Alıp Ölen Melek Bakıları MasterChiefHakan, 10:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2 Set Tavsiye altum123, 10:08
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Isıtıcı Tavsiyesi MasterChiefHakan, 09:27
Yeni Üye Forumu - Bu İzler Nasıl Geçer Samnastrp, 08:23
Yeni Üye Forumu - 100 Ltr Akvaryuma Sessiz Güçlü Askı Filtre Tavsiye Aguamentist, 08:15
Yeni Üye Forumu - Bu Akvaryumda Ne Besleyebilirim? Yiğen, 08:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yavruyu Nasıl Hızlı Büyütebilirim? GÖKBÖRÜ🇹🇷, 07:28
Canlı Doğuranlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin erkamgok, 02:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Betta Persephone Cyber_Scout, 01:17
Labirentliler Tanıtımı - Hasta Balık İsmail_96965, 00:49
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatoz Yumurta Cyber_Scout, 00:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesim Hamile Mi? Hamileyse Ne Yapmalıyım? denizim20, 00:32
Yeni Üye Forumu - 30 Küp Low Tech Sirri42, 23:35
Akvaryum Tanıtımı - Atakan Petshop Güvenilir Mi? Convalgar, 23:28
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yavruları İçin Saklanma Alanı TheDS, 22:43
Yeni Üye Forumu - Balık Baş Aşağı Duruyor Kena, 22:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumum TugayÇınar, 22:26
Akvaryum Tanıtımı - Sararan Bitkiler bendeniztayfun, 22:09
Bitki Türleri ve Bakımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Jemaisvu, 21:42
Canlı Doğuranlar - Bitkili Betta Tankı İçin Tavsiye jwict, 21:26
Yeni Üye Forumu - Boyu Dış Filtre İyi Mi? Goldfish2000, 21:24
Filtreleme Seçenekleri - Kütahya' Da Co2 Tüp Dolumu Yapan Yer Var Mı? altum123, 20:37
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Silikonun Üstündeki Yeşil Yosun Berkay45, 18:39
Yosun - Yeni Betta Akvaryumu Kuracağım. Yiğen, 17:55
Labirentliler - 60 Litre Kurulum Önerileri koraykbl, 17:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Özel Tür Lepistes Önerisi merutay, 17:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Betta Balığı 🫠 GÖKBÖRÜ🇹🇷, 16:49
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Büyümeyen Lepistes Yavrusu Kaangzkr, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Toprak Yiyen 2 Aylık Büyüme BLGHN, 15:00
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Betta Balığı İçin Akvaryum Sadel, 14:10
Yeni Üye Forumu - Eheim Biopower 240 Dış Filtre Mantığı GhostKoi, 13:41
Filtreleme Seçenekleri - Kumu Değiştirmelimiyim Berkay45, 13:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 11:41
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Akvaryumla İlgili Toplu Sorularım İnci Kefali, 10:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 10:29
Akvaryum Tanıtımı - Nitrat - Test Kitleri-4.4 Çarpanı-no₃–n/no₃ Farkı bendeniztayfun, 01:39
Akvaryum Bilimi - Rope Fish Tank Arkadaşı koraykbl, 23:50
Diğer Tatlı Su Canlıları - İlaçsız Hidra Tedavisi! Hem De Bedava :) merutay, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeşil Tüy Sorunu . Özgür1978, 22:53
Yosun - Melek Balığı Erdal 42, 22:16
Yeni Üye Forumu - Monte Carlo Ve Reinecki Eridi Ne Yapmalıyım Cyber_Scout, 21:50
Yeni Üye Forumu - Bu Bir Hastalık Mı Cyber_Scout, 21:36
Hastalıklar ve İlaçlar - L144 Akvaryumunda Kum Olur Mu Cyber_Scout, 20:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karideslerim Çok Az Hareket Ediyor Cyber_Scout, 19:58
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 14:21
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 14:21
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 13:34
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 13:13
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 13:08
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 13:08
- Creaqua E Line 30 Ve Yem Çeşitleri Driftwood Uriel 12:40
- Dennerle Shrimp Salt 200 Gr Sıfır Uriel 12:40
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 12:28
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 12:28
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 12:28
- Co2art Regülatörler Speedy 12:19
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:14
- Toplu Malzemeler - Sıfır Eheim Thermopreset 150w erimgorgulu 12:02
- Apiatogramma Macmasteri Genç Çiftler rhn35 11:38
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 11:34
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 11:34
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 11:34
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 11:21
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 11:21
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 11:21
- Tavşan Salyangoz Ve Amazon Hançeri _rammstein_ 11:03
- Lda 16 Longfin Genç Çift Ve Iskarta Erkekler. _rammstein_ 11:03
- Hongsloi-candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 10:49
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:09
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:09
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:05
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:05
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai Corydoras nikon_ 10:05
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 09:59
- Özel Tür Japon Blue - Son 10 Çift osmandbnl 09:59
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:58
- Yetişkin 1e3d Melek sametyildiz 09:53
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 09:48
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 09:48
- Karides , Salyangoz . gyunda 09:48
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 09:33
- Rasbora Arıyorum Miller 09:33
- Seachem De Nitrate - Dış Filtre Malzemesi asliaral 09:23
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:18
- Katil Saly. & Sakura & Sarı & Ramshorn & Java Moss scorpion26 09:18
- Leleupi & Brichardi scorpion26 09:18
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 08:59
- Frodo Stone 8 Kiloya Yakın osmang 08:41
- Co2 Dıy Sistemi, İsta Difüzör, İndikatör Ve Birçok osmang 08:41
- Karides Türleri karidesrehberi 08:03
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:03
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:03
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:03
- Aquael Leddy 60 Xl Sessiz Motorlu Ers1905 06:47
KULLANICILAR
- 149 Online Kullanıcı, 81 Üye
Online Kullanıcılar
dınay,
Koksal Gurkan,
yokte,
chapi,
Aguamentist,
stopsound,
TurX,
serdar131977,
osmandbnl,
ugurssahin59,
hasancn,
Keyif,
MUSTAFAEKR,
Mahir06,
betta20,
Dogukankun,
falconx,
İsmail YILDIRIM,
Umt61,
yilmaz17,
TheDS,
Uriel,
darkaura,
K0L0Ni,
Kabasakal34,
Mehmett34,
nakkas__45,
Brdk64,
efkango,
GokKurt,
ciways,
ilgazugurluer,
Emirrztrk,
Muhammedsglm,
rcnkr28,
Chemical01,
Vlademirol,
sina cen,
osmang,
ercane,
xfuriousx,
alprn,
EKAR,
Emerse,
Balikcidede,
MiSoSiKiaN,
xFreak,
Mikail Erdoğan,
AbdullahKurcaduz,
Tahsint06,
ka2n,
MasterChiefHakan,
Cyber_Scout,
MCY4,
Acemi39,
Emregll,
erimgorgulu,
Tekin28,
Yücel BOZDEMİR,
scorpion26,
omer9,
ArifhbsAquatics,
hkn1er,
teksas_tombiks,
FULL RED MEHMET,
ENS28,
rubber_npEr,
NotEvenBeginner,
freelife,
leon_ur,
kdrackgz,
ternapi,
EdizBulut,
Hobimus,
dblost06,
_rammstein_,
aktugsedat,
Scape,
CNYTYLMZ,
Oquanus,
Kaya ankara,
mypuding,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.