ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Frogbit Siyah Leke sina cen, 10:45
Bitki Türleri ve Bakımı - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre burak3206, 10:34
Malzemeler ve Yemler Forumu - Su Üstü Bitkileri Hakkında Mehari, 10:20
Akvaryum Tanıtımı - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 10:04
Akvaryum Tanıtımı - Salyangozlar Alper-S, 09:35
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Suyu Neden Buharlaşır ? Taha⚡, 09:33
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Alper-S, 09:30
Yeni Üye Forumu - Göz Fungusu Orhan76, 09:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Flowerhorn Derisindeki Nedir ballantines, 09:05
Hastalıklar ve İlaçlar - 20 Tds Su İle Deniz Akvaryumu Kurulabilir Mi? ogurcay, 07:57
Deniz Akvaryumları Genel - Arka Plan Bitki Önerisi Ömer Kaan, 03:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepistes Akvaryumu Bitki Önerisi fishhyy, 00:43
Bitki Akvaryumları Genel - 20x20 Küp Beta Akvaryumu anil1912, 00:34
Akvaryum Tanıtımı - 50x50x50 Bitkili Akvaryum Tür Önerisi fishhyy, 23:27
Yeni Üye Forumu - Betta Dimidiata - Firefly umitopall, 22:14
Labirentliler Tanıtımı - Yeni Bitki Akvaryum İçin Bitki Seçimi fishhyy, 20:29
Bitki Akvaryumları Genel - Tropheus Su Değerleri Çağatay Tozak, 18:33
Tropheus - Gece Mavi Işık Zararlı Olur Mu? Srknatmn, 17:55
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Albino Koi Lepistesim Doğurmuş Zaid, 17:40
Canlı Doğuranlar - Tetra 6 İn One Test Çubuklarını Kesiyorum? Ehtiyar, 17:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Camallanus Worms Hastalığı Ve Nilverm Mucizesi aupqua, 15:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2 Sistemleri Hakkında kilgarrah, 15:28
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Parosphromenus Deissneri (meyankökü Gurami) Sorusu Cyber_Scout, 14:38
Labirentliler - Blackwater Akvaryum flanormimar, 12:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low Tech Bitki Önerisi Ömer Kaan, 11:50
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 11:36
Deniz Akvaryumları Genel - Altın Gurami Çifti Ve Arkadaşları Dedoktif, 11:01
Akvaryum Tanıtımı - Sera Bakto Tabs Yemi Orhan76, 09:34
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Işık İsmail_0631, 01:13
Bitki Akvaryumları Genel - 80 Litre Bitkili (ıwagumi) Akvaryum – Filtre, Co₂ Hatsunepuffer, 23:38
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Macmasteri Tedavisi HarunYILDIRIM, 21:14
Hastalıklar ve İlaçlar - 2. El Akvaryum Alınırmı Nelere Dikkat Edilmeli? Eminsalih, 21:05
Yeni Üye Forumu - Yosun Problemi Br45, 20:44
Yosun - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Doğumu Jemaisvu, 19:21
Yeni Üye Forumu - Blackwater Akvaryum Kurulumu... Eflatun61, 19:00
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Fiyat sinan çelik, 18:05
Fiyat Forumu - Yumurtalarda Sıkıntı Olur Mu Amatör balıkçı, 17:37
Kedi Balıkları Forumu - Cinsiyet Ayrımı Hilmi22, 16:53
Yeni Üye Forumu - Meyankökü Gurami - Parosphromenus Deissneri İnci Kefali, 16:47
Labirentliler Tanıtımı - Biraz Farklı Tür Önerisi Lazım Hatsunepuffer, 16:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Sorusu K0L0Ni, 16:11
Filtre ve Sump Yapımı - Bitkili Akvaryum İçin Kum Önerisi koraykbl, 15:33
Yeni Üye Forumu - Değerlendirme Ve Öneri Mrtozmen, 14:32
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Küplerinde Koku Sorunu TurX, 14:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Canlı Nedir Amatör balıkçı, 13:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Aydınlatma Süresi Tavsiye Kaangzkr, 13:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Akvaryum İçin Destek 🙏 hytgcr, 13:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Hakkında Her Şey (güncel) BLGHN, 12:57
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Lepistes Dışkısı Neden Böyle Akvarist1923, 12:46
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Oase Biomaster Thermo 250 V2 Dış Filtre paxal 10:35
- Apiatogramma Macmasteri Genç Çiftler rhn35 10:27
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 10:13
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 10:13
- Buhar Camlı 64 Lt Temiz Akvaryum ALEM 10:07
- Satılık-takas Malzeme demasonici 10:00
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:55
- Süper Red Erkek Vatoz, Corydoras Sterbai nikon_ 09:55
- Beyaz Ve Mikro Kurt Kültürleri nikon_ 09:55
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:52
- Katil Saly. & Sakura & Sarı & Ramshorn & Java Moss scorpion26 09:52
- Leleupi scorpion26 09:52
- Ada Amazonia V2 Soil Toprak WnrAquascaping 09:40
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 09:35
- Mickey Mouse Plati,albino Vatoz,aymoly,lepistes EKAR 09:29
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 09:29
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 08:54
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 08:54
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 08:43
- Taşınma Nedeniyle Toplu Satış ***çok Uygun*** Kfat 08:42
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 08:41
- Rasbora Arıyorum Miller 08:41
- Sağlam Kan Velifera Aranıyor incaia 08:02
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:56
- Hb.white Lepistes jaloreef 04:37
- Akvaryum jaloreef 04:37
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 00:20
- Hongsloi Süper Red AtlasPoyraz 00:13
- Odessa Barb rasporasrc 23:38
- Satılık Uaru Çifti – 25cm+ rasporasrc 23:38
- Hb White Lepistes omererbas 22:26
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 22:26
- 2.67 Tüp Furcifer 21:58
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:58
- Creaqua Nano Elit Furcifer 21:58
- Akvaryum Arıtma Ürünleri Sayfamız İndirimde... zafer3885 21:45
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:45
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:32
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:32
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:32
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 21:30
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 21:30
- 40x40x40, Resun Air 8000, Isıtıcı, Yati Kök MurathanM 20:46
- Geophagus Arıyorum MurathanM 20:46
- Akvaryum Arıyorum Nano 30x30x30 Veya 50cm E Kadar TSVforever 20:21
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı -samsun- orcrist 19:48
- Yati Kökü Ve Eheimısıtıcılar orcrist 19:48
- Fluval 207 sametyildiz 19:23
- 60x40x(40-15)h Aksan Sıfır Diamond Paludaryum artgy 19:08
- Toplu Malzeme Test,yem,gübre,yaprak PilotBey 19:01
KULLANICILAR
- 106 Online Kullanıcı, 59 Üye
Online Kullanıcılar
pitsem,
Hürdem erman,
sina cen,
HaydarGul,
Cyber_Scout,
a.gumrah,
cokmutlu,
scorpion26,
GOLDFISH,
sahinabi,
reprise,
Koksal Gurkan,
Orhan76,
Anselmo458,
darkelf,
buraktanatar,
EKAR,
ciways,
egemenc,
sorceres,
osmandbnl,
Tinazor,
oguzhn,
Umt61,
SalihNarci,
Tatar10,
ziglog,
İsmail YILDIRIM,
pilatin,
Qguz,
mesutt,
kambortam,
Rafayel,
sametyildiz,
BİTKİ SETİ,
Serhans,
Catalus,
Diplomi_wgml,
Redrainbow,
ballantines,
ALEM,
musses00,
SerkanYilmaz,
Mehari,
dimbeleth,
GreeNWooD,
KolsuzAhtapot,
Praton,
Enes543404,
Corydoras.gram,
H.Ocal,
sevkiyldrm,
avukathasan06,
İlyascitak,
demasonici,
Hidro Dinamik,
Mustafa Fındık,
bayerische_M52,
burak3206,
yildiztech,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

