ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mayakovski
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
36
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mart 2018 22:08
Son Ziyaret:
23 Haziran 2020 16:03
Toplam Mesaj:
54 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Er
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İşte ölüyorum. Kimseyi suçlamayın bundan ötürü. Hele dedikodudan, unutmayın ki merhum nefret ederdi.

SON 10 MESAJI

Tropheus Yem Listesine Ekleme
[QUOTE=fma3280]

Merhaba;

Sizin de kullandığınız yemlere ilaveten, Listeden

-Osi spirulina flake , Nls algae max tavsiye ediyorum ben kullanıyorum. Bir de haftada 1-2 kere NLS thera+A veriyorum. Sarımsak içerikli bir yemdir.

Tablet olarak Tropıcal 3-Algea Tablet ve Tropıcal spırutabin tablet kullanıyorum. Herhangi bir kirlenme söz konusu değil.

Aktardan herhangi bir ürün alıp denemenizi tavsiye etmem. İçeriğini tam olarak bilmediğiniz, denemişliği olmayan bir ürünü kullanmak büyük risk. Balıklarınıza alıştıkları diyet programını vermek önemlidir. Tropheusların ne kadar hassa bir sindirim sistemine sahip olduklarını düşünürsek değişikliler olumsuz bir durum yaratabilir.

Bu markalar bilinen markalar ama muhakkak kutuya girip,seri üretildiği ve raf süresi olduğu için katkı maddeler olması normal. Bu markaların yemleri % yüz doğal değildir ama doğala en yakındır. Unutmayalım ki beslediğimiz akvaryum canlılarının bir çoğu da doğal hayat değil akvaryum ortamında üretilmiştir.

Balıklarınızın yaşını bilmiyorum ama eğer yavru iken( ki bence hiç bir zaman verilmemeli) protein,canlı yem ya da krill içerikli yemler vermediyseniz bundan sonra da vermemenizi tavsiye ederim.

İyi Hobiler...[/QUOTE]
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Balıklarım 2 yaşını geçkin ama yavrularım da mevcut. Krill içerikli yemleri sormamın sebebi okuduğum yabancı forumlarda insanlar tropheuslarda böyle yemler kullanıyorlar. Hatta karides vs verenler bile var. Bizde ‘kesinlikle yanlış, balıklar ölür’ gibi bir algı var acaba fazla mı işkilliyiz diye düşünüyorum. Hatta bir tanıdık su pirelerine havuç suyu emdirip ver ben kullandım çok yararlı dedi tropheus için. Hal öyle olunca sizlere danışıyım dedim. Tableti de önceden kullanan birisi önerdi. %100 saf spirulina katkısız demişti. Ona istinaden denemeyi düşündüm.

[QUOTE=osmny40]Dainichi veggie fx siddetle tavsiye ederim. Ayrica krill olarak biraz fazla kullaniyorsunuz. Listeye 1 adet daha omega one ekleyin faydasini gorursunuz. Yem listeniz sahane[/QUOTE]
Teşekkür ederim, yazdığım liste almayı düşündüklerimin listesi. Şu an onları kullanmıyorum.
Tropheus Yem Listesine Ekleme
[QUOTE=s3lck]Krill yemler genelde etçil balıklar için kullanılıyor, bu sebeple çok sık verilmesi uygun olmaz. Krill yerine haftada 1 öğün artemia verseniz daha sağlıklı olur. Yemlerinize ek olarak tablet yem kullanmanızı tavsiye ederim.[/QUOTE]
Evet tablet te alacağım, aktarlarda satılan saf spirulina tabletlerden almayı düşünüyorum. Ama cama yapışma ve suyu kirletme konularında tedirginim. Firmaların ürettiği tabletlerde kimyasal kullanıldığı söyleniyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Aktardan alıp deneyeceğim onu.
Tropheus Yem Listesine Ekleme
Arkadaşlar şuan duboisi ve kasangalarım için hâli hazırda tetra pro vegetable, tropical super forte, jbl spiru flakes ve dainichi veggie deluxe kullanıyorum. Hem damızlıklarım, hem yavrularım için listeme birkaç yem daha eklemek istiyorum. Araştırdığım kadarıyla farklı yemler kullanıp memnun kalanlar olmuş ancak konular oldukça eski. Aşağıda yazan listede kullanıp memnun kaldığınız, önerdiğiniz yemler nelerdir?

-Gemma pro baby
-Gemma granul green
-Nls grow formula
-Nls cichlid formula
-Nls algae max
-Jbl novo rift
-Jbl novo malawi
-Tropical malawi cichlid
-Tropical krill flake
-Dainichi ultima krill
-Hikari cichlid excel
-Bio marine kens spirulina flake
-Omega one super veggie kelp flakes
-Osi spirulina flake

Biliyorum liste biraz uzun oldu ama aralarında birkaç tane seçip almayı düşünüyorum. Özellikle krill içeren yemler hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.[EDIT]Mayakovski,2018-10-31 07:36:29[/EDIT]
200-50-60 Biatop Tafsiyesi
Fazla soru sormanız önemli değil de keşke nokta&virgül kullansaydınız da okuyabilseydik. Neyse yine de cevaplamaya çalışayım. Biyotop oluşturmak zor bir iş. Işıklandırma çok önemli, kaç watt olduğunu bilmediğinizi söylemişsiniz. Elinizdeki kayalar uygun değil. Yuvarlak öbekli ve hacimli kayalar lazım. Ankara'da kilosu 1 liraya 40 çeşit kaya satan bir taş market var. Oradan alıyorum lazım olursa. Bulunduğunuz yerde araştırma yapmanız lazım öyle bir yer varsa. Ya da doğadan uygun kayalar toplayabilirsiniz. Demir profilli akvaryum kayaları taşır gibi görünüyor. Yalnız kayaların altına strafor yerleştirerek camdaki ağırlığı dengelemeniz lazım. Filtrasyon güzel. Tür seçimine gelince kendi zevkinize kalmış. İki farklı tür olabilir. Yalnız melezlenme açısından duboisi ve ikola bana biraz riskli geliyor.
Japon Akvaryumu İç Filtre
[QUOTE=Canbay]
Havuzda mı bakalım.[/QUOTE]
100 litreyi havuz olarak algılıyorsan evet havuzda bak.
Albino Longfin Cory
Çok güzel maşallah, ilk defa görüyorum böyle bir canlıyı.
Akvaryum Nakliyesi Konusunda Destek
400 litrelik akvaryumu 2 kişi ikinci kat merdivenden indirmiştik. Bence kendinize güveniyorsanız bizzat dahil olun en azından akvaryumu taşırken. Yerleştirirken dolapla üstündeki camı ayıracaksınız tabii. Araçta da malum zemin çoğu zaman sac gibi bir malzeme oluyor. Akvaryum camının altına çift battaniye sermiştik. Şoför sadece eşyaları sıkıştırıp halatla etraftan bağlayınca sorun olmadı aşağı yukarı 50 km boyunca.
Yunus Ciklet
Kafalı kafasız ırk ayrımı mı var? Bunların hepsi aynı gölün aynı yunusu değil mi? Yunusu flowerhorn'la(!) kırıp kafalısını mı yapmışlar? Bunların hepsi saçma sapan pazarlama teknikleri. Balığa soğuk suda tutup kafasını şişiriyorlar kaliteli ırk oluyor. Hepsi aynı balık sıkıntı olmaz. Atakan buffalo kafalı sürmeli Ankara yunusu değillerse tabi[:)))]
Ankara Dsn (mck) Akvaryum İmâlat Nasıl?
Merhaba arkadaşlar, yeni bir akvaryum yaptıracağım. Ankara'da faceden DSN Akvaryumu buldum. Fiyatları diğerlerine göre makul ve fotolara göre işçiliği de güzel. Daha önce akvaryum yaptıran var mıdır merak ettim. Varsa yorumlarını alabilir miyim?

Önceki adı MCK imiş bu arada..[EDIT]Mayakovski,2018-07-24 23:00:34[/EDIT]
Biyolojik Sünger & Normal Sünger Arasında Fark Mı?
[QUOTE=ityo39]

Süngerlerde biyolojik normal diye bir ayrım yok, tamamen pazarlamacıların uydurduğu bir tabir. Süngerler gözenek ebatlarına göre ayrılabilir, bir de kapalı-açık-hücre yapılı sünger diye bir ayrım söz konusu olabilir.

Sünger dediğin şey 2 kimyasalın belli bir oranda karıştırılarak bir kalıba püskürtülmesiyle elde edilir. Bu iki kimyasaldan biri polimerin kendisi diğeri de köpürtücü ajandır. Reaksiyona girerek köpürürler ve gözenekli yapı elde edilir. Formulasyona bağlı olarak hücre boyutu yani yoğunluk belirlenmiş olur.

Sertliği, gözenek büyüklüğü (ppi birimi ile ifade edilir) gibi bir sürü fark gösteren sünger mevcut, neticede açık hücreli olan tüm süngerler biyolojik filtrasyonda kullanılabilir. Filtre gücü, debisinin ne kadar düştüğü, maliyetler vs gibi kriterler belirleyici olacaktır.

[/QUOTE]

Hep düşünmüştüm bunların arasındaki fark ne diye. Herhalde normal süngerlerden boya, kimyasal salınımı vs oluyordur demiştim. Bir fark yoksa petshoplardan ve ya belirli markalardan astronomik rakamlara(!) sünger almaya gerek yok?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.