ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Redkit
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
588
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2017 12:02
Son Ziyaret:
10 Kasım 2022 21:49
Toplam Mesaj:
530 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Abdullah

SON 10 MESAJI

Tortu Oluşumu İçin Gereken Şartlar
Fazla tortu (bazı yerlerde 2-3cm) beyaz bir bulanıklığa yol açar mı acaba? Akvaryum kurulduğundan beri, 4 yıldır, dip çekimi yapılmadı.

Sorun kendi kendine düzeldi. Su değişimi yapılmadı.[EDIT]Redkit,2021-04-09 14:16:59[/EDIT]
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196575/230820201627451.jpg[/IMG]
Zebra Danio Soluk Soluğa
Filtreleme sisteminiz yeterli, canlı yükünüz akvaryuma göre fazla değilse ve akvaryumda gereğinden fazla madde de birikmemişse (örn. su değiştirmeme, yanlışlıkla aşırı gübreleme; aşırı gübreleme demişken 900ppm, tds metre ile ölçülmüş, madde bulunan suda da sağlıkla balık besleyenler var yani maddesine göre değişebilir.) ayriyeten balığınız da yaşlı değilse ve son olarak akvaryumun bulunduğu odada ve akvaryumda gereğinden fazla ışık kullanılmamışsa ve normalde bizim balığı fazla rahatsız eden başka balıklar da yoksa bu noktada sorun olmaması gerekir. Ama solungaçların hızlı hızlı solunma sebebi balığın sudan yeterli oksijen alamamasıdır. Sudaki Amonyak, balıkları bizim sobada zehirlendiğimiz gibi zehirleyerek (yani karbonmonooksitin hemoglobine bağlanması gibi sudaki atıklar da hayvanın hemoglobinine yani oksijen taşıyan proteine bağlanır) sudan oksijen almasını engeller. Bu durumda oksijen almak için hayvanın damarları genişleyerek öncekinden daha çok solunum yapar. Ancak kızarıklık bir süre sonra balıkta kalıcı olduğu için tüm kızarık balıklar pis suda yaşıyordur demekte doğru olmaz. Diğer balıklarda hiçbir sorun yoksa belki bu balık daha zayıf diğerleri daha dayanıklıdır. Debiniz normal mi? Zebra Danio fazla akıntı sevmez ve yorulmuş olabilir. Sıcaklık da normalse (19-25C) acaba yeni yem verdiğiniz için mi hızlı hızlı soluyor? Daha tahmin edemediğimiz sebepler olsa da en iyisi su değişimi yapmalısınız bence. Ne de olsa temiz suyun zararı yok.
Lepistes Nasıl Üretirim
Yavruları ayrı bir kaba almakla uğraşmayın bence. Hobi yavaşça eziyete dönüşebilir, çünkü istediğiniz sonucu alamayınca bıkabiliyorsunuz. Aslında şartlar sağlandığında hiç uğraşmadan kendi kendilerine büyürler, ürerler. Şartları sağlamak da çok kolaydır. Sadece biraz zamanın akışına bırakmak gerekiyor.
Öncelikle saklanma alanı için plastik rafyanın çirkin durduğunu düşünüyorum. Eğer sadece üretip satma gibi bir amacınız yok ise ve hobi olarak (seyir zevki verecek bir akvaryum) istiyorsanız en iyisi Java Moss, çınar tarzı kolay bir bitki almanız. Çünkü az ışıkta dahi Java Moss çok hızlı yayılıyor ve bu sayede Anubiastan bile daha kolay ve lepistesler için çok iyi bir saklanma alanı oluşturuyor. Ben az ışık alan bir odada 15 Liraya mal ettiğim ışık ile iki koca avuç dolusu Java Mossu 7 ayda ürettim. Akvaryumun tamamını kaplamışlardı. Başka bir konu ise dişi erkek oranı. En iyi üretim için erkek sayısı çok az olmalı ve dişiler erkeklerden iki katı fazla olmalı. Ayriyeten filtreleme ve akvaryum hacmi de önemlidir. İç Filtre çok akıntı yapıyorsa içine sünger, elyaf koyarak debiyi düşürebilirsiniz. Olabildiğince az akıntı yapsın ama su yüzeyinde azcık hareket olsun. Ben sadece hava motoru kullanıyorum ama iç filtre de iş görür. Dediğim gibi filtreden çıkan su yavaş aksın yeter. Bu arada Akvaryum kaç litre? Hangi balıklardan kaç tane var? Akvaryumun litresi ve diğer balıklar ile uyum da bir diğer önemli konudur.
Japon Balığı Boyu
Bol su değişimi, kaliteli yemleme ile tankınız da büyükse japon balıklarını 15-20cm kadar büyütebiliyorsunuz. Ama her balığın genetiği farklı olduğu için hepsi o kadar büyümüyor. Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/oranda_ve_ranchularim_k876369.asp[/URL]

Yaş konusunda kesin bir öğrenme yöntemi olmasada ben solungaç ve çevresinde fazlası ile kızarıklar bulunan balıkların sağlıksız ve yaşlı olduğunu düşünüyoum.
Japon Balığı İle Başka Tür Beslemek
[QUOTE=asabijapon]

Ben granül yem kullaniyorum.
5 japonum var. Yemler dibe bile inmiyor çoğu zaman.
Çöpçü yesin diye 3 katı yem atıp çöpçülerimi beslesek yoksa japonları aşırı yemleyip catlatsak mı? Tavsiye verirken birazdaha düşünün lütfen.[/QUOTE] Gece mi beslesek yada japonları bir uçtan çöpçüleri diğer uçtan çabuk batan bir yemle mi beslesek?
Yine çatladıkları gözlemleniyorsa sizin Japonlar aşırı hızlı ve biraz asabi olabilir :/
Akvaryum Bakteri Kültürü
Çok emin olmak istiyorsanız ve bütçeniz de varsa Amonyak, Nitrit ve Nitrat testleri alabilirsiniz. Oturmuş Akvaryumda Amonyak ve Nitrit 0 çıkmalı, Nitrat ise pozitif çıkmalıdır.
Japon Balığı İle Başka Tür Beslemek
Japonlar sazansıgillerden. Dolayısıyla aynı familyaya ait bazı barışçıl türler (Zebra Danio ve Siyah Tetra gibi) birlikte bakıp bir sorun yaşamayanlar olsada benim düşüncem japonlar yavaş olduğundan hızlı türlerle bakıldığında strese girebilceklerinden dolayı tek bakılmasının daha uygundur. Comet cinsi tek kuyruk balıklar uyum konusunda daha başarılıdır ama balıkları gözlemlemek lazım. Ayriyeten lepistes gibi küçük balıklar ile japonların bakılması hiç doğru değil. En uygunu japonların yutamayacağı boyda çöpçü sürüsünü bakmanız yada japonları bırakmanızdır.
[EDIT]Redkit,2020-02-29 23:59:13[/EDIT]
Japon-vatoz-köpek Balığı (sistem Önerisi)
Köpekbalığı için yüksek hacim lazım. Mümkünse 1 Ton ve üstü olmalı çünkü köpek balıkları çok büyüyorlar. Tonluk Akvaryum alamayacaksanız 150 Litre ve üstü bir Japon-Vatoz Akv. kurmanızı tavsiye ederim. Filtrasyon konusunda ise piyasadaki çin malı iç filtreler tek başına yetersiz gelebilir. Kaliteli bir filtrenin de debisinin Akvaryum hacmini 6-7 defa çevirebilecek kadar olması lazım.
Bana Çok İlginç Gelen Bir Salyangoz Konusu
[QUOTE=Chasensxx]
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim salata hareketi çok mantıklıymış[:)] Şuanlık 2 tane kstil salyangoz alsam olmaz mı ya da 1 tane? Bir de bir nerite ile bir kstil salyangoz yaşayamaz mı beraber[/QUOTE]
Katil salyangozlar diğer tüm salyangozları yerler.[EDIT]Redkit,2019-12-19 17:56:14[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.