ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yeniakvarist1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Nisan 2015 14:38
Son Ziyaret:
01 Mayıs 2015 18:22
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alp Karademir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 7 MESAJI

Yeni Kuracağım BETTA Akvaryumu için
[QUOTE=ALFA]Midye dahil etmeyi düşünmen güzel olmuş.Betalarla çok ilgilendim ve midye de güzel oluyor akvaryumda.Biliyorsundur midyeler suyun temizliği döngü içinde çok faydalılar.Tek sıkıntı kumun altında gezinirlerken bazen bitkilerin köklerini çıkartabiliyorlar.Betalarla ilgili yardımcı olacağım bir durum olursa elimden geleni yaparım.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim dostum. evet midyelerle ilgili o sıkıntıyı duydum. benim de akvaryumum bitkilerden dolayı biraz "sıkı" olacak. yerini değiştirmemesi için akvaryum kurulumundan itibaren bolca bakteri kültürü ile destekleyip sonra koymak istiyorum ki yeterli besini alsın. su değişimlerinde de ayrıca bir kaba alıp yaş maya ile beslemeyi planlıyorum ki sorun çıkmasın. umarım fazla yer değiştirmez suyu berraklaştırma konusunda namı olduğu için düşünüyorum bende. 1 tane koyucam zaten o da 30 lt suyu çevirebiliyor. umarım bettam çok agresif olmaz da hem midyeyi hemde salyangozumu fazla didiklemez. belki bir süre sonra akvaryumu genişletip bettama göre çöpçüler de düşünebilirim. tek sıkıntım aydınlatma kaldı sanırım. onun için de 25-30 litre için philips tornado 12w 6500k nın yeterli olacağını söylediler. bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yeni Kuracağım BETTA Akvaryumu için
Konu güncel. Arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şuanda bir adet de asya tatlı su midyesi düşünüyorum 

Yeni Kuracağım BETTA Akvaryumu için
[QUOTE=sede]Merhabalar,
25 litre için epey bir isteğiniz var aklınızda gördüğüm kadarıyla :)
Öncelikli olarak gnays kaya ve kökler arasında bir seçim yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü ya kayalarınız çok küçük olacak ya da kökleriniz. Kayalar küçüldükçe görünümü ve ihtişamı da azalıyor maalesef. Eğer daha büyük bir akvaryum kurma imkanınız olursa bu tür kayaları da düşünebilirsiniz.

Bunun dışında betta akvaryumları için düşündüğünüz bitkiler uygun gözüküyor. Ancak Parvula için çok iyi ışıklandırma ve co2 takviyesine ihtiyaç var. Yine tavsiyem bu kadar küçük akvaryumlarda co2 kullanmak ve dengeyi oturtmak oldukça zor olacağı için ekstra co2 isteyecek bitkilerden uzak durmanız. Bunun yerine lilaeopsis brasiliensis düşünebilirsiniz.


[/QUOTE]

çok teşekkür ederim yorumunuz için. evet dediğiniz gibi bende kaya konusundan maalesef vazgeçtim boyuttan dolayı. bunun yerine daha küçük bir kaya ve küçük bir kök seçimi yapacağım. co2 desteğini maya ile sağlamayı düşünüyordum ama betta da pek ışık sevmiyor bu da dediğiniz gibi bir sorun olabilir. bahsettiğiniz bitkiyi araştıracağım tekrar teşekkür ederim.
Yeni Kuracağım BETTA Akvaryumu için
[QUOTE=baydam]Java moss ile eledoa'yı aynı tanka koymanızı önermem.Çünkü eledoa mossa fırsat vermeden bütün besinleri bünyesine alıyor.Moss yavaş gelişir.Ama co2 düşünürseniz neden olmasın.[/QUOTE]

peki cabomba ile java moss kullansam daha uygun olur mu ? bir de gnays kayası ile ilgili phı yükseltebileceği ile ilgili şeyler duydum bu konuda neler biliyorsunuz ? 
yeniakvarist12015-04-03 16:26:29
Yeni Kuracağım BETTA Akvaryumu için
önümüzdeki hafta bir betta akvaryumu kuracağım. yaklaşık 25 litre olacak. tek erkek betta bakacağım ama yanına yosun temizliği açısından 1 yada 2 elma salyangozu düşünüyorum. şuan bitki araştırması yapıyorum sanırım elodea, java moss, taban için parvula, çınar ve anubias alacağım. filtre için pipo filtre düşünüyorum. ısıtıcı için 25 w kaliteli bir ısıtıcı buldum. zaten önümüz yaz çok sorun çıkacağını düşünmüyorum. tabana önce bitki gübresi üzerine de siyah hagen kum kullanmayı düşünüyorum. ortaya java sarılı bir mangrow belli bir süre sonra da ekstra küçük bir yati almaya çalışıcam. bunların yanında gnays bir kaya almak istiyorum java saracağım. bana bunların dışında ekstra bir tavsiyeniz olur muydu. yem olarak da kan kurdu ve seranın bettagranını almayı düşünüyorum. teşekkürler şimdiden değerli yorumlarınız için. 
Manisa'da Betta ve Canlı Bitki Sorunu
Manisa'nın Merkez ilçesinde yaşıyorum. öğrenciyim ve ilk defa bir akvaryum kurmaya karar verdim. 1 haftadır araştırmalar yaptım ve Betta almaya karar verdim. yaklaşık 25 litrelik bir akvaryum ayarladım sonra düzenlemeye koyuldum. canlı bitkilerden oluşan küçük çaplı bir bitki akvaryum olsun istedim. ancak gezdiğim tüm akvaryumlarda ya o Bettaların hali haraptı yada bitki konusunda çok yetersizdi. hiçbir konuda tam anlamıyla tatmin olamadım.
ben Manisa içinde elden alabileceğim birkaç bitki ve sağlıklı yavru yada genç bir Betta Splendes yada Crowntail arıyorum. ilanlar kısmında yine istediklerimi bulamadığım için konuyu buraya açıyorum. dediğim gibi ilk deneyimim. tabanın ön kısımlarına kum üstüne yassı taşlara java moss bağlayıp çim görüntüsü vermek istiyorum. arka tarafa ise anubias, elodea tilki kuyruğu gibi türler arıyorum. ortaya ise mangrow ve yati kökü arıyorum. su üstü içinde su marulu çok iyi olacaktır. eğer manisa içinde olup bu hobiyle ilgilenen ve elinde sağlıklı genç Betta bunun yanında bahsettiğim bitkileride temin edebileceğim dostlar varsa lütfen bana ulaşsınlar. önerdikleri fiyatlardan anlaşmaya çalışalım. birde 2 adet elma salyangozu bulabilirsem çok hoş olur. 
yeniakvarist12015-04-01 15:07:09

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.