ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmeh
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2015 17:35
Son Ziyaret:
24 Şubat 2015 20:04
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet erdem
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Haqos Nano 20

SON 6 MESAJI

Haqos Cube Box 20 Pico
Peki yürümediği için mi bozdunuz yoksa keyfi olarak mı? Ben de aynı tankı kullanıyorum da nasıl bir sorunla karşılaşabileceğimi öğrenmek istiyorum.
Haqos Cube Box 20 Pico
Tankınız hala aktif mi? Aktifse yeni fotoğraf ekleyebilir misiniz?
[ Çözüldü ] Nickini Hatırlamıyorum Ama Pişmanım
Bahsettiğiniz ilan muhtemelen bu
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Oow-uK_1yJ8J:www.akvaryum.com/Forum/uv_filtreli_tertemiz_dis_filtre_k811964.asp

semih göze adlı biri tarafından açılmış bir ilan. ilan sayfasını, tüm özel mesaj ve sms'lerin çıktısını alıp savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. tüm çıktıları alıp kendisine son bir defa iade almazsa dava açacağınızı belirtirseniz belki aklı başına gelebilir. Nihayetinde askeri personelse dava askeri mahkemede görülür ve başına iş açılabilir. 
ısıtıcı bozuldu
Sıcaklık gece daha fazla düşerse(15-) ölüme sebep olabilir. Eğer böyle bir durum olacaksa alternatif bir çözüm olarak balığı 5 litrelik bir kavanoza alıp bir kalorifer, soba vb gibi ısı kaynağına uygun mesafede (çok yakın olursa saatler içinde sıcaklık çok artıp sorun yaratabilir) bi yere koymayı düşünebilirsiniz. mehmeh2015-01-11 22:56:21
Sonunda Deniz
Ben de yakın bir zamanda bu tanktan almayı planlıyorum, protein skimmer'dan memnun musunuz?, protein skimmer olarak tunze 9001 veya 9002 de düşünüyorum, genişliği 6.3x11cm acaba bu tankın skimmer kısmına sığar mı? Bir de dalga motoru eklememişsiniz sanıyorum bu sorun oluyor mu? Bir video'da kendi motorunun yeterli dalgayı yapamadığını, yüzeyde de hiç hareket olmadığını gördüm o yüzden soruyorum.
20 yıl aradan sonra kurduğum 9 litrelik Nanom
Fotoğraf:

Boyut (cm): 25x20x23
Kapasite (litre): 9lt
Canlılar: 1 adet clarkii paylaço

Malzemeler: 1 kilo canlı kaya, 1,5 kilo siyah kum, midye kırığı, çakıl karışımı, hydor 25w su ısıtıcı

Akvaryum Bakımı: Haftalık su değişimi

Kullanılan Yemler: NLS Small Fish Formula

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera Aquatan, Sera Nitrivec


Merhaba arkadaşlar,

En son 90'lı yılların başlarında çocukken uğraştığım akvaryum hobisine 20 yıl arayla geri dönüş yaptım. Görüyorum ki her şey çok gelişmiş. Durdurun dünyayı inecek var şeklinde sesleniyorum buradan yetkili mercilere. Eskiden akvaryumcu bıyıklı amcanın önerdiği rezil ürünler gitmiş ve internetlerde sonsuz seçenekler çıkmış ki bu ne kadar da güzel bir gelişme. Ayrıca buradan "deniz akvaryumuna 1000 ton basınç yapan alet var fiyatı 100 milyar çok paaalı deniz akvaryumu hiç uğraşma olm bu işlerle" diyen ilkokuldan arkadaşım Görkem'e de beni bu hobiden soğuttuğu için beddualarımı gönderiyorum. Şaka şaka, göndermiyorum, hata onu doğurup sokağa salandaydı. 

Her neyse, akvaryumu kurmadan önce bu forumdan bayağı bir şey okudum, o yüzden konuyu da ilk burada paylaşmak istedim. Akvaryumum Haqos Cube Box 20, sadece 9 litre hacimli bir deniz akvaryumu. Aslında sonradan bu hacmin yetersiz olduğunu öğrendim o yüzden sadece 1 tane küçük palyaço balığı aldım. Okuduğum kadarıyla bu boyuttaki akvaryumu haftalık su değişimi ile protein skimmer olmadan idare edebilmek mümkün olabiliyor. Ben de bir test kiti aldım ve ph, amonyak, nitrit ve nitratı ölçüyorum, haftalık da 1,5 litre su değişimi yapıyorum. Akvaryumun üstü açık olduğu için çok fazla su buharlaşıyordu ve her gün su eklemek gerekiyordu ben de strafordan basit bir kapak yaptım ama %100 kapatmadım, ön kısmın %90 kadarı kapalı, sump kısmı da açıkta, bu şekilde su ekleme ihtiyacını her günden 2-3 günde bire indirdim. 

Palyaçom biraz büyüdüğünde biraz daha büyük, 30-40 litre civarı bir akvaryuma geçip eğer becerebilirsem çift palyaço balığı + watchman goby dedikleri sarı kaya balığı, temizlikçi karides ve 1 tane de conch(veya snail) ekleyip tunze 9001 protein skimmer ile ilerleyebileceğimi düşünüyorum.

Evet durumlarımız böyle. Burada bilgilerini paylaşıp ziyaretçi olarak forumu okuyanları bilgilendiren herkese teşekkürler. Ünlü Amerikalı Filozof Kevin Durant'in de belirttiği gibi:

- You The Real MVP

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.