ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aspava69
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2006 17:51
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2008 09:10
Toplam Mesaj:
154 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Akin (ALMANYA)
Doğum Tarihi:
12 Şubat 1969
Yaş:
55
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saglikli Baliklar
Akin
(ALMANYADAN)

SON 10 MESAJI

Akvaryum Temizligi ILGINCTIRKI
Selam Arkadaslar;Hug
 
Evet yukaridaki baslikta oldugu gibi tirki Ilginc,cünkü cok uzun yillardan beri Akvaryum hobisi ile ugrasiyorum.
 
Herkasin dedigi ve bildigi gibi Akvaryum suyunun degisimi belli bir süre icerisinde belli miktarda dinlendirilmis su ile yapilir(mis) evet bende öyle yapiyordum son 1-1,5 seneye kadar ama islerimin yogunlugundan dolayi bu islemleri bazi tanklarimda 1-1,5 senede bir sadece suyu eksildigi icin cesmede doldurgugum suyu ilave yaparak hallediyorum(Bu tanklarimda kum yok sadece üretim tanklari) su ana kadar bu tanklardan ölü balik cikardigimi hic hatirlamiyorum hasta balik ise hic yok desem yalan olmaz.
 
Diger bir tankimda ise(240L) kum ve dekorlu bir tanktir bu icerisinde aynen digerleri gibi canli doguran bulunuyor.
 
Bu tanktada yaklasik 5 aydir ne su degisimi yaptim nede ilave nede ölü Balik kaybi oldu.
 
Suyun özelliklerini kaybetmesin diye yani biyolejik ortam olusturan TETRA Aqua  EasyBalance kullaniyorum.
Inanin bu sekilde tankimin suyu ,baliklari ve bitkiler cok saglikli bir ortamdalar.
 
Uzun lafin kisasi bu sekilde Akvaryum masraflarinida azaltmis oldum (Su,Ceyran)
 
Ben yaptim oldu bakalim benim bu denemis yani denemek zorunda oldugum bu isleme kim neder bilinmez ama ben memnunum.
aspava692008-08-10 08:15:05
Trakyalılar
Abe bende varim ama simdi cok uzaklardayim Alamanyada.
 
Ama Trakyanin baskencezi Burgazda otururum severim ben kendime tüm trakyayi ve trakya kizanlarini.
Bitkili :Tanklarda Aydınlatma periyotları
[QUOTE=YBN]Kesinlikle katiliyorum

Benzer bir uygulama yapıyorum, hatta normalden biraz daha farklı bir uygulamam mevcut.

Bu uygulama aşırı yosun oluşumuna da çare olarak söylenir fakat asıl amaç bitki gelişimini hızlandırmaktır ve yosuna karşı ancak bir nebze çözüm sayılabilir. Fakat gelişim hızlandırması tamamen akvaryumdaki ışık/co2/besin üçgeninin doğruluğuna bağlıdır ve kör dalışı şeklinde yapılmamalıdır, aksi takdirde üçgenin parçalarından birisi eksik ise bitkiler yeterli fotosentezi yapamadıkları için öleceklerdir.
 
Basit olarak;
Eğer akvaryumdaki fotosentez olayını gözlemliyebiliyorsanız, bir süre sonra fotosentezin yavaşladığını veya durduğunu görürsünüz. Genel olarak yavaşlaması gerekir. Bu noktadan sonra ışıkları kapattığınızda bitkiler fotosentez ile ürettikleri besini tüketip gelişme sürecine girerler.
 
Benim akvaryumumda fotosentezin yavaşlaması 3 saat sonra oluyor, bu 3 saat sonrasında ışığı kapatarak bitkilere yaptıkları besini kullanarak gelişme ortamını sunuyorum. 5 saatlik periyotlarım ise evden işe çıkarken ve işten eve geldiğimde akvaryumu görebilmek için :D
 
Yosun gelişimi yavaşlatması ise: ortamda ışık/besin/co2 olması bitkiler kadar yosunlar içinde idealdir. Bitkiler ise bir süre sonra fotosentezlerini yavaşlattıklarında doğal olarak ortamdaki co2 ve besin'den daha az yararlanmaya başlarlar, fakat yosunlar tam gaz tüketime devam ederler. Bu noktada ışığı kapatarak bitkinin hazırladığı besini tüketmesini sağlamak, ışık geri açıldığından tekrar ortamdaki besin ve co2'yi kullanmasını sağlıyacaktır. Elbette yosunlarda aynı işlemi yapacaklardır fakat yosunlar daimi ışık olan bir ortamdan daha az gelişebileceklerdir.
 
Bu tip bir ışıklandırmanın balıklar üzerindeki etkisi nedir diye sorarsanız; ben henüz olumsuz birşey gözlemlemedim, fakat bu kesin bir tanı olamaz eğer farklı etkileri varsa uzun vadede ortaya çıkabilir.
[/QUOTE]
Akvaristler, Yaşadıkları yer, Meslekleri
Yaşadığı yer:Mecburiyetten Almanya
Mesleği:Emekci
Ne zamandır hobici:yaklasik 30 sene önce
Nasıl başladı:Arkadasimda vardi onda görmüstüm sonra sinifimi gecince Rahmetli Babam Karne hediyesi olarak birtane 60 lik akvaryum aldi iste ozaman tamama dedim ,su an evimde cesitli büyüklükte 6 tane tankim var
Akvaryumun oda içindeki yeri(herkes resim koysun)
Clap İşte budur sezginyavuz.Thumbs%20Up Demir2008-02-21 13:21:53
Yılbaşı Akşamı Sohbet Odasına!

Cok iy olur cok sefer sohbet odalarina girdim ama sadece ben vardim belkide benim sansizligim yada beklenen ilgini olmayasindandir.

Yeni Yilin Tüm insanliga Hayirli Ugurlu olmasini diler.Ülkeme Cok daha basarili yillar dilerim.[QUOTE=tolgahantunc]Umarım dediğiniz gibi beklediğimiz katkı sağlanır. Yılda bir(1) defa da olsa Sohbet Odalarını kullanalım bari.. Big%20smile [/QUOTE]

3 Cama da Fon
Eğer yandan direk güneş ışığı alıyorsa kapatmanda fayda var. Çünkü suyun yosunlaşmasını önlemiş olursunuz. Demir2007-12-28 15:12:52
L 46 Türk akvaristler için hayalmi?
ClapClapTamamdir sonunda buldum.
  #1
Özay vbmenu_register("postmenu_383666", true);
Forum Üyesi
 
Üyelik Tarihi: 01-07-2004
Şehir: Frankfurt/M Almanya
Mesajlar: 43
Tanımlı L46 Zebra Pleco

L46 Hypancistrus Zebra 4cm büyüklügünde F1: adet fiyati 400YTL.
L46 Hypancistrus Zebra 6-7cm büyüklügünde F1: adet fiyati 500YTL.

Bu Cins baliklar L46 Hypancistrus Zebra olarak taninir, Lovely Zebra bir Fantasi isimdir. pH :6-7, kH: <13, gH: <16, Temperatur: 26-30°C. Boylari 13cm'e kadar olur. Bu cins Baliklar yumurtlamalari yada cogalmalari icin disileri en az 7cm olmasi ve suni bir magara akvaryuma konulmasi gerekiyor. Disi Baliklar ciftlestikden sonra geri kalan isi erkek balik yapar, yani yumurtalari ve yumurtadan cikan yavru baliklari erkek balik magarada 1 ay boyu korur ve saklar.

Ayrica sunu da yazayim, piyasada olan bu cins Baliklar vahsi degildir cünkü bu cins Baliklar Brezilya'dan geliyor ordada Aralik 2004'den beri IBAMA bu havyanlari koruma altina almistir, bu nedenle Brezilya'dan gelmesi imkansizdir. Yakalanan kisiler Brezilya'da 10 yil hapis cezasi ile cezalandiriliyorlar.

Baliklari THY ile veya bir kisi ile gönderebilirim.


L46:

L46:

L173 satilik degildir:

L98 satilik degildir:
__________________
Özay

Frankfurt am Main/Almanya
Özay%20offline  
Eski 09-03-2006, 21:16   #2
Özay vbmenu_register( true);
Forum Üyesi
 
Üyelik Tarihi: 01-07-2004
Şehir: Frankfurt/M Almanya
Mesajlar: 43
Tanımlı
aspava692007-12-07 02:20:41
L 46 Türk akvaristler için hayalmi?

LOLArkadaslar bu baligi satan kisi bana yakin oturuyor sahsen irtibat kurarsam soracagim o hic aclik görmemismi?yoksa paranin hesabinimi bilmiyor?

Iyi be Almanyadan 65,75€ arasi baliklari topla sonra Türkiyeye sat hemde THY ile gönderilir diyor.He nede olsa YURDUM InsaniLOLLOL

Arkadaslar dün böyle bir yaziyi baska bir Forumda okumustum o yüzden Almanyadan gönderiyor dedim .Simdi o yaziyi bulup burada yayinlamak istedim ama bir türlü bulamadim.Eger o Forumu ve yaziyi bulan varsa bana ÖM atsin[QUOTE=Alperus]http://aquapetcenter.com/shopping/index.php?cPath=35_133
Burda var 500 YTL.[/QUOTE] aspava692007-12-07 02:08:37
Balık alırken dikkat!
[QUOTE=Koi-keeper]Özellikle soğuk aylarda yani artık lodos olmadığı müddetçe balık poşetlerinizi kesinlikle gazete kağıdına sardırın ne olursa olsun su sıcaklığı hemen düşmeyecektir.
 
Bunuda akvaryumcunuzdan kesinlikle isteyin.
 
Aslinda bunu Akvaryumcu kendi yapmali sizin söylemenize gerek yok.
ama ben bunu suna bagliyorum düsünün her aldiginiz ürün yiyecekten tutunda icecege kadar her dükkan sahibi bunu uygun bir sekilde paketler ve size verir sogumasin diye güzel gözüksün diyevs,vs.
Ama balik saticilari bazi yapilmasi gerekenleri ya bilmiyorlar yada islerine gelmiyor.cünkü aldiginiz baligi iyice posetleyip kagida sararak yada kagit psetlere koyarak size verse baligin yasama orani daha fazla olacak buda nedemek balik ölmezse yeni balikta almaniza gerek yok demektir kisacasi her ölen balik onlar icin kazanc kapisidir.Nasil siz acikmayinca Lokantaya gitmiyorsunuz tam o anlayis.
 
Izine geldigimde Misir carsisindaki AkvaryumculariEvil%20Smile söyle bir gezdim ve dikkatimi ceken ve bu konu ilede bagdastigini düsündügüm bir görüntüyü kisaca size anlatayim.
 
Adam Eheim 2250yada 2260 dis filitreyi takmis ve diger akvaryumlarada belirli araliklarla gezdiriyordu bunu forumdan bir arkadasta daha önce onaylamisti .Hadi bu tanklarda hastalik varsa ne olacak hepsi birbirine bulasacak bence bu cok daha önemli bir konu kagida sarma isini kendimizde yapariz.
[/QUOTE]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.