ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
uzman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Temmuz 2014 18:57
Son Ziyaret:
07 Eylül 2014 11:49
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ismail bulut
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ismail bulut

SON 10 MESAJI

canlı bitki kumu
Burdaki amacımız onun bununla münakaşa edip ortamı ringlere çevirmek değil. Lütfen yanlış anlamayın Benim yazdıklarım, cevaplandırabileceğim yetiye sahip olduğum sorulara yorum yapıp insanlara fayda verebilmek içindir. Yazdıklarım bilgi ve tecrübelerime dayanıyor. Herkes her konu hakkında fikir veriyor. Bu işe ilk başladığımda çok forum sitesi dolaşıp yazılanları tahlil ettim ve deneyimlediklerimle karşılaştırdığımda o söylenenlerin pek de faydalı olmadığını anladım. Şöyleki örneğin çoğu kişi ışıklandırma konusunda lt başına en az yarım watt verilmesini tavsiye eder ancak bu asla genel geçer olamaz çünkü bunda akvaryumun yüksekliği, içindeki bitki türleri, tabanda bitkinin olup olmaması gibi daha bir çok etken söz konusudur. Aynı şey gübreleme için de geçerli. Böyle tam ve kesin bilgi vermeyi sevenlerin; akvaristlerin yetiştirdiği bitki türleri, akvaryumunun hacmi, ışıklandırma çeşidi ve süresi gibi bilgilerini tam olarak bilmeden nasıl kesin yorumlar yapabildiğini pek anlayabilmiş değilim doğrusu. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Burda amaç doğayı taklit etmek olmalı. Akvarist de zevkine göre belki doğada hiçbir zaman yan yana gelmemiş olan bitkileri bir arada yetiştirmek istiyor olabilir.Bu nedenle akvaryumda bitkilerden, doğada olduğu gibi olmasa bile alınabilecek en yüksek verim için zengin bir karışım yapılması pekala mantıklıdır ve bu karışımın daha önce belirtğim sebeplerden ötürü ne yosun patlamasına yol açacağı ne de bitkileri öldüreceği zannedilmemelidir. Sağlıklı akvaryumlar, saygılar, sevgiler...
canlı bitki kumu
[QUOTE=darkaura][QUOTE=uzman]Bence yapabildiğiniz kadar zengin kum karışımı yapın. siyah hagen, silis kum, fırınlanmış toprak bulabilirseniz en alt katmana torf, midye kırığı dere kumu vs ve misket gübrelerle zenginleştirmeizi tavsiye ederim.
[/QUOTE]

Ne yaptınız. Herşeyden önce midye kırığı kesinlikle uygun değil. Suyu sertleştirir, yüksek phda çoğu bitki sudan sağlıklı emilim yapamaz. Ayrıca silis kesinlikle uygun değil. Sık yapısı köklerin gelişimine uygun değil. Torfa gelirsekde çok dikkatli kullanılmalı. Fazlası suyu sapsarı edip yosun patlamasına neden oluyor.

Açıkcası ben zemine ilk kurulumda gübre koyma taraftarı değilim. Kum ilk zamanlarında bakteri içermediği için özellikle kökden beslenen bitkiler hızlı gelişmezler. Vereceğiniz gübrenin çoğu boşa gidecektir. Sonradan zemin bakteri tutup oturduğunda, bitki gelişmeye başladığında taban gübresi eklenebilir. Ha hızlı sonuç almak için kurulum sırasında bakterili ıslak kum yada bakteri katkılarıda kullanam mümkün. O zaman farklı bir durum tabi.
[/QUOTE]
Açıkçası ben yapılan ince hesapların o kadar doğru sonuç vereceğine inanmıyorum sonuçta tecrübe edinip paylaşılan bilgiler bunlar. Suyun sertliğini artması bitkinin topraktan inorganik madde almasına etki edeceğini zannetmiyorum. Suyun sararması demek de yosun oluşumuna fırsat vermek anlamına gelmiyor. Çok yüzeysel bir bakış açısıyla mango kökü de suyu sarartıyor. Torf bir bakıma suda dağılan kara toprağı gibi olmasa da sudaki bitki toprağıdır ve zengin mineraller içermesi, köklerin rahat dağılımı için gayet uygun. Sudaki yosun oluşumu sudaki minerallerin uzun süre ışık altında kalıp kullanılamamasından kaynaklanır.Bitkiniz yeterli sayıda ve kullanabiliyorsa sorun yok. Toprak altına yerleştirilmiş misket gübreler,suda dağılmadığı ve  ışık almadığı için yosun oluşumuna sebebiyet vermeyecektir. Sağlıklı akvaryumlar dilerim...
canlı bitki kumu
Bence yapabildiğiniz kadar zengin kum karışımı yapın. siyah hagen, silis kum, fırınlanmış toprak bulabilirseniz en alt katmana torf, midye kırığı dere kumu vs ve misket gübrelerle zenginleştirmeizi tavsiye ederim.
Yavruluk kullanmak
Akvaryumunuzda bitki yoğunluğu fazla  ve lepisteslerinizi doyuruyorsanız yavrularınız büyüme olasılığı artacaktır. Yavrulukta bakılan yavruların büyüme hızı düşük olur alan dar olduğu için.
çöpçü almalımıyım?
Eğer bitkili bir akvaryumunuz varsa çöpçü diye adlandırlan balıkları hiç tavsiye etmem. Çünkü dipte oluşan tortuları havalandırmada üstlerine yoktur. Dibe düşen yemleri, lepisteslerinizi tamamen doyurmazsanız( tamamen doyurmayın çünkü yem için orda burda yüzmez suyun üstünde hareketsiz dururlar) onlar tüketecektir. Sağlıklı balıklar.
Sıvı gübre temini
Teşekkürler arkadaşlar. Sera florena ve reeflowers aquaplants all inculusive ürünlerini satın aldım.  Bu ürünler bitince Tunç Beyin gübrelerinden kullanmayı düşünüyorum. Sizce almış olduğum sıvı gübreler nasıl? Kullananınız var mı?
co2
Hiç bir sıkıntı olmaz balıklar açısından co2 çözeltisi asidiktir ph ı düşürür ancak 25 santigrad derecede 1 atm de çözünen maksimum co2 miktarı bile balıklarınızın zarar göreceği derecede ph düşüklüğü yapmaz.Bitkiler için yeterli ışık sağladıysanız faydası olur
Sıvı gübre temini
Arkadaşlar Seachem Florish marka sıvı gübrelerini satın alabileceğim güvenilir bir online satış sitesi biliyor musunuz? Hangi siteye girsem hepsinde tükendi yazıyor. Önerebileceğiniz başka sıvı gübre çeşitleri nelerdir? Siz neler kullanıyorsunuz?
makrakatanın yediği bitki
[VID][VID]http://www.youtube.com/watch?v=dU7bv-QQbjw&feature=youtu.be[/VID][/VID]

Arkadaşlar saksı toprağı kullanıp uzun yolculuktan gelen bu bitkiyi su dolu kapta canlandırdım. Akvaryuma diktim, dikmez olaydım makrakanta delik deşik etti, bu bitkinin türü nedir ve makrakanta etçil beslenen bir balık değil mi neden bu bitkiye saldırdı ?
uzman2014-08-06 16:58:02
70 cm akvaryuma isiklandirma
Balıkları rahatsız etmeyecek şekilde her türlü ışıklandırma kullanabilirsin keyif senin ama ışıklandırma süresinin gün içinde fazla uzatma yosun oluşumunu teşvik edecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.