ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
igokcen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2006 11:39
Son Ziyaret:
13 Kasım 2020 12:05
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
igokcen
Doğum Tarihi:
22 Eylül 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektrik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim Gökçen Bağcılar/İstanbul

SON 5 MESAJI

Yumurta Sarısı??

Yumurta sarısını canlı doğuranlara vermeye neden gerek yoktur? Forumda herkes yavruların gelişimi için faydalı olduğunu söylüyor.

MOLY ÜREMESİ
Benim beyaz erkek moli hep dalmaçyalının peşindeydi, beyaz dişi molinin yanına yaklaşmıyordu. Ama son günlerde beyazla çiftleşmeye başladı. Sanırım çiftleşmeye hazır olan dişilerle çiftleşiyor.
Akvaryumumda birden fazla mı hastalık var

Konuyla ilgili epey araştırma yaptım. Beyaz benek olduğundan eminim. Bunun için Contra Icyhto veya Biyo Ichthyo ilaçları var. Bu ilaçlardan birini kullanacağım. Ama sorunum diğer hastalıklardan emin değilim. Kuyruğu eriyen plati hala yaşıyor ve onun hastalığının ne olduğunu bilmiyorum. Karın kısmında pembemsi pamuksu oluşumlar olan lepisteslerin hepsi öldü. Bu hastalık sanırım mantardı ve bu durumda olan canlı balık şu an kalmadı. Acaba bu hastalık akvaryumun içinde hala var mıdır ve tedavisi için gerekli ilacı kullanmalı mıyım bunu da bilmiyorum. Ve eğer birden fazla hastalık var ise hepsini aynı anda tedavi etme yoluna mı gitmeliyim yoksa ilaçları birer birer mi kullanmalıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Akvaryumumda birden fazla mı hastalık var
Ayrıca hemen hemen tüm balıklar sürekli kendilerini bir yerlere sürtüyorlar.
Akvaryumumda birden fazla mı hastalık var

Merhaba arkadaşlar,

Akvaryum konusunda çok yeniyim. Akvaryumculuğa hiçbir araştırma yapmadan başladım ve zaten en büyük hatayı burada yaptım. Akvaryumu kurduktan 2 gün sonra akvaryuma balıkları koymakla ilk hatamı yaptım. Şu an akvaryumun 18.günü. Bu süre içinde biraz bilgilendim ama yeteri kadar değil. O yüzden sorunumu paylaşmak istiyorum.

Lepisteslerimin karın kısımlarında pamuksu bir oluşum vardı ve bu yüzden 2 tane lepistesi kaybettim. Bunun mantar olduğunu düşünüyorum. 1 tane platimin kuruğunun bir kısmı eridi ve şu an kuyruğunun alttan 1/3lük kısmı yok. Ayrıca 2 tane aymoli, 3 tane tetrazon, 1 tane vatoz ve yavruluktaki platilerin bir kısmında beyaz benekler var. Beyaz benek yüzünden de 1 tetrazonu kaybettim.

Akvaryumun özellikleri: 77x25x44h, 100W ısıtıcı, iç filtre.

Şu an kalan balıklar: 5 tetrazon, 2 plati, 2 moli, 1 lepistes, 2 vatoz, 3 çöpçü, yavrulukta 43 yavru plati

Haftada 2 kez 2-3 gün bekletilmiş su ile dip çekimi yapıyorum. Normalde ısıyı 26C'de tutuyordum ancak son 2 gün içinde ısıyı 29C'ye çıkardım. Sorum birden fazla hastalıkla nasıl başa çıkarım? Yardımcı olursanız sevinirim. Umarım eksik bilgi vermemişimdir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.