ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NicholasUrfe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2014 11:16
Son Ziyaret:
06 Şubat 2021 23:15
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nicholas Urfe
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Adana Buluşması
Maalesef katılamadım ama çok güzel bir organizasyon olmuş belli ki umarım bir daha ki sefere
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
[QUOTE=MKA1923]

Iyi geceler.

Öncelikle balık adedi ve önerilecek türler tank ölçülerinize göre belirlenir. Kabukçullar az hacimde beslenebilecek türlerdir fakat 40x40 bir tabanda 2 ayrı tür ya da 1 kabukçul türü yanına Daffodil koymayı düşünüyorsanız bu sayılan türlerin hepsine sahip olan birisi olarak "aklınızdan bile geçirmeyin" derim.

40x40 bir tabanda 1 tür besleyin. Mesela 1 çift Similis, 1 çift Multifasciatus ya da 1 çift Ocellatus... Daha bir çok tür bulabilirsiniz. Ama bu ölçüde kesinlikle tek bir çift öneririm. 2. tür bakılamaz mı? Bakılabilir. Ama türlerden biri eş olduktan sonra, yavru vermeye başladıktan sonra ortalık bir yerde karışacaktır. Yavru alamıyorsanız ise zaten problem kavga olmasa dahi var demektir. Birbirlerine yaşattıkları stresten dolayı alamıyorsunuzdur yani tank küçük geliyordur.

Kabukçullar az hacimde bakılabilir evet ancak bu küçük bir alanı ya da kabuğu sahiplendikleri anlamına gelmemelidir. Örneğin Ocellatus. Yapabileceklerinin sınırı yoktur. 120x50 tabanımda 60 70 cm e kadar terör estiren erkeğim vardı. 1 çift Ocellatus,1 çift Compressiceps Gold Head ve 1 çift Caudo vardı. Inanin Ocellatus çiftimi tanktan çıkarana kadar Caudolardan yavru alamadım. Inanin koca Gold Head erkeğimi defalarca kovaladığını bilirim.
Işte böyle çılgın bir balığın yanına hele de eş tuttuysa dar bir tabanda başka bir çift koyarsanız, Allah o çifte yardım etsin.

Daffodil ise 60 40 40 gibi ölçülerde bakılması gereken ve yine bu tankta benim tavsiyem tek bir çift olması ama yine de çok agresif olanlarına denk gelmediyseniz 1 çift de kabukçul ekleyebileceğiniz bir türdür. Daffodil 120 cm bir tabanda 30 cm bir alanı tutar gibi görünür ancak tankın tamamında kontrolü elden bırakmaz. Muhakkak tacizde bulunur ve kendini sürekli tankta hissettirir ve kesinlikle kafasına birini takarsa istediğini alır[:)] Aile bağları çok kuvvetli ve hayran olacağınız bağları vardır yavrularıyla aralarında...

Bunları anlatma sebebim bu türleri hiç beslemeyenlere biraz sert taraflarını da anlatmak ve özellikle hacim konusunda bu balıkların eksik yorumlandığı konusuna dikkat çekmektir. Sonra acı tecrübeler yaşanabiliyor maalesef.

Bunların yanısıra, kabukçullar gerçekten inanılmaz keyifli ve sevimli canlılar. Hepsi birbirinden güzeldir. Imkan varsa büyük bir tank yaptırın bir çoğunu birlikte besleyin[:)]
Yoksa da en azından tankınız 60x40 bir tabana sahip olsun.

Keyifli hobiler



[/QUOTE]

Şu anki planlamam akvaryum ölçülerinin 80x50 tabanla olması yükseklik de 50 civarı olabilir.
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
[QUOTE=RockyMont]
Kabukçul ve neolamprologiniler bir dünya hocam.. Bu konuya uzun zamandır yazmamıştım. Bir çok kabukçul türü tanklarımda misafir ettim. Doyamadım☺️ Size tavsiye ilk kabukçul deneyiminizi basit ve rahat türlerden seçiniz. Multifasciatus ve Similisler bu konuda nokta atışı olur. İkisi de ağrısız sızısız sınırsız zevkle beslenecek türler..Hem de ufak tanklarda besleyebilirsiniz. 40*40*40 gibi ölçülerde rahatça 2 erkek 2 dişi ya da 1 erkek 3 dişi şeklinde beslenebilir. Kabukçullar tanklarda nokta atışı yapabileceğiniz türlerdir yer konusunda. Kabuğu nereye koyarsanız o hayvan orda kalır. Kabuğun 1 karış sağı solu ve üstü☺️
Bu arada ben de uzun süre sonra tekrar Tanganikaya geri döndüm. Karma tank hastasıyım. Tamamı Neolamprologini ve Altolardan oluşan kalabalık bir tank sahibiyim şuan görselleri paylaşacağım. Sağlıklı hobiler herkese[/QUOTE]

Teşekkürler Mustafa bey. Peki bu kabukçullardan birinin yanına hangi kabukçul olmayan örneğin kayalık seven tür koyabilirim? Amacım bir kısmını kayalık dekore edip bir kısmını kumla kabukları koymak.
Tanganyika Gölü Biyotopu Yeni Foto Eklendi. Syf 4
Akvaryum olduğuna son videoya kadar inanamadım, çok doğal, tek kelimeyle mükemmel, elinize sağlık.
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
Herkese merhaba. Kafamda bir kabukçul bir de aynı gölden farklı bir tür beslemek var. Toplam balık sayısının 10u geçmemesini planlıyorum bu aşamada. Mutlaka yazılmıştır ama iş yoğunluğundan hepsini okuyamadım. Minimum tank ölçüsü/litresi ve tür tavsiyesi verirseniz çok sevinirim.
Adana Buluşması
Uygun olursam ben de mutlaka katılacağım
Yeni 80x40x45 Hightech Bitkili Kurulum
Elinie sağlık harika bir akvaryum, güncellemelerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Tanganyika Gölü Kayalık Habitat , Bulu Point,180l
Harika bir tasarım. ışınların gelişi bile mükemmel. belgeselden bir kare gibi duruyor. elinize sağlık.
Eretmodus Kayalıkları
Muhteşem bir akvaryum olmuş her şeyiyle ellerinize sağlık. Umarım hepimizde bu bilgi beceri ve sabır olur.
Küçük Akvaryum İçin Öneri
Önerileriniz için tekrar teşekkür ederim. Bir de balıkçıları gezip türlere canlı canlı bakacağım. Herkese iyi hobiler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.