ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dierianrigg
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2013 01:39
Son Ziyaret:
23 Aralık 2017 15:09
Toplam Mesaj:
274 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem Misten
Doğum Tarihi:
22 Nisan 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cem Misten
Mbuna

SON 10 MESAJI

Bu Kökün Adı Nedir?
Merhaba. Yati kökü diye geçer. Hemen her akvaryumcuda vardır. Ayrıca mangrowe kökü de vardır. O daha dalsiz budaksiz bütün şeklinde olur genelde.
Sarı Prenses Suyun Üstünde
Hocam nefes almadan konu açıyorsunuz. Hepsi ayrı telden, Türkçe deseniz hak getire. Azcık sakinleşip biraz önceden yazılanları okusanız? Sorduğunuz soruların çoğu zaten daha önceden sorulmuş cevaplanmış şeyler. Sadece nacizane düşüncem, yine siz bilirsiniz tabi.
Karma Malawi Akvaryumu
İlk öneri bi daha o akvaryumcuya gitmeyin. Sonrası için 100 litre mbuna cikletleri için çok yeterli bir boyut değil. Hele 6-7 tür için hiç değil. Ek olarak bunlar harem şeklinde beslenmesi gereken balıklardır. Tüm cinslerden birer erkek olursa idare edebilir belki ama 1e1d şeklinde olmaz. 1 erkeğe çok dişi gerekir genelde en az 3-4 tane. Makrakanta ve kaya diğerleri ile birlikte yaşar mı çok emin değilim deneme yanılma olur ama soruna açık. Bence eğer ciddi iseniz bu balıkları beslemek konusunda sıfırdan biraz araştırma ile başlayın. Bu şekilde maksimum birkaç ayda bir hüsran olur. Yem 2 kere 1-2dk içinde bitirebilecekleri şekilde atabilirsiniz. Hava filtresinden kasıt hava taşı ise sürekli çalışmasında sıkıntı yok.
Dış Filtre Hortumu Çapı Nasıl Hesaplanır?
12/16mm ya da 16/22mm diye geçer. İncesi 12 kalini 16 ile olan. Üstünde yazar genelde ama. Belki internette aratıp bulabilirsiniz.

Karbonu suyun akış yönüne göre sünger ve elyaftan sonra koyun. Siyah yapmaz. Hepsini koyabilirsiniz.
Taban Ve Malzemeler Tercih Tavsiyesi
Zeolit dışında hepsi olur. Zeolitten emin değilim araştırmak lazım. Tuttuğu maddeler kısa ya da uzun vadede bitki gelişimine engel olabilir diye.
Ph Seviyesi
Ph'ı o civarda ani oynamayacak şekilde sabitlerseniz hiç sıkıntı olmaz. Yani bigün 7.2 bigün 7.6 olmasın. Hep 7.2 ya da hep 7.6 olduğu sürece sorun olmaz. Bu türler için kh gh çok önemli değil.
65x40x40 Akvaryuma Dış Filtre
[QUOTE=mstf26131]

Açıkcası fiyat çok uygun geldi o yüzden biraz şüphelendim, satıcıyla da konuşucam bakalım, eheim 2213te ses sorunu var diyo herkes, onun dışında çok iyi bi filtre gibi gözüküyor kullananlar çok memnun ses dışında, sizin bu akvaryum için önerebileceğiniz başka bi filtre varmı acaba? Aklımda bulunsun. Sunsun iş görür mü? [/QUOTE]

Sunsun hiç kullanmadım bilemiyorum. Eheim için kapak tam oturmazsa ses yapıyor onun dışında ses sıkıntısı ile karşılaşmadım hiç. Tetratec marka kullandım, o da ses, temizleme vs. açısından başarılı ama zahmeti çok geldi bana. Sepetleri düzgün oturtmak bile bazen zaman alıyor.
65x40x40 Akvaryuma Dış Filtre
Benim kararım olsa Eheim'ı alırdım ki şuan kullandığım 2 tane Eheim 2213 var ikinci el olarak almıştım. Sıfır ses, sıfır sıkıntı. Kurması kolay, çalıştırması kolay, temizlemesi kolay. Sızıntı yapmadığından, motorunun sessiz çalıştığından emin olun yeterli bence. İlanda musluklar ve diğer parçalar tam gözüküyor. 100tl fena fiyat değil.
Kiraz Karides Yanına Yeşil Karides
İki ana tür var karidesler için NeoCaridina ve Caridina. Kiraz karides bir neocaridina türü ve bu türden olan her karides ile kırılma ihtimali var. Bazı istisnalar hariç amano karides gibi. Çünkü zaten hepsi birbirlerinin seçmece üretilmiş türleridir. Bir araya koyduğunuzda çekinik genler ortaya çıkmaya başlar ve renkler azalır. Örneğin kiraz karides için Sakura, Fire Red ve Bloody Mary gibi isimler göreceksiniz. Bunlar aslında aynı tür olup kırmızının yoğunluğuna göre isim değiştirir. Bloody Mary kırmızının en yoğun olduğu kiraz en düşük olduğu gibi düşünürsek bu iki türü bir araya koyduğunuzda yavrular gitgide kiraz karidese benzerler. Yeşilden kastınız yeşil jelly ise o da kırılacaktır.

Amano karides ekleyebilirsiniz. Ancak renksizdir ve tatlı suda üremez. Bitki üzerindeki yosunu temizleme konusunda oldukça başarılılar ama.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.