ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cobra111
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2012 20:33
Son Ziyaret:
06 Ağustos 2013 19:29
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özkan Şahin
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Balkonda ırmakvaryum.
Beğendim :) ayrıntılarını bekliyorum :)
mayalı co2 sistemiyle ilgili bir soru
Sigaranın filtresını güzelce çıkarıp, akvaryum hortumuna geçirdim ve o şekilde hortumu akvaryumun dibine indirdim şuan sorunsuz çalışıyor. Yalnız ilk denememde araya çek valf koymadığımdan akvaryum suyu pet şişeye dolmaya kalktı, hemen bağlantıyı kesip araya çek valf koydum şura sorunsuz 20 saattir çalışıyor.
Canlı doğuran akvaryumum?
Akvaryuma yeni balıklar ekledim sanırım onlarla birlikte salyangozlar da gelmiş ve bitkilerim de ilk başlarda delikler yırtıklar meydana geldi ben de gübre yetersizliğidir dedim DEMİR ve Sıvı gübre ekledim ve sonrasında da balık ilavesi yaptım ama sonuç değişmedi bitkilerim çürümeye başladı akvaryumda saya bildiğim kadarı ile 5 filan salyangoz (yavru) bitkiden soğudum öneriniz var mı? Bunu salyangozlar yapabilir mi?
Su Piresi
[QUOTE=huseyn75]                 Su pireleri normalde çok hızlı değildir. Birde su pireleri üremek için çiftleşmelerine gerek yok. Genelde su pireleri hep dişidir ve yumurtlama yoluyla ürerler.  Su şartları bozulduğunda  kış yumurtası üretmek için erkek bireyler meydana getirirler. Çiftleştikten sonra genelde siyah renkteki ve normal yumurtadan daha büyük olan kış yumurtasını geliştirirler [/QUOTE]

Benim yakaladıklarım su piresi değilmiş forumda ki arkadaşlar / abilerim sağ olsun yardımcı oldular boşa sevinmişim :( :).
Bu Su Piresi mi?
Teşekkür ederim. Yardımlarınız için anlaşılan onu atmam gerekecek :) araştırmalara devam edeceğim malum Balıkesir de su piresini bulacağımı zannetmiyorum. Artema bile bir yerde gördüm. Doğal alanda bulamayacağız sanırım akvaryumcuları gezelim bakalım :S :( .
Bu Su Piresi mi?
[QUOTE=AliAlp]Bence su piresi değil [/QUOTE]

O kadar saatlerce su da bunları kovaladım offf ya. :( fazla net çekemiyorum malum pet şişedeler ama çekmeye çalışırım.

cobra1112012-12-28 20:15:36
akvaryum aydınlatma hk.
Benim yöntemim akvaryum üzerini kaplayacak ölçülerin 1cm büyüğü olacak şekilde ayna kestirip, silikonlu ledleri aynanın üzerine yapıştırdım ve su buharından ledler salıp atmasın diye aynanın ölçüsünden az küçük cam kestirip ledleri ayna ile cam arasında kalacak şekilde silikonla camı aynaya yapıştırdım. Ayna ve cam akvaryum ölçülerinden büyük olduğundan camın aynanın suyun içine düşme ihtimali yoktur. Ben kendi akvaryumum da kullanıyorum memnunum.

Ledler de de asla tek bir renk yapmamalısın araştırmalar sonucu onu öğrendim her ledin görevi varmış.
Mesela mavi led fazla yaparsan suyun yusunlaşabilirmiş, bitkiler için mavi kırmızı ledler iyi performans veriyormuş. Ben 45cm*4 kırmızı led, 45cm mavi led, 45cm yeşil led,45cm + 25cm beyaz led kullandım gayet hoş akvaryum tanıtım formunda akvarymumun resimleri var bakabilirsin istersen.

http://www.akvaryum.com/Forum/canli_doguran_akvaryumum_k643834.asp
Bu Su Piresi mi?
Merhaba,
Bugün yosunlu su birikintilerinden (su piresi diye düşündüğüm) bir canlı yakaladım ama internetde ki resimlerine bakınca kararsız kaldım.  Bu canlılarda su da süzülür gibi hızlı hareket ederek yer değiştiriyordu ancak resimlerde ki gibi şeffaf değiller ama üzerilerinde sanki şeffaf birşey kaplı gibi acil yardımlarınızı bekliyorum. Baş kısımları, bildiğin sinek gibi ama kafaya yakın yerlerde yüzmelerini sağlayan uzun uzulları var sanki kayığı andırır gibiler.
Canlı doğuran akvaryumum?
[QUOTE=MahmutCanKaymaz]Çok tatlı bir akvaryumunuz olmuş aramıza hoş geldiniz öncelikle :) ilk olarak koyduğunuz kökler suya rengini vermekte sarılık canınızı sıkarsa çıkartmanızı tavsiye ederim bunun yanında suyu mümkün olduğunca yüksek seviyede tutun ki yüzme alanı artsın balıkların. Size önerim dip balıklarından çok canlı doğuran sayısını arttırmanız yani çöpçüyü, vatozu, elma salyangozunu aynı anda koymanın pek bir anlamı yok zaten ortalıkta pek gezinemeyen canlılar. Zaten koyabileceğiniz canlı sayısı kısıtlıyken seçiminizi en doğru şekilde yapın[/QUOTE]

Dip balıklarının sayısını, balıklar grup halinde yaşamaktan mutlu oldukları için sayılarını o şekilde ayarlamayı düşündüm. ;)
Su Piresi
Bende iş için arazide çok dolaşıyorum ve bugün sizlerden su piresini öğrendim şekli iyi belleyip hayvan yalağından 4 adet su piresi yakaladım. Yakalamak için çok hızlı hareket edeceksin yavaş hareket edersen kaçıyor terbiyesizler. 1lt yusunlu yeşil su ve 4 pirem var suan sanırım bir çift var içinde çünkü iki tanesi siyem ikizi gibiler çabuk yavrulasınlar da görelim balıklar üzerindeki etkisini.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.