ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dr.fish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Temmuz 2012 00:27
Son Ziyaret:
14 Kasım 2016 19:05
Toplam Mesaj:
130 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuz Berktaş
Doğum Tarihi:
30 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100.50.50 az bitkili malawi

SON 10 MESAJI

No Hydra No planaria ferbandazol için andazol şurup önerisi
Ben yaklaşık 1.5 ay önce hidra problemim için kullandım bu ilacı ve sorunumu çözmüştüm. Bir ay sonra tekrar ortaya çıktılar ve yine aynı ilaçtan aynı doz kullandım fakat bu kez etkisi ilk seferki gibi olmadı. Kayda değer bir sayı azalması yok şu an problemim hala devam ediyor. Ne yapacağımı bilmiyorum karideslerim ve balıklarım tek tek ölüyorlar...
Uyku ve Kan Şekeriyle Olan İlgisi
Abla hipoglisemi karaciger bozuklugundan dogan bir hastalik degil aksine karacigere zarar veren bir hastalik. İnsulin pankreastan salgilanir kan sekerini olcen reseptorlerin uyarisiyla. Hipoglisemide iste tam olarak bu reseptorlerin bozuklugu. Vucut kan glikoz seviyesini tam olcemedigi icin insulin salinimini durduramiyo. Mide agrisi ve hazimsizlik normaldir abla olur, yani beklenmedik bisey degil. Seninde dedigin gibi stres her hastaligi tetikleyen bisey, asiri streste vucudun tum sistemleri sirayla cokuyo. Ama tum sucuda strese baglamamak lazim o sadece bi tetikleyici. Hipoglisemi daha cok genetik sebepli bi hastalik. Yeri gelmisken soyleyeyim abla eger esinde yada esinin ailesinde de hipoglisemi yada diyabet gecmisi olan varsa cocuklarina cok dikkat et belli bi yastan sonra senede bir defa kontrol ettirmekte fayda var.
Karacigerin hakkinda kesin bisey soyleyemem abla baktir yada biseyin yok diyemem ama supheleniyosan baktirmanda fayda var. Birseyin yoksa bile en azindan kafan rahatlar. Alkole bagli olmayan karaciger yaglanmasi genelde obezite ve diyabetin birlikte oldugu herkeste gorulur ve pekte belirti vermez. Eger cok asiri yorgunlugun kirginligin varsa, karninin sag ust tarafinda bir agri yada ele gelen bir siskinlik varsa, idrar rengi cok koyuysa, cildin yagliysa karaciger hastaligin nuksetmis olabilir.
Uyku ve Kan Şekeriyle Olan İlgisi
Öncelikle geçmiş olsun ablacığım. Allah bir an önce şifa verir inşallah. Hernekadar pek başarılı bir tıp öğrencisi olmasamda aklımda kalanları sayim sana belki bir yardımım dokunur. Bahsettiğin uyku hali kontrol edilemeyen insülin salgılamandan dolayı şekerinin düştüğü durumlarda olur.(düşük şeker: halsizlik,uyku) Bunun önüne geçebilmek için şeker yani karbonhidrat içeriği yüksek öğünlerden uzak durmalısın. Tek ve ağır bir öğün yerine gün içerisine yayılmış 5 ve daha fazla minik öğünler şekerinin dengede tutulması konusunda daha faydalı olacaktır. Çok uykunun geldiği ve uyumaman gereken zamanlarda küçük bir parça çikolata ve yanında türk kahvesi sana yardımcı olabilir.(tabi aşırıya kaçmamak şartıyla) Zaman zaman umumi kas ağrıları ve hazımsızlık şikayetlerin olabilir. Ayrıca şeker metabolizması bozukluğunun çok şiddetlenmesi sonucu ketozis ve asidosiz gerçekleşebilir.(Allah korusun koma) Şekerinin aşırı düştüğü durumlarda dil ıslaktır, deri terlidir, tansiyon normale yakındır, ateş ve susama yoktur, titreme vardır, açlık hissi hat safhadadır. Ayrıca diyabetlilerde enfeksiyon hastalıklarına karşıda bir hassasiyet vardır yani kendine çok dikkat etmen gerekiyo. Bu durumu kabullenerek hayatının bir parçası haline getirmen senin yararına olur abla. Çünkü diyabette şifa ve iyileşme sözkonusu değildir. İyi bir diyet ve tedaviyle sağlıklı bir insanın yaşam kalitesine ulaşabilirsin. Benim tavsiyem eczaneden B12 tableti(Benexol) alıp 2 günde bir adet kullanman. B12 vitamini hem zindelik verip uykunu açar, hem derslerinde zihin açıklığı verir hemde diyabette kullanılması tavsiye edilir. Hergün ufak yürüyüşler ve egzersizlerde kan şekerini dengelemede önemlidir. Dışarı çıkarken cebinde hep küçük şekerler kuruyemişler vb. tarzı glikoz içeren şeyler taşı abla şekerinin düştüğünü hissettiğin an atıştır ihmal etme. 

YGS sınavında da şimdiden başarılar abla. Eğer türkiye 750. si olarak bu konuda önerilerimi dinlemek istersen( :D ) bir konuya tekrar tekrar çalışma onun yerine bol bol soru çöz farklı soru tiplerini gör. Soru çözerek hem konuyu daha iyi anlarsın hemde hangi soru tipinde ne yapman gerektiğini öğrenirsin. çözemediğin soruları asla bi kenara atma mutlaka birilerine sor aksi takdirde kendine bişeyler katmamış olursun. Neyse abla yeterince kafanı şişirdim galiba umarım bir işine yarar faydası olur :)
Sizden Onay Ve Oylama
Söylediğin şey anlattığın şekilde yapılmaz. iki canlının sperm ve yumurtası birleştiğinde yavru oluşması için cinsleri farklı olsa bile aynı tür yada en azından aynı aile sınıflandırmasında olması lazım. Kaplumbağa yumurtası ile yılan spermini birleştirirsen ortaya hiçbişey çıkmaz çünki döllenme olmaz. En başta kromozom sayıları farklı... 
Canlıdan canlıya gen aktarımı mümkündür fakat bu senin yapabileceğin bişey değil son donanım bir laboratuvarda istenilen genler dnadan özel yöntemlerle kesilip alınıyor ve dişi yumurtasına ilgili dna bölümüne ekleniyor. Laboratuvarlarda bile bu deneyler büyük olasılıkla başarısızlıkla sonuçlanıyor. Yumurta gelişimi olmuyor yada gelişen canlı bir ucube oluyor fazla yaşayamıyor.
En mantıklısı Allah'ın işine karışmamak bunlar bizim gibi insanların burnunu sokmaması gereken konular. O söylediğin komodo ejderi timsah çiftleşmesinden dinazor çıkma olasılığı ise sadece çizgi filmlerde olur. Dikkatini çekerim film demiyorum çizgi film diyorum. 
Acemiden 250litre Malavi...
Çok bi değişikli yok abla 4 tane damızlık iceman eklemiştim biliyosun bi talihsizlik sonucu birini kaybettim şimdi 1e2d şeklindeler  Yinede bikaç foto eklim... Kalite için baştan özür 


Akvaryuma günışığı led döşedim fena olmadı 

Bikaç hafta uyumlu yaşadılar ama sonunda beklenen son: yenmiş anubias yaprakları...



Farklı bi açı 

Bikaç fotoda davşiciklerimden atim biliyorum yeri değil ama canım çekti 


Anneciğimiz otunu yerken 

Babacığımız yavrulara zarar vermesin diye şimdilik kafesinde 


Bu türü bilen var mı?
Afra jalo reef olabilir mi ?
kiraz karidesde beyazlaşma
Ben gübre yerine maden suyu ve haşlanmış yumurtanın cezvede kalan suyunu ekliyorum akvaryuma haftada bir. Gerçekten gözle görülür bir fark sağlıyor tavsiye ederim.
150 * 60 * 60
150.60.50(h) olacak şekilde kayıtlı kuşaklı ve köşebentli bir akvaryum yaparsanız 8mm işinizi görür.
kiraz karidesde beyazlaşma
Bitki gübrelerinin çoğunun içeriğinde bakır gibi ağır metaller veya nitrat gibi zararlı maddeler bulunur. Bu maddeler de oldukça hassas olan bazı cüce karides türleri için çok zararlıdır. Bu yüzden karides akvaryumlarında bitki gübresi kesinlikle kullanılmamalıdır...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.