ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sbilgic82
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
114
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Haziran 2012 12:31
Son Ziyaret:
19 Haziran 2022 03:04
Toplam Mesaj:
99 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selami Bilgiç
Doğum Tarihi:
24 Aralık 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/130632.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Meleğim Dışlanıyor.
[QUOTE=Akif12]fakat meleklerde farklı ırkların çifleştirilmesi hiç iyi olmuyor eğer farklı ırklarsa doğacak yavrular agresif olabiliyor keyifli hobiler dilerim
[/QUOTE]

Irklardan kastınız farklı türlerin çaprazlanmasıysa eğer, bunun agresiflikle çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum. 10 tane Silver melek arasında bile bir tanesi diğerlerine göre daha agresif çıkabilir. Balığın karakteriyle ve meleklerin huyuyla ilgili, özellikle eş tutma dönemlerinde.

Konuya dönecek olursak eş tutmuş olma ihtimalleri yüksek, akvaryumunuz kaç litre?
Mekek Balıklarıma Bir Bakın
Resimlerden boyları çok net anlaşılmasa da eş tutmaya yakın gibiler geldi bana. Yumurta dizecekleri yer konusunda hiç merak etmeyin koyduğunuz hiç birşeyi beğenmeseler bile gider cama dizerler.
Melek Cinsiyet Ve Tür
Pinoy Zebra gibi, yalnız formu çok iyi gözükmüyor. Balık ne kadarlık bilginiz var mı?
Cüce Vatoz Cinsiyet 🤗
[QUOTE=japon22]
Cinsiyet hakkında yorumunuzu alabilir miyim?[:)][/QUOTE]

4 cm cinsiyet ayrımı için çok erken olur gibi
Melek Balığı Hacim
Bir çift için problem olmamalı
Cüce Vatoz Cinsiyet 🤗
Cüce vatoz alacağım zaman özellikle bir akvaryumu bıraktım yosunlanması için temizlik yapmadım, vatozları koyduğumda ilk gece kabasını almışlar ikinci günde detaylı bir temizlikle akvaryumu tertemiz etmişlerdi. Bu kadar hızlı olacaklarını beklemiyordum, ama bu temizliğinde bir bedeli var bu kadar çok dışkıladıklarını bende bilmiyordum. Fakat düşününce onların yaptığı temizlik olmasa o yosunları ve yem artıklarını benim temizlemem gerekecek o yüzden çok aslında temizlik açısındanda çok faydası var, dışkıları belli bir bölgede birikiyor ve hızlıca alıyorum hortumla.
Dış filtreyi kapatmayın hem balıklar için daha sağlıklı hem temizlik açısından rahat edersiniz.
L Serisi Vatoz Çaprazlamalarıyla İlgili
[QUOTE=omercldr]Merhabalar arkadaşlar.
Uzun araştırmalarıma rağmen herhangi bir yerde bu vatoz çaprazlamalarından çıkacak türlerin bilgisine ulaşamıyorum. Bununla ilgili bir kaynak var mı? Mesele L144 tül ile Lda 16 çaprazlaması olursa yavrular ne çıkar çiftleşirler mi? Aynı akvaryumda hem l144 hem lda 16 olsa kendi aralarında mı takılırlar yoksa tür ayırt etmeksizin mi çiftleşmeler olur bu konuyla ilgili bilgisi, olanların yorumlarını bekliyorum
[/QUOTE]

Bu konuyu bende çok araştırdım ve biraz karmaşık geldi bana. Anladığım kadarıyla anaçlardan net olarak çıkacak yavrular anlaşılmıyor, tamamen anaçların hangi genleri taşıdığında bağlı. Anaçlarda dışardan gözükmeyen bir çok çekinik gende taşıyor olabilir. Benim erkek-dişi siyah tülkuyruk olan çiftlerimden biri L144, albino, lda16, red marble ve bir kaçta süper red gibi yavrular veriyor ve en çok garibime giden her ikisi de tül olmasına rağmen az sayıda da olsa düz yavrularda çıkıyor. Bir kaç sitede anaçların genine göre çıkabilecek yavruları yazan bir siteye rastlamıştım eğer bulabilirsem linkini paylaşırım.
Fanus Düzenleme
[QUOTE=Arifhb]
Hediye edileli çok oldu. Canlı hediye edilmesinde bir mahsur görmüyorum Yasemin hanım bence etik bir davranış; hobici bir çok dostumdan hediye alıp vermişimdir.[/QUOTE]

Canlıyı besleyecek kişinin öncelikle o canlının ihtiyaç duyduğu şartları yerine getirebileceğinden emin olarak canlıyı almalı ve o canlıya bakabilecek durumu ve zamanı olmalı, en önemlisi de isteyerek almalı. O yüzden bende canlıların hediye olarak verilmesini doğru bulmuyorum. Hobici arkadaşlarınızla yaptığınız hediye alış verişi farklı bir durum, o insanlar zaten balık besliyor ya da beslemek istiyor. Canlı hediye edilecekse bence önce karşınızda ki insanın durumu ve isteğini tam olarak bilmek gerekiyor.

Yanlış olduğunu bilmeden bir fanusa balık koyup paylaşsaydınız eğer tepkilerin çoğu belki önerilerle sınırlı kalırdı ama 2 kişi üstüne basa basa ne kadar yanlış bir şey olduğunu bildiğiniz halde bunu yaptığınızı söyleyebiliyorsanız tepkilerin artmasından daha doğal bir şey yoktur.
Ayrıca fanusta balık beslenmemesi gerektiğini bu sayede belki insanlara anlatabiliriz dedikten sonra, bunun yanlış olduğunu anlatan insanlara da tepki gösterip bastırmaya çalışmanız ve balığı boşverin tasarımla ilgilenin demenizle tüm bu söyledikleriniz bana samimi gelmiyor.

Evet, tasarım güzel olmuş.
Disi Mi Erkek Mi?
[QUOTE=gokkurt]
Yıllardır o petshopların hatalı olduğunu, kimi zaman sert, kimi zaman daha sert bir şekilde dile getirdik.
Fuzuli duyarcılık yapmanın alemi yok. O baktığınız akvaryumda bulunan hatalar kadar sert tepki verdim.
Olması gereken bir canlı beslemeden önce ona uygun bir ortam kurmak ve tabii olarak bu şartların ne olduğunu araştırmaktır. Baştan yapılan yapılması gereken tam olarak budur. Baştan bu aşamaya kadar hatalı kurulan bir akvaryum için ne söylenmesi gerekiyorsa onu söyledim.
Kaldı ki bu akvaryum bu balıklar için bir ölüm " hücresi " dir. [/QUOTE]

Hepimiz yeni başladığımızda hatalar yapmışızdır, yeni başlayan bir çok kişi de yapıyor. Bu şekilde sert tepkiler yerine insanlara düzgün bir şekilde nasıl olması gerektiğini anlatırsanız eğer hatalarını düzeltme fırsatı verirsiniz. Böyle sert tepkilerle sonucu daha yeni başlayan, bilgi almak isteyen insanlar forumdan uzaklaşır ve soru sormaya çekinecek hale gelirse o balıklara hatalı şekilde bakmaya devam eder. Eğer bu tepkiler balıkların sağlığı için veriliyorsa bu şekilde faydanızdan çok zararınız olur o balıklara.
Siz doğrusunun nasıl olması gerektiği hakkında tavsiyeler verin karşınızda ki buna uyarsa daha sağlıklı bir ortamda balıkları besler, uymayacak olan ise istediğiniz kadar sert tepki verin uymayacaktır.
Baştan bir araştırma yapılması faydalı olurdu evet bir şekilde yapılmamış sebebi ne olursa olsun belki ani bir hevesle alınmıştır, bu geçmiş artık değiştiremezsiniz önemli olan bundan sonrası.
Bu yüzden bana göre bu fuzuli duyarcılık değil, gerekli duyarlılıktır.

Sizin yazınız üzerinden alıntı yapsam da bu aslında yıllardır bu forumda olan genel bir sorundur. Muhtemelen düzelmeyecekte
Farklı Cins Melekler Den Yavru Alınırmı ?
[QUOTE=Akif12]

Çok teşekür ederim bu diyagramı biraz denemek istiyorum 8 senedir meleklerle ilgileniyorum ama hiç bu kadar profosyenel yapmadım tek bir amacım vardı balıklar sağlıklı ve mutlu yüzsün :) kanal 7 gibi oldu 😅 yeni bir konu açtım bu türü hayatımda ilk kez gördüm bu nedir ? Günün belli saat aralıklarında renk değiştiriyor bukalemun gibi hayatımda ilk kez karşılaştım hemen aldım [/QUOTE]

Bende aradığım türü bulamayınca kendim üretmeye kalktım. Diğer konuya da yazdım o balık Smokey Veil

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.