ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Catfish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2012 14:33
Son Ziyaret:
08 Eylül 2020 00:43
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sadettin AKKAYA
Doğum Tarihi:
02 Mart 1966
Yaş:
58
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/130443.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

L 201 Big Spot yavrular
Tebrikler Mehmet kardeşim. Sabrının mükafatını almana sevindim. Balıklarını fazla rahatsız etmezsen her ay seriye devam edeceklerdir.
Türkiye De Üretilmez Denilen L 264 Yavrularından
Erhan bey emekleriniz ve nadir bir türü ülkemize kazandırdığınız için sizi tebrik ederim. Ayrıca görsel olarak ta benim beğendiğim güzel bir tür. Güle güle büyütüp yaygınlaştırmanızı diliyorum.
L 201 Bigspot Akvaryumum (konu Kapanmıştır) :(

Celal kardeşim geçmiş olsun,gerçekten de çok üzücü bir durum. Balıklarına ne kadar emek verdiğini, gözün gibi baktığını, araştırdığını bizzat biliyorum.
Ama bu hobinin böyle üzücü sonuçları da olabiliyor ve insanı birden hobiden soğutuyor. Sabah büroma geldiğimde kendimi birden suyun içinde bulduğum gün balıktan da akvaryumdan da soğumuştum. Ancak 2 ay uzak kalabildim ve sonra yine güzel bir akvaryum kurdum. Senin de çabuk toparlanıp devam edeceğini umuyor ve temenni ediyorum.
L 201 Bigspot Akvaryumum (konu Kapanmıştır) :(
Yumurtalıktan kastım bildiğimiz kuluçkalıktır. Ben lepistes yavruluğuna 7. günden sonra alıyorum . Erkek, dişi yumurtladıktan sonra onu dışarıya atar ve yumurtalara kendisi bakar.Dişi veya başka bir balığın girmesine asla müsaade etmez. Kanatimce yumurtlama anında dölleme yapıyor,ancak ben 3.günde almanı tavsiye ederim. İlk gün alınması halinde de zayiat çok oluyor. Tecrübeyle sabittir.
L 201 Bigspot Akvaryumum (konu Kapanmıştır) :(
Celal kardeşim tam seni tebrik ediyordum ki yumurtaları kaybettiğini gördüm. Ancak canını hiç sıkma. yaklaşık 1 ay sonra tekrar yumurtlayacaktır. 201.ler ne hikmetse bazen böyle yumurtaları yerler. Sana iki şık önerebilirim. İlki illaki yavru alacağım diyorsan 2 yada en geç 3. gün yumurtaları ayır ve yumurtalığa al. Ortamı tamamen karartıp yavruların yumurtalıkta çıkmasını bekle.Debiyi fazla artırırsan yumurtalar yukarı yapışıp mantarlaşabilir. Ayarını orta karar yap. 4. günün sonunda yavrular çıkmaya başlıyor. Diğer yol ise sabırla yememesini öğrenmesini beklemendir. Ancak oldukça sinir bozucu oluyor. Ben elimde yavru kalmayınca erken çıkarıyordum. Fazla olunca ise birkaç tur dokunmayıp yavruyu kendisinin çıkarmasını bekliyordum. O yüzden hiç endişelenmene gerek yok. her halükarda yavru alacağına eminim. Tekrar tebrik ediyorum ve torunları bekliyorum.[:)]
L 201 Bigspot Akvaryumum (konu Kapanmıştır) :(
Güzel olmuş Celal. Artık kurcalama akvaryumu.[:)] Bu balıklar biraz da huzur arıyorlar. Fazla kurcaladımmı küsüp yavru vermeyi kesiyorlar. [EDIT]Catfish,2015-11-13 16:42:13[/EDIT]
Sturisoma Aureum (tilki Vatoz) L201 - L 333
Tebrikler Ünsal Bey,büyük iş başarmışsın. Zamanında elimde üç adet vardı. Sakalları olmadığı için üçünün de dişi olduğunu düşünerek aylarca forumda erkek aradım. Ancak satan çıkmadığı için boş boş beklerken üç balığımın da sakalları çıkınca üçünü birden götürüp akvaryumcuya teslim etmiştim.[:(]
L 201 Bigspot Akvaryumum (konu Kapanmıştır) :(
Küp ilk başta 1 tane koyarsan dominant erkeği bulmuş olursun ve elde var 1 dersin.[:)] Onu ayırıp 5 balığı kontrol edersin. Yedek akvaryumun yoksa 2 küp koyman yeterli kardeşim. Bitkinin uygun olmamasının bir diğer sebebi de benim üreme akvaryumlarım karanlık ve loş ortamda bulunuyor. O yüzden bitki koyamıyorum.
L 201 Bigspot Akvaryumum (konu Kapanmıştır) :(
Celal kardeşim Bigspotları kayıpsız,sağlıklı bir şekilde büyüttüğün için seni tebrik ederim, Maşallah damızlık olmuşlar. Ancak 6 adet bigspot için kurduğun akvaryum üretim için pek uygun değil. Bu boyutlar ancak 1 E. 2 D. için uygun olabilir. Enazından 2 E çıkabileceğini düşünürsek bu akvaryumda dominant erkek diğer erkeği yuva içinde öldürebilir. Benim kanaatim 1 metreye kadar akvaryumlarda 2. erkeğin bulunmamasıdır.Şimdiye kadar kavga olmamış olması ölçü değildir ve üreme faaliyetleri başladığında, yuva tutulduğunda ölümcül kavgalar olabilecek, yumurta bekleyen erkek dahi dışarıdan taciz edilip yuvadan ayrılması yada diğer erkek tarafından yuvada ezilmesi söz konusu olabilecektir.
Ayrıca üretim akvaryumunda kum kullanmamanı, bol mangrow kökü kullanmanı, yuvaların daha dar ve uzunlarını temin etmeni tavsiye ederim. Isının da 30 derece olacağını düşünürsek bitki de pek uygun olmayacaktır diye naçizane kanaatimi belirtmek istiyorum.
Silinebilir
[EDIT]Catfish,2017-08-25 17:01:22[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.