ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
maximuss_one
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2012 00:43
Son Ziyaret:
29 Nisan 2023 00:27
Toplam Mesaj:
297 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa özgür
Doğum Tarihi:
02 Mart 1996
Yaş:
28
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa özgür

SON 10 MESAJI

Arkadan Sump Sistemli Akvaryum Yorum
Bu sumpa müdahale etmen mümkün değil. Bence yandan sump düşünmelisin. Akvaryumun boyu da bol bol yeterli zaten.
Aliminyum Köşebent Hakkında
Straforu azcık daha küçük kes köşebentler straforun üzerine binmesin boşta kalsın.
Mdf konsol akvaryumu taşır mı?
[QUOTE=Uğur25][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237634/240320230058531.jpg[/IMG]

Arkadaşlar Cümleten Hayırlı Sahurlar İçim Rahat Etmedi Sizlere Danışmak İstedim Bu Akvaryumu Yeni Kurdum Ortalama 350 lt Boyutlar Uzunluk:120 Yğkseklik 63 Derinlik :45 cm Dolap kenarlar Orgada 2 Adet Çekmece Taraflarında 2 Destek Ayyağı Var Toplamda 6 Bacak Var Bu Yükü Rahatlıkla Taşır mı Beni Aydınlatırsanız Çok Sevinirim Not:Dolap Yerle 0 Bacak Dediğim Yerler Ortadaki Destekleri Şimdiden Teşekkür ediyorum[/QUOTE]

Normalde bu yükü taşır fakat deprem anında sağa sola esneme yapabilir çünkü o yöndeki ataleti yenecek bir desteği yok sehpanın. Yer varsa çekmece arkasından köşelere L demir atılsa iyi olur. Ya da sehpanın arkası karton gibi ince tahtadır büyük ihtimal onun üzerine komple mdf çakılabilir.
Akvaryum Üstündeki Kuşak
Yapılmış akvaryuma sonradan kayıt kuşak eklenmesi oldukça basittir fakat bu ölçülerde gerçekten de kuşağa ihtiyaç yoktur. Normalde cam, yarım santimetreye kadar rahatlıkla esneyebilir. sizin ölçülerinizde en fazla bir kaç mm esneme olacağını tahmin ediyorum. Önce suyla doldurup bir ölçün isterseniz içiniz rahat etmezse kuşak yaptırmaya götürebilirsiniz . Çok basit bir işlem.
350 Litrelik Akvaryum Filtrasyonu İçin Tavsiye
Ufak bir kafa motoru ve kova vs kullanarak tepe filtre yapmanı tavsiye ederim oldukça ucuza gelecektir. Forumda örneklerini bulabilirsin.
Akvaryumum 40 ° Sorun Nerede Bilmiyorum
Belli ki ev baya ısınmış malum sıcaklar yüzünden. Üstüne bir de 40 wattlık filtrenin ısısını yemiş akvaryum. 40 dereceye kadar çıkması bu yüzden çok da şaşılacak bir şey gibi durmuyor. Çünkü akvaryumunuz çok büyük değil ve 40 wattlık filtre o akvaryum için kesinlikle çok fazla. ben 400 litrelik akvaryumda sump için 40 wattlık motor kullanıyorum düşünün yani. Önerim, akvaryumun bulunduğu odaya güneş gelmesin işe gidiyorsanız perdeleri vs kapatıp gidin. odanın ısınmaması çok önemli. Fan sürekli çalışır dursun ve filtreyi kesinlikle en azından sıcaklar geçene kadar kullanmayın. Su değişimlerini artırın. Hatta her gün azar azar değiştirin. Hem su serinler hem de sıcak suda oksijen çözünürlüğü düşük olur.
Overflow Sistemli Sump Yapımı
Sistem daha da geliştirilmiş ve çok güzel olmuş. Böyle bir sistem yapmak isteyenler için oldukça ilham verici. Ben sadece su inişini nasıl yaptığınızı tam anlayamadım. Fotoğraftan bakıldığında dış taraftaki iki delik acil durumlar için yapılmış görülüyor. Diğer iki deliğin ise ikisi de tam gaz sifonlama yapıyormuş gibi görünüyor. Halbuki durso sistemlerde bir delikten sifonlama yapılırken diğerinden azar azar su akıtılır. Bu sayede ses neredeyse sıfıra indirilmiş olur. Şimdi sizin sisteminiz hava alarak sesli şekilde mi indiriyor suyu yoksa durso gibi mi çalışıyor?
Su Seviyesi Altında Kalan Buhar Camı Fikri
Durup dururken aklıma böyle bir fikir geldi. Yeni sumplu bir akvaryum tasarlarken 8-10 mm lik camlardan bir buhar camı yapsak ve su seviyesini buhar camının seviyesinde tutsak. Yani buhar camının yarısı su altında kalsa fakat üst yüzeyine su değmese(ya da komple suyun içinde olsa bir kaç mm su altında). Ayrıca bu akvaryumda da kapak kullanmasak. Üstten bakıldığında da net şekilde akvaryumun içi görülür.

Ayrıca suyun buharlaşıp kuruyup cam üzerinde kireç oluşturmasını da önlemiş oluruz. bana uygulanabilir bir fikir gibi geldi siz ne dersiniz? Bu şekilde akvaryumun içini tepeden de görebiliriz ve farklı bir akvaryum tasarımı olur düşüncesindeyim.
180.50.45h - Yeni Kurulum - Tanganyika - Hardscape
Şimdiye kadar gördüğüm en iyi akvaryumlardan biri olmuş. tam olarak benim de yapmak istediğim bir tarzda. Mobilya ve akvaryum işçiliği çok iyi ve zarif duruyor. Akvaryumcularda satılan 20 cm kalınlıkta kapaklı akvaryumları oldum olası sevmedim zaten. Benim de gönlümde aynı böyle kapaksız ve yalın bir tasarım var. Sakıncası yoksa sormak isterim kabaca maliyeti nedir bu tankın? Tank tanıtımınız için de teşekkür ederiz. Eminim bana ve başka kişilere de örnek olmuştur.
Armatür Yaptırmak İstiyorum, Ama Kimden ?
Armatürk diye bir marka var fiyatları iyi gibi görünüyor. Özel yaptıracağınız bir armatürden daha ucuza gelir diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.