ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TasMarketim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2012 20:36
Son Ziyaret:
24 Eylül 2017 14:27
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Görkem Doruk
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

HAGEN KUM
[QUOTE=moquzhan]Siz AkvarKum yetkilisi misiniz?[/QUOTE]

Evet
HAGEN KUM
[QUOTE=moquzhan]Haklısınız Umut Bey, fakat akvaryum hobisi oldukça pahalı bir hobi. Bu yüzden aynı işlevi gören makinaya sırf marka diye daha fazla para verememekteyiz. (istisnalar hariç) Tabi bu biz öğrenciler için geçerli. Ama ben bu konuda sadece sorduğum şey; benim bildiğim hagen kumun ebatı daha büyük, benim aldıklarım ise normalinden küçük olmasıydı.[/QUOTE]

Bu konuda biz AkvarKum olarak kargo dahil imkanlarla gönderim yapabiliyoruz. 

Aynı işlevi gören markasız ürün bulabiliyorsanız tabi ki alın ancak balıklarınıza o kadar para verirken ve değer verirken bir kere alınacak bir ürünü(kumu) ucuz seçmek ne kadar doğru tabi ki sizin kararınızdır.


HAGEN KUM
[QUOTE=moquzhan]Salınım yapmayan hiçbir madde kömürmez diye biliyorum? [/QUOTE]

Bu algı yanlış efendim.

Tuz ruhu testi ilk olarak kim tarafından ortaya atıldı bilinmez fakat bu test tamamen mineralin sertliğini belirlemek için yapılır. 

Salınım yapmaması iyi bir şey olduğu gibi kötü bir şeydir de. Çünkü nasıl salınım yaptığını bilmek gerekir. 

Örnek vermek gerekirse Kalsiyumlu kum aldığınızda bu kum salınım yapmıyorsa işinize yaramaz. Kalsiyum salınımı yapması gerekir ve tuz ruhunda da köpürür. Ancak balıklara veya ortama zarardan ziyade fayda sağlar.

Bu yüzden de bu tip testler bu kadar basit yöntemlerle kesin yargıya ulaştırmaz. Uzman kişiler tarafından labaratuar ortamlarında yapılması gerekir. Bunu da markalı ürün satan bir çok firma yaptırmaktadır.

Sonuç olarak markalı kum kullanmanız ve üzerinde marka olmayan ambalajlarda ürün almamanızı tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,
Kum Değiştirme :)
[QUOTE=eng_771] Tamam kısa zaman içerisinde koyarım fotoğrafları :) Plaj kumunu çok iyi yıkamanız lazım diye biliyorum ama yinede bir zararı olabilir şu ana kadar bir şey gerçekleşmemişse ölüm vb. heralde bundan sonrada olmaz. :)

Telefon kamerasıyla çekildiği için fotoğraflar kötü ama sırf sen gör diye çektim Recep Abi :) 


Fotoğraflar:

Bu da kısa bir video:
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xtdz5b_akvaryumum-dan-goruntu_animals[/VID]
[/QUOTE]

Kum taneleri çok büyük Engin Bey. Bu kumlarla balıklarınızın oynaması zor görünüyor.

Saygılarımızla,
Taş Marketim-Her Tür Akvaryum Kumu
[QUOTE=kadi37] TaşMarketim teşekkür ederim  1 gün içinde teslimatı yaptılar. İlgi ve Alakalarından dolayı teşşekür ederim [/QUOTE]

Biz teşekkür ederiz Muhittin Bey. Üründen memnun kalmanız ve bunu belirtmeniz bizleri çok sevindirdi. İyi günlerde kullanınız.

Saygılarımızla,
TaşMarketim-AkvarKum
Müthişşş Bir Ortam
[QUOTE=S r K n]Arkadaşlar daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama paylaşıldıysa affola.Sanırım uyku tutmaz böyle bir ortamda hiç kimseyi.
 
[/QUOTE]


1 Eylül tarihinde facebook sayfamızda paylaşmıştık :)


Saygılarımızla,
TaşMarketim & AkvarKum
Denizden topladıklarım (kum ,taş vs.) (resimli)
[QUOTE=Serkan_34_] [QUOTE=TasMarketim] [QUOTE=Serkan_34_] [QUOTE=TasMarketim] [QUOTE=tanerkaya1418]Suda salınım yapan taşlarsa olmaz bıldıgım kadarıyla. Bunu da öğrenmek için mesala en sondakı resımdekı taşların en kucuk parcasını alıp uzerine tuz ruhu dökun kopuruyorsa salınım yapar demektir. Bu arada tuz ruhu doktugunuz tası akvaryuma koymayın. ( Bende bunları forumdan öğrendim yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin)
Saygılar.
[/QUOTE]

Tuz ruhu testi tamamen taşın sertliğini belirlemek içindir. Tuz ruhunda köpüren ancak akvaryumda salınım yapmayan kumlar mevcuttur. Ancak bu tip dereden, denizden veya yollardan toplanan taşlar-kumlarda yeni üretim olmadığı için öncesinde nasıl bir mikro-organizmalarla beraber bulunduğunu bilemezsiniz. Bunun için emek ve para verdiğiniz akvaryumunuzu sadece kum ücreti için riske atmamanız daha iyidir. Bu yüzden markalı ürünler kullanmanızı tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,
TaşMarketim-AkvarKum
[/QUOTE]

İlginiz için teşekkürler ve vermiş olduğunuz bilgiler içinde ayrıca teşekkürlerimi sunarım sayın Umut Bey..
Akvaryumumda kum olarak satın aldığım midye kırığı dediğimiz cinsten kum mevcut, tatildeyken göze hitab eden taşlardan topladım ki taşa para harcamak hiçte bana göre deil :) nedenide kişisel görüşüm olarak: satın aldığım taşı pazarlayan kişi yoktan var etmiyordur sanırım :) anlatabiliyorumdur umarım ki benimde gidip buna para harcamam hoşuma gitmez hele bide öğrenci için hiç hoş bişi olmaz :) getirdiğim kumda taşların yanında güzel durur diyerekten taa ordan istanbula getirdim, tabii ki 20 kg getirdiysemde hepsini akvaryuma doldurmayı düşünmüyorum hani taşların yanına sermek istedim görünümü güzel olsun diyerekten, tabii ki alacağım balıklara zararı olursa kesinlikle eklemem kum ve taşları akvaryuma bu yüzden deneyimli arkadaşlardan yardım istedim..
Saygılar..
[/QUOTE]

Tamamen sizin tercihinizdir. Yalnız burada cevap vermemiz gereken bir konu var. Üretici olarak biz tabi ki yoktan var etmiyoruz. Ancak mevcut dereden veya denizden de bu taşlar toplanıp kum haline getirilmiyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki ocaklardan hammadde temin edilip istenilen boyuta makinelerle getiriliyor. Sonrasında 3-4 aşama yıkama ve dezenfekteden sonra paketleniyor. Bunlar da tamamen emek ve sermaye ürünü olduğu için karşılığında belli bir ücret talep edilmesi makul ve mantıklıdır. Yoksa içtiğimiz suya da para vermeyip gidip derelerden alıp içelim :)
Öğrenci olduğunuz için gayet tabi vaktiniz bol olabilir ancak bu tip işlere vakit ayırmak yerine markalı bir ürün tercih edip gönül rahatlığıyla kullanmak isteyen kişiler çoğunlukta. Vakit=Nakit prensibiyle bu çok da mantıklıdır zaten. Ayrıca belirtmem gerekir ki dere ve denizden belli bir miktarın üzerindeki taş ve kum toplamak cezaya tabiidir. Bilgilerinize. .

Saygılarımızla,
[/QUOTE]
Umut Bey söylemlerinize sonuna kadar katılıyorum çok haklısınz ki kum veya taş ürünlerinin nasıl imal edildiğini çok içerikli olmasada yüzeysel olarak bende bilgi sahibiyim her bireyin olduğu kadarıyla :)ki sarfedilen her emeğin illaki bir karşılığı olmalıdır haklısınız.. bizimkisine belkide birazda macera denilebilir, birazcıkta dediğiniz gibi öğrencinin bol vakti olduğundan madem vakiti nakite çeviremiyoruz bari elimizdeki nakiti elimizde tutalım amacındayız :):) yoksa şunu kesinlikle ve kesinlikle söylemiyorum veya imâ etmiyorum " hazır taş, kum, çeşitli akvaryum süsleri vs. alan enayi veya herhangi bir aşağılayıcı bir düşüncem" kesinlikle ve kesinlikle yok tabii ki bende para kazanmaya başlayayım vakit=nakit hesabını bende tutmaya başladığım an bende hazır ve kesin güvenilir markalara tabii bende yöneleceğim.. Şu anki maksadım doğanın kendiliğinden imal etmiş olduğu taşları illa deniz veya deredeki taşlar değil tabiiki kapımın önündeki mıcırı bile nasıl dezenfektan edebilirim merakım buydu :)
Şu konuyada değinmeden geçemiyeceğim :):) içtiğimiz suyu tabii ki dereden getirmiyoruz ama onunda yolu var ki günümüzde satılan damacana suların nasıl depolanıp damacanaya doldurulduğunu görüyoruz bunun üzerine ufak bir araştırmayla :) yine nakiti elde tutmak amacıyla yakınlarımızda doğanın içinden gelen adına çırçır dediğimiz çeşmelerden( içilebilirliği tahlillerle kanıtlanmıştır) :) bidonlarla suyumuzu tabiri yerindeyse beleşe alıyoruz :):)
Kumun veya taşın toplanmasında belirli bir seviyenin üstündeyse ceza uygulandığını ilk defa duyuyorum çok ciddi olaraktan merak ettim nasıl bir ceza uyguluyorlar acaba..
Taşlar konusunda dilediğim gibi bir sonuç alamazsam direk yanınızdayım Umut Bey uygun taşlarınız vardır umarım :)
Saygılar..


[/QUOTE]

İstediğiniz zaman biz buradayız efendim her türlü yardımcı olmaya çalışırız.

Bu cezayla ilgili de özellikle İstanbul'da bina yapımında Şile'deki deniz kumu kullanımının doğurduğu olumsuz koşullar sonucunda düzenlemeler yapılmıştır. Kanundan ziyade haberi buldum internette Ordu'da kesilmiş bir ceza örneği : http://www.haberordu.com/izinsiz-kum-cakil-almaya-35-bin-lira-ceza-15833h.htm
Bu tabi ki sizin için geçerli olmayabilir ama dikkatli olmanızda da fayda vardır. Bilginiz olsun :)

Saygılarımızla,
TaşMarketim-AkvarKum
Denizden topladıklarım (kum ,taş vs.) (resimli)
[QUOTE=Serkan_34_] [QUOTE=TasMarketim] [QUOTE=tanerkaya1418]Suda salınım yapan taşlarsa olmaz bıldıgım kadarıyla. Bunu da öğrenmek için mesala en sondakı resımdekı taşların en kucuk parcasını alıp uzerine tuz ruhu dökun kopuruyorsa salınım yapar demektir. Bu arada tuz ruhu doktugunuz tası akvaryuma koymayın. ( Bende bunları forumdan öğrendim yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin)
Saygılar.
[/QUOTE]

Tuz ruhu testi tamamen taşın sertliğini belirlemek içindir. Tuz ruhunda köpüren ancak akvaryumda salınım yapmayan kumlar mevcuttur. Ancak bu tip dereden, denizden veya yollardan toplanan taşlar-kumlarda yeni üretim olmadığı için öncesinde nasıl bir mikro-organizmalarla beraber bulunduğunu bilemezsiniz. Bunun için emek ve para verdiğiniz akvaryumunuzu sadece kum ücreti için riske atmamanız daha iyidir. Bu yüzden markalı ürünler kullanmanızı tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,
TaşMarketim-AkvarKum
[/QUOTE]

İlginiz için teşekkürler ve vermiş olduğunuz bilgiler içinde ayrıca teşekkürlerimi sunarım sayın Umut Bey..
Akvaryumumda kum olarak satın aldığım midye kırığı dediğimiz cinsten kum mevcut, tatildeyken göze hitab eden taşlardan topladım ki taşa para harcamak hiçte bana göre deil :) nedenide kişisel görüşüm olarak: satın aldığım taşı pazarlayan kişi yoktan var etmiyordur sanırım :) anlatabiliyorumdur umarım ki benimde gidip buna para harcamam hoşuma gitmez hele bide öğrenci için hiç hoş bişi olmaz :) getirdiğim kumda taşların yanında güzel durur diyerekten taa ordan istanbula getirdim, tabii ki 20 kg getirdiysemde hepsini akvaryuma doldurmayı düşünmüyorum hani taşların yanına sermek istedim görünümü güzel olsun diyerekten, tabii ki alacağım balıklara zararı olursa kesinlikle eklemem kum ve taşları akvaryuma bu yüzden deneyimli arkadaşlardan yardım istedim..
Saygılar..
[/QUOTE]

Tamamen sizin tercihinizdir. Yalnız burada cevap vermemiz gereken bir konu var. Üretici olarak biz tabi ki yoktan var etmiyoruz. Ancak mevcut dereden veya denizden de bu taşlar toplanıp kum haline getirilmiyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki ocaklardan hammadde temin edilip istenilen boyuta makinelerle getiriliyor. Sonrasında 3-4 aşama yıkama ve dezenfekteden sonra paketleniyor. Bunlar da tamamen emek ve sermaye ürünü olduğu için karşılığında belli bir ücret talep edilmesi makul ve mantıklıdır. Yoksa içtiğimiz suya da para vermeyip gidip derelerden alıp içelim :)
Öğrenci olduğunuz için gayet tabi vaktiniz bol olabilir ancak bu tip işlere vakit ayırmak yerine markalı bir ürün tercih edip gönül rahatlığıyla kullanmak isteyen kişiler çoğunlukta. Vakit=Nakit prensibiyle bu çok da mantıklıdır zaten. Ayrıca belirtmem gerekir ki dere ve denizden belli bir miktarın üzerindeki taş ve kum toplamak cezaya tabiidir. Bilgilerinize. .

Saygılarımızla,
Denizden topladıklarım (kum ,taş vs.) (resimli)
[QUOTE=tanerkaya1418]Suda salınım yapan taşlarsa olmaz bıldıgım kadarıyla. Bunu da öğrenmek için mesala en sondakı resımdekı taşların en kucuk parcasını alıp uzerine tuz ruhu dökun kopuruyorsa salınım yapar demektir. Bu arada tuz ruhu doktugunuz tası akvaryuma koymayın. ( Bende bunları forumdan öğrendim yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin)
Saygılar.
[/QUOTE]

Tuz ruhu testi tamamen taşın sertliğini belirlemek içindir. Tuz ruhunda köpüren ancak akvaryumda salınım yapmayan kumlar mevcuttur. Ancak bu tip dereden, denizden veya yollardan toplanan taşlar-kumlarda yeni üretim olmadığı için öncesinde nasıl bir mikro-organizmalarla beraber bulunduğunu bilemezsiniz. Bunun için emek ve para verdiğiniz akvaryumunuzu sadece kum ücreti için riske atmamanız daha iyidir. Bu yüzden markalı ürünler kullanmanızı tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,
TaşMarketim-AkvarKum
Ramazan Bayramınız kutlu olsun!

TasMarketim ve AkvarKum olarak tüm akvarist dostlarımızın Ramazan Bayramı'nı kutlar, sevdiklerinizle beraber mutlu bir bayram geçirmenizi dileriz. .

Saygılarımızla,

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.